Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Bogaboo Cameleon?
Přidejte zkušenost s Bogaboo CameleonChtěla jsem se zeptat, do kolika kil/věku vozíte dítka v kočárku? přišel mi konečně po třech měsících objednaný cameleon, tak jsem si říkala, že bych ho vyzkoušela s dcerou ještě než se narodí mimčo…jsou jí ale 3 roky a má 15kg, tak nevím, jestli to risknout, nebo to nechat až na prcka…
díky za rady-)
@xxLeninka Ahoj Leni, já tedy ještě mimčo nemám, ale Cameleon má kamarádka (vícero kamarádek…) a mně se taky moc líbí (proto taky nakukuji do této diskuse). Před měsícem jsem s onou kamarádkou, jejím synkem a jejich Cameleonem druhé generace strávila venku celý den - kluk má 3,5 roku a 22 kilo a jezdil v kočárku úplně v pohodě! Sama jsem ho vozila a ovládal se krásně. Klučina v něm měl akorát už dost pokrčené nohy, už je to prostě velký kluk, ale v pohodě v něm chrupkal. Takže závěr: Cameleon v pohodě uveze dítě o váze 22 kg!
Po této vlastní zkušenosti jsem už fakt pevně rozhodnutá, že pro vlastní dítko jedině Cameleona ![]()
@Alani dekuju za info! Tak jsme to zkusili-dceru jsem zvazila a ma 14,7 kg ve trech letech. Kocar to zvladl uplne v pohode a ja jsem s nim moc spokojena a mohu jen doporucit…at se miminko brzy podari-drzim peste! dekuju… ![]()
Ahoj holky, diskuze je přiliš dlouha, tak jsem vše nepřečetla. mám dotaz na maminku jež už používají kočárek…zatím vozím malého v korbičce, která má dle „papírů“ nosnost do 9,3kg…a našemu prckovi jsou 4 měsíce a má přes 8 kg. potřebovala bych samozřejmě aby v korbičce ještě min 2 měs vydržel…
Nemáte zkušenosti do kolika kg jste vozili prcky v korbičce a zda můžeme přejít na sporťák, když malej ještě nesedí? Děkuji za odpovědi ![]()
@pha píše:
Ahoj holky, diskuze je přiliš dlouha, tak jsem vše nepřečetla. mám dotaz na maminku jež už používají kočárek…zatím vozím malého v korbičce, která má dle „papírů“ nosnost do 9,3kg…a našemu prckovi jsou 4 měsíce a má přes 8 kg. potřebovala bych samozřejmě aby v korbičce ještě min 2 měs vydržel…
Nemáte zkušenosti do kolika kg jste vozili prcky v korbičce a zda můžeme přejít na sporťák, když malej ještě nesedí? Děkuji za odpovědi
Pokud si dobre vzpomínám tak hluboka korbicka je do deseti kg ne? Nikdy jsem o tom nepremyslela ze by maly byl uz těžký na hlubokou korbicku. My máme temer devět měsíců a jsme stale v hluboke korbicce. Před 3tydny jsme na kontrole měli 7.8kg. V korbicce asi ještě par tydnu budeme. Krasne se tam vlezeme i s fusakem.
Já bych ho ještě v korbicce nechala. Nemyslím si ze ted ti bude pribirat 1kg z mesic, vetsinou se to zpomalí. Viděla jsem maminky vozit novorozence příjmo ve sportaku, nakoupili hlubokou korbu. Ale já osobně bych ho ještě nechala v hluboke aspoň do sesti mesicu ![]()
Píší, že do sportovní úpravy nejdříve v 6 měsících věku dítěte + když samo sedí.
Právě že vím, že bychom měli přejít do sporťáku min v 6 měsících…tak snad to vydržíme. Ale pochybuji, že už prcek bude sedět.
Také jsem slyšela že v zahraničí je normální, že korbičky moc nefrčí, a kupují se tam rovnou sporťáky.
Ale i mě napadlo, že přeci když dám prcka do sporťáku a ten dám do „polohy - lehu“, tak tam bude vlastně sedět jako v autosedačce a ještě více nakloněn do „ležení“???(doufám, že je to pochopitelný
))
My v říjnu letěli do Londyna. to měl maly pul roku. Přemýšleli jsme ze přejdeme do sportaku, kvůli skladnosti a kvůli tomu letu. Zkoušeli jsme v něm malého a proste mě připadal strašně maličký na to.(měli jsme 68cm a 7.1kg) a připadalo mi to pro nej i nepohodlné. Ano je to jak v autosedacce jen více do lehu ale myslím ze pro větší miminka. Je to větší, prostornejsi. Hodne v tom lital… I ty popruhy byly větší..Je pravda ze v Anglii jsem hodne viděla jezdit malé miminka rovnou ve sportacich, hlavně teda beeckach ale i cameleony. Sama osobně si to ale nedokážu představit.
My máme devět měsíců ale sami si ještě nesedneme. Kdyz pujdeme za mesic do sportaku taky možna ještě nebudeme sedět.
Uvidíme jak dlouho ho tam ještě nechám. Zatím nemám v planu ho dávat do sportaku, možna únor pokud to půjde klidně i pozdeji ![]()
V sobotu pojedeme do obchodu s kočárky, tak zkusím malýho do toho sporťáku bgb posadit
… tak ze zvědavosti.
Jinak samozřjemě budu ráda, pokud bychom v korbičce vydrželi určitě do dubna.
A pokud jde o ty informace nosnosti…mám před sebou „návod k použití bgb“.
Korbička se „má“ užívat do 9,3kg a 76cm mimi
Sporťák min od 6 měsíců výše, max však do 15kg mimi.
![]()
@pha píše:
V sobotu pojedeme do obchodu s kočárky, tak zkusím malýho do toho sporťáku bgb posadit… tak ze zvědavosti.
Jinak samozřjemě budu ráda, pokud bychom v korbičce vydrželi určitě do dubna.
A pokud jde o ty informace nosnosti…mám před sebou „návod k použití bgb“.
Korbička se „má“ užívat do 9,3kg a 76cm mimi
Sporťák min od 6 měsíců výše, max však do 15kg mimi.
Možna se pletu ale dala bych ruku do ohne ze máme v manuálu 10kg.. Ale ted ro zjišťovat nejdu maly uz spí ve svém pokoji a ten manuál je tam..
Já myslím ze vydrží do jara.. Uz tak rychle neporoste ![]()
Malá šla do sporťáku Bgb v 7 měsících, už sama seděla a jen ležet v kočárku se jí už nelíbilo, pořád z něj chtěla koukat, tak šla z korby ven, ale buď v klidu, jednou jsme vyrazily s kámosmkou, co má Buga taky a já měla korbu a ona sporťák, kočárky jsme si vyměnily a já měla v korbičce její 2letou dceru! Kontrukce je stejná, tak ani nevím, co by se tomu kočárku mělo stát ![]()
@vendy111 píše:
Malá šla do sporťáku Bgb v 7 měsících, už sama seděla a jen ležet v kočárku se jí už nelíbilo, pořád z něj chtěla koukat, tak šla z korby ven, ale buď v klidu, jednou jsme vyrazily s kámosmkou, co má Buga taky a já měla korbu a ona sporťák, kočárky jsme si vyměnily a já měla v korbičce její 2letou dceru! Kontrukce je stejná, tak ani nevím, co by se tomu kočárku mělo stát
Omlouvám se, že sem lezu, nejsem a nebyla jsem majitelkou BgB, ale napadlo mě jedno.
nosnosti jsou produktem blbé směrnice EU a pokud je kočár homologovaný podle předpisů v evropě, jsou nosnosti na nic (tj. hrozně malé). zkusila bych se podívat někam na americké stránky, jejich předpisy jsou trochu jiné. a je běžné, že kočár v evropě do 15 kg je v US do 22 kg.
stejná konstrukce, jiná nosnost.. ![]()
a korba je vlastně udělaná ze sportovní sedačky, ne? tak nevidím důvod, proč by měla být jen do 9kg.. vůbec bych si s tím hlavu nelámala..
![]()
hodně šťastných kilometrů!!
Ja si myslim ze ta nizsi nosnost hluboke korbicky je dana tim ze drzi jen na tech suchych zipech.. kdezto sportovni nasada je uz nandana na tom ramu. Proto si myslim ze sportak ma nosnost 15kg a hluboky 10kg…i kdyz jsou na te same konstrukci.
Ale i tak si myslim ze uveze vice jak 10kg… ale jak rikam myslim si ze je to tim jak je ta hluboka korbicka uchycena (suche zipy +deska a latka)..
Ale hlavu bych si tim nelamala… myslim ze bez problemu 15kg udrzi…
![]()