Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Samozřejmě vykonávám veškeré domácí práce a on si bydlí jako v hotelu. Vypráno, uvařeno, uklizeno. To už ale asi nikoho nepřekvapí. Snažím se šetřit každou korunu na případný nový začátek. Jenže nic není černobílé. Přítel dokáže být i milý, pozorný, pozvat mě do cukrárny… A zase mi spadnou na oči ty růžové brýle. Je to jak začarovaný kruh.
Ahoj ja jsem toho názoru že bych mu přestala vařit a prát, když si mohl udělat děcko s jinou tak proč by mu uvařit a vyprat nemohla? Ja měla něco podobného akorat mi přítel nezahnul, měl mě jistou, doma naklizeno, navařeno…tak jsem přestala a to se začli dít věci…
Kdybych přestala uklízet, byl by doma bordel. Jemu by to bylo jedno, ale své dítě v bordelu mít nebudu! Když přestanu vařit bude jezdit do hospod a k mamince. O dceru se zajímá, má ji rád, ale nepečuje o ni. Nevstává k ní ani o víkendu, nepřebaluje, nekoupe, nekrmí, vše dělám já. Občas s ní jde na procházku a občas jí pohlídá. Ale aspoň mi do ničeho nekecá. K rodičům bych na chvíli mohla, ale brzy bych se tam zbláznila, vztahy nejsou nic moc.
@Anonymní píše:
Jak jsem psala, že ženská by neměla po chlapovi chtít peníze je i teď, když jsem na MD. Přítel platí bydlení a jinak na dítě nic nadává. Prý mám svůj plat a to je rodičák. Takže příjem mám. Z něj platím absolutně vše pro dítě, pro sebe a polovinu společných věcí jako je jídlo, prací prášek, toaleťák…atd. Snažím se každý měsíc si dát něco stranou. Když on koupí něco pro dítě, tak přijde s účtenkou a chce to proplatit. Vydělává velmi nadstandardně. Nikdy mi nekoupil nic drahého, k narozeninám zásadně čokolády a tak. Prý když něco chci, tak ať si to koupím za své. Takže je záletník, hrozný hamoun a zpracoval mě tak, že jsem si myslela, že to je normální. Je to strašný, když to vidím takhle hezky černé na bílém…
Tohle snad ani nemůže být myšleno vážně
hrůůůza, obzvlášt tučně zvýrazněné mě dostalo asi tak nejvíc z tohohle „parádního“ výčtu… Tohle není rovnoprávný vztah ani partnerství, zvláštní, že Ti to už připadá po těch letech normální.. já bych ho fakt přenechala té druhé - to myslím vážně, on si Tě absolutně neváží a myslím, že pokud od něj odejdeš a bude Ti platit alimenty plus bych se ještě od něj nechala vyživovat i já ( do 2 let věku dítěte na to máš nárok) a to bych fakt takovéhlemu hajzlíkovi udělala, tak mi tak nějak vychází že pokud na tom nebudeš stejně tak možná i líp… sestěhovat se s nějakou maminou.. nebo na nějakou dobu k rodičům, sama bys byt asi fakt neutáhla (záleží tedy na lokalitě)…
jo a jedna dvě cukrárny do měsíce nebo že zaplatí večeři by mě tedy neuchvátilo… to je trošku málo na to jak musíš celý měsíc počítat a on si může rozhazovat, pokud vydělává nadstardandně… ![]()
@Anonymní píše:
Kdybych přestala uklízet, byl by doma bordel. Jemu by to bylo jedno, ale své dítě v bordelu mít nebudu! Když přestanu vařit bude jezdit do hospod a k mamince. O dceru se zajímá, má ji rád, ale nepečuje o ni. Nevstává k ní ani o víkendu, nepřebaluje, nekoupe, nekrmí, vše dělám já. Občas s ní jde na procházku a občas jí pohlídá. Ale aspoň mi do ničeho nekecá. K rodičům bych na chvíli mohla, ale brzy bych se tam zbláznila, vztahy nejsou nic moc.
Ten chlap si to ale dobře zařídil! Dvě děti každé s jinou, obě dvě ženy o něj stojí, je paša. Na děti neplatí ani na své ženy, ty si to zařizují samy a on z toho vyjde před jedním i druhým okolím jako milující tatínek, který se zajímá.
Kdyby to byl jenom nějaký úlet a on prostě „uklouzl“ selhala antikoncepce nebo tak, ale toto? ON měl normálně paralelní vztah? ![]()
Harém. A když ženy neposlouchají, jede k mamince ![]()
A ty mu ty účtenky proplácíš?
začni dávat účtenky na jídlo co mu uvaříš a na prádlo co pereš a žehlíš. Jsi přece doma s dítem a placená za to, že se staráš o dítě a ne o něj.
@LuckaPt píše:
začni dávat účtenky na jídlo co mu uvaříš a na prádlo co pereš a žehlíš. Jsi přece doma s dítem a placená za to, že se staráš o dítě a ne o něj.
Začne jezdit k mamince ![]()
V tom případě bych si koupila příjmové doklady a začala mu fakturovat za praní, žehlení, hlídání dítěte, úklid a v neposlední řadě za sex ![]()
Občas když narazím na takovouhle diskuzi tak je mi těch mamin neskutečně líto… uvažuju kde tohle asi začalo… ale svým způsobem si chlap fakt dovolí jen to co dovolíme my jemu.. a nakonec to všem zůčastněným připadá normální…
Vše příjde velmi, velmi pomalu, než si uvědomíš, co se děje, je pozdě, jsi v tom až po uši, protože toto bys od někoho koho miluješ a kdo miluje tebe, nikdy nečekala, navíc to bývají perfektní manipulátoři. Kdo nezažil, nepochopí…
@Anonymní píše:
Holky, kde jste nechali sebevědomí a hlavně SEBEÚCTU??Vy máte asi opravdu hodně malé sebevědomí, když se necháte chlapem takhle ponižovat! Na jednu starnu je mi vás líto, ale na druhou stranu si za to můžete trochu sami.Ne ve smyslu, že by se to nemohlo stát ostatním, to se může bohužel stát komukoliv..Ale trápíte se už teď sami! Vždyť vám tady většina holek radí, ať od takových ha. zlů odejdete, tak proč to neuděláte?!?
Jasně, chápu to že není třeba moc peněz. Ale vždycky se to dá nějak udělat, na pár měsíců se člověk uskromní a pak bude třeba zase lépe. Ale hlavně už se nemusíte přece dál ponižovat, ne? Pár dnů si pobrečíte, ale časem to bude jen a jen lepší. Ale takhle, když s nima budete furt nadále zůstávat, bude to jen horší a horší.
Mě třeba moje matka týrala, když jsem byla malá. Těžko jsem s tím něco mohla dělat..Dítě se nedokáže bránit, ale vy jste dospělé, tak se pane bože vzpamatujte a nebuďte s takovými zoufalci!!
Skoro se zdráhám uvěřit, že je tohle pravda?!? Myslím, že s takovýmhle přístupem (navařit, vyprat, vyžehlit a ještě být téměř finančně soběstačná) se o tebe chlapi poperou a ne že už tě nikdo nebude chtít!
Inko-pomstychtivá (nevím, jak váš ženy rozlišit) - chápu, že chceš dát svému příteli lekci, ale ruku na srdce - kdo z vás se trápí víc? Vážně ti to za to stojí?!
@LuckaPt píše:
Tak a já to vidím z té druhé stránky..je mi líto zakladatelky, ale je mi momentálně líto i sebe…ano,jsem ta špatná, co čeká dítě s ženatým chlapem..jenže ono když umí chlap opít ženskou rohlíkem, je to těžké..je to kolotoč. mě tvrdí něco, ženě určitě něco jiného…problém je teda stejný, že i ona to ví a je s ním jen z toho důvodu, že mají dítě a je ráda, že není sama
@Anonymní píše:
Myslela jsem přestat uklízet po něm ne celkově…prostě když může mít 2 ženské proč by si po sobě taky nemohl uklidit??Já bych se nedivila kdyby jsi ho ty i ta ženská poslala do kytek…pak by se sám o sebe postarat musel…přece nejsi jeho služka…ja se se svým přítelem taky občas pohádala, myslel si že jsem doma tak nic nedělám…a dítě je asi co, tak jsem mu řekla že nemám na čele namalovaný kosočtverec (nechci být vulgární) a nvzpomínám si že bych měla nějakou smlouvu jako služka…
Zakladatelko, posbirej posledni zbytky sebeucty, precti si celou diskuzi od zacatku a zacni zit svuj zivot od znovu. Pokud on se rozhodl tak, jak se rozhodl… tak se vlastne rozhodl za vas za vsechny. Jeste bych mozna s hodne privrenyma ocima dokazala prekousnout tu neveru a to nemanzelsky dite, kdyby to byl fakt jednonocni ulet, omyl a kdyby on se k tomu jasne postavil tak, ze VY jste jeho rodina a ta druha zenska ho vubec nezajima (ikdyz alimenty by samozrejme platit musel). Ale takhle??? on se vlastne rozhodl, tim jasne rekl, co sam chce a ty uz se podle toho musis jen zaridit…
Seber posledni stripky dustojnosti a jdi s hlavou hrde vstycenou vstric novym, lepsim dnum a lepsim vztahum…
Odlož růžové brýle a chvilku přemýšlej. Není to těžké, ale chce to trochu chladnou hlavu a to právě moc nemáš.
Vůbec se nenechej stavět do role, že rozhoduješ ty, on svým nerozhodnutím již rozhodl za tebe. Akceptuj to nebo odejdi. Teď potřebuješ jen plán.
Zaprvé, máš VŠ a to přeci jen nemá každý druhý, jsi štíhlá a určitě se v životě neztratíš. Neboj, myslím že by o tebe nejeden chlap rád zakopl a našel si tak manželku, která bude hodná, věrná jako on. Nenech se nadále ušlapávat své sebevědomí.
Nehledej důvody, proč nemůžeš odejít, ale zkus zvážit možnosti jak odejít.
Máš možnost rodiny? případně přátele co by mohli pronajmout pokoj (přechodná doba? azylový dům? podnájem s nějakou maminou na půl (třeba zde z fóra)? atd.
Začni určitě shromažďovat důkazy, příjem, nevěra atd.
Vyber si cestu a začni plánovat nebo i ihned jednat (rodina atd.). Toť názor chlápka od rodiny.
Ty vaši chlapy jsou na tečku, fakt, taky bych mu účtoval za služby (oběd = 100,– Kč, večře 60, vyprání…)