Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mutlice Ahoj
Jak se to vezme, čeká mě snad poslední kontrola, tak doufám, že už to bude v pohodě, že jsem konečně dokrvácela, vypadá, že mi pomohla kokoška pastuší tobolka
Mám teď nějaký zvláštní období, začala jsem navštěvovat psychoterapeuta, potřebuji si v sobě urovnat spoustu věcí, doběhla mě moje minulost ![]()
A jak se vede tobě? Už řešíte to ivf?
@monty.python píše:
@Mutlice AhojJak se to vezme, čeká mě snad poslední kontrola, tak doufám, že už to bude v pohodě, že jsem konečně dokrvácela, vypadá, že mi pomohla kokoška pastuší tobolka
Mám teď nějaký zvláštní období, začala jsem navštěvovat psychoterapeuta, potřebuji si v sobě urovnat spoustu věcí, doběhla mě moje minulost
A jak se vede tobě? Už řešíte to ivf?
Člověk se snaží být silný, ale pak to všechno vyplave na povrch - to znám! Potrat je celkem dost velký zásah. Ale ráda čtu, že fyzicky se to srovnalo. U nás… ano, blíží se nám IVF. Zatím jsem až překvapivě klidná, ale ono to přijde ![]()
@Mutlice To máš asi hodně vyšetření a obcházení doktorů, co? Snad se vám to už pohne k lepšímu a usměje se na vás štěstí ![]()
Pro mě je nejhorší, že moc dobře vím, co mám za problém, ale nezvládnu na něm zapracovat, nevím jak a mám pocit, že ani terapie mi nepomáhá
Neměla jsem žádné moc dětství, zjednodušeně, mám 10 mladších sourozenců, jak postupně přibývali, musela jsem se o ně starat s nejstarší sestrou a ještě k tomu i o domácnost-vařit, prát, uklízet, se sestrou jsme jich prakticky 9 vychovaly a to je důvod, proč nechci děti, já už jich 9 měla
Sestra taky nemá děti a ani partnera, má zajímavou práci, díky které cestuje po světě a jak sama říká, je konečně volná. Bratr, který byl třetí zase obstarával topení, údržbu domu i zahrady, takže je na tom podobně, bezdětný a nechce se vázat, jak on zase říká, jsme to ale frustráti ![]()
@monty.python píše:
@Mutlice To máš asi hodně vyšetření a obcházení doktorů, co? Snad se vám to už pohne k lepšímu a usměje se na vás štěstí
Pro mě je nejhorší, že moc dobře vím, co mám za problém, ale nezvládnu na něm zapracovat, nevím jak a mám pocit, že ani terapie mi nepomáháNeměla jsem žádné moc dětství, zjednodušeně, mám 10 mladších sourozenců, jak postupně přibývali, musela jsem se o ně starat s nejstarší sestrou a ještě k tomu i o domácnost-vařit, prát, uklízet, se sestrou jsme jich prakticky 9 vychovaly a to je důvod, proč nechci děti, já už jich 9 měla
Sestra taky nemá děti a ani partnera, má zajímavou práci, díky které cestuje po světě a jak sama říká, je konečně volná. Bratr, který byl třetí zase obstarával topení, údržbu domu i zahrady, takže je na tom podobně, bezdětný a nechce se vázat, jak on zase říká, jsme to ale frustráti
Nechci říct, že to chápu, protože si neumím představit starat se o 9 sourozenců…
ale chápu, že to není lehký start, a že to člověka semele a nastaví mu to jinej pohled. Já jsem z takové ideální fungující rodiny s jedním starším sourozencem. Rozmazlený myslím nejsme, ale dětství krásný. Jako fakt, a jsem za to hrozně šťastná. Taky jsem si ale dlouho myslela, že mě mateřský pud nezachvátí, a taky po rozchodu ve 30ti nebylo dlouho s kým. a teď zas mám s kým, ale 2× potrat. Člověk se holt musí smířit, že nemůže mít všechno. I když já to ještě nevzdávám. Držím palce i tobě! ![]()
@Mutlice píše:
Nechci říct, že to chápu, protože si neumím představit starat se o 9 sourozenců…ale chápu, že to není lehký start, a že to člověka semele a nastaví mu to jinej pohled. Já jsem z takové ideální fungující rodiny s jedním starším sourozencem. Rozmazlený myslím nejsme, ale dětství krásný. Jako fakt, a jsem za to hrozně šťastná. Taky jsem si ale dlouho myslela, že mě mateřský pud nezachvátí, a taky po rozchodu ve 30ti nebylo dlouho s kým. a teď zas mám s kým, ale 2× potrat. Člověk se holt musí smířit, že nemůže mít všechno. I když já to ještě nevzdávám. Držím palce i tobě!
Je to někdy zamotané, já mám s kým, ale nechci, někdo nemá s kým a chce ![]()
Jak nám to vyšlo hned, tak jsem to tak vzala, trochu jsem vnitřně panikařila, ale nepřipouštěla si to a říkala si, že to má většina. Když jsem se dozvěděla, že to není úplně v pořádku, řekla jsem si jenom, tak jo. Jenže po potratu se mi najednou obrovsky ulevilo, až jsem se zastyděla, že mám být přece smutná a zdrcená
Musela jsem vyhledat odborníka, ale věděla jsem, proč děti nechci, ale dál mi na tom nejde pracovat a přijde mi, že ani ten odborník neví, jak na mě
Měla jsem se ze svých pocitů vypsat, tak jsem to udělala a nic, jen jsem to měla na papíře
Nebudu tě zatěžovat, hlavně ať ti všechno dobře dopadne a dočkáš se toho, po čem toužíš ![]()
Omlouvám se, že se ptám, ale už měsíc vím, že jsem těhotná.. viděla jsem to miminko už od prvních dvou týdnů, kdy to byla malinká tečka, minulý týden jsem byla znova na UZ a byla tam vidět krásná fazolka, ale pořád bez srdeční akce.. HCG hormon mám 15000 a od začátku stoupá jak má. Ale teď ve čtvrtek když jsem šla znova na UZ tak fazolka zmizela.. není tam. Já nespinim, nemám žádné bolesti ani problémy, prsa natekaji, raní nevolnost mám až do dneška, bříško se i víc nafouklo, ale plod zmizel.. jsem z toho zmatená, protože doktoři tvrdí, že je to nejspíš prázdný a bude nejlepší revize, ale jak to může být prázdný když jsem minulý týden tu fazolku viděla? Ještě v pondělí mě vezmou znova na ultrazvuk, tak ještě uvidíme, ale mám z toho blbý pocit.. už jenom protože že poslední 3 týdny poslouchám jen pořád není srdíčko, embryo se krásně vyvíjí, ale není srdíčko.. a teď se najednou ztratilo a ani v nemocnici ho nemůžou najít..
jinak otěhotněla jsem nějak blbě nikdo nedokáže odhadnout v jakém týdnů jsem, protože poslední MS byla 7.12 a měla jsem to dostat 11.1 ale ta se nedostavila.. 3.2. ale první pozitivní test, 7.2 UZ ale malinká tečka..
@Radula175 ahoj, chápu, že jsi hodně zmatená a máš strach. Počkej na další kontrolu. Ale pokud jsi měla poslední MS 7.12. měla bys být pomalu ve 13. nebo 14. týdnu!!! Pro srovnání, u prvního těhotenství jsem měla poslední MS 17. 12. (2017). Pozitivní test byl kolem 15. 1., v 6tt už jsem měla vidět plod i srdíčko. pak přišel bohužel zamlklý potrat. Uvidíš, co ti řeknou doktoři. Před případnou revizí se zkus poradit, jestli by nešlo počkat na spontánní. Ale řiď se hlavně radou lékařů. My tady nejsme žádné odbornice, já jsem se řídila předchozí zkušeností a intiuicí. a taky jsem narazila na osvícený doktory u druhého potratu… držím palce ![]()
PS - ještě dodám, to srdíčko se občas samozřejmě objeví později, jsou tu holky co šílely, že v 6 a 7 tt nic a pak najednou srdce jak zvon. ale 13-14 tt je hodně už ![]()
Ahoj, jak jsem minule psala, bohužel jsem musela podstoupit revizi. Už je to 6 týdnů tak jsem si myslela, že už budu mít klid, jelikož jsem měla nějaký problémy se zbytky, které ale sami odešli a už neměl být problém.. jenže dnes ráno jsem chytla neuvěřitelnou křeč a bolest v podbřišku, nemohla jsem ani chodit, tak mě muž odvezl do nemocnice.. udělali mi UZ a odběry.. ultrazvuk ukázal volnou tekutinu a cosi na pravé straně s kolabovanou cystou.. vůbec tomu nerozumím o žádné cystě jsem nevěděla a nevím, co si mám myslet, nakonec jsem dostala, kvůli mým bolestem antibiotika na zánět a injekci na dočištění a zavinutí..ale ve správě je uvedeno, že děloha je v pořádku a čistá, jen s volnou tekutinou a s kolabovanou cystou.. nicméně, co mě trápí víc, než to že vůbec nevím o co jde je, že jsem čekala, že mě zas bude bolet břicho a budu krvácet jak před tím a nic a dokonce i bolest přešla.. nemáte některá zkušenost? Jinak krev je v pořádku… děkuji předem za rady..
@Mutlice @monty.python Ahoj holky, po delší době jsem sem zase mrkla, tak jsem si na vás vzpomněla..jak se daří? Přineslo léto nějaké pozitivní vyhlídky?
U mě žádná sláva, střídám záněty, cysty a další srandy ![]()
@Mutlice Dopadlo IVF? Moc bych Ti to přála - snad nejsem moc zvědavá ![]()
@monty.python A jak Ty jsi na tom? Už je to všechno lepší? Zažila jsem asi trochu podobné dětství, i když sourozenců teda méně
A fází, že nikdy nechci mít děti jsem si díky tomu taky prošla ![]()
Moje reakce je vzhledem k datu diskuze asi mimo. Ale třeba to někomu pomůže. Já si myslím, že jsem měla zamlklé těhotenství v 6 tt, nevěděla jsem o tom. V 9 tt poměně hluboký sex a to spustilo krvácení a potrat. V potenciálním 10 tt bylo po… možná sex pomůže…
@Palaladou Dnes jsem si na tebe a @Mutlice vzpomněla a zašla kouknout, jestli je u vás něco nového
To mě mrzí, že žádná změna, ale jednou se to musí povést a přijde to, až to budeš nejmíň čekat ![]()
Já se pořád ve všem plácám, o nějakém posunu nemůže být řeč, obdivuji manžela, že má se mnou svatou trpělivost, já bych se už nejspíš opustila
Od plození máme pauzu, dokud se nedám trochu dohromady, nechci být nevyrovnanou mámou hned od začátku ![]()
@Multice zdravím, mám stejnou zkušenost. Bohužel. Chtěla bych se zeptat zda jste potom podstoupili všechna vyšetření a IVF nebo zkoušeli přirozeně. Přemýšlíme, co dál…
@Mutlice zdravím, mám stejnou zkušenost. Bohužel. Chtěla bych se zeptat zda jste potom podstoupili všechna vyšetření a IVF nebo zkoušeli přirozeně. Přemýšlíme, co dál…
@Jůvinka píše:
@Mutlice zdravím, mám stejnou zkušenost. Bohužel. Chtěla bych se zeptat zda jste potom podstoupili všechna vyšetření a IVF nebo zkoušeli přirozeně. Přemýšlíme, co dál…
ahoj, ano šli jsme pak na všechna vyšetření a podstoupili IVF. To nedopadlo. Vzhledem k věku a potratům doporučili genetiku embryí. Té se ze šesti dožilo jedno, a to mělo vážnou vadu v jednom z chromozomů. Než jsem si po téhle další špatné zprávě stihla rozmyslet, co dál, zjistila jsem, že jsem těhotná…
Teď se mi tu vzteká dvouletý kluk. Takže nevěš hlavu ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.