Časté záněty středního ucha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10680
5.2.17 10:02
@Billi píše:
@Tarinka 2,5 roku. A celkově má zvýšenou nemocnost.

Mozna budou chtit cekat do tech trech let, kamaradka ma klucika, kdyz mu byly dva roky a ctyri mesice, mel osklivej zanet, byl tyden na kapackach, malem se mu to dostalo nekam do kosti za ucho, ale taky je nechali cekat, pak mel v lednu tri a v unoru na to sel. A od te doby pohoda. Ale mel taky tu krivku B, tak pred operaci nevedi, jedtli budou zavadet trubicky nebo ne, rozhodujou se az podle to, co tam pri operaci najdou. Vezmou mandli, pichnou v narkoze usi, odsajou sekret a podle jeho konzistence zavedou trubicky (kdyz je hlen tekuty - nezavadi se). Moje dcera mela taky tympano B, nechtela jsem hned na operaci, tak mi jeste doporucili ji nechat 6 tydnu bez skolkoveho kolektivu a za 6 tydnu mela A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
5.2.17 11:22

@Billi ahoj, dcera na záněty a to skoro vždy oboustranný, trpěla hrozne. Můžu říct, že. Měla pichane uši snad každý měsíc az dva. Snad jen dvakrát to rozhaneli jen kapickami. Takle to trvalo cca rok, az nám navrhli, kvůli zvetsene nosní mandli, její odstranění a pravděpodobně i ventilační trubičky, což mi říkali, že se rozhodnou az na sále. Nakonec šla dcera na odstranění ve 4 letech. ventilační trubičky nedali. Od te doby, dceři je 6 let, bez zánětu a v podstatě větších nemocí. Az před týdnem, opět oboustranný zánět uší plus angína. Tak nevím, jestli mrcha zase nedorostla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.17 14:28

Ventilační trubičky.
Synovi doporučil orl doktor ventilační trubičky do uší. Můžete mi někdo naprosto polopaticky vysvětlit, co to přesně je, čemu to pomůže a jak zákrok probíhá?
Doktora jsem se ptala, ale dostala jsem vysvětlení, že bude mít v bubínku trubičku, která se po čase zase vyndá a neměl by pak tolik trpět na uši. Víc jsem z něj nedostala. Čemu to má přesně pomoct?
Když jsem to říkala naší dětské doktorce, tak ta byla silně proti tomu. Tak právě nevím, jak se k tomu postavit.
Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
Zdenda79
13.12.17 15:19

8 letý syn dostal trubičky do obou uší loni v prosinci (v narkóze, 1 denní hospitalizace v FN Motol) z toho důvodu, že se mu v uších držela tekutina, která způsobovala problémy se sluchem (hůř slyšel). Předtím měl také časté záněty středního ucha a díky nim došlo ke zjizvení bubínku. Jedna trubička mu sama vypadla asi po 3 měsících a druhá až letos v prosinci. V lednu jdeme na další konzultaci, je možné, že je dostane znovu (prý se dávají i opakovaně).

• Citovat
  • Upravit
R2
3656
13.12.17 15:35

Trubičky se vkládájí v celkové nárkoze, je třeba normálně předoperační vyšetření, trubičky v uchu by měli vyrovnávat tlak v uchu, syn má momentálně třetí, ale mám s toho velmi rozpolůplný pocit, záněty měl i s trubičkama, ale uši se nemuseli pořád dokola píchat, ale při větším zánětů, jsme měli stejně problém, prasklo ucho, vedle ucpané trubičky, ted jsme byli na třetím vložení po dvou dnech jedna vypadla, a opět ho bolí ucho :zed: do další nárkozy se mi nechce už :? ale zase na druhou stranu někomu doopravdy trubičky pomůžou a mají po tom klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
13.12.17 15:37

Ahoj. Ja to mela v dospelosti, pro opakovane zalehani usi…v obou usich. Je to takovy piecrcing do bubinku s tim, ze je duty, aby mohla tekutina vytekat. Vypadlo to zrejme samo po X letech…ted jsem tehotna, prodelala jsem rymu, nachlazeni a deti maji zapal plic. Vsichni mame atb a ja jsem opet ohlucha…Takze mi ted v sobotu pichli obe usi, zitra jdu na kontrolu, samozrejme zase hlucha, ceka me znovuzavedeni. Po propichnuti bubinku ted doktor zjistil chronicky zanet…bacha na to, musi se to pravidelne kontrolovat…to mi nikdo nerekl, ja zadne obtize tech 10 let nemela…a pry usi plne husteho hnisu…nebolelo me nic, slysela jsem normalne…az moc, rekla bych…Muze to pak mit trvale nasledky…ja mozna zustanu nahluchla…no co uz.

A nevim jak u deti, ale u dospelych to delaji v mistnim umrtveni. Ale u deti asi jinak, nez v narkoze, tezko predstavitelne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.17 15:52

@R2 to že to je v narkóze vím. Spíš mě zarazilo, že mi to doktorka rozmlouvá. S odstraněním mandle problém neměla, ale tohle si máme prý hodně rozmyslet a ona by do toho nešla. Je to kamarádka moji mámy, tak mi říká často to, co by jinému neřekla.
@JaniceB uši plné hustého hnisu má právě taky a už víc než rok. Při zánětu mu nikdy nic neteče a to ani po samovolném prasknutí.

Je mu 3,5 roku.

• Citovat
  • Upravit
13473
13.12.17 15:55
@Anonymní píše:
@R2 to že to je v narkóze vím. Spíš mě zarazilo, že mi to doktorka rozmlouvá. S odstraněním mandle problém neměla, ale tohle si máme prý hodně rozmyslet a ona by do toho nešla. Je to kamarádka moji mámy, tak mi říká často to, co by jinému neřekla.
@JaniceB uši plné hustého hnisu má právě taky a už víc než rok. Při zánětu mu nikdy nic neteče a to ani po samovolném prasknutí.Je mu 3,5 roku.

Ach jo…takze to uz ma taky chronicky, chudak malinkej…a byl ockovany na pneumokoky jako miminko? Jiny reseni, nez ty gromety neznam…ale jak rikam, musi se to pak kontrolovat pravidelne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí