Buržousti - aneb volby 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1063
26.5.10 20:24

Já se teda :oops: , jsem státní úředník a manžel je řemeslník-OSVČ. Jsme pracovití a slušní, sami jsme si za 15 let manželství postavili dům, zplodili dva syny a zasadili stromy :mrgreen: Nemusíme převracet každou korunu v ruce, ale taky musíme počítat. K těm volbám - mám silné sociální cítění a dosud jsem vždy volila ČSSD, kromě minulých voleb, kdy jsem nešla, protože jsem nevěděla, co mám zvolit. Nevadil mi Zeman ani Špidla, ale Paroublbka volit nebudu, ty jeho sliby snad nemůže člověk při rozumu brát vážně. Nelíbí se mi, že sociálně slabí občané všem hned naskočí nefachčenci a tmavší spoluobčané. Jsou i lidi zdravotně postižení, matky samoživitelky, důchodci a ti za svůj stav jaksi nemohou. Proto jsem nikdy nevolila ODS, která hlásá - člověče, postarej se o sebe sám. Takže srdcem jsem spíš sociální demokrat, ale rozumem nee. Mně chybí v politice více žen, nemá některá strana v programu kvóty na ženy v parlamentu? Je tam nějak překravatováno. Tak já zvažuji TOP09, u nich lze být ještě v naději, protože dosud ještě nic nepo… a je mi sympaťák kníže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.10 20:44
sandrik píše:
Anonymní píše:
Katko nezlob se,ale myslím,že není nutné házet všechny řemeslníky atd…do jednoho pytle,nejsou všichni stejní!!!!!!!Ano sou flákači,co by chtěli peníze za nic,ale to jsou u všech profesí,že??5emeslníci většinou dělají odnevidím do nevidím-teda ty co chtěj dělat,a kokikrát peníze nic moc :cert:
Když vemu kancelářský to je hrůza-měli jsme lítání po úřadech a divily se jak všechno dlouho trvá,nojo když jsme pak viděly,že dělají jen dvě pracovnice a ostatní pracovnice postávají s kafíčkama v hloučku a drbou tak se nedivím už ničemu,a nebylo to porvé!!A TY NEUSTÁLE NAŘÍKAJ KOLIK MAJ PRÁCE A MÁLO PENĚZ-a za co by ty peníze chtěly??????
Tak ve stejném duchu prosím nepaušalizuj podnikatele ano? Podnikající osoba se nerovná bohatá :-?

Ale já jsem nepsala,že podnikatel se rovná zazobanec!!Mě prostě jen štve jak se vtomhle státě kouká jen na podnikatele a matky samoživitelky a jiné sociálně slabý,který ktomu přisli ani neví jak se kašle-teda pokud nejsou tmavší,že??Třeba rozvedená matka od dvou dětí,otec neplatí alimenty,takže všechno táhne sama,hlídání nemá-takže nehrozí dvě práce,co bude dělat až jí to zkrouhnou????A jiný postižení co potřebujou neustálou péči-myslí někdo na ně???

• Citovat
  • Upravit
44193
26.5.10 20:48

Já svůj politický názor rozebírat nebudu,proti Paroubkovi mám averzi,ale proti ODS daleko větší,přeběhlíky taky nemusím :nevim:

Chtěla jsem se zeptat,proto sem píšu,jestli nevíte,jak se počítá hlas,když ho z nějakého „vzdoru“ dám alternativní straně?Např.monarchii Koruny České nebo podobně,prostě někomu,kdo se do vlády nemá šanci vůbec dostat?
Tak to řeší část naší rodiny,jsou ze všech znechucení.A nenechají se přesvědčit,že to asi nemá moc význam.
Neříkám,že to udělám,jen mě zajímá,jak se to počítá..Jestli ho taky dostane nejsilnější strana? :nevim:

Díky za případné vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7854
26.5.10 20:53

Vedle u sousedů byla vášnivá politická debata na téma „koho volit“. Docela mě překvapilo, že dámy, které tam přiznávaly (a obdivuji je upřímně, že NEanonymně), že budou volit ČSSD, tak jako jediný argument uváděly to, že díky ČSSD jim zůstane stejná matečská a rodičák. Byly totiž právě na RD…

To mi přijde tak hrozně smutné, že někdo uvažuje vážně jen ty 3 roky dopředu, že takovým maminám vůbec nezáleží na tom, jestli najdou dobrou práci po RD (jestli tedy ještě někdy hodlají pracovat), jestli budou žít ve funkčním státě, jestli dostanou důchod…ony chtějí jen teď hned svoje jisté a až jim ty RP skončí, tak co jako si představují, že bude…?? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.5.10 21:02

Jano, ten hlas si myslím „propadne“ a rozdělí se poměrem stejným jak ty silné strany vyhrály. Např. ČSSD :mrgreen: získá 30%, tak dostane 30% tvého hlasu a takhle se o něj podělí všechny strany, co se do parlamentu dostaly. Njn, zas ale nevolit SZ nebo ty Piráty jen proto, že nemaj šanci se dostat je taky blbý, když si to řekne každý, tak se tam fakt nedostanou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.10 21:03

A ty si myslíš když zvolíš pravici,že to tady bude lepší???Když tady tak rejete do ČSSD,tak se podívejte kam se dostal stát za vlády ODS!!!!!! :cert:

• Citovat
  • Upravit
44193
26.5.10 21:05

Gino,díky.My v rodině moc politickou situaci nerozebíráme.Bychom se museli rozčilovat :mrgreen:
Tak mě přesně uargumentují.Říct si,že budu volit jen ty nejsilnější,tak opravdu ostatní nemají šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
26.5.10 21:07

Anonymní, ty se za to, že volíš ČSSD, stydíš? Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
26.5.10 21:08
vulpes píše:
Vedle u sousedů byla vášnivá politická debata na téma „koho volit“. Docela mě překvapilo, že dámy, které tam přiznávaly (a obdivuji je upřímně, že NEanonymně), že budou volit ČSSD, tak jako jediný argument uváděly to, že díky ČSSD jim zůstane stejná matečská a rodičák. Byly totiž právě na RD…To mi přijde tak hrozně smutné, že někdo uvažuje vážně jen ty 3 roky dopředu, že takovým maminám vůbec nezáleží na tom, jestli najdou dobrou práci po RD (jestli tedy ještě někdy hodlají pracovat), jestli budou žít ve funkčním státě, jestli dostanou důchod…ony chtějí jen teď hned svoje jisté a až jim ty RP skončí, tak co jako si představují, že bude…?? :-?

je mi jedno kdo bude u moci, jenom když tu budou fungovat zákony a všichni nepoctivci, tuneláři, příživníci budou zavření.
Mám sociální cítění,ale nesouhlasím s mateřskou na 4roky, nikde ve světě to není.

jinak TOP09 mi přijde že to jsou jenom další přeběhlíci od ODS.

Ať bude u vlády jakákoliv strana nikdo maminám po RD nezaručí práci, takže z pohledu pracující maminky na RD si myslím, že by se maminky měly přestat flákat doma a hřešit na dávky od státu :-)

Myslím si nějspravedlivější by byla mateřská na 6m v plné výši předchozího výdělku a pak 6m 50% a dál nic, kolem sebe mám hodně maminek které si vydělávaly málo a mateřská jim vyhovuje v otm, že mají stejně nebo o malinko víc a jsou doma.

Holt jsme se v tomto státě za 20let svobody nenaučily co je to práce a placení za služby!!! 60% populace žije hluboko v komunismu všichni chtějí jenom samé výhody. Je to tu samý pseudo invalida , když vidím souseda , který maká jako vzteklý a když má jít před komisi tak je moc nemocný tak se mi z něj dělá zle a to znám více případů a pak lidi co skuteěně nemohou n nic nemají nárok,protože se nevejdou do tabulkových norem, kde to žijeme!

Takže bch si přála vládu plnou rozumných lidí, jako pan Fišer , skromný a slušný ekonom a to se vidí málokde.

nejlépe by bylo , kdyby politici museli při vstupu do funkce složit kauci nejlépe tak 50mil a když udělají chybu , skandál cokoliv tak by to propadlo státu , jo to by tu možná nikdo nechtěl politiku dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
26.5.10 21:08

Jen k tomu dotazu stran počítání hlasů: sečtou se všechny hlasy jednotlivých stran, ty strany, co překročí 5% se dostanou do parlamentu, ty ostatní se dělí na ty, co dosáhnou na příspěvek od státu a ty, co prostě propadnou. Když je jasno, kdo se dostal a kdo ne, je složitá matematika podle jednotlivých krajů, na každý připadne určitý počet poslanců a ti se rozdělí mezi strany dle poměrného systému. Čili jinými slovy: hlas, který dáte straně, která propadne, se poměrným dílem rozdělí mezi strany, co prošly, čili 25% ho dostane ČSSD, 20% ODS, 13% komunisti atd. atd. Takže vlastně to těm velkým stranám prospívá. Ten přepočet procent na poslance je někde dost nespravedlivý a profitují na tom ty větší strany, minulé volby např. tratili hodně zelení při přepočtu na mandáty, takže hlasovat pro jasný propadák se ještě víc hodí těm dvěma největším stranám, protože jak je vidět již výše, ty jakoby z toho hlasu mají procent nejvíc! Takže těm, kterým všichni vadí, bych doporučila volit ty, co jim vadí nejméně, případně pokud si najdou někoho, komu skutečně věří. Žádná strana není ze samých skvělých lidí, nakonec je dost těžké bránit se přívalu kariéristů, kteří cítí, že by se mohli přiživit na úspěchu, TOP se tomu bránila před sjezdem, ale trvale to určitě není jednoduché.

• Citovat
  • Upravit
7854
26.5.10 21:14

Betty03 díky za hezké shrnutí (vlastně jsem ani nevěděla, jak se ty hlasy počítají :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.5.10 21:15

Zuzajdík, když vidíš to „přeběhlictví“ takhle, vlastně pozitivně, tak proč ne. Já vidím tu samou věc z jiného úhlu pohledu, mně to přijde jako utéct od rozdělané práce, nechtít něco změnit ve „své“ straně, tak si to takhle zjednodušit a dostat se tak výš, mít větší moc - to se mi prostě nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.5.10 21:21

Jinak na ČSSD se mi nejvíc líbil Zeman a nejvíc mě s..l Standa Gross. Ten toho evidentně nejvíc nakradl, předtím nikde nepracoval, nic nedokázal, no hnus :poblion: A nejvíc mě vytočil, když vyhodil schopného Teličku z funkce eurokomisaře aby to mohl dát jako trafiku Špidlínovi, který v té době ani neuměl anglicky :cert: :roll: To i ten Jyrka mi přijde snesitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
26.5.10 21:22
Jana206 píše:
Já svůj politický názor rozebírat nebudu,proti Paroubkovi mám averzi,ale proti ODS daleko větší,přeběhlíky taky nemusím :nevim:Chtěla jsem se zeptat,proto sem píšu,jestli nevíte,jak se počítá hlas,když ho z nějakého „vzdoru“ dám alternativní straně?Např.monarchii Koruny České nebo podobně,prostě někomu,kdo se do vlády nemá šanci vůbec dostat?
Tak to řeší část naší rodiny,jsou ze všech znechucení.A nenechají se přesvědčit,že to asi nemá moc význam.
Neříkám,že to udělám,jen mě zajímá,jak se to počítá..Jestli ho taky dostane nejsilnější strana? :nevim:

hlas odevzdaný „alternativní“ straně bude započítán do celkového počtu platných hlasů v ČR, ty budou vyděleny počtem mandátů (200) a tak získáme mandátní číslo. Tím se ve vašem kraji vydělí počet odevzdaných hlasů a je tím pádem určen počet mandátů, kterým bude kraj zastoupen ve sněmovně

Takže čím více hlasů bude odevzdáno, tím více je jich třeba k získání jednoho mandátu čímž by se zdálo, že jsou zvýhodněny větší strany, ale nejde to říct úplně jednoznačně, protože čím více platných hlasů je v kraji odevzdáno, tím více mandátů se bude rozdělovat, tudíž je zas šance, že se dostane na stranu, která by jinak na mandát nedosáhla

dost taky záleží na velikosti kraje a „rozmanitosti“ volených stran.

snad je to trochu srozumitelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
26.5.10 21:27
Gina108 píše:
Zuzajdík, když vidíš to „přeběhlictví“ takhle, vlastně pozitivně, tak proč ne. Já vidím tu samou věc z jiného úhlu pohledu, mně to přijde jako utéct od rozdělané práce, nechtít něco změnit ve „své“ straně, tak si to takhle zjednodušit a dostat se tak výš, mít větší moc - to se mi prostě nelíbí.

Bohužel se pravdu nedozvíme, myslím, že to bude i u každého jinak.. Je otázka, jaká třeba je možnost ve své straně s menšinovým názorem něco měnit. Kdybych věděla, jak to skutečně, třeba bych byla rozhodnutá. Takhle fakt bojuju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová