Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nechapu, proc neni nekdo schopny udelat kvalitni prostorny kocar se vsimvsudy ![]()
@jankot Taky jsem rozladěná, že snad nic nevybereme. A co Concord? Tam jsem četla, že praskají konstrukce, ale nevím o tom nic bližšího - každopáidně rozměrově je pro dítě super
@9purple9
Nevypada spatne, ale neznam ![]()
Me se jeste porad libi bugaboo buffalo a taky emmaljunga ntx90 ale to uz je jeste vyssi cenova ![]()
Kdyz ja jeste k tomu resim ten nakupni kos aby byl dobre pristupny a velkou nosnost
@jankot Tak do toho Bugaboo bych já nešla kvuli sportovní sedačce, to už jsem psala - je daleko méně pohodlná, praktická i prostorná, než třeba u toho Britaxu, ale samozřejmě někdo to může vnímat jinak. Emmaljunga nxt90f - ten má právě dobrou tu sport. sedačku… no my to cenově tak nehrotíme, protože tohle je poslední plánované dítko a potom bychom po jednom dítěti kočárek snadno prodali, tyhle lepší kočárky jdou i v bazárcích na dračku =)… ale ten koš mě právě také u Britaxu hrozně láká - nic, budeme muset vyrazit i s metrem a vše si proměřit, „ošahat“ a ozkoušet - bez toho se stejně nerozhodneme =)
@jankot http://www.maison-pazi.com/…kinderwagen/ tohle je zajímavý článek a i fotky s už starším dítkem =)
@9purple9
Fotky jsem zkoukla. Clanek bych musela hodit do prekladace ![]()
@9purple9
Tak clanek i fotky me zas uklidnily
,ale jeste by to chtelo nejake recenze na to polohovani do sedu ![]()
Nejake novinky o britax go big
?
Neco o tom polohovani do sedu?
Stale jsme nemeli stesti ho videt v realu(jen go next)
A taky bych ocenila kdyby se dala treba koupit jina barva strisky, nejak se mi nelibi cely kocar ve stejne barve
.
@jankot uz to vim
sed lze udelat tak, ze polohovani se provadi paskem…na tom pasku je takova pojistka, aby nesel dat sed (pasek je sesity)…staci rozparat to sesiti a je to ![]()
Zkusila jsem to, trosku to pomůže ale moc ne. Ta zadova deska se musi silou procpat pres ram konstrukce, jde to docela tezko. Uz se poohlizime po jinem vetsim sportaku.
S podlozkou a fusakem nemuzu dceri dopnout ksiry, je to tak tak.
@Anonymní píše:
Zkusila jsem to, trosku to pomůže ale moc ne. Ta zadova deska se musi silou procpat pres ram konstrukce, jde to docela tezko. Uz se poohlizime po jinem vetsim sportaku.S podlozkou a fusakem nemuzu dceri dopnout ksiry, je to tak tak.
Ja teda uz koukala po hodne kocarech a britax mi teda prijde porad nejvetsi(i jsem chodila s metrem),jeste vetsi je emmaljunga nxt90f ale v realu jsem jeste nevidela.
@Aniga
Tak fajn, ze nejaky zlepsovak
ale nemohu posoudit kdyz jeste kocar nemame ![]()
Neni velky, jak rikam v zimnim obleceni, s podlozkou a fusakem nedopnu pasy v 19mes. 12.7kg, 85cm. Nebo dopnu, ale zarezavaji se do raminek. Prostor pod nozkami uz neni a hlavicka je kousek pod striskou. Pomerte si Britax b-motion, BJ elite, nebo citi mini, mini gt..Hlacne hloubku sedu. Mozna se jeste na chvili k britaxu vratime, az odlozime zimni veci, ale do zminovanych trech let nam urcite nevydrží. Ale jinak kocarek ma sve mouchy, ale asi si ho jeste necham na druhe dite. Libi se mi ta univerzálnost- korba, vlozna taska, otocne sezeni.
@Anonymní píše:
Neni velky, jak rikam v zimnim obleceni, s podlozkou a fusakem nedopnu pasy v 19mes. 12.7kg, 85cm. Nebo dopnu, ale zarezavaji se do raminek. Prostor pod nozkami uz neni a hlavicka je kousek pod striskou. Pomerte si Britax b-motion, BJ elite, nebo citi mini, mini gt..Hlacne hloubku sedu. Mozna se jeste na chvili k britaxu vratime, az odlozime zimni veci, ale do zminovanych trech let nam urcite nevydrží. Ale jinak kocarek ma sve mouchy, ale asi si ho jeste necham na druhe dite. Libi se mi ta univerzálnost- korba, vlozna taska, otocne sezeni.
Já jsem tedy třeba k Britax B-motion našla rozměry sport. sedačky 24×31 (výšku sedátk jsem nenašla). Go Big má 23×32, tedy do hloubky sedu o 1 cm kratší, ale do šířky sedátka o 1 cm širší, ale je to fakt 1 cm, to se snad ani nepozná, ne? U Baby jogger city jsem to nenašla, u toho jsem našla jenom výšku opěradla a je úplně stejná jako u Go Big. U X Landeru XA, který jsem vždy měla za jeden z nejprostornějších kočárů, tak jsem našla šířka sedačky 32, délka sedáku 21 a výška opěrky zad 48… tedy pro porovnání: Go Big 23×32×51, XA 21×32×48… tedy je pravda, že u toho Go Big je nešťastnně ta stříška, že se skládá dovnitř, takže to může trochu ubrat prostoru nad hlavou a nevím, jak ty popruhy, ale jinak jsem v podstatě prostornější sedačku nenašla. Půjdu to ještě proměřit do obchodu, ale nezdá se mi, že by kecali u těch techn. parametrů.