Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Standardní postup je ten, že CAR pacientku po potvrzení srdeční akce “odešle” k jejímu gynekologovi, kam pak těhotná dále dochází na kontroly. Musela by sis ve svém CARu zjistit, zda tam lékaři provádějí i běžnou gynekologickou péči.
Ne, po potvrzení prosperujícího těhotenství přecházíš ke svému gynekologovi. Požádej car, jestli nemají ve tvém okolí gynekologa, který s nimi spolupracuje.
CAR není běžná gyekologie ani těhotenská poradna, budeš se muset vrátit k obvodnímu gynekologovi (a klidně si můžeš najít nového).
Chtěla bych se zeptat na Vaši zkušenost. Po roce snažení jsme museli do CAR. Lékař udělal hormonální profil (vše ok) ale i tak zkusil nasadit léky na podporu ovulace. Po prvním cyklu se povedlo a na kontrolu mám jít za dva tydny. Chtěla jsem se zeptat, nechají si mě v CAR i po otěhotnění? Popravdě se mi ke staré gynekolozce už nechce. Nic se mnou celou dobu snažení nedělala. Žádný léky, žádný hormonální profil, žádná folikulimetrie. Jen jsem vždy slyšela jak mám endometriózu, vadu dělohy a nízkou sliznici. Raději bych zůstala v CAR, kde mi lékař plně vyhovuje. Nechali Vás po otehotneni v CAR? Děkuji za zkušenosti