Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@jankot to bohuzel nevim, nejvetsi prodejna kde jsem byla ja a meli tam hromady kocarku byl Malvik u Prahy (smer ale na Plzen).. byla jsem tam asi dvakrat, jednou tam meli oba typy a jednou tam byl uz jen next (go big asi vyprodan i z vystavky)…ale urco neni problem tam zavolat a zeptat se, zda uz zase je na prodejne)…je to tam super, muzes si vse osahat, sundat, nandat, rozlozit, bez toho, ze ti prodavac stoji za zadkem a sleduje co delas…jinde jsem si vzala jen kocarek za madlo a uz u mne co pomalu na to saham ![]()
@Aniga
Jojo nam prodavacka taky rikala, ze na pohled jsou stejne akorat rozdil v koleckach a polohovani sportaku. Ten next nam predvedla ale pak stala a celou dobu co jsme ho s manzelem zkouseli stala u nas…
Jeste si rikam, kdyz by se mi vic zdala ta seda korba next, tak nebudu moct vzit vyhodnou trojkombinaci jelikoz tu jsem videla jen ve stejne barve a kdyz bych nechtela sportak sedivy tak nevim. Zas nas to vyjde o dost draz… Tohle nemaji domyslene…
Me se jeste libi ten buffalo, ale ne ten nakupni kos a trosku mi vadi to madlo. Ale jinak super ze si muzes nakombinovat barvy atd. Akorat nevim zda bych tento kupovala novy za ty penize.
@jankot nevim,jak je to nyni nakombinovane na trhu, ale ja to mela takto 4400 lepsi korba seda,19900 sportak sedy (ostatni barvy byly trochu levnejsi) a nastavec na autosedacku dostanes automaticky k tomu. Autosedacku jsem koupila z druhe ruky za 1000kc, ta jde krasne vyprat a je jak nova, takze takto celek cca 26000kc. A za kolik jsi nyni nasla ten set se vsim?
Prekvapilo me, ze se vas ozvalo tak malo
.
Ze by tento kocarek melo malo lidi ![]()
@jankot ta cena je pekna
… no ja jsem jeste nikoho nevidela, ze by mel stejny kocarek a to po nich fakt se divam…
, mozna hodne lidi odradi cena a koupi nejakou kombinaci cca za 15tis, ale tam fakt je cena znat ![]()
@Aniga
To jo to asi bude hlavne tou cenou i kdyz jsou i drazsi kocarky
.
Jeste me napadlo-ta hluboka korbicka se asi slozit neda? Premyslim o aute, zda vejde atd
@jankot hluboka korba kdyz prijde, tak je slozena…ale je to na prvni instalaci a to je vsechno…rozhodne nejde skladat pri kazdem presunu. Do auta musis sundat korbu a slozit podvozek, jinak to nejde…kdyz chces dat na podvozek korbu, je tam nastavec mezi korbou a podvozkem, kdyz chce na podvozek dat autosedacku, je tam taky nastavec…jen sportak se da dat primo na podvozek.
@Aniga No ja si to myslela… ![]()
A vysoka je korbicka 26? Aspon to bylo nekde na strankach. Abych si zmeril jestli se mi vejde ji polozit na slozeny podvozek do kufru ![]()
Akorat asi nevyctu kolik ma vysku slozeny podvozek ![]()
@jankot dle stranek webu 52cm slozeny podvozek a korbu jsem zmerila vysku na 30cm v nejvyssim miste (u strisky). Ja vozim v aute tak, ze podvozek jde na jednu cast zavazadloveho prostoru a korbicka na druhou cast zavazdloveho prostoru..kdyz ale jedu jen nakoupit, korbu netaham a jedu s autosedackou… jsem si myslela, ze je neprosto nebhodne aby melo ditko delsi dobu klubickovou polohu a nejprve jsem ji davala na rovny podklad, ale rehabilitacni mne vyvedla z omylu…rozhodne netrpi pater a miminka spise maji byt v klubicku
@Aniga Dekuju moc za miry. A o tom ze neva ze delsi dobu v klubicku miminku neva jsem slysela. Taky positam s tim, ze bych na nakupy brala mimco jen ve vajicku
@Aniga píše:
@jankot hluboka korba vnirni rozmer cca 79-80 cm, holky, myslim, ze je to dostacujici… pak by jste zase meli hrozne dlouhy kocarek, co se tyka sportaku, zatim nevim…ale co vsichni rikali, tak kombinaci pak nevyuzili a kpupili golfky, i kdyz ja mam predstavu, ze to dam jen s timto kocarem
Kdyby mel nekdo hlubokou korbu britax go big tu bez slun. clony poprosim o rozmer-hlavne vnitrni delku, jestli kratsi nebo take 79cm. Dekuji.
Popripade jeste zkusenosti se sportovni sedackou go big, budu rada za dalsi info. ![]()
Velké plus u sportovni sedacky je variabilita pro a proti smeru jizdy. Striska paradni proti vetru a slunci. Pri slozeni se nemusi odepinat z podvozku. Docela mi vadilo, ze se nedala dat vice do sedu, dite bylo stale v pololehu a prostor pro sezeni neni az tak moc velky, takze se dcera ani nepritahla za madlo do sedu, aby se mohla rozhlizet, tak jako v jinych kocarech. Sedacka, ac rozměrově nepatri mezi nejužší, mi prijde celkem ztisnena. Do roka a pul ale v pohode vystaci, u mensich deti i dele. Myslim tim ale pohodlne ježdění, je jasne, ze do kocarku narvu i čtyřletou neter, ale je tam jak sardinka v konzerve. Ksiry jsme meli v roce a pul v zimnim obleceni tak tak.
@Anonymní píše:
Velké plus u sportovni sedacky je variabilita pro a proti smeru jizdy. Striska paradni proti vetru a slunci. Pri slozeni se nemusi odepinat z podvozku. Docela mi vadilo, ze se nedala dat vice do sedu, dite bylo stale v pololehu a prostor pro sezeni neni az tak moc velky, takze se dcera ani nepritahla za madlo do sedu, aby se mohla rozhlizet, tak jako v jinych kocarech. Sedacka, ac rozměrově nepatri mezi nejužší, mi prijde celkem ztisnena. Do roka a pul ale v pohode vystaci, u mensich deti i dele. Myslim tim ale pohodlne ježdění, je jasne, ze do kocarku narvu i čtyřletou neter, ale je tam jak sardinka v konzerve. Ksiry jsme meli v roce a pul v zimnim obleceni tak tak.
A nejde k sedacce pridat nejaky pasek, aby bylo decko vice v sedu? Neco takoveho jsem zaregistovala na facebooku, ale nedokazi si to zatim nejak predstavit, jak se to udela ![]()