Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My taky budeme mít Ježíška. Loni byl Ondra ještě malý a nechápal to, ale letos už jsem mu řekla, že takový hezký stromeček, co je na obrázku, k nám donese Ježíšek
![]()
tak náš Kuba se ptá na ježíška už ted, kde je a co dělá a kde má dárečky ![]()
a když jsem mu řekla, že ježíšek přijde až doneseme stromeček z lesa a pak ho ozdobí, tak mě zatáhl za ruku a řekl mi: maminko tak už pojd pro ten stromeček
Já spíš nechápu takový to, že máma vidí, že má dítě z čerta hysterickej strach a ona ho klidně nechá, aby k nim domu přišlo - nedej bože to, že se dítě zabarikáduje v pokoji a máma ho nechá, aby se tam čert dostal, pak se nedivím, že to dítě začne koktat ![]()
Jako všeho z mírou ne? Čerti prostě jsou (byli jsme i v muzeu čertů, kdy se šlo do podzemí za Luciferem), takže nějaký respekt z nich taky je, ale tohle je snad na posouzení maminy - když uvidím, že z toho má víc strachu než užitku, tak bych k nám prostě nepozvala.
My měli vloni,malý měl 4 roky a 14 dní mě nespal a křičel ze spaní.Takže my ne ![]()
tak u nás to chodí tak, že přijde mikuláš s andílkem a čert je mezi dveřma a rachtá řetězamam a pokud se chce dostat blíž tak ho mikuláš zažene a nepustí, a řekne že Kubíček určitě už bude hodnej a bude hezky papat a nebude zlobit
je jasný, že pokud uvidím, že by to opravdu nedal tak je pošlu pryč…
popravdě i já mám dodnes z nich respekt a už jsem dospělá ženská a máma ![]()
U nás čerti párkrát byli, trauma z toho nebylo, ale pak mi někdo řekl, že doma mají mít děti pocit naprostého bezpečí. A když přijdou čerti a děti si myslí, že by je mohli odnést a já nevím co. Domov by měl být opravdu útočištěm a jako rozumná varianta mi připadá třeba nějaká mikulášská besídka nebo tak něco.
zanetka2712 píše:
tak u nás to chodí tak, že přijde mikuláš s andílkem a čert je mezi dveřma a rachtá řetězamam a pokud se chce dostat blíž tak ho mikuláš zažene a nepustí, a řekne že Kubíček určitě už bude hodnej a bude hezky papat a nebude zlobitje jasný, že pokud uvidím, že by to opravdu nedal tak je pošlu pryč…
popravdě i já mám dodnes z nich respekt a už jsem dospělá ženská a máma
Já když slyším cinkat řetězy, taky mi není lehko na duši
Asi zlobíme
![]()
no tak o tom zlobení vím svý, holt každý máme své chyby a právě proto z nich mám respekt asi ![]()
ale jako holky z vesničky, to beru tak jak to je, a je pravda, že tenkrát to bylo jiné a nikdo se s námi nesral
, ale každej to bere jinak
asi je to jiné ta tradice ve velkoměstě a na vesnici , je to tak holky?nevím jen se ptám ![]()
Janinac píše:
Já spíš nechápu takový to, že máma vidí, že má dítě z čerta hysterickej strach a ona ho klidně nechá, aby k nim domu přišlo - nedej bože to, že se dítě zabarikáduje v pokoji a máma ho nechá, aby se tam čert dostal, pak se nedivím, že to dítě začne koktat
Jako všeho z mírou ne? Čerti prostě jsou (byli jsme i v muzeu čertů, kdy se šlo do podzemí za Luciferem), takže nějaký respekt z nich taky je, ale tohle je snad na posouzení maminy - když uvidím, že z toho má víc strachu než užitku, tak bych k nám prostě nepozvala.
muzeum certov znie zaujimavo
, kde to je?
ja som certov takych tych smiesnych (no namamlovanych a v ciernom…) z domu poznala, len ked chodili s Mikulasom…Az ked som zacala zit tu (severne Talianko) som videla certov ozajstnych…a to mi verte ze prvy krat som mala paniku z nich aj ja.!!!
Tu chodia certi 5.12. vacsinou byva fest na namesti, kto chce ide, kto nie radsej zostava doma…(nas pripad) Aj ked dcerka vie ze su to len prezleceny muzi, ma pred nimi respekt! Minuly rok (to mala 5.) sama chcela ist pozriet, ale nozaj len z bezpecnej vzdialenosti a pozerala len z auta.
Apropo Mikulas tu chodi 6.12. a sprevadza ho anjel a pomocnik Knecht Ruprecht (ten mu nesie batoh
)
Taky mam z certu respekt do ted
Od ty doby,co me bylo asi 10 a sli jsme s nasima na mikulaskou besidku na namesti a za rohem na me vybafli dva certi a zacli me rvat do pytle,tak to jsem se tenkrat malem pocurala ![]()
Ahojky,
tak my čerty mít nebudeme ani teď ani později.Pamatuju si jak mi vždycky bylo,strašně jsem se bála.Dodneška m 5.prosince bolí žaludek a mám divnej pocit. ![]()
Mám v plánu s ním jít na Staromák, podívat se na ně a pak jít domu,podívat se co mu tam Mikuláš nechal.
Ježíška si určitě pozveme. ![]()
Myslím, že zrovna v těhle věcech se dětem lhát může.To by jste jim rovnou mohli říct,že ty hry jsou stejně zbytečný, plyšáci,panenky nejsou živý atd. ![]()
Právě uvažuju, jestli je pozvat nebo ne… - nabídli se kamarádi z ulice, že se domluvili a obejdou zdejší dětičky.
Možná jo, je s nima rozumná domluva a když něco, stáhnou se a nebudou nějak děsit, Majdu mít v náručí ![]()
Ve školce asi taky bude nějaká „párty“.
Já mám mladší bráchy a vždycky to byla (pro mě) děsná trapárna, protože jsem se musela té hry účastnit a taky říkat Mikuláši básničku ![]()
eva valoi píše:
U nás čerti párkrát byli, trauma z toho nebylo, ale pak mi někdo řekl, že doma mají mít děti pocit naprostého bezpečí. A když přijdou čerti a děti si myslí, že by je mohli odnést a já nevím co. Domov by měl být opravdu útočištěm a jako rozumná varianta mi připadá třeba nějaká mikulášská besídka nebo tak něco.
To jsem taky někde slyšela.Proto půjdeme na Staromák.I když se maminka bude bát víc než Matík
![]()
Angua píše:zanetka2712 píše:Já když slyším cinkat řetězy, taky mi není lehko na duši
tak u nás to chodí tak, že přijde mikuláš s andílkem a čert je mezi dveřma a rachtá řetězamam a pokud se chce dostat blíž tak ho mikuláš zažene a nepustí, a řekne že Kubíček určitě už bude hodnej a bude hezky papat a nebude zlobitje jasný, že pokud uvidím, že by to opravdu nedal tak je pošlu pryč…
popravdě i já mám dodnes z nich respekt a už jsem dospělá ženská a mámaAsi zlobíme
![]()
![]()
Jsem ráda, že nejsem sama ![]()