Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@j.s. píše:
Dneska zase ryla v zahonech…mura jednaa to mrzne
To náš zrovna dneska taky. Byli jsme v lese, tak tam co kláda, ač větší nž on, musel ji brát s sebou a vyryté koleje od traktorů, tak to bylo taky jeho, vyhrabával samé drny a kusy zmrzlé hlíny.
tak to my dnes vyhrabali, chytli a sežrali myš, fuj..když jsem zařvala "PRASE " tak vykoukla paní z okna ![]()
@j.s. píše:
Dneska zase ryla v zahonech…mura jednaa to mrzne
Ta nase taky vcera udelala dve mensi dirky v travniku..budem to mit za chvilu cely preryty..
a kolik ted vazi mary?
Nicki. minaj a proc jste meli toho bandoga na vychove, cim byl problemovej?
@mar elinka píše:
Nicki. minaj a proc jste meli toho bandoga na vychove, cim byl problemovej?
my jsme hodně řešili dominanci. On je dominantní pořád a ttak se hodně cpe na místo alfa ve smečce, ale dodržujeme jisté věci a zatím to jde. No a agresivita vůči jiným psům. S velkýma je v pohodě, ale malé uštěkané a hlavně bez vodítka, to moc nemusí. On by si ijch možná ani nevšiml, ale když oni si většinou začnou. Asi jim nedochází, že kdyby chtěl, tak budou vejpůl
No, když se nasre, není to žádná prdel ho udržet. Jinak je, ale myslím úplně v pohodě. Třeba malýho, toho miluje.
No to je tezko…kdyz jsou na volno…jen tem lidem to nedochazi a hazou chybu na velke psy…oni provokuji..protoze se citi v nebezpeci…je to takovy instinkt. nechat se sezrat…
me agus kdyz harala.tak se chvilku trepala a cenila zuby.kdyz ji ty male potvory otravovali…no des…musela jsem ji drzet hubu.at nevyjede a neni po ratlovi…nakonec kdyz ja prosila at si psa odvolaji.ten je mel samo na haku…tak jsem byla ja ta spatna…ma mit nahubek…
no moje nervy…a to mela 30 kilo…
no s mary by to bylo jine..kdyby chtela.mela bych smulu…ale zatim.je hloupoucka. hodna…
kolik ma…nevim. musim ji nejak zvazit.ale ja uz ji asi nwuzvednu
Aha jak se choval, to bylo hned od stenatka? nasi elli pejsi nijak nevadi..jezdime k nasim kde jsou tri jezevcici a s nema v pohodě a jsou to vse feny…
J. s. tak to je mary uz pekny telatko co..myslis ze se chovani feny zmeni po harani?
@j.s. píše:
No to je tezko…kdyz jsou na volno…jen tem lidem to nedochazi a hazou chybu na velke psy…oni provokuji..protoze se citi v nebezpeci…je to takovy instinkt. nechat se sezrat…
me agus kdyz harala.tak se chvilku trepala a cenila zuby.kdyz ji ty male potvory otravovali…no des…musela jsem ji drzet hubu.at nevyjede a neni po ratlovi…nakonec kdyz ja prosila at si psa odvolaji.ten je mel samo na haku…tak jsem byla ja ta spatna…ma mit nahubek…
no moje nervy…a to mela 30 kilo…
no s mary by to bylo jine..kdyby chtela.mela bych smulu…ale zatim.je hloupoucka. hodna…
kolik ma…nevim. musim ji nejak zvazit.ale ja uz ji asi nwuzvednu
To je přesně ten problém, nevychovanost. A ještě, když je nevychovaný pes bez vodítka a neslyší ani na přivolání. Oni jsou v tomto lidi bezohlední a myslí si, že když mají malého psa, tak ho nemusí cvičit, že by stejně nikomu neublížil. Ale pak útok, kdy jejich např. kříženec třeba napadne dítě nebo jiného psa, nedokáží řešit. Už jsem viděla pár pokousaných velkých psů, kteří se nemohli bránit, protože nosili preventivně náhubek. Náš cvičitel mi řekl, ať tyto konflikty řeším já. Že kdyby ho nějaký pes napadl, tak ho třeba odkopnout. Já narážím na pořád jedny a ty samé majitele psů, se kterýma máme problém a ani po mých výtkách, ať je mají na vodítku, to nedodržují. V tomto je to asi nejtěžší, vím, že kdyby chtěl, tak se okamžitě utrhne a neudržím ho, tak se snažíme aspoň určitým psům a majitelům vyhýbat.
@mar elinka píše:
Aha jak se choval, to bylo hned od stenatka? nasi elli pejsi nijak nevadi..jezdime k nasim kde jsou tri jezevcici a s nema v pohodě a jsou to vse feny…
No, s věkem se to tak různě vytvářelo. Byl agresivní při krmení, hlídal si hračky, pořád nás pokusoval, časem začal vrčet, při manipulaci nebo při potrestání. Bylo toho spoustu. Tak jsme to museli začít řešit. Teď je to lepší, ale pořád si musíme postavení hodně hlídat. Není to tolik o povaze, jako o výchově a může se tohle chování vyvinout v jakémkoli věku.
Nicki. minaj aha tak to jo..to se nedivim ze jste to museli resit a kor kdyz mate dite…nase ella pusti do zradla vsechny, taky kluci ji krmi od zacatku a sahaji na granule..u toho zradla je to nejhorší..ale stejne jako nemam jistotu jestli takovato zustane? to se muze jako zmenit? a co jste teda udelali za chyby vy?
Kor na vesnici je to des, porad tu behaji psi na volno a nikdo to neresi..ale ze u nas je cc, to resi ze mame bojovyho psa, ze bud sezere nas nebo nekoho na ulici..pritom mame 4mesice a uz umi plno povelu..lidi jsou nekteri fakt hrozni..
Jo me prislo.ze kazda haracka znamenala zmebu chovani a neco noveho…ale mozna je to prave ten vek…ze dospivaji…asi jako u deti…
no na me kdysi u potrestani zavrcela a to nemela delat…snazim sr.at vi. ze jsem pan…takova ta mrtoda cukru a bice…asi jako u deti.
ale jsem prekvapena.je fakt hodna a takovy tulin…presne jak ma cc v povaze…jediny problem je v te jeji neohrabanosti…nez kousnout spise nemotorne povali.nebo na cloveka hupsne radosti a prece uz je tezka a velika…
bude typicky molos…
nicki ja prave chtela fenku.na psa si netroufnu…a jste sikulky.ja bych se asi bala ![]()
dlouho jsem.premyslela.co na velikansky pozemek a zaroven k detem…myslim.ze jsem vybrala spravne…
me pokousal a uzral ucho dalmatyn…od znamych.kdyz jsem mela dvacet let…no zajimve.jak nekteri lide pristupuji ke psum…a tady na dedine? psi furt stekaji. vetsinu dne v kotcich. nevycesani a ty nejlevnejsi granule…
Holky, jak víte, já mám tři „bláznivé“ caníky, ale ted pospíchám bohužel do práce, tak pak vám napíši, jak jsme tu " dominanci " řěšili my, ale v podstatě nebylo co řešit
ale u caníků je to trošku jiné, stačí, když vědí, že se jejich člověk zlobí a rychle pochopí, že takhle teda ne ![]()