Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@KalamityJohn píše: Více
Píšeš to z pozice člověka, co zřejmě neposedí a musí pořád něco dělat…nemůžeš takové nastavení vztahovat na všechny, nedej bože je do toho nutit
Někdy sedíš i v té práci, takže to vyjde nastejno…každý nějaká do smrti fyzicky
@Krákora997 píše: Více
A zase - její volba, její právo. Co na tom nechápeš? Nemusí se ti to líbit, ale prostě je to její život, který si vybrala a na tobě je jediné - nechat ji žít. Co si ty představuješ jako fajn život, to pro ni muže být peklo.
@inkakřivák píše: Více
Takže je fakt ok nedodržovat hygienu z lenosti a smrdět ostatním jenom proto, že to tak chci? Tchyně opravdu není žádný ležák, ani špatně mobilní. Nikdo po ní nechce, aby se sprchovala denně a má i sprchový kout.
Zároveň bych řekla, že často ti senioři, co se dožijí vitální fakt hodně let jsou prostě pohybově aktivní i přes určité nedluhy stáří. Prostě se nezaparkovali na gauč, ale to tělo procvičují činnostmi. Takže i ta pravidelná koupel může být dobrý trénink na rozhýbání těla.
@Venetia píše: Více
Počkej, to mne zajímá. Kdybys nemusela pracovat, jakej bys měla program tentio týden?
Já bych třeba koukala na olympiádu, upekla a uvařila něco dobrého, četla knížku, zašla na besedu s prezidentem.
@Anonymní píše: Více
Přesně tak. Mojí mamince je 86 let, a každý den se sprchuje, i když vyrůstala v prostředí, kde se všichni koupali každou sobotu. Snaží se hýbat, pokud jí to zdravotní stav dovolí, dokonce si pořád i sama vaří. Ale taky znám několik lidí, kteří nemají problém oběhnout všechny slevové akce v supermarketech, ale s osobní hygienou je trochu problém. Stejně tak znám několik mladých lidí, kteří si s hygienou evidentně moc problémy nedělají. Mám totiž kontaktní povolání, kde se lidé i svlékají, takže to je někdy dost cítit. Je to prostě o osobním nastavení. Stejně tak způsob bydlení. Mám několik známých, kteří nosí celý rok jedno, dvě oblečení, které střídají, bydlí celkem retro, a raději si peníze odkládají na cestování, a jiné zážitky. Osobně preferujeme s manželem jak hezké bydlení na stáří, tak se rádi i někam podíváme. Opět to je o osobním nastavení.
@Venetia píše: Více
Protože jsem udělal zkušenost v nezaměstnanosti, že mít nekonečný volno není zas tak jednoduchý.
@Anonymní píše: Více
Výborně. A dlouhodobě by ti to stačilo? Nehádám se. Skutečně je mi jedno co kdo dělá a dělat bude ale zajímá mne to.
Táta kolegyně šel do důchodu v 45. Železničář. Začal s kovařinou a dělal jí třicet let.
Teď jsem si vzpomněl na dědečka Miloše Hrmy, račte-li znát? To byl taky ajznboňák ve výslužbě. ![]()
Jezdila bych ještě na výlety, chodila na přednášky, do kina.
Tak to nevím, když pracovat musím
Určitě bych se nenudila
Já byla za život nezaměstnaná půl roku resp. necele tri měsíce papírově…to bylo tak akorát…pak už by si člověk musel najít něco čím zaplní čas
@KalamityJohn
Ne každý je fyzicky ani psychicky fit. Někdo má ve 40 plotýnky, v 50 klouby, v 55 vyhoření a je rád, že zvládne běžný den, natož pracovní tempo. Třeba předčasný důchod je pro spoustu lidí úleva, protože prostě dojeli na limit. Disciplína ti neopraví tělo ani nervový systém. ![]()
Ten příklad s doktorem taky není univerzální argument. Naopak, lékaři často přesluhují tak dlouho, až ztrácí odstup a soudnost, jenže není kdo by je nahradil. To je ale systémový problém, žádná ukázka disciplíny. Délka práce ≠ kvalita života ani kvalita výkonu. ![]()
A není potřeba se chlubit, co jsi všechno kdy stihnul. Počkej do 60,pak si povíme, většina lidí je pak ráda za klid. A pokud ten klid znamená zahradu, vaření, procházky a večer vlastní filmy, tak je to naprosto legitimní život, mnohdy mnohem lepší než být konstantně ve stresu z práce nebo z toho, co se musí kde stihnout, ať člověk „jen“ nesedí na gauči. ![]()
Když na to máš kapacitu fyzicky i psychicky a baví to člověka, klidně ať pracuje do svého maxima. Jenže drtivá většina lidí ji prostě nemá. ![]()
Příspěvek upraven 17.02.26 v 15:00