Peníze odeslané na špatný účet - vrátili se vám?

843
9.7.17 18:23

Peníze odeslané na špatný účet - vrátili se vám?

Stalo se mi, že jsem poslala peníze na špatný účet, účet bohužel existuje - ověřila jsem si u banky, zažádala jsem o součinnost svou banku - jsou to dva týdny a peníze se nevrátili „snad zatím“. Máte někdo podobnou zkušenost a jakou dobu trvalo než se vám vrátili, teď nemyslím pokud účet neexistuje tam se vrací do 4 dnů. Byla to větší částka tak mě zajímá, jakou máte zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65428
9.7.17 18:25

Dceři se vrátily, ale až úplně poslední den té lhůty, je tuším měsíc. Byl to účet jedné banky nebo splátkové společnosti, něco takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
9.7.17 18:25

@aledud Do těch dvou týdnů to bylo určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
9.7.17 18:27

Nevratily se mi. A o to vic me sere, ze to nebyla ani moje chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19984
9.7.17 18:28

Vrátily do 14dnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
9.7.17 18:28

Tak to jsem zvědavá, jestli teda budu muset podat trestní oznámení, spoléhám se na to, že jsou dovolené a dotyčný zatím netuší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
9.7.17 18:31
@Lekninka91 píše:
Nevratily se mi. A o to vic me sere, ze to nebyla ani moje chyba.

A podnikala jsi nějaké kroky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65428
9.7.17 18:38

@aledud dceři to fakt trvalo nejméně měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
9.7.17 18:38

@aledud reklamace v jedne bance, tam me poslali do nekam, ze mam jit do banky, ze ktere jsem to posilala.. Tam mi rekli, ze je uplne jedno, kde to reklemuju, tak se mnou tenkrat psali nakej dopis, stejne se nic nedelo.. Tahlo se to nekolik mesicu, az jsem se na to vybodla. Uz jsem nemela silu to resit :roll: ja jsem mela dost specifickou a komplikovanou situaci. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
9.7.17 19:09

To je asi i o štěstí, kdo na druhé straně účet vlastní. Pokud jsi požádala svoji banku o součinnost, tak ta leda požádá banku příjemce o vrácení nebo o souhlas s debetováním účtu o chybně přijatou částku. Majitel účtu s tím musí souhlasit.
Pokud částku nevrátí a nebude souhlasit s autorizací debetování účtu, tak si to odesílatel musí vyřešit sám jinou cestou…tedy právní cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
9.7.17 19:23

@S.maya Jo, jo to je mi jasné, paní v bance mi říkala počkat 3 týdny a jinak podat trestní oznámení, Policii iniciály sdělí a snad nedojde na soud, ale opravdu to je větší částka, tudíž alespoň trestní oznámení podám - i když doufám, že na to snad ani nedojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
9.7.17 19:29

Nám se nevrátili, a to byl dokonce i soud (podvodník)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
9.7.17 19:32

@AstraG Taky dobré, bohužel počítám i s tím, vnitřně jsem se tak nějak smířila i s touto variantou, ale nechci to nechat plavat jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
9.7.17 19:45
@aledud píše:
@S.maya Jo, jo to je mi jasné, paní v bance mi říkala počkat 3 týdny a jinak podat trestní oznámení, Policii iniciály sdělí a snad nedojde na soud, ale opravdu to je větší částka, tudíž alespoň trestní oznámení podám - i když doufám, že na to snad ani nedojde.

Doufám, že na druhé straně je poctivý člověk a peníze dostaneš zpět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
9.7.17 20:02
@Lekninka91 píše:
@aledud reklamace v jedne bance, tam me poslali do nekam, ze mam jit do banky, ze ktere jsem to posilala.. Tam mi rekli, ze je uplne jedno, kde to reklemuju, tak se mnou tenkrat psali nakej dopis, stejne se nic nedelo.. Tahlo se to nekolik mesicu, az jsem se na to vybodla. Uz jsem nemela silu to resit :roll: ja jsem mela dost specifickou a komplikovanou situaci. :?

A zkouseli jste to resit pres financniho arbitra?

www.finarbitr.cz

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová