Bydlení babiček a dědečků, jak to mají vaši rodiče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106465
3.4.26 10:14
@Anna766 píše: Více

Je to tak, ale stačí, aby byli chvíle jinde a můžou začít další 3 měsíce
Melo by ta doba být na to sehnat něco jiného většinou DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21463
3.4.26 10:32

@Venetia pobyt na LDN platí pojišťovna, takže logicky tlačí na to, aby tam byl pacient co nejkratší dobu. Domov pro seniory si platí každý sám. Nechce se mi věřit, ze by někdo ležel roky na LDN, zatímco se mu na účtu střádá důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
3.4.26 11:00
@malákráličice píše: Více

Se ptám asi hloupě, ale nemám zkušenost. Našla jsem tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106465
3.4.26 11:38

Já mám zkušenost jen tu, co jsem napsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
3.4.26 13:50

však ona je dlouhodobě nemocná, ale když tam bude tvůj nemohoucí příbuzný, tak ti ho po 3 měsících dovezou domů, nebo se o to aspoň budou snažit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
3.4.26 13:51

ano, je to tak,
ale jsou lidi, kteří nikoho nemají a nelze je kam vrátit, tak na té LDN zůstávají, dokud se pro ně nenajde místo v DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
3.4.26 13:52

no je to tak, vlastně tam jsou uvedené taky různé řešení, je to pacient od pacienta trochu jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
3.4.26 14:53
@stinga píše: Více

Nemám zkušenost. Proto se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.26 15:16

Naši se rozvedli, když jim bylo 50, ale oba mají „nové“ bydlení, které zrekonstruovali. Bydlí moderně, ale i tak má mamka skleník po babičce, o kterém vyhrožuje, že ho zdědím :D Mojí mamce je 72, má štíhlou postavu, je upravená, chodí pravidelně na kosmetiku, pedikůru, masáž a ke kadeřnici. Je pravda, že se v jídle hlídá (nesní 4 palačinky, ale jen 2, večeří nejpozději v 6 večer, ale zato brzy vstává). Ale má hodně pohybu na zahradě, je tam od jara do podzimu, samozřejmě úměrně věku. Jejímu manželovi je o rok více, a chodí moderně oblékaný. Ale to díky mamce. Můj táta měl vždycky vkus, a šel v módě s dobou, stejně jako mamka. Tátova přítelkyně si nechala kompletně zrekonstruovat byt v 65, ještě 3 roky přesluhovala v důchodu, tak na to měla peníze. Mamka i táta, a jejich partneři hodně cestují, mají předplatné do divadla, jsou soběstační, zdraví slouží úměrně věku, ale nic hodně závažného. Ani jeden nejsou hromadiči, a za to jsem jim vděčná. S mamkou jezdím každý rok na dovolenou k moři, holčičí výlet. A ano, to všechno je o penězích. V baráku je pořád něco, po 20 letech odchází bojler atd. Kdoví, jak to bude, až bude jen jeden důchod. Ale to bych jim zase pomohla já. Kéž by tady byli ještě aspoň 20 let, ve zdraví a v kondici. :srdce: A klidně ať všechno utratí, přeji jim to. Naši jsou oba šetrní, nekupují věci dle současné módy, typu letos frčí fialové vánoční ozdoby, vloni zlaté, tahle rychlovarka má hezčí barvu a pod. Ba bička zemřela v době covidu, bylo jí 98, ale měla všechno původní, od svatby. A měla doma všechno pintlich čisté, hezké, voňavé, načančané a bylo to tam útulné. Taky nebyla shromadič všeho možného.

• Citovat
  • Upravit
106465
3.4.26 16:22
@Anonymní píše: Více
👏
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie