Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám kamarádku co zažila prakticky totéž, jen naštěstí z není z toho dítě. Co mě ale fascinuje, že dotyčnou vodil domů, jezdil jí pomáhat na barák a očekává od kamarádky aby se víc snažila, aby doma nebyla nuda
. Prostě, že na to měl a má svaté právo
Vždycky jí říkám, mě se tvůj chlap dostat na měsíc do ruky,
![]()
Jo, jsem úplně v háji. Nevím, co mám dělat. Žiju s ním, tak dlouho, že už asi nevím, co je normální a co ne. Alimenty si nechám stanovit, ale je to podnikatel a papírově je vyložený chudák. Mám VŠ, jsem vysoká, štíhlá, po porodu jsem nic nepřibrala, ale mám sebevědomí na nule. Prostě si říkám, že když odejdu, tak už zůstanu sama a nikdo mě nebude s dítětem chtít.
No ty kokso, to je teda exot, s tim bych vyrazila dvere
Pardon ![]()
Myslim hlavne ten jeho pristup, boze, ten si opravdu nevidi do huby ![]()
@yum-yum26 píše:
Ty jo, jestli je to tak, jak zakladatelka píše, tak je to fakt regulérní blázen. Ani se mi tomu nechce věřit.
No znám jeden případ z okolí, kdy se stalo něco podobného. Chlápek přes 40, ženatý, už měl dospělého syna, zakoukal se do mladé holky, narodilo se jim dítě a světe div se, prý se o něj nemohla starat, takže svého času batole žilo u svého otce a jeho manželky. Pro dobrotu na žebrotu, nakonec si vybral stejně milenku a dnes svoje dítě už vychovávají spolu…
@sophinka No,já vím zase o situaci, kdy milenka zazvonila v 10 večer u dveří jeho ženy i s dětmi, že ji její manžel vyhodil. A podváděná paní ji vzala dovnitř, uklidnila ji, děti nakrmila, vykoupala, dala spát…no, je křesťanka, tak jsem si říkala, zda je blázen či světice
![]()
@Anonymní píše:
Jo, jsem úplně v háji. Nevím, co mám dělat. Žiju s ním, tak dlouho, že už asi nevím, co je normální a co ne. Alimenty si nechám stanovit, ale je to podnikatel a papírově je vyložený chudák. Mám VŠ, jsem vysoká, štíhlá, po porodu jsem nic nepřibrala, ale mám sebevědomí na nule. Prostě si říkám, že když odejdu, tak už zůstanu sama a nikdo mě nebude s dítětem chtít.
já bych neodcházela hned s horkou hlavou, sama víš, že to není zrovna reálné, alimenty nebývají mnoho…já bych zatla zuby a vypočítavě bych zapracovala na novém životě, zvednout sebevědomí, snažit se něco ušetřit a jakmile bude po mateřské a ty budeš mít práci, tak frnk pryč…ať to zní jakkoli hnusně a vypočítavě, to by bylo nejlepší…jemu řekni, že s ním zůstaneš, ale ať nečeká hned sex a tak, že se ti hnusí…
Tohle by pro mě bylo naprosto jednoznačné, jsem hodně tolerantní tvor, ale pokud jste se na začátku vztahu nedomluvili na polygamii, tak mi přijdou kydy o těšení na druhé dítě a o tom, že k té druhé něco cítí, jako slova člověka, který si je tebou děsně jistý. Jestli se on bude chovat jako chudáček je bezpředmětné. Kopnout do zadku a poslat expresem k té druhé.
@yum-yum26 tak to je fakt dobré
ale asi překvapila svou chladnou hlavou ![]()
Stalo se mi TO SAMÉ! Můj přítel si udělal dítě s jinou, akorát s tím rozdílem, že já bych dítě chtěla a nemám, nemám dostudované, nemám práci a děti jsem chtěla po svatbě. Strašně to bolí, strašně mě to zranilo a cítím hroznou křivdu!
A také mi přítel řekl, že se s nimi scházet bude a tečka! A že alimenty půjdou i z mého příjmu mu vůbec nevadí, to je prostě hotová věc. A ani mu nevadí, že naše případné děti připravil o dědictví, příjem, pozornost.
S tou ženskou být nechce, chce být se mnou, prý se s ní jenom vyspal, ona mu tvrdila, že bere prášky, svobodná matka. Malé město, všichni se tam zanjí, já jsem za totální chudinku/blbku/nevímco.
Nejhorší je ale jeho rodina - jdou se přímo po*** z dítěte. Vůbec jim nevadí, že když o něm přede mnou mluví, tak mě to bolí. Já jsem méněcenná, protože jsem ještě neporodila, oni jsou přítelova rodina. Já se mám obětovat.
jo a třešnička na dortě bylo, když mi řekl, že dvě děti, které jsem chtěla mít, si už nemůže dovolit díky tady tomuto, co má mimo s jinou ženou.
@Anonymní píše:
Určitě nezůstaneš sama. To si říká každá, když skončí sama s dítětem, ale v 99% to není pravda. Potkáš jiného, zamiluješ se a budeš šťastnější, než kdy dřív. Ještě se chytneš za hlavu, že jsi žila s takovým blbcem. Základ je odejít, pak se z toho musíš trochu psychicky dostat, ale čas ti jistě ukáže, že to za to stálo…
@elis_an3 Znám ji osobně, takže se to vážně stalo, žádné „jedna paní povídala“. Je to osobnost
.
@Anonymní píše:
nezůstaneš sama, taky jsem to tak měla. Shromažďuj si důkazy o jeho příjmech mimo. Soud si může vyžádat i výpisy z účtu a u podnikatelů vědí jak to chodí a často jim stanoví nepřiměřené výživné.
Vem si prachy, nech dítě s chlapem a jdi ke kadeřnici, kup si nové oblečení a hlavu vzhůru, nenech se zaskočit. On udělal chybu, né TY! Hlavně se neobviňuj a nenech se ovládat. to chlapi vycítí a podle toho se k ženské chovají. Pokud ukážeš, že máš sebevědomí a že si poradíš i bez něj, uvidíš jak se začne smekat!
Držím palce.
@Anonymní píše:
Stalo se mi TO SAMÉ! Můj přítel si udělal dítě s jinou, akorát s tím rozdílem, že já bych dítě chtěla a nemám, nemám dostudované, nemám práci a děti jsem chtěla po svatbě. Strašně to bolí, strašně mě to zranilo a cítím hroznou křivdu!
A také mi přítel řekl, že se s nimi scházet bude a tečka! A že alimenty půjdou i z mého příjmu mu vůbec nevadí, to je prostě hotová věc. A ani mu nevadí, že naše případné děti připravil o dědictví, příjem, pozornost.
S tou ženskou být nechce, chce být se mnou, prý se s ní jenom vyspal, ona mu tvrdila, že bere prášky, svobodná matka. Malé město, všichni se tam zanjí, já jsem za totální chudinku/blbku/nevímco.
Nejhorší je ale jeho rodina - jdou se přímo po*** z dítěte. Vůbec jim nevadí, že když o něm přede mnou mluví, tak mě to bolí. Já jsem méněcenná, protože jsem ještě neporodila, oni jsou přítelova rodina. Já se mám obětovat.
jo a třešnička na dortě bylo, když mi řekl, že dvě děti, které jsem chtěla mít, si už nemůže dovolit díky tady tomuto, co má mimo s jinou ženou.
Jaj to je ještě horší, než zakladatelka. Proč ho nepošleš někam? To už nemáš žádnou sebeúctu?
@Anonymní píše:
No to je taky husty odvar, to ti reknu, a ta posledni veta, to je vylozene na ‚pres hubu‘
![]()
tak asi by měl projevit alespoň nějakou lítost, já vím, že to je aasi už nuda po 10ti letech, ale samo o sobě by to u mě jako omluva neprošlo
já nevím, co má dělat, nejsem chlap
měl si dávat pozor, jak zahýbal, teď by se měl snažit u té ženy o kterou stojí a počítat s tím, že ta druhá bude potřebovat finance na dítě+jeho současná mu asi nebude jen tak věřit a bude stíhat