Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Fíífía Zkusila bych to v tom nativu, pro telo lepsi a 6 nebo 7mm neni zadnej rozdil!! Ja kontryhel nepila, se sliznici jsem nemela problem(vzdy cca 12mm). Ale ma se pit jen do ovulace (pichnuti Pregnylu) pak uz ne. 2dny pred KET a 2dny po pij 2dcl kvalitniho cerveneho vina na prokrveni, pij vodu s citronem celou dobu a jez po ketu ananas a palivou chilli omacku ![]()
Aha, tak jsem si Tě s někým spletla ![]()
Ale děkuju moc za rady! A ten citrón celou dobu to je co? Už před et, nebo po?
@Tinkka ahoj,dnes si píchám druhý den menopur 225j a konečně jsem našla odpověd, kterou jsem hledala. Citron s vodou piju denně, ananas budu pít po ket a to víno si dám určitě taky.Jen jsem se chtěla zeptat s tím kontryhelem, holky někde píšou, že by se pít neměl, tak ho radči pít nebudu.Se sliznicí také nemám problém, dr mi vždy řekla, že ji mám ukázkovou. Díky moc a můžu se občas přidat?
@macik1976 Jasne,pridej se
Kontryhel kombinovat s hormonama urcite nee! Mluvily jsme o nativu bez leku tam se muze pit do ovulace! Ten ananas se doporucuje po et/ket cerstvej, ale jsou to takove ty babske rady, vis jak. Ale ja pila kvalitni vino a ten ananas jsem jedla taky, tak kdo vi, ale urcite to neuskodi
To je prvni ivf?
@Tinkka jj první ivf. Mám už 3 kluky a ted na stará kolena
jsme se s přítelem rozhodli mít mimi.Bude mi v dubnu 39.Před rokem jsem měla sp a ted v srpnu mt, takže bez levého vejcovodu, vždycky jsem otěhotněla po 3 měsících, ale v tom srpnu se mi udělal po tom sp srůst na vejcovodu, tak proto to tak dopadlo. Jinak s klukama se dá říct jsem otěhotněla hned.Bude jim na jaře 19,17 a 13.
@Tinkka ne nemela jsem ovulaci ja ji ani prirozene nemam podle doktora kdyz jdes na Ket nemusis mit ovulaci proste 14DC kontrola sliznici (popr jestli je folikul tak daji pregnyl pokud neni tak nic) od 15DC jsem brala duphaston a 19DC me zavadeli blastocystu. Krom toho je hodne zen ktere nemaji vajecniky a presto jsou tehotne z ciziho vajicka takze ovulace pri KET nebude az tak dulezita hlavni je ta sliznice aby se embryo melo kam zakousnout
@kačka121 Nemas pravdu, ovulace pri ketu v nativu je prave dulezita, protoze z praskleho folikulu se vytvori zlute telisko, ktere produkuje hormon progesteron, ktery zpusobuje udrzeni a dalsi vyvoj tehotenstvi! Ovulace neni dulezita (ani neprobehne) u stimulovaneho KETu hormonama tj. beres estrogeny a progesteron v horm. podobe a tyto leky simuluji podobny stav jako v prirozenem cyklu, tak pak skutecne ovulace neprobehne, jen se sleduje rust sliznice a cca 19-20dc se vlozi embryo. Takze Ty jsi mela KET stimulovany, nikoliv v nativu
A to je rozdil, vis.
@Tinkka jsem asi blbá, ale můžeš mi prosím říct co mám já, jestli ket, prodlouženou kultivaci…Píchám si druhý dc menopur 225j denně, dávku mám na 10 dní,8dc jdu na uz kvůli folikům a kolem 12 dc jdu na odebrání vajíček, pak asi za 3-5 dní mi vloží embryjko do pupíka. Je to ivf, ale můžeš mi říct přesně co…díky
@Tinkka jo a chtěla jsem se zeptat ještě na tu chilly omáčku. Baštím ji skoro každý den. Můžu nebo až po ket?
@macik1976 ahoj
no u tebe probiha kratky protokol - stimulace v ramci IVF. PK je prodlouzena kultivace, ta nastane az 3-5 den po OPU (odberu vajicek a oplozeni). KET je kryoembryotransfer, tzn. pokud ti zustane vice peknych embryjek, tak ti je zamrazi a muzes jit pripadne v dalsich cyklech na transfer (tam se uz nestimuluji vajecniky, jen se hlida sliznice). Takze po pripadne PK u tebe probehne ET (emryotransfer) ![]()
@macik1976 s tou chilli omackou…klidne muzes i ted, ale hlavni efekt to ma, kdyz mas embryjko uz u sebe…chilli totiz potlacuje tvoji imunitu, aby telo embryjko lepe prijalo
@veveruse78 Hele kocko, tys me normalne predbehla v odpovedi a ja se v tom tak vyzivam, ze muzu taky jednou byt za chytrou
Vtip
Jak se Ti dari? Vse v poradku? ![]()