Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Byla jsem dost silná kuřačka a když jsme s manželem začali plánovat, že bysme chtěli miminko, tak jsem přestala kouřit. Šlo to překvapivě dost snadno, až mě to samotnou překvapilo, vzhledem k mé spotřebě 20 cigaret za den…
no a v září to bude dva roky, co nekouřím… malýmu je půl roku, já mám v plánu kojit maximálně do roku, když to půjde, a už teď se hrozně těším, až si budu moct dát cigáro!!! Celé těhotenství jsem na to ani nepomyslela. Už jsem začínat nehodlala a teď jak se blíží chvíle, kdy už budu moct, tak si jsem jistá, že do toho zase spadnu ![]()
máte to někdo podobně? Nebo jste už nezačaly, i když jste zase mohly?
Z kraje roku to byly taky 2 roky co nekouřím
Cigaretka mi chybí, ale začínat nechci. Přítel by se se mnou prý rozešel(ve slabé chvilce mi ale prozradil, že jen tak straší
) Já úplně se slastí vzpomínám na to, jak jsem ten štiplavý kouř natáhla do plic a v tu chvíli jsem se cítila báječně
Ach jo… ![]()
Tak já ted v těhotenství nekouřím,ale přiznám se že se fakt na to cigáro těším
Nevěřím že už bych nekouřila vubec ![]()
Ahoj,já před těhotenstvím taky kouřila,ne teda 20 cigaret denně
,ale tak polovinu. Když jsem zjistila,že jsem těhu,okamžitě jsem přestala
. Já měla i to štěstí,že se mi s toho dělalo špatně,nemohla jsem kouř ani cítit.
Při kojení jsem taky nekouřila,ale už jsem měla chuť si dát…no a co jsem přestala kojit jsem do toho zase spadla
. Ale mě to nevadí,chutná mi to…až budu znovu těhu,vím že přestat dokážu! ![]()
ww píše:
Z kraje roku to byly taky 2 roky co nekouřímCigaretka mi chybí, ale začínat nechci. Přítel by se se mnou prý rozešel(ve slabé chvilce mi ale prozradil, že jen tak straší
) Já úplně se slastí vzpomínám na to, jak jsem ten štiplavý kouř natáhla do plic a v tu chvíli jsem se cítila báječně
Ach jo…
no mě se spíš manžel ptá, že by ho zajímalo, jak to pak chci financovat ![]()
Také jsem před snažením přestala:) V těhotenství jsem občas měla chuť na vélkou sklenici červeného a doutník
Ale na cigarety už ne…ale také se těším až přestanu kojit a dám si sklenici červenýho, cuba libre, gintonic…každý má jinou drogu ![]()
Jarka K píše:
Byla jsem dost silná kuřačka a když jsme s manželem začali plánovat, že bysme chtěli miminko, tak jsem přestala kouřit. Šlo to překvapivě dost snadno, až mě to samotnou překvapilo, vzhledem k mé spotřebě 20 cigaret za den…
no a v září to bude dva roky, co nekouřím… malýmu je půl roku, já mám v plánu kojit maximálně do roku, když to půjde, a už teď se hrozně těším, až si budu moct dát cigáro!!! Celé těhotenství jsem na to ani nepomyslela. Už jsem začínat nehodlala a teď jak se blíží chvíle, kdy už budu moct, tak si jsem jistá, že do toho zase spadnu
ja jsem uspesna nekuracka uz rok a pul a nezacala bych zas.. podle me bys udelala chybu kdybys zacala zas ![]()
bombdina píše:
Ahoj,já před těhotenstvím taky kouřila,ne teda 20 cigaret denně,ale tak polovinu. Když jsem zjistila,že jsem těhu,okamžitě jsem přestala
. Já měla i to štěstí,že se mi s toho dělalo špatně,nemohla jsem kouř ani cítit.
Při kojení jsem taky nekouřila,ale už jsem měla chuť si dát…no a co jsem přestala kojit jsem do toho zase spadla. Ale mě to nevadí,chutná mi to…až budu znovu těhu,vím že přestat dokážu!
já vím, že mi to taky chutnat bude… co jsem porodila, tak kamarádkám pořád očuchávám krabičky a prostě mi to i voní!!! ![]()
Při každém těhotenství jsem kouřit přestala a pak pokaždé zase začala,ale teď u třetího už jsem si nezapálila,manžel po narození Petříčka přestal a nekouříme a věříme tomu že už si nezapálíme.Ovšem já na to chuť mám,leč nedám si ![]()
1simona1 píše:Jarka K píše:ja jsem uspesna nekuracka uz rok a pul a nezacala bych zas.. podle me bys udelala chybu kdybys zacala zas
no a v září to bude dva roky, co nekouřím… malýmu je půl roku, já mám v plánu kojit maximálně do roku, když to půjde, a už teď se hrozně těším, až si budu moct dát cigáro!!! Celé těhotenství jsem na to ani nepomyslela. Už jsem začínat nehodlala a teď jak se blíží chvíle, kdy už budu moct, tak si jsem jistá, že do toho zase spadnu
to mi říká každej… že by to byla škoda a chyba… a já kývám na souhlas a v duchu se těšim jako blázen!!! ![]()
Jarka K píše:bombdina píše:já vím, že mi to taky chutnat bude… co jsem porodila, tak kamarádkám pořád očuchávám krabičky a prostě mi to i voní!!!
Ahoj,já před těhotenstvím taky kouřila,ne teda 20 cigaret denně,ale tak polovinu. Když jsem zjistila,že jsem těhu,okamžitě jsem přestala
Při kojení jsem taky nekouřila,ale už jsem měla chuť si dát…no a co jsem přestala kojit jsem do toho zase spadla. Ale mě to nevadí,chutná mi to…až budu znovu těhu,vím že přestat dokážu!
Pokud budeš chtít,tak si stejně zapálíš…ta chuť je silnější
Já už jsem se těšilav porodnici až přijde den kdy si dám cigáro
![]()
ahojky,
ja prestala jednou na silvestra, proste jsem si zapalila posledni a hotovo… dnes je to jiz sest let… ![]()
taky jsem si rikala, ze by bylo dobre nekourit, kdyz se zacneme snazit, ale nikdy uz me nepadalo zacit znovu, proc kdyz jsem to doted vydrzela ![]()
nestoji to za to ![]()
rikej si co to stalo penez a taky tvoje telo je na tom ted lip ![]()
drz se ![]()
Jarka K píše:1simona1 píše:to mi říká každej… že by to byla škoda a chyba… a já kývám na souhlas a v duchu se těšim jako blázen!!!Jarka K píše:ja jsem uspesna nekuracka uz rok a pul a nezacala bych zas.. podle me bys udelala chybu kdybys zacala zas
Jako já, mě pak taky říkali,že jsem blbá že jsem znovu začala! Tak škoda to sice je…ale… ![]()
bombdino, to ALE naprosto chápu ![]()
jasterico, mám takový pocit, že se ani nebudu snažit držet se! ![]()
tak já byla taky silná kuřačka,taky jsem někdy i těch 20 ztáhla a jak jsempoprvé otěhotněla s klukem,tak jsem postupně v tom prvním trimestru přestala,ale mněla jsem šílené chutě na cigáro,když jsem přestala,tak jsem si kupovala ty náplasti a žvýkačky,ale z těch žvýkaček se mi udělalo špatně,tak jsem už nemněla ani chuť na cigáro,kojila jsem 4 měsíce a když bylo synovi 8 měsíců.tak jsem znovu začala kouřit,nebo jsme mněli problémy s tchýni a já byla s nervama na konci,tak jsem začali kouřit a přestala jsem jak jsem otěhotněla po druhé s holkou a teda i když jsem přestala jak jsem otěhotněla,ale mněl jsem dlouho chuť. Za týden budpu malé 2 měsíce,pořád plně kojím a zatím mi cigarety smrděj a už bych něchtěla začít kouřit,tak doufám,že až přestanu kojit,že mi to vydrží už bez cigaret
![]()