Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měla jsem to dost podobne, ráno Mě vzala křeč do břicha a oak jsem byla na sále ani nevin jak…vše v březnu 2017, odebrány pravý vejcovod, ale to hlavní v červů 2018 jsem nečekane otěhotněla a za 3tydny mám termín porodu a dle všech vyšetření je vše v pořádku, ani mě nějak extra nehlidaji, jen je nepříjemné všude říkat “těhotná podruhé, porod poprvé”
takže přeju hodně štěstí a zdravy ať už je vše jak ma ![]()
U mě se to stalo všechno tento rok.. V květnu operovana a v srpnu opět těhotná.. termín mám na konci března a taky není nějaká extra větší kontrola… jen ze zacatku bylo vic ultrazvuku..
@Anonymní píše:
Ahoj, měla jsem to dost podobne, ráno Mě vzala křeč do břicha a oak jsem byla na sále ani nevin jak…vše v březnu 2017, odebrány pravý vejcovod, ale to hlavní v červů 2018 jsem nečekane otěhotněla a za 3tydny mám termín porodu a dle všech vyšetření je vše v pořádku, ani mě nějak extra nehlidaji, jen je nepříjemné všude říkat “těhotná podruhé, porod poprvé”takže přeju hodně štěstí a zdravy ať už je vše jak ma
Děkuji, a preji rychlý a bezproblémový porod
bojím se právě zvýšeného rizika potratů a nebo opakovaného mimodelozniho. Tak snad to bude uz dobré. Ano,chápu to ja bych musela říkat těhotenství třetí,porod druhý ale tak chápu že je to nepříjemný ale hlavní je.zdravý miminko. 🙂
@Lenulka211 děkuji, uklidnili jste mě
asi berou hned krev po vynechani ms,ze ?
Ano..Mě hned brali krev..A šla jsem ještě na nějaký speciální ultrazvuk..
@Lenulka211 děkuji, budu tomu věřit
ono stejně člověku nic jiného nezbývá ![]()
**@Anonymní*děkuji, budu tomu věřitono stejně člověku nic jiného nezbývá //
Hlavně se nestresuj.. moc nečti na internetu.. píšou hlavně negativní věci.. těch pozitivnich se moc nepíše..
V listopadu mi odebrali pravý vejcovod - mimoděložní. 3. 2. 2019 jsem počůrala papírek a byly tam dvě čárky. O dva dny později odběr krve - hCG v pořádku (984), ale nebylo nic vidět na utz a po 3 dnech byl na utz už vidět plodový váček. Teď v pátek mě čeká další utz. Věřím, že bude vše v pořádku, ale mám strach, aby se nám drobeček vyvíjel a zase jsme o něj nepřišli.
Ahoj holky, já měla mimoděložní v dubnu 2017, taky odebrán pravý vejcovod. Hned v červnu jsem otěhotněla, ale ihned potratila…pak jsem otěhotněla v lednu 2018, ale z toho bylo molární těhotenství, po kterém byla půlroční léčba. Do toho mi zjistili špatnou srážlivost krve, která právě může způsobovat potraty i v druhém trimestru… teď jsem otěhotněla znovu v listopadu, nyní jsem v 18.tt a zatím vypadá vše v pořádku…ale jak už mám tolik špatných zkušeností, tak mám pořád strach. Doma mám jedno dítko,které se taky narodilo s komplikacemi, ale naštěstí je vše v pořádku.....takže já momentálně jsem těhotná popáté, dítě mám jedno…ale to je asi to poslední, co by mě trápilo, že někde musím říkat
Všem vám přeji, ať se svých miminek po mimoděložním už dočkáte a vše probíhá v pořádku… Ono jsou horší věci, než to mimoděložní…tady sice může trvat déle otěhotnět, ale pak se bude nejspíš miminko vyvíjet v pořádku ![]()
Já v říjnu 2018 zamlkle těhotenství,teď jsem tři týdny po operaci , mimoděložní.Jeste jsem ani nevěděla že jsem těhotná,měla jsem týden do ms
Ale strašně bolesti a už to jelo.Vejcovod mi nevzali.Ted zrovna čekám …chceme to zkusit až tak duben květen ale taky mám hrozný strach.
@Lenulka211 to je pravda. S prvním těhotenství jsem nic neresila,necetla vubec a vse bylo ukázkové. 🙂
Anonymní - Moc děkuji. Mám strach, ale snad nejsem takový smolař, že by se něco podruhé pokazilo
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj holky, jsem třetí měsíc po mimoděložním těhotenství, byla jsem akutně operovaná kvůli prasklému vejcovodu a krvácení do břicha, vejcovod mám odebraný. Máte to někdo podobně? Jaké bylo další těhotenství a za jak dlouho jste otěhotněli znovu?