Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
A to chceš zamaznout proč, abys mohla video z porodu posílat všem? ![]()
@Cenarius píše:
A to chceš zamaznout proč, abys mohla video z porodu posílat všem?
Ne, to samozřejmě ne.
Ale mám prostě špatný pocit z toho, že je někde takové video, já zastávám názor, že některé věci se nefotí a nefilmují. Prostě mi to vadí. ![]()
@Cenarius píše:
A to chceš zamaznout proč, abys mohla video z porodu posílat všem?
Rozesílat videa porodu lidem okolo nebo příbuzným je síla.
Porod je velmi intimní záležitost a má zůstat jen pro partnery.
Já bych nechtěla vidět porod žen v příbuzenstvu.
@topazio píše:
Rozesílat videa porodu lidem okolo nebo příbuzným je síla.Porod je velmi intimní záležitost a má zůstat jen pro partnery.
Já bych nechtěla vidět porod žen v příbuzenstvu.
Souhlasím, jak jsem psala výše, to také v žádném případě nemám v plánu.
@Ledová káva píše:
Souhlasím, jak jsem psala výše, to také v žádném případě nemám v plánu.
Dobře ![]()
Lightworks to umí, ale nejprve bude nutné převést MP4 do jeho podporovaného formátu. MP4 je totiž pouhý kontejner, ve kterém se může skrývat jakýkoliv formát.
@Aquarius79 Aha, děkuji. Já tomu teda moc nerozumím, jak je to s těmi formáty, na to je nějaký konventor?
@Ledová káva píše:
Ne, to samozřejmě ne.Ale mám prostě špatný pocit z toho, že je někde takové video, já zastávám názor, že některé věci se nefotí a nefilmují. Prostě mi to vadí.
Tak proč to chceš upravovat? Když to chceš mít doma vypálené na CD nebo na externim disku, tak šance, že to uvidí někdo jiný kromě tebe se rovná nule. A pro sebe to přece nemusíš zamaznout ne? Tuplem nechápu proč to vub c vzniklo, když k tomu máš tento postoj, to smaž a máš to.
@Ledová káva píše:
@Aquarius79 Aha, děkuji. Já tomu teda moc nerozumím, jak je to s těmi formáty, na to je nějaký konventor?
Ano bude k tomu potřeba vhodný video converter. Možná to zvládne i Any Video Converter , který je také zdarma, ale ověřené to nemám.
@Cenarius píše:
Tak proč to chceš upravovat? Když to chceš mít doma vypálené na CD nebo na externim disku, tak šance, že to uvidí někdo jiný kromě tebe se rovná nule. A pro sebe to přece nemusíš zamaznout ne? Tuplem nechápu proč to vub c vzniklo, když k tomu máš tento postoj, to smaž a máš to.
Vzniknout to takto nemělo, filmující byl dopředu upozorněn co má a nemá filmovat, nicméně nedával pozor co filmuje. Jasný, vím jak to myslíš, jenže já jsem na tyto věci citlivá a zkrátka mi to vadí nezamazané. S tou „nulovou šancí“ že se někdo k něčemu dostane už jsem párkrát v životě měla tu čest, to pak bylo překvápko.
A mazat to nechci, přece jen je to památka na něco co už se podruhé zopakovat nedá. A už to neřeš, ptám se na ten editor. ![]()
@Aquarius79 Děkuji, vyzkouším. O jaký se jedná formát? Zkoušela jsem to najít, je to ten MPEG4 / H.264?
@Ledová káva píše:
@Aquarius79 Děkuji, vyzkouším. O jaký se jedná formát? Zkoušela jsem to najít, je to ten MPEG4 / H.264?
Ano a ještě by tam měl být nějaký standart, protože H.264 má hodně možností.
@Aquarius79 píše:
Ano a ještě by tam měl být nějaký standart, protože H.264 má hodně možností.
Omlouvám se, že se tak ptám, ale co je standard?
To nestačí najít libovolný konventor který umí ten formát co jsem psala?
@Ledová káva píše:
Omlouvám se, že se tak ptám, ale co je standard?To nestačí najít libovolný konventor který umí ten formát co jsem psala?
H.264 jsou i různé větve, které umí konvertovat třeba do omezeného počtu barev atp. Ale vy potřebujete standart, respektive výchozí H.264, ze kterého ty větve vycházejí.
Ahoj, prosím o radu, zda neznáte nějaký bezplatný editor videa formátu mp4, ve kterém se dá dělat cenzura - zakrýt nebo rozkostičkovat část obrazu ve videu. Žádný takový jsem nenašla, placené ano, ale nechce se mi kvůli pár videím platit licenci, a videa, která takto potřebuji upravit, nemohu dát nikomu jinému na úpravu, protože to nedovoluje obsah videa (jedná se o videa z porodnice - moc intimní). Také z toho důvodu nechci online editor. Je mi ale zase líto kvůli špatnému záběru videa úplně smazat. Máte nějaký tip nebo si budu muset nějakou tu licenci zaplatit? Díky za rady.