Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Aniga Už se mi špatně spí (to začíná brzy
) tak jsem hledala a našla jsem, že by nový Go Big i Next měly mít na rok 2018 koženkový potah na rukojeť… a měla by být dostupná i zvlášť, aby se dala dokoupit na starší verze, ale otázkou je, jestli to bude platit i pro trh v ČR - no tak uvidíme. Jestli ještě doladili nějaké další nedostatky, začíná mi připadat, že se vyrobil dokonalý kočár
![]()
Ja big videla konecne nazivo a v klidu vse prohlidla a zklamala me strecha u sportaku. Je nadrchmana jakoby vevnitr a prekazi kdyz je dite vsedu, az bude tedy vetsi bude prekazet
@jankot To jo, o tom vím - ale to má stejně i Go Next a stejně si ho maminky strašně chválí… snad to teda zase až tolik nevadí =)
Dnesni nakup - mela jsem podvozek + autosedacku - tohle vsechno se mi veslo do kose v kocarku - proste ten big miluji ![]()
@Aniga Já jsem z toho kočáru zatím taky nadšená - mně prostě nepřijde malý oproti jiným, jedině ta stříška, že se sklápí dovnitř, to je jediný problém, co jsem na něm našla. My jsme pro něj rozhodnutí, jenom čekáme na 2018, jestli nebude mít nějaké vylepšení, případně jestli pak model 2017 nezlevní - třeba vychytáme nějakou akci =)
Kupovat teď kočárek - šla bych do Go big 2… máme Brio Go a opravdu super. Ale má mouchy a ty jsou, co jsem se dívala, už teď vychytané - jako větší přední kolečka, jde do lehu, kožená rukojeť…prostě za mě je to perfektně řešený kočár. Má super těžiště, ovládání skvělé, odpružený, o košíku ani nemluvím - a vydržel nám po 2 dětech jako nový, nevrže nikde, není sježděný, látka není potrhaná, nevyblednul…budu ho dávat kamarádce a naprosto s čistým svědomím, že jí plně poslouží a odvozí tak už 3. dítko ![]()
Ahoj,
hlásím se po čase
. Nakonec jsme taky šli do Britax Go big - po váhání, zda koupit z bazaru, jsme šli do nového. Porovnávali jsme opravdu mnoho konkurentů - ale lepší jsme nenašli. Uvidím tedy, co budeme říkat po čase. Máme tu nejnovější verzi. Zatím jsem naprosto nadšená, je tam už vychytané i to madlo a je to fešák
. Už se těším, až se malý narodí a bude v něm drandit.
@9purple9 ahoj, mne hluboka korba vydrzela do ukonceneho osmeho mesice a pak jsme dali sportak a z nej jsem taky nadsena
jen na chvili horsi pristup do kose a mene mista (kdyz mam malou proti smeru jizdy), ale kdyz dam po smeru (obcas i tak jezdime), tak je zase kos veliky
jen jedina vytka je ta, ze proti smeru jde dat do pekneho sedu, po smeru jizdy je to takovy polosed (trochu lezi). Ale to nam zatim nevadi, jeste stejne nedavame do plneho sedu ![]()
Ja jsem kupovala v roce 2017, takze mam tu starou verzi, madlo mam dodelane potah kozenka, ta guma se mi taky nelibila. A jakou mas barvicku? V roce 2018 je plno krasnych barev a podvozek se dela i bily nebo jen cerny? Nyni jsem dokoupila original plastenku na sportak a nelituji. Na korbu jsem mela univerzalku a sedela perfektne
Ahoj, přemýšlela jsem vážně o Britax Go Big2, jenže velmi nás s manželem odrazuje nastavování rukojeti. Konkrétně to, že to je jakoby přes ruku, a musí se držet oba dva ty čudlíky. Také mě odrazuje to, že jste díky té rukojeti mnohem dál od korbičky, než u ostatních kočárků. Zjistila jsem, že nedosáhnu přes rukojeť do celého kočárku, tak možná do jedné poloviny. Vnímáte to jako problém? Děkuji za odpovědi.
@Malíčková : ahoj, tohle vůbec jako problém neberu, ani mi to nenapadlo. Nastavení rukojeti tím, že musím podržet oba čudlíky mi nevadí a nastavuji to denně několikrát (nevejdu se jinak do výtahu než tak, že musím madlo dát do nejvyšší polohy). Když někde sedíme, tak si naopak madlo sklopím dolů a mám děcko opravdu u sebe
.
To, že je madlo dál od korbičky beru jako výhodu v tom, že i při rychlé chůzi, když dělám dlouhé kroky nekopu do kočárku nohou
, což se u ostatních pokud madlo není tak dlouhé bude stávat.
@Aniga To je zvláštní a jde ti to lehce? My jsme si vyloženě v prodejně lámali zápěstí a docela nás to i bolelo. Prodavačka s tím měla podobný problém, tak je asi chyba v nás.
Jinak teda nevadí ti na používání, že nedosáhneš na dítě? Třeba kdybys mu chtěla podat dudlík aj? Prostě kočárek vždy obcházíš ze strany?
@Malíčková Mne to jde polohovat snadno, když tak uvažuji, možná ze začátku trochu hůře, chce to asi umět ten hmat, jak zmáčknout oba čudlíky a posunout … ale když nad tím uvažuji, jde to snadno i ostatním, co vozili kočárek a určitě to nemají nějak moc ošahané ![]()
U malého miminka jsem většinou kočárek obešla a třeba podala dudlík, myslím, že jsem podávala i rovně (mám 167 cm) a šlo to. U sporáku na mimčo už krásně dosáhneš zepředu. Asi trochu menší a tím pádem „dostupnější“ zepředu je Britax next, ale ten nejde do úplného lehu, což já využívám dost často.
@Aniga Děkuji moc za odpovědi, tím jsi mě ujistila, že to Britax s největší pravděpodobností nebude. Nechce se mi u korbičky stále kočárek obcházet, to bude asi rozhodující, i když na ten velký koš si budu ještě dlouho myslet. ![]()
@Malíčková a o jakem uvazujes? Ja jeste mela vyhlidnuty Hartan Xperia , ale ve skutecnosti jsem zkousela tusim na prodejne jen hartan topline s. Taky nemaji vubec spatne kocarky
@Aniga Asi to bude Cybex Priam - manželovi se moc líbí celková kvalita, to že je lehký a také jak se skládá a rozkládá jednou rukou. Mě to přijde zbytečně drahé. Ale nakonec mu dám asi za pravdu a oželím velký koš.