Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím ženy. Mam problém. Na vnitřní straně stehna úplně nahoře kousek od hranice kde jsou kalhotky se mi pořád vrací taková boule. Natece to, bolí to jako bedar a je to po uchopení mezi prsty trosku vidět bílý pod kůží. Už jsem jednou měla to samé v třísle šíleně jsem se lekla ale mazala jsem to framikoinem a vždycky se to vstrebalo. Párkrát se to vrátilo pak jsem to vymackla a zůstala mi tam jizvička. Teď se mi to dělá tady na tom místě. Objeví se, bolí to a zase se to vstreba. Teď to mam zase a chci s tím jít k dr. Mam hrůzu z toho, že mě bude děsit různými scénáři. Myslite, že by to mohla být nějaká ta zanicena tuková uzlinka nebo se mám děsit. A můžu s tím jít na chiru nebo na gyndu když to není na přirození? Mam strach :'(
Jak jako děsit
pokud by někdo měl kupříkladu rakovinu, tak nepůjde k doktorovi, aby ho nevyděsil?? ![]()
Za mě k Dr., co my ti tu poradíme, aspoň nám to vyfoť ![]()
@BlueFairy dobrý, myslím, že nemusíte vidět všechno
@hanka.br. Jj přes to místo taky přijíždím
@Anonymní píše:
@BlueFairy dobrý, myslím, že nemusíte vidět všechno@hanka.br. Jj přes to místo taky přijíždím
Takhle mě vyděsila dcera. Nadělaly se jí bulky v tříslech - po zkušenostech se starší jsem myslela, že mě omejou. Doktorka nařídila měsíc neholit, že to zmizí - že je to holením a vidí to často. No zmizely…Ale pro jistotu si s tím zajdi.
Pokud se to vraci, tak spravne k dr., gyndare bych s tim neotravovala, jestli mas pretizenyho jak ja, stejne by te nekam poslal
, podle lokality uz mu to asi ani nepatri, s timhle bych sla na kozni nebo chiru v pohode. P. S. na nic vaznyho to vazne nevypada, byt te to obtezuje
Znam, myslim, ze to je abces, muze se udelat kdekoliv, i bez zrejme priciny, tady to muze byt od holeni, mozna zarostly chloupek ci co - da se s tim zajit na chirurgii, proriznou, vycisti to. (Ja s tim u dr. ale nikdy nebyla).Muze se to vracet a nemusi. Me se to nedelalo v dobe, kdy jsem nosila boxerky. Pak se mi to zas asi dvakrat udelalo, prestala jsem nosit kalhotky, ktere mely tesnejsi gumicku presne v tom miste a od te doby zas dobry. Moje teorie je holeni + tesna gumicka kalhotek.. ![]()
Jeste me napada, bulku mela ma mamka v podpazi, nakonec z toho byl nastesti jen zakaz pouzivat antiperspiranty (deo nevim jiste). Cili muze to byt i nasledek uziti kosmetiky, ale u tebe to taky vidim na zanet, s ohledem na opakovani v miste a popis. Zajdi si to nechat zalecit.
@modrousko no, na stehno si moc kosmetiky nedávám
tak snad tím holením
@Anonymní píše:
Znam, myslim, ze to je abces, muze se udelat kdekoliv, i bez zrejme priciny, tady to muze byt od holeni, mozna zarostly chloupek ci co - da se s tim zajit na chirurgii, proriznou, vycisti to. (Ja s tim u dr. ale nikdy nebyla).Muze se to vracet a nemusi. Me se to nedelalo v dobe, kdy jsem nosila boxerky. Pak se mi to zas asi dvakrat udelalo, prestala jsem nosit kalhotky, ktere mely tesnejsi gumicku presne v tom miste a od te doby zas dobry. Moje teorie je holeni + tesna gumicka kalhotek..
Snad to vážně nic nebude.. Nešla bych s tím nikam, protože se to zase vstřebá, ale pravděpodobně to zase neteče a je to dost nepříjemný, protože to je trochu bolestivý a vždycky to trochu natece jak se mi o to trou kalhotky a kalhoty.
najdou se i taci, zvysene potivi jedinci, co si i do trisel strikaji sprej. Drzim palce, at si to vyresis, nekdy i drobny zdravotni problem dokaze zneprijemnit zivot nebo prejit do zhorseni, lepe zalecit vcas.
@Anonymní píše:
Zdravím ženy. Mam problém. Na vnitřní straně stehna úplně nahoře kousek od hranice kde jsou kalhotky se mi pořád vrací taková boule. Natece to, bolí to jako bedar a je to po uchopení mezi prsty trosku vidět bílý pod kůží. Už jsem jednou měla to samé v třísle šíleně jsem se lekla ale mazala jsem to framikoinem a vždycky se to vstrebalo. Párkrát se to vrátilo pak jsem to vymackla a zůstala mi tam jizvička. Teď se mi to dělá tady na tom místě. Objeví se, bolí to a zase se to vstreba. Teď to mam zase a chci s tím jít k dr. Mam hrůzu z toho, že mě bude děsit různými scénáři. Myslite, že by to mohla být nějaká ta zanicena tuková uzlinka nebo se mám děsit. A můžu s tím jít na chiru nebo na gyndu když to není na přirození? Mam strach :'(
Ahoj, to je furunkl, taky na to trpím, pokud se to do týdne nespraví, tak zajdi na chirdu, je to absces, hlavně nemačkat, pak je to ještě horší, může to prasknout samo a nebo se to vstřebá, hlavně si všímej, jestli tě nebolí uzliny v okolí, v tom případě to vyžaduje antibiotickou léčbu. A bývá to holením, atd. Udržuj to v čistotě a popř dezinfikuj. Někomu se to umí udělat i za krkem nebo v podpaží. Je to hnus fialový, bolí to jako čert, moje mamka to taky mívá a asi 3× jí to řezali, měla tam dren, protože to měla hluboké, no hnus. Tak přeji ať se brzo vstřebá ![]()
@Honzimila no teď jsem to kontrolovala a už se to zmencilo a vytrácí se to. Už to ani není tak bolestivé. Tak já nevím. Chápu, že nejste doktoři, ale myslíte, že to bude popř. hned řezat nebo se na to dává nějaká masticka? Už se to vstřebává, tak nevím, co s tím v takové fazy bude dělat
Fakt je, že se to za čas zase vrátí a je to dost nepříjemný..
Zdravim jsem v 35tt a asi pred tydnem jsem objevila na pysku nejake fialove bulky, co myslite ze by to mohlo byt? Krecove zily?:) neboli to, jen pri pohmatu to tam proste citim ze to tam nepatri. Do poradny jdu v utery takze to uz vydrzim ale jen tak me zajima jestli jste to nektera mela? Dekuji za odpoved