Brňačky, poradíte, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3753
10.7.17 22:32

A možná ta za 20,– je nepřestupní - nejsem si jistá, ale je to napsané v každém busu a určitě byste to i našla na netu

ale sms využívám, nesnáším kupování a shánění trafiky nebo shánění drobných, protože řidič to chce přesně a bývají nevrlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
10.7.17 22:35

Jo a ještě je všude napsané, že má člověk nastoupit až když mu přijde ta potvrzovací sms od dopravního podniku, trvá to cca 2minuty než to dojde na mobil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
10.7.17 22:57

Ano, pokud chceš jet a nemáš jízdenku a ani drobné pro řidiče (tomu musíš zaplatit přesně, nevrací a mám pocit, že u řidiče se prodává už jen jízdenka na 90min za
35Kč), pak je nejlepší přes sms. Ještě při této možnosti myslet na to, že když člověk jede dýl a přestane mu sms jízdneka platit v průběhu jízdy, tak si další sms musíš poslat v předstihu těch cca 2-3 minut, aby ti nová došla ještě těsně před tím, než stará přestane platit. Když totiž mezitím máš třeba jen minutu proluku a v té minutě tě zkontroluje revizor, tak ti dá pokutu, protože v tu chvíli jedeš načerno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
10.7.17 23:30

@onajeblond nejsi za magora. :D šťastnou cestu do štatlu! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
10.7.17 23:43

Můj mobil má místo Androida jako operační systém Symbian a Sejf nestáhne. Lze poslat SMS na číslo 90206 a dorazí SMS jízdenka. Při kontrole člověk nahlásí heslo z SMSky a přijde mu potvrzovací SMS, že byl kontrolován revizorem :).

Když chcete jízdenku na 20 minut, posíláte SMS ve tvaru „BRNO20“ a pro jízdenku na 75 minut SMS ve tvaru „BRNO)“. Trvá to asi 2 minuty, než to přijde, do té doby byste neměla nastupovat do MHD.

Jinak se dá koupit v trafikách a u řidiče (dražší a je třeba mít drobné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
10.7.17 23:45

Jinak pokud má člověk dítě do 3 let, může mu za poplatek 30 Kč nechat vystavit šalinkartu (bez fotky, je potřeba jen vypsat lejstro a doložit rodný list) a doprovod dítěte jezdí zdarma (samozřejmě s tím dítětem) :potlesk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5803
11.7.17 00:46
@Mari.G píše:
Jinak pokud má člověk dítě do 3 let, může mu za poplatek 30 Kč nechat vystavit šalinkartu (bez fotky, je potřeba jen vypsat lejstro a doložit rodný list) a doprovod dítěte jezdí zdarma (samozřejmě s tím dítětem) :potlesk:.

Jj, ale jen v zónách 100 a 101. To je ale po Brně většinou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
11.7.17 07:18
@Mari.G píše:
Jinak pokud má člověk dítě do 3 let, může mu za poplatek 30 Kč nechat vystavit šalinkartu (bez fotky, je potřeba jen vypsat lejstro a doložit rodný list) a doprovod dítěte jezdí zdarma (samozřejmě s tím dítětem) :potlesk:.

A musi mít trvalé bydliště v Brně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
11.7.17 07:53

Listky se daji koupit i na vsech nadrazich v jihomoravskem kraji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
11.7.17 08:55

Bože!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
11.7.17 09:03

@Moniňoň Jo, to máte pravdu. Ale to se v Brně dostanete snad všude, ne? Zatím si nepamatuju, že bych někdy v rámci Brna vyjela za zónu 101. Rozhodně ne na trase, kterou zmiňovala zakladatelka :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
11.7.17 09:04
@Jana206 píše:

Jo? A jak to zjistí? Po mně chtěli jen vyplnit lejstro (tam ani nevím, zda bydliště bylo) a synův RL. Syn se narodil ve Vyškově a TP v RL taky nemá. A teď mi dochází, že si ji šla vyřídit i kamarádka, co má TP ve Zlíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5803
11.7.17 09:08
@Mari.G píše:
@Moniňoň Jo, to máte pravdu. Ale to se v Brně dostanete snad všude, ne? Zatím si nepamatuju, že bych někdy v rámci Brna vyjela za zónu 101. Rozhodně ne na trase, kterou zmiňovala zakladatelka :lol:.

Jo, však to píšu :) mě se teda jednou stalo, že jak jsem zvyklá jezdit se synem zadarmo, tak jsem jela, pak kousek dál a už to byla jiná zóna :mrgreen: vzpomněla jsem si včas naštěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24178
11.7.17 09:10
@Jana206 píše:

Nevím jak je to s trvalým bydlištěm v Brně u kartičky na dítě do 3 let, ale průkazka na bezplatnou jízdu po Brně pro dítě od 6 do 10 let není závislé na trvalém bydlišti dítěte ani rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová