Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale hlavně, kdyby ten chlap projevil aspoň nějakou „lítost“, ale jemu je to nejspíš evidentně jedno
![]()
Beztak pokud s ním zakladatelka zůstane, tak musí počítat s tím, že časem si bude dítě brát i na víkendy (to dítě za to nemůže!!!).
@Táta Pavel ale tak samo nemůžeš jít po ulici nahá i když je to přirozené, tak by jsme se i s monogamním svazkem měli srovnat a ovládat se…
@ArankaC. píše:
Takže ty si myslíš, že když se mu pomstíš, tak se tě pak bude za to milovat a zůstane s tebou? Fakt pořád v tom marně hledám logiku, asi mi to dneska špatně zapaluje…
Já myslím, že jí rozumím, ona chce, aby se stalo něco, co mu dá za uši, uvědomí si, jaký byl hnusný vůči ní a bude si jí vážit až do smrti. Plán je to dobrý, ale obávám se, že nereálný, zvlášť pokud ho bude chtít vyškolit rozchodem. Pokud by ho vyškolila tak, že by nevěděl, kdo zatím je (třeba navedla kamaráda, aby uchvátil jeho druhou a ta dala jejímu příteli kopačky), tak to by mohlo zabrat.
@ArankaC. píše:
Takže ty si myslíš, že když se mu pomstíš, tak se tě pak bude za to milovat a zůstane s tebou? Fakt pořád v tom marně hledám logiku, asi mi to dneska špatně zapaluje…
Ne, tak to vůbec nemyslím
Toto je nejlepší řešení. A z těch jeho názorů je mi na blití. ![]()
@Anonymní píše:
Snažím se být silná pro své dítě. Ale jak mi radíte. Zůstat s ním z čistě ekonomických důvodů. Na pronájem by padl celý můj rodičák a z alimentů obě nevyžijeme. Mluvili jsme o svatbě, ale to si pak rozmyslel, protože ženský jsou na prachy když se chtějí vdávat. Kdyby jen milovaly, tak by nikdy nechtěly po chlapovi svatbu a společné peníze. Vše by se platilo napůl a to co zbyde, je každého věc.
Chce zůstat se mnou, ale navždy bude v kontaktu i s tou druhou a to mě štve. Přítel zařídil i naše vzájemné setkání a byla to katastrofa.
@stara baba píše:
Uprimne? Vykastrovat aby nemal moznost ked to nanho pride urobit tretie dieta tretejInak najst si druhu a tretiu pracu a davat peniaze rovnakym dielom obom matkam. On nech sa ide kludne past, ked je taky kanec
Inak, na mieste zakladatelky by som odisla. A keby mi niekto povedal ze ja som ho chudacika opustila, tak by som odpovedala ze on si chudacik urobil z nudy dieta inde. A odisla by som preto, ze radsej sa budem montovat ja skrze dieta do rodiny tej druhej, ako nechat tu druhu, aby sa mi skrze dieta montovala do rodiny.
Až na tu kastraci souhlasím. ![]()
Jé, tak mu obejdi auto s desetikorunou nebo mu zaviruj počítač, pokud Ti to uleví, ale neztrácej s ním čas.
@Anonymní píše:
Protože mu to chci vrátit! Nebo spíš chci, aby se mu to vrátilo a čekám na vhodnou příležitost, kdy ho kopnu do zadku. Rozešli jsme se několikrát od té doby a já jsem mu pak objevila na FB konverzaci s kamarádkou, v té době jsme byli skoro rozejítí, a on se tam vyjádřil „nastal u nás ve vztahu problém, ale zároveň mi všechno vyřešil“. Když se s ním rozejdu teď, tak on si řekne, že aspoň má dítě. Ne, já se s ním rozejdu až ho to bude nejvíc bolet!![]()
![]()
![]()
@Táta Pavel píše:
Já myslím, že jí rozumím, ona chce, aby se stalo něco, co mu dá za uši, uvědomí si, jaký byl hnusný vůči ní a bude si jí vážit až do smrti. Plán je to dobrý, ale obávám se, že nereálný, zvlášť pokud ho bude chtít vyškolit rozchodem. Pokud by ho vyškolila tak, že by nevěděl, kdo zatím je (třeba navedla kamaráda, aby uchvátil jeho druhou a ta dala jejímu příteli kopačky), tak to by mohlo zabrat.
„ta druhá“ s ním nechodí, myslím, že už dávno má někoho jiného. A netuším, jestli stojím o to¨, aby si mě vážil. Spíš toužím po tom, aby si posypal hlavu trochu popelem a netvářil se „však co, normálka, ne?“
@Anonymní píše:
Stalo se mi TO SAMÉ! Můj přítel si udělal dítě s jinou, akorát s tím rozdílem, že já bych dítě chtěla a nemám, nemám dostudované, nemám práci a děti jsem chtěla po svatbě. Strašně to bolí, strašně mě to zranilo a cítím hroznou křivdu!
A také mi přítel řekl, že se s nimi scházet bude a tečka! A že alimenty půjdou i z mého příjmu mu vůbec nevadí, to je prostě hotová věc. A ani mu nevadí, že naše případné děti připravil o dědictví, příjem, pozornost.
S tou ženskou být nechce, chce být se mnou, prý se s ní jenom vyspal, ona mu tvrdila, že bere prášky, svobodná matka. Malé město, všichni se tam zanjí, já jsem za totální chudinku/blbku/nevímco.
Nejhorší je ale jeho rodina - jdou se přímo po*** z dítěte. Vůbec jim nevadí, že když o něm přede mnou mluví, tak mě to bolí. Já jsem méněcenná, protože jsem ještě neporodila, oni jsou přítelova rodina. Já se mám obětovat.
jo a třešnička na dortě bylo, když mi řekl, že dvě děti, které jsem chtěla mít, si už nemůže dovolit díky tady tomuto, co má mimo s jinou ženou.
Asi budem hnusna, ale v tom pripade Teba k nemu nic neviaze… mala by si sa poohliadnut po niekom, s kym by si tie dve deti mohla mat. Pretoze tento chlap Ta ma za debila a onucu. Vsak Ti naplul do tvare a Ty si to utrela ze len prsi ![]()
@elis_an3 píše:
@Táta Pavel ale tak samo nemůžeš jít po ulici nahá i když je to přirozené, tak by jsme se i s monogamním svazkem měli srovnat a ovládat se…
No kdybychom se pořád jen podřizovali konvencím, to bychom dopadli… ![]()
@Anonymní píše:
„ta druhá“ s ním nechodí, myslím, že už dávno má někoho jiného. A netuším, jestli stojím o to¨, aby si mě vážil. Spíš toužím po tom, aby si posypal hlavu trochu popelem a netvářil se „však co, normálka, ne?“
Pokud je to tak, pak si myslím, že toho těžko dosáhneš. Takže jestli o něj stojíš i s jeho charakterem a závazkem, tak zapomeň na pomstu a snaž se vztah co nejvíce vylepšit, hlavně v respektu k tomu, že on bude mít rád své dítě a jeho rodiče budou mít rádi své vnouče. Proti tomu nemá smysl bojovat. A nebo zvedni kotvy.
@Anonymní píše:
Snažím se být silná pro své dítě. Ale jak mi radíte. Zůstat s ním z čistě ekonomických důvodů. Na pronájem by padl celý můj rodičák a z alimentů obě nevyžijeme. Mluvili jsme o svatbě, ale to si pak rozmyslel, protože ženský jsou na prachy když se chtějí vdávat. Kdyby jen milovaly, tak by nikdy nechtěly po chlapovi svatbu a společné peníze. Vše by se platilo napůl a to co zbyde, je každého věc.
Chce zůstat se mnou, ale navždy bude v kontaktu i s tou druhou a to mě štve. Přítel zařídil i naše vzájemné setkání a byla to katastrofa.
A nechcel by si vas nastahovat obe do jedneho baraku a platit len tretinu najomneho a inkasa?
@Táta Pavel píše:
Pokud je to tak, pak si myslím, že toho těžko dosáhneš. Takže jestli o něj stojíš i s jeho charakterem a závazkem, tak zapomeň na pomstu a snaž se vztah co nejvíce vylepšit, hlavně v respektu k tomu, že on bude mít rád své dítě a jeho rodiče budou mít rádi své vnouče. Proti tomu nemá smysl bojovat. A nebo zvedni kotvy.
S tím se vyrovnat dokážu, nedokážu se vyrovnat, že dělá jakoby nic
Zakladatelko, nevím v jak velkém městě bydlíte nebo jak to máš s rodinou, jestli nemůžeš k nim.Ale co třeba nájem s nějakou maminkou samoživitelkou? Ten už by nebyl třeba tak finančně náročný. Taky budeš mít nárok na přídavek na dítě popř. příspěvek na bydlení+alimenty na sebe i dítě.
Osobně bych s takovým mužem nemohla být v jedné domácnosti, takže bych co nejdřív dala dohromady nějaké peníze a pak vypadla.
Jak jsem psala, že ženská by neměla po chlapovi chtít peníze je i teď, když jsem na MD. Přítel platí bydlení a jinak na dítě nic nadává. Prý mám svůj plat a to je rodičák. Takže příjem mám. Z něj platím absolutně vše pro dítě, pro sebe a polovinu společných věcí jako je jídlo, prací prášek, toaleťák…atd. Snažím se každý měsíc si dát něco stranou. Když on koupí něco pro dítě, tak přijde s účtenkou a chce to proplatit. Vydělává velmi nadstandardně. Nikdy mi nekoupil nic drahého, k narozeninám zásadně čokolády a tak. Prý když něco chci, tak ať si to koupím za své. Takže je záletník, hrozný hamoun a zpracoval mě tak, že jsem si myslela, že to je normální. Je to strašný, když to vidím takhle hezky černé na bílém…