Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A možná ta za 20,– je nepřestupní - nejsem si jistá, ale je to napsané v každém busu a určitě byste to i našla na netu
ale sms využívám, nesnáším kupování a shánění trafiky nebo shánění drobných, protože řidič to chce přesně a bývají nevrlí
Jo a ještě je všude napsané, že má člověk nastoupit až když mu přijde ta potvrzovací sms od dopravního podniku, trvá to cca 2minuty než to dojde na mobil
Ano, pokud chceš jet a nemáš jízdenku a ani drobné pro řidiče (tomu musíš zaplatit přesně, nevrací a mám pocit, že u řidiče se prodává už jen jízdenka na 90min za
35Kč), pak je nejlepší přes sms. Ještě při této možnosti myslet na to, že když člověk jede dýl a přestane mu sms jízdneka platit v průběhu jízdy, tak si další sms musíš poslat v předstihu těch cca 2-3 minut, aby ti nová došla ještě těsně před tím, než stará přestane platit. Když totiž mezitím máš třeba jen minutu proluku a v té minutě tě zkontroluje revizor, tak ti dá pokutu, protože v tu chvíli jedeš načerno…
Můj mobil má místo Androida jako operační systém Symbian a Sejf nestáhne. Lze poslat SMS na číslo 90206 a dorazí SMS jízdenka. Při kontrole člověk nahlásí heslo z SMSky a přijde mu potvrzovací SMS, že byl kontrolován revizorem
.
Když chcete jízdenku na 20 minut, posíláte SMS ve tvaru „BRNO20“ a pro jízdenku na 75 minut SMS ve tvaru „BRNO)“. Trvá to asi 2 minuty, než to přijde, do té doby byste neměla nastupovat do MHD.
Jinak se dá koupit v trafikách a u řidiče (dražší a je třeba mít drobné).
Jinak pokud má člověk dítě do 3 let, může mu za poplatek 30 Kč nechat vystavit šalinkartu (bez fotky, je potřeba jen vypsat lejstro a doložit rodný list) a doprovod dítěte jezdí zdarma (samozřejmě s tím dítětem)
.
@Mari.G píše:
Jinak pokud má člověk dítě do 3 let, může mu za poplatek 30 Kč nechat vystavit šalinkartu (bez fotky, je potřeba jen vypsat lejstro a doložit rodný list) a doprovod dítěte jezdí zdarma (samozřejmě s tím dítětem).
Jj, ale jen v zónách 100 a 101. To je ale po Brně většinou ![]()
@Mari.G píše:
Jinak pokud má člověk dítě do 3 let, může mu za poplatek 30 Kč nechat vystavit šalinkartu (bez fotky, je potřeba jen vypsat lejstro a doložit rodný list) a doprovod dítěte jezdí zdarma (samozřejmě s tím dítětem).
A musi mít trvalé bydliště v Brně.
Listky se daji koupit i na vsech nadrazich v jihomoravskem kraji.
@Moniňoň Jo, to máte pravdu. Ale to se v Brně dostanete snad všude, ne? Zatím si nepamatuju, že bych někdy v rámci Brna vyjela za zónu 101. Rozhodně ne na trase, kterou zmiňovala zakladatelka
.
@Jana206 píše:
Jo? A jak to zjistí? Po mně chtěli jen vyplnit lejstro (tam ani nevím, zda bydliště bylo) a synův RL. Syn se narodil ve Vyškově a TP v RL taky nemá. A teď mi dochází, že si ji šla vyřídit i kamarádka, co má TP ve Zlíně.
@Mari.G píše:
@Moniňoň Jo, to máte pravdu. Ale to se v Brně dostanete snad všude, ne? Zatím si nepamatuju, že bych někdy v rámci Brna vyjela za zónu 101. Rozhodně ne na trase, kterou zmiňovala zakladatelka.
Jo, však to píšu
mě se teda jednou stalo, že jak jsem zvyklá jezdit se synem zadarmo, tak jsem jela, pak kousek dál a už to byla jiná zóna
vzpomněla jsem si včas naštěstí
@Jana206 píše:
Nevím jak je to s trvalým bydlištěm v Brně u kartičky na dítě do 3 let, ale průkazka na bezplatnou jízdu po Brně pro dítě od 6 do 10 let není závislé na trvalém bydlišti dítěte ani rodiče.