Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak i my (1 rok) měly černý jazyk jak bota. 2 dny jsem přemýšlela, stresovala…a apak jsem si dala domácí přesnídávku z višní co dělala babička (malé moc nechutnaly) a ráno koukám - i já měla jazyk černý jak bota
Višňové přesnídávky jí normálně ale tahle domácí byla nějaká obzvlášť barvivá a tak nás zmazala na týden. Někdy to člověku hned nedodje že se změnila nějaká maličkost.
Ahoj všichni co řešíte černý jazyk u svých dětí. Řešil jsem to taky u své dvouleté dcery. Zčernání kořene jazyka způsobuje nerovnováha vitamínů a minerálů v těle dítěte, které přejde z kojenecké stravy na běžnou stravu a špatně jí, nebo některou stravu odmítá. Na jazyku zčernají chuťové pohárky a je to projev tohoto problému u dítěte. Našel jsem řešení, kdy jsem to své dceři vyléčil během 3 týdnů, toto řešení vlastně leželo doma v lednici. Svou dvouletou dceru jsem naučil pít Pinky od Akuny, 15 ml. každé ráno, stejně tak jak jsem to kdysi naučil i svou starší dceru. Pinky obsahuje potřebné minerály a vitamíny které dětský organismus potřebuje a není placebem z lékáren, problém se už nevrací, tak jako v mnohých případech jak tady spousta maminek popisuje. Přidávám fotku, info poskytnu na: akunaforlive@gmail.com nebo na: www.facebook.com/jannemecakuna
Dobrý večer, řešíme u roční dcerky podobný problém. Nejdříve jsme mysleli, že je to od žužlání hraček - všechny tmavé jsme vyloučili, pak jsme mysleli že je to od tmavě zbarvených ovocných čajů- na pár dnů jsme je vyloučili- také nepomohlo. S lékařem jsme zatím nekonzultovali, ale před 3-mi týdny brala antibiotika, skoro nejedla…Zvažuji možnost poškození střevní mikroflory nebo nedostatek vitamínů…slečna si totiž po nemoci nějak moc vybírá co bude jíst ![]()
Dobry den, jak vam to vsem dopAdlo cim to bylo? Me dcera 3 rekla maminko me boly jazyk a ja se podivala a mela ho nahnedly pak hnedy stezovala si na bolest v puse jazyka a ze nemuze polykat pak mela teploty a zacala ryma a prestala jist dr nic neshledala jen asi viroza pak ryma pamycom kasel prospan, kalobu, a presli to po mesici do zanetu stred ucha a teploty a nasazene atb a to uz jsem si vsimla ze je cerny. Vse si pisu a fotim. Na orl nam rekli asi spatna mikloflora…dr zatim jen zda nema moc zeleza…davam ji jen na imunitu denne echynacea s vit C a probiotika denne. Dcera je strasne bila v obličeji a ma tmave kruhy pod ocima. Unavena a take mi prijde zmena povahy…
Zitra nas cekaji odbery a zacne se to resit. Chtela bych vedet co u vas zjistili. ![]()
Dobrý den, zkouším oživit diskusi. Mam 2 měsíčního chlapečka, je jen kojený a také se mu na jazýčku začaly delat černá místa. Zmizelo to vašim detem? Dobrali jste se nějaké příčiny? Moc dekuju za odpovědi.