Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Protože mu to chci vrátit! Nebo spíš chci, aby se mu to vrátilo a čekám na vhodnou příležitost, kdy ho kopnu do zadku. Rozešli jsme se několikrát od té doby a já jsem mu pak objevila na FB konverzaci s kamarádkou, v té době jsme byli skoro rozejítí, a on se tam vyjádřil „nastal u nás ve vztahu problém, ale zároveň mi všechno vyřešil“. Když se s ním rozejdu teď, tak on si řekne, že aspoň má dítě. Ne, já se s ním rozejdu až ho to bude nejvíc bolet!![]()
![]()
![]()
Že ti to za to stojí, utrácet měsíce a roky svýho života kvůli nějaký pofiderní pomstě. No a co pak, kopneš ho do zadu, až ho to bude nejvíc bolet, odejdeš středem a co přijde pak? Zadostiučinění? Pocit vítězství? Nebuď bláhová, bude ti pěkně hnusně. Uvědomíš si, že jsi byla roky za pitomečka a že ten čas ti už nikdo nevrátí. Na tvém místě bych se bsalila ještě dneska, jestli máš kam jít. Tím ho totiž taky docela dostaneš, pokud ti tedy jde opravdu jen o to. Prostě se zničeho nic seber a šlus. Ale asi je to zbytečný ti něco radit, uděláš, co budeš chtít ty. Ale mysli na to, že žít jen kvůlu pomstě a podřizovat jí svůj život, je úplně na nic.
@Anonymní píše:
Protože mu to chci vrátit! Nebo spíš chci, aby se mu to vrátilo a čekám na vhodnou příležitost, kdy ho kopnu do zadku. Rozešli jsme se několikrát od té doby a já jsem mu pak objevila na FB konverzaci s kamarádkou, v té době jsme byli skoro rozejítí, a on se tam vyjádřil „nastal u nás ve vztahu problém, ale zároveň mi všechno vyřešil“. Když se s ním rozejdu teď, tak on si řekne, že aspoň má dítě. Ne, já se s ním rozejdu až ho to bude nejvíc bolet!![]()
![]()
![]()
Takže ty si chceš kazit život v neperspektivním vztahu jen proto, aby ses mohla pomstít? Tak to už vůbec nechápu. Přijde mi, že tímhle trestáš spíš sebe a jen se budeš užírat, až se z tebe stane závistivá ublížená ženská, se kterou nikdo nebude chtít být ![]()
Snažím se být silná pro své dítě. Ale jak mi radíte. Zůstat s ním z čistě ekonomických důvodů. Na pronájem by padl celý můj rodičák a z alimentů obě nevyžijeme. Mluvili jsme o svatbě, ale to si pak rozmyslel, protože ženský jsou na prachy když se chtějí vdávat. Kdyby jen milovaly, tak by nikdy nechtěly po chlapovi svatbu a společné peníze. Vše by se platilo napůl a to co zbyde, je každého věc.
Chce zůstat se mnou, ale navždy bude v kontaktu i s tou druhou a to mě štve. Přítel zařídil i naše vzájemné setkání a byla to katastrofa.
@Táta Pavel no děkuji za odpověď, takové trochu politické
nechystáš se k nějakým volbám???
já teda byla striktně proti nevěře, i proto, že jsem ji sama vyzkoušela a nevěrná byla a po této zkušenosti jsem byla ještě více proti nevěře, ale posledí dobou se mi ten názor nějak utváří (teda vždy jsem říkala, že bych se jinak chovala, kdyby partner uklouzl jednou než kdyby to táhnul na dvě strany),ale nějak mi nejde do hlavy, že si chlp najde jinou, má v podstatě dvě a obě chce, jednu oblehává, dělá vzorného manžílka a táhne to i s milenkou, proč není pouze s jednou, to mi vadí hodně. V okolí je jednen chlap, který má 6 milenek prostě s něma spí jen vyjmečně, ony jsou většinou vdané, s dětmi, manželka pdajně nic netuší…no tohle mi přijde doslova nechutné!!! Nebo to přijde jen mě??? Sice je to nějak geneticky dáno, jak jsi řekl, ale přece nejsme zvířata, jsme lidé a nějak se vyvíjíme od těch ušou**aných opic až ke kultivovaným tvorům
já teda tak nějak myslím, že prostě každej někdy uklouzne, nevěřím, že je někdo prostě 100% věrný
a dokonce nai ty zásadové ženy
@yum-yum26 píše:Jo, jsem. Baví mě o věcech přemýšlet z jiných pohledů.
@Táta Pavel Ty jsi filozof amatér, co
@Anonymní píše:
Protože mu to chci vrátit! Ne, já se s ním rozejdu až ho to bude nejvíc bolet!![]()
![]()
![]()
To ale není hezké…
@Anonymní píše:
Snažím se být silná pro své dítě. Ale jak mi radíte. Zůstat s ním z čistě ekonomických důvodů. Na pronájem by padl celý můj rodičák a z alimentů obě nevyžijeme. Mluvili jsme o svatbě, ale to si pak rozmyslel, protože ženský jsou na prachy když se chtějí vdávat. Kdyby jen milovaly, tak by nikdy nechtěly po chlapovi svatbu a společné peníze. Vše by se platilo napůl a to co zbyde, je každého věc.
Chce zůstat se mnou, ale navždy bude v kontaktu i s tou druhou a to mě štve. Přítel zařídil i naše vzájemné setkání a byla to katastrofa.
Vaše setkání??? Ten si ale troufá? Nechce, abyste byli nakonec jedna velká šťastná rodinka?? ![]()
Zakladatelko, ten tvůj chlap to vymyslel výborně - nechá za sebe rozhodovat druhé, co by se snažil. Ale jen na oko. Mně trošku přijde, že on nechce být ten špatný, co opustí matku a dítě, takže to jakoby nechává na tobě
Ale nemusí to tak být. Možná bych to prozatímně přestala řešit a čekala, co se z toho vyvrbí. Je dost možné, že odejde sám? Ale popravdě takového chlapa bych doma nechtěla (s čímž asi můžeš udělat jen to, že se na něj vykašleš, ale ta situace, do které tě dostal, musí být pro tebe fakt hrozná
)
To je šílená situace. Udělala bych, co už tady zaznělo. Zůstaň, šetři si bokem a až budeš moct, sbal se i s prckem a jdi si za štěstím. Vedle tohohle nedospělýho magora tě asi nic pěknýho do budoucna nečeká. ![]()
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
![]()
![]()
Pozor na to
Vidim to jako naprostou ztratu drahocenneho casu ktereho jsi uz mohla davno vyuzit k "potkani " nekoho mnohem lepsiho! a hlavne ke SVEMU ZIVOTU!(bez nej!) ![]()
Zakladatelko, ale svatba přece neznamená, že chlap po příchodu domů udělá stojku a vysype z kapes všechny peníze
Takže výmluva jak vyšitá. Všechno je přeci o dohodě a případně se dá napsat předmanželská smlouva. Ale popravdě teď už je to jedno, do toho bych fakt nešla ani z padesáti předmanželskejma smlouvama, kde by mi i nasliboval hory doly. Udělal jednou, udělá podruhé. Dokud se nenaučí řešit problémy jinak, lepší to nebude ![]()
Po tom, co jsem to tu četla, tak ho snad té druhé i přeju. Hele, nalož do nějaký tašky jeho špinavý prádlo a odnes jí ho, když s ní může spát, tak se podělíte i o praní, ne ![]()
@Anonymní píše:
Ne to je celé špatně. Jak si může sakra myslet, že se ženské vdávají jen kvůli prachům? Já se vdám zásadně jenom z lásky. A vzájemné setkání? Měli jste se setkat sami bez něho a hlavně s klidnou hlavou pokud možno. Takhle to nemohlo dobře dopadnout, tak jako tak stejně asi byste nic nevyřešili, když to nehodlá řešit váš společný miláček…
@LenousIT píše:
Pozor na toVidim to jako naprostou ztratu drahocenneho casu ktereho jsi uz mohla davno vyuzit k "potkani " nekoho mnohem lepsiho! a hlavne ke SVEMU ZIVOTU!(bez nej!)
Neívm, asi ho mám ještě svým způsobem ráda a doufám, že pomstou nebo něčím odstraním tu křivdu a vztek a vše bude zase OK a budu moct s ním normálně fungovat
Také se v sobě nevyznám, když se někam zamíchají city, jde logika stranou ![]()
@Anonymní píše:Dost hnusný přístup toho tvého lumena… Ženy s malými prcky jsou na prachy zcela oprávněně.
protože ženský jsou na prachy když se chtějí vdávat. Kdyby jen milovaly, tak by nikdy nechtěly po chlapovi svatbu a společné peníze. Vše by se platilo napůl a to co zbyde, je každého věc.
@elis_an3 píše:Zkus přijmout, že to chlapské (ale i ženské) schovávání nevěr je v podstatě obrana proti konvenci, která je proti přírodě. Pak tací lidé vypadají jako svině, ale když to trochu přeženu, jsou to oběti společenské dohody, která ořezává velmi přirozená a prospěšná menšinová chování (v lidské populaci si odpovědnou polygamii mohlo dovolit jen malé procento potentních a silných samců, což v podstatě zkvalitňovalo populaci).
@Anonymní píše:
Vaše setkání??? Ten si ale troufá? Nechce, abyste byli nakonec jedna velká šťastná rodinka??
A co je na tom špatně? Pouze to, že je to nezákonné a vyžaduje to obrovskou míru tolerance. No ta nezákonnost je silný důvod to odsoudit, tomu rozumím. Společenská očekávání jsou jiná a minority odsuzované.
@Anonymní píše:
Neívm, asi ho mám ještě svým způsobem ráda a doufám, že pomstou nebo něčím odstraním tu křivdu a vztek a vše bude zase OK a budu moct s ním normálně fungovat![]()
Také se v sobě nevyznám, když se někam zamíchají city, jde logika stranou
Takže ty si myslíš, že když se mu pomstíš, tak se tě pak bude za to milovat a zůstane s tebou? Fakt pořád v tom marně hledám logiku, asi mi to dneska špatně zapaluje… ![]()
@Táta Pavel píše:
Jo, chlap udělal blbost, nezodpovědný krok, ale stalo se. A teď holky, co ten chlap, který se dostal do takové situace, má dělat? Zkuste to vymyslet? Jak by se ten chlap měl zachovat? Hnát druhou na potrat, takže vyřešit problém zabitím dítěte? Opustit tu druhou a nechat ji na pospas osudu? Opustit tu první a nechat ji na pospas osudu? Rozjet plnou bigamii se zajištěním obou žen a dětí? Co je podle vás nejsprávnější?
Uprimne? Vykastrovat aby nemal moznost ked to nanho pride urobit tretie dieta tretej
Inak najst si druhu a tretiu pracu a davat peniaze rovnakym dielom obom matkam. On nech sa ide kludne past, ked je taky kanec ![]()
Inak, na mieste zakladatelky by som odisla. A keby mi niekto povedal ze ja som ho chudacika opustila, tak by som odpovedala ze on si chudacik urobil z nudy dieta inde. A odisla by som preto, ze radsej sa budem montovat ja skrze dieta do rodiny tej druhej, ako nechat tu druhu, aby sa mi skrze dieta montovala do rodiny.