Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To je prostě normální u takhle malých dětí. Zase to přejde, bude jiné období
Jestli se ti nechce se at s mlikem, tak ho pochovej, pohoupej a doufej, že znovu usne a nauč ho zase jiný „zvyk“, ale podle mě to zase časem přejde. Holt noční vstávání k miminum prostě patří. Na zuby doporucuju namazat nějakým gelem, nebo „v nejhorsim“ cipek nebo sirup na bolest.
Synovi je 5 mesicu a mame to dost podobne, vcera se budil po hodine. Take mi okoli radi, at dam kasi, ale nevim, jestli ho chci zaplacavat kasi… neporadila jsem, jen davam vedet, ze v tom nejste sama. ![]()
Dceři teď rostou asi zuby, některé noci má taky šílené. Zkusila jsem ji jednou dát čípek Viburcol a bylo to lepší. Je to homeopatikum na zklidnění, já na to teda moc nevěřím, ale asi zabralo.
@ProfZav píše:
Dceři teď rostou asi zuby, některé noci má taky šílené. Zkusila jsem ji jednou dát čípek Viburcol a bylo to lepší. Je to homeopatikum na zklidnění, já na to teda moc nevěřím, ale asi zabralo.
Když mu rostou zuby, tak to poznám. To se budí hodně často a tak trpělivě každou půl hodinu vstávám, protože vím, že za to nemůže, že ho to bolí
ale pokud je od zoubků klídek, ale naučene se vzbudí fakt přesně okolo 11, 2 a 5, tak to už si říkám, že mě snad nechce nechat vyspat ![]()
Dudlik mate? Dcera se mi budilana dudlik i dcakrat. Mliko az v pet rano
@Veru1987 píše:
Dudlik mate? Dcera se mi budilana dudlik i dcakrat. Mliko az v pet rano
Dudlík má. Ale když mu ho dám, tak neusne. Večer ho moc nechce.
Krupicova kase by ho zase mohla zabetonovat. Ja jsem davala ryzovou-rozmixovana ryze s mlekem, ale deti se budily jeden cas hlady. U vas, kdyz to mleko nevypije, tak to bude fakt zvyk a ne hlad, takze se to zkusit da, ale asi nepomuze.
Ahojky. Můj 6ti měsíční syn se budí několikrát za noc. Nekojím už od 2 měsíce, takže závislost na prsu to není. Malý dostává UM, kolem 8 chodí spát ale pravidelně v 11, ve 2 a v 5 se budí. Přijde mi, že už je to jen zvyk, protože když dojdu udělat mliko, tak si dvakrát cucne, otočí se a už nechce
někdy to vypije celé, ale to je málo kdy. Zkusila jsem mu dát čaj, že má třeba jen žízeň, ale čaje se napije a brečí dal. Teď ho trápí i zuby a to se vzbudí v noci snad i 20×. Dřív se také budil, ale až kolem 2 - 3 ráno. Okolí mi radí, ať mu dávám krupicovou kaši na noc, že to bude třeba lepší, ale nevím jestli do něj chci večer cpát kaši.
nevíte někdo jak se tohohle zvyku zbavit? Nebo to prostě musím nějak trpělivě zvládnout a doufat že se to co nejdřív zlepší samo?