Časté praní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.1.22 14:18

@ka2ka mně prostě vadí i trochu špinavé kalhotky, tak je často měním. I třeba po sprše i když špinavé nebyly. Neřešte to.

• Citovat
  • Upravit
10134
23.1.22 14:19

Nás je 5. Dva dospělí, tři děti 11-5 a dvě kočky. Peru denně. Já měním tričko denně (můj pot je hodně fuj (po lécích), v létě i dvakrát. Děti se převlékají též denně (nejstarší má teda teď období, že by jedno oblečení nosil pořád a pořád, dokud ho z toho nevyklepu. Povlečení (5 velkých postelí) co 14dni, ručníky, utěrky co týden. A když jsme u té ms, používám kalíšek. Krom povlečení a ručníků peru vše na 30-40C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
23.1.22 14:20
@ka2ka píše:
tak podle toho co psala tak používá klasické kalhotky takže má od krve naprosto všechno a pořád takže musí hodně prát :think: já myslela že na tohle jsou speciální kalhotky co to neustí okolo, já mívám hodně silnou ms a tohle bych praktikovat nemohla neumím si to představit

Já nosím taky běžné kalhotky a tampony + intimku. Špinavé je nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21893
23.1.22 14:20
@Anonymní píše:
@stinga tak zase znečišťujete planetu, gratuluji.

No ty jsi se spotrebou vody mnohem lepsi :mrgreen: Ty setritelko zivotniho prostredi. To nevymyslis tvl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27572
23.1.22 14:23
@Havlova píše:
Já nosím taky běžné kalhotky a tampony + intimku. Špinavé je nemám.

tak to jo ale ted se propaguje nenosit vložky a tampony a chodit jen s kalhotkama při ms jenže je reklama na nějaký speciální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
23.1.22 14:23
@Anonymní píše:
A pračka má kolik - 30 litrů? Mám na pracce přizpůsobení se váze prádla. Normální program vezme 40 litrů.

Ale pereš 5× týdně pro 1 osobu. My 3×-4× pro tři. A navíc, i výroba té pračky, prášku, elektřiny atd. stojí taky vodu. A čím víc pereš, tím rychleji pračku opotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.22 14:28

@Havlova co se týká ms tak jsou to 2 pračky mesicně navíc. Nerada bych se na to zacyklila, mám spočítané že tak jak to mám je to nejlevnější i nejekologictejsi. Řešit to nechci, ostatní se klidně řiďte svými výpočty.

• Citovat
  • Upravit
202
23.1.22 14:30

Jsme dva dospělí a v průměru tak 6 praček týdně určitě. Máme tedy menší pračku, na nějakých 5-6 kilo. Většinou tak 2 pračky bílého, pračka tmavého, pračka až dvě barevného. K tomu ručníky, koupelnové předložky, různé hadříky na úklid. Převlečení postele mám na 3 pračky, deky jednou za čas jsou dvě pračky, přes léto zas věčně peru bílé kecky. Takže za mě je tvá potřeba praní v normě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
23.1.22 14:31

Budeme, 15 praček týdně opravdu prát nebudu. Mamka je sama a má týdně 1-2 pračky, takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
23.1.22 14:32
@Anonymní píše:
@Havlova co se týká ms tak jsou to 2 pračky mesicně navíc. Nerada bych se na to zacyklila, mám spočítané že tak jak to mám je to nejlevnější i nejekologictejsi. Řešit to nechci, ostatní se klidně řiďte svými výpočty.

To moc ekologické nebude. Běžné je, že při MS není potřeba prát víc prádla než obvykle. Možná by to chtělo, aby ses naučila správně používat hygienické pomůcky. Nějak si nedovedu představit, co bych musela při MS dělat, abych měsíčně zaspinila takové množství oblečení.

• Citovat
  • Upravit
a12
60993
23.1.22 14:35
@Snorlaxik píše:
To moc ekologické nebude. Běžné je, že při MS není potřeba prát víc prádla než obvykle. Možná by to chtělo, aby ses naučila správně používat hygienické pomůcky. Nějak si nedovedu představit, co bych musela při MS dělat, abych měsíčně zaspinila takové množství oblečení.

Nepoužívat zadny hygienický pomůcky :mrgreen:
Jestli ona nepraktikuje takovou tu metodu, jak to celej den držíš a pak až na záchodě to vypustis a moc se jí to nedaří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.22 14:36

@Mount_Everest díky, to mě uklidnilo :) i ostatním díky, kteří mě chápete.

• Citovat
  • Upravit
15410
23.1.22 14:39
@a12 píše:
Nepoužívat zadny hygienický pomůcky :mrgreen:
Jestli ona nepraktikuje takovou tu metodu, jak to celej den držíš a pak až na záchodě to vypustis a moc se jí to nedaří :mrgreen:

v úvodním příspěvku píše o látkovkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60993
23.1.22 14:41
@ivašot. píše:
v úvodním příspěvku píše o látkovkách…

Ja vim, ale jako pojistku ke kalisku.. Což nechápu, jak může zaspinit kalhotky krví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
23.1.22 14:45
@PupuP píše:
Tricka po jednom noseni teda neperu, vetsinou po 3 puldnech noseni (tj do prace, na odpoledne se prevleknu do domaciho). Takze za tyden to jsou asi 3-4 tricka max. Jedna nocni kosile, 1 rucnik. Povleceni menim co 3-4 tydny ted v zime.
Spodniho pradla mam dost, ale nespim v nem, takze 7 na tyden.

Tak v tom bude ten rozdil, my si s muzem bereme kazdy den nove tricko, o vikendu se mi obcas pri vareni stane, ze se zakydam, tak se musim prevlect. Do toho sportuju a podruhe bych se do toho fakt neoblikla, takze pak peru treba samostatnou pracku sportovniho obleceni tydne. Lozni pradlo peru kazdy tyden i pres zimu. Dalsi pracka jsou rucniky a osusky. Ono se to proste nastrada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný