Campylobacter

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12735
25.9.10 00:21

Taky se zítra chystám na tu desinfekci, volali mi taky z hygieny. No já dávám taky nutrilon máme comfort, ale dávám jen v noci a ráno, tak uvidíme. :nevim: Helik a jaký je malý na pohled pohoda nebo je jak nemocný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
25.9.10 13:26

První týden měl teplotu -při té srajdě :mrgreen: -ale jinak je uplně v pohodě a vypadá normálně.Ted už i normálně kaká,tedy,je někdy den kdy to máme řidší a třeba 3krát denně!!!Jediné co pozoruju od té doby co to má je,že se v noci kroutí a vícekrát se budí,asi ho bolí bříško a hrozně prdí!! Vim,že kluci na prdíky trpěj,ale tohle co předvádí je extrém…tak ho to asi nějak nafukuje a pak ho to bolí.On je ale statečnej a nebečí…trošku ale zhubnul :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
5.9.12 14:24

Zdravím..vím, že už toto je starší diskuze, ale vzhledem k tomu, že můj malý 18měsíční klučík (a ted už i já) máme tuto bakterii oba v těle začla sem brouzdat po netu a emimino mě opět nezklamalo :) mám díky vám cenné rady a jsem za to moc ráda :) Snad se z toho brzy dostaneme..Můj syn měl ale ze dne na den průjmy a tak vysoké kolísavé teploty, že se dostal do febrilních křečí a pro mě to byl zatím snad nejhorší okamžik v životě…pár dní na to měl vyrážku po celém těle máte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana2388
7.11.12 11:17

Ahoj, mě by zajímalo jak se to přenáší? mám 4 měsíční holčičku a s jejím tatínkem nežijeme on má svou rodinu ted jinde, a volal mi s tim ze jeho syn má campylobaktera ze jim volali z hygieny mě by zajimalo jestli to od nej muzou chytnout vsichni u nich doma tedy i on a kdyby nemel příznaky jako průjem a bolesti proste to nepoznal jestli muze to prenést pak i na mou malou…on za ní chce přijít na návštěvu já jen ted nevim jestli je to vhodné i kdyby treba na sobě nic nepoznal jestli preci jen to nemůže mít a přenést to pak na ní, přeci jen je jeste dost malinká na to aby měla takové hnusné onemocnění, průjmy atd… :( byla bych ráda za radu, pochopila jsem ze se to prenasi treba stolici vodou atd…ale jestli treba i vzduchem nebo kdyz by si ji vzal na ruce dával pusinky…chapete? achjo… :?

• Citovat
  • Upravit
116
7.11.12 14:41

Dobrý den musím říct, že mě varovali doktoři i na to, abychom neustále umývali kliky od dvěří, kohoutky u umyvadla..atd..přenáší se to jídlem a přímým stykem..já to od syna chytila téměř okamžitě, protože jsem s ním byla denně ve styku…Můj přítel byl ale denně v práci a o víkendech doma a neměl nic…Inkubační doba je myslím týden až 14dní..Navíc to malé tělíčko se s tím nepopere tak jako dospělák… my se z toho dostávali téměř měsíc..volali mi dokonce z hyg. ústavu jestli neděláme v potravinářství já i přítel..rozhodně to není sranda..Já osobně bych návštěvu raději oddálila vzhledem k tomu jak je vaše dítko maličké..rozhodnutí je ale pouze na vás..já bych to asi neriskovala..není to přece jen nějaká chřipka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
8.11.12 04:12

Syn měl tohle v srpnu :x
výsledek jsme měli, až když už byl bez problémů, bez průjmu. Z jídla už jedl skoro všechno, jen ne hodně tučné (smažené) a jediné co ještě neměl byly mléčné výrobky. Máslo na chleba apod. normálně jedl. Až za pár dní dostal jogurt a po několika dalších dneb bez obtíží i další mléčné výrobky. Nám nikdo neříkal o omezování - klidový režim, nemastná strava…
dle hygieny jak byl bez obtíží tak mohl i normálně do kolektivu, starší děti s tím mohou i do školky. Ještě chvíli trvalo, než měl výtěr kontrolní negativní, ale při běžném režimu, bez jakéhokoli omezení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
8.11.12 09:53

Malej ma tuhle breberku ted (kde to chytl, fakt nevim - v inkriminovane dobe jsme davali spis hovezi kvuli chudokrevnosti),asi byl oslabenej po ockovani a vubec je nachylnej na bricho. Prestoze jsme na prujmy zvykly, takze jsem okamzite vytahla desinfikatory, tak jsem to chytla od nej-pani z hygieny se ptala jestli mame smradlave prdy-jo jako tchori (prujem jsem ani nemela). jestli jsem to dobre pochopila, tak to miva mirnejsi prubeh nez jine, ale prijde mi to hodne nakazlive, staci pry pidi mnozstvi - maly treba nesmi olizovat veci pri koupani. My ho k jinym detem nepoustime (divim se ze s tim smi do skolky - v indii to teda treba neresi a deti se stavaji do 3 let vuci teto breberce imunni), ale pokud izolujete vse od nakazenych prdelek (spodni pradlo, kalhoty, lozni pradlo asi pro jistotu drzte a perte oddelene) tak pokud mala nebude oslabena (nemoci, ockovanim, stresem) tak to asi nedostane.

Příspěvek upraven 08.11.12 v 10:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
8.11.12 10:04

Jinak mam pocit, nejvetsi skodu pri nemoci nadelali prave leky. omylem jsem dala staryho kuliska a ta teplota vyletela ja drak; protoze paralen do pusy nechtel, dostal ho do zadku, a vylezl z nej i hlen s krvi… nevim co si o tom pomyslite, ale maleho pri prujmech mam i 12 hod v kuse na prse (nam staci na uklidneni to „prazdne“ malej si lizatkuje to tucnejsi mliko a nedrazdi si streva laktozou a castym kadenim, rezimuju akorat to stridani, na hlad a dehydrataci ale samozrejme stridam - chtelo to vypozorovat),na moje zada je to zahul a nejak mi to funguje nejlepe… ale vrah maleho nejsem, kulisek byl pro nase prujmy docela dobry, paralen taky davam, nejlepsi dietni kase pro nas je ryzovy bio otesanek (z globusu, firma poex) (malemu je 18m)

Příspěvek upraven 08.11.12 v 10:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
8.11.12 10:17

Campylobakter se opravdu nepřenáší běžným kontaktem. Nemocný (který onemocněl s největší pravděpodobností po pozření nedobře tepelně zpracovaného masa - nebo zpětně kontaminovaného) tuto bakterii vylučuje pouze ve stolici, tedy je potřeba dohlédnout hlavně na to, aby si dítě pořádně umylo ruce po použití toalety. Určitě není na škodu přidat na umyvadlo dezinfekci na ruce, nebo přetřít kliky a kohoutky častěji, než běžně, ale rozhodně se tato nemoc nešíří jako virové průjmy, kdy to - laicky řečeno - lítá vzduchem… Tady by bylo potřeba být v kontaktu se stolicí nemocného a následně si neumýt ruce a jít třeba vařit.
Ano - děti s tímto můžou do školky, protože někdy se bakterie může vylučovat klidně měsíc a déle a těžko budete po tuto dobu pobírat OČR. Člověk, který pracuje s nebalenými potravinami, je odeslán na vyšetření stolice (ač většina z nás zásady hygieny dodržuje, nikdy nevíte, kdo vám jídlo připravuje, že).
Průběh může být mírný i masivní, všechno závisí na infekční dávce, kterou člověk do sebe dostane.
@Ketysha Pokud jsi to chytla „téměř okamžitě“ je pravděpodobnější, že zdrojem byla stejná potravina (s jinou infekční dávkou bakterie). A inkubační doba je 2-5 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
8.11.12 11:03

(zajimalo by me, jak ta inkubacni doba funguje, maly je totiz takova „prutokova baterie“, rano vykadi co snedl vecer, treba salmonela (jo i tuto breberku jsme si prozili :((((( ) se u nas projevila do 3 hodin (blbec jsem nevarila domaci vajicka 10min ale jen 5min :(((()

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
8.11.12 11:55

@lllka Ale salmonela má inkubační dobu pár hodin až max 3 dny, myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
8.11.12 21:48

Mě říkali něco jiného..každý ale říká to své..Nicméně já byla s malym v nemocnici-hospitalizace, protože měl kolísavé teploty a vylétla mu na 38.2 (což si myslím není tak hrozné už měl i víc)Přesto, že jsem mu dala paralen tak vylétla jak střela a byl hodně spavej..když sem si říkala, že je to moc, že ho probudím a půjdem k dr(mimochodem ulici od nás)tak se mi malej dostal do febrilních křečí..v Motole nám zjistili tu Camp. a byli jsme tam asi 5 dní..tvrddá dieta a hodně pít..malej měl totálně odřenej zadeček a zelený průjem..u mě se nemoc projevila až 12.den..museli jsme na několik testů a až když jsme měli oba 3.test ok tak nám dala pokoj…Abych někoho ale nevylekala..ty febrilky máme oba s přítelem v rodině tak je prý dítě náchylnější..nevím co je na tom pravdy, ale vím, že Diazepam už budu mít neusstále připravený při teplotě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
9.11.12 12:48

Já jsem žádná dramatická opatření nedělala, návštěva z hybieny proběhla a žádné speciality neříkala, prádlo jsem prala dohromady s naším, akorát po záchodě (syn i já) jsme si stříkali desingekci na ruce. Jinak nic…Nechytl to v rodině nikdo jiný.

Přenosné je to pouze stolicí - od nemocného to dostane jen ten, kdo přijde do kontaktu s jeho stolicí - tou se nakazí. Běžným kontaktem ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
9.11.12 17:35

My mame asi nejakyho doktora pohodare, i u te salmonely mu stacil jeden vyter ok a nechal nas. V nemocnici jsme nebyli, nejak me okoli presvedcilo at ho tam nevozim - dodnes nevim, co by byvalo bylo lepsi - protoze jsme s tim nemeli zkusenosti, tak jsme malyho asi trochu dehydratovali :(… ale to prostredi a stres by pro nej asi byl zahul (v ty dobe cesty autem hystericky prorval)… takhle se akorat udumlal a oprudil (a ja mam prsa vytahanejsi :o )
I z hygieny nam jen volaj.
(ale ted jsem resila proc se nam potvora campylobacka vratila a asi bylo to v povleceni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.11.12 19:14
Tak i moji brouci tuhle bakterii maji :/ prekvapuje me, ze se tu pise, ze se s tim muze normalne do skolky. dnes mi volala pani z hygieny a do skolky starsi nemuze dokud nebude test negativni.
@lllka z povleceni to nebude, camp. je velmi citlivy na vyschnuti
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+