Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Venetia píše: Více
Mně to vydrželo tak ten rok, ale každej jsme jinej.
Někde jsem čet, že je důležitý „retire to“ a nikoliv „retire from“ Prostě, že už máš plán a program.
@inkakřivák píše: Více
Ok, a když je to tak hrozne fajn, tak mam otazku mimo.
Koleg ahrozne smrdí potdm. Jen přijde, chce se mi zvracet. Sedí v open spaceu naproti me, takze tak 1,5-3 metry. Nesnasi kdyz si otevru okno protože jemu je pak zima (sedí tu v tricku).
Takze je to znova o tom ze on ma pravo smrdet a my okolo mame být taktvni a slusniz?
@KalamityJohn píše: Více
Já jsem doma zhruba rok a půl a ještě jsem se nenudila ![]()
Můj otec je v důchodu čtvrtý rok tuším. Šel do předčasného. Letos bude mít 67. Pracovat vlastně nikdy nepřestal. Naopak říká, že teprve ho to začlo víc bavit. Protože má svůj důchod jistý. K tomu jim chodí brigádně pomáhat, kde dělal. Pořád o něj stojí. Ale už nemusí denně. Když chce, tak jde. Když nechce, tak se domluví, že nemůže. Když má ségra nemocné děti. Jede klidně hlídat k nim. Nebo si dělá něco doma/kolem domu. Je pánem svého volného i pracovního času. Minule volal, že se chlapi sebrali, skočili do auta a jeli kdesi na hokej. On byl vždycky blázen do fotbalu a hokeje.
@Fitsun píše: Více
Doktora jsem uvedl, protože prodělal obrnu a byl tělesně poškozen, dá-li se to tak říct a přesto dělal co dělal. Jeho profese není důležitá.
A fakt nevím jak mám počkat do 60, když jsem ročník 64. Víš o časový smyčce nebo něčem takovým? ![]()
A fakt se nechlubím, jen píšu, že mi v nezaměstnanosti zhruba za rok došla motivace i když jsem měl co dělat. Moje zkušenost, tvoje může bejt jiná.
@Krákora997 píše: Více
Tak slušní nebuďte. Tihle lidé jsou sociálně zakrnělí, takže nepochopí narážku ve stylu Hele Franto, v drogerii měli v deodoranty, tak jsem ti jeden vzal, to užiješ. Jeho to zkrátka netrkne. Takže buď mu anonymně poslat mail že smrdí, nebo si ho vzít stranou a říci - hele Franto, nejsem sám a neříká se mi to lehce, ale jsi dost silně cítit potem a nám to vadí. Něco s tím udělej ale hned. Nechtěl bych to řešit s šéfem. Když to bude Franta ignorovat, tak k němu šéfa skutečně přivést a říci čuchejte šéfe, v tom se nedá pracovat. No a šéf už to nějak zařídí.
Příspěvek upraven 17.02.26 v 15:37
@884135 píše: Více
Tohle by mělo řešit osobní oddělení. Zažil jsem to v kolbence a s tím chlapem nikdo nic neudělal, dokud ho nevyrazili při snižování stavů ale to mně taky ![]()
Tak já bych určitě kontaktovala nějaké útulky a chodila tam občasne pomahat
Ale já se nenudím, ani když sedím doma na pr… pořád je co číst, koukat… dříve mne bavily ruční práce typu pletení… třeba bych se k tomu vrátila, když bych nevěděla co s časem… No a pak tu máš vnoučata… Tak taky věnuješ nějaký ten čas
Třeba naše důchodkyně kolegyně (letos 70 nebo 71 let) pracuje, že doma by na ni vše padalo. Tak to sama říká, že potřebuje zaměstnat hlavu, myšlenky, nechce sedět doma sama. Za vnoučaty jezdí odpoledne. Dopoledne mají školu. Loni ji zemřel náhle manžel, letos mamka. Ani se nedivím, že chce dál pracovat.
@Venetia píše: Více
přesně, ti lidé chodí do práce z finančních důvodů, aby si mohli dovolit to, co dřív, protože důchod jim na to nestačí
no, jak píše Fitsun, doktoři opravdu pracují většinou až do smrti, otázka je, jestli je to dobré pro ně a hlavně pro pacienty, pro peněženku doktorů to dobré je určitě, teď třeba také chodím k 70letému chirurgovi a 68leté gynekoložce - ale poznají oni, že už to nezvládají, až bude čas?
@Krákora997 píše: Více
a kolega je senior? asi ne, že?
takže když je někdo prase zamlada, bude ještě větší prase, až bude starý
Znám třeba osobu v důchodu, věk mezi 65-70. Pořád je to nějaký kino, film/seriál v televizi, knížka, přednáška, koncert, pravidelné cvičení a jazyk pro důchodce, výlety, dovolené. Přijde mi to mnohem zajímavější život, než kdyby ta osoba chodila do práce.