Peníze poslané na jiný účet

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.10.11 08:34

peníze poslané na jiný účet

Prosím poradíte někdo?
Paní mi poslala peníze na účet,ale platila složenkou na poště.Z jistých důvodů jsem jí peníze chtěla poslat zpět-ale blbec jsem je poslala na ten účet asi té banky.....mám šanci je dostat zpět a jak???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
28.10.11 08:42

vzit doklad a jit na banku reklamovat, nic jineho nevymyslis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
28.10.11 08:43

Ahoj,
Máš šanci. Musíš dojít do té banky, kam si to poslala a tam napsat dopis majiteli účtu aby ti vrátil tu platbu, že ses spletla. Počítej, že si strhne poplatek za platbu. Jeho jméno ti nedají, ale musí ti přijmout ten dopis a jemu ho předat.
Záleží jak na bankovním poradci, tak na majiteli účtu. Já jsem pracovala jako bank. poradce a radši jsem těm lidem volala a vysvětlila jim to. Vždy vrátili. :palec: Ono totiž jde o nedovolené obohocení a ve finále by jsi se s tím majitelem mohla i soudit. Takže nárok na peníze máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
28.10.11 08:45
beruska2× píše:
vzit doklad a jit na banku reklamovat, nic jineho nevymyslis…

Nebo jít do své banky. Ale oni to stejně pošlou do té druhé banky, tak je rychlejší jít rovnou tam. Když by tam měli problémy, tak pak do svojí. Mě se stalo, že mi vrátili klienta s tím,že se o něho mám postarat sama. Volala jsem jím, že jim to klidně pošlu, ale proč to zdržovat, když to můžou vyřídit hned. No a oni to stejně nevzali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.11 08:47

A čí je tedy ten účet? Když to paní posílala přes poštu,žádný účet tam nevypisovala,takže asi přímo té banky?

• Citovat
  • Upravit
1689
28.10.11 08:55

Jaký je ten konečný kód za čárkou myslím 4444/ a ted je tenkod. Každá banka má jiný. Podle toho to poznáš. Ale asi to bude poštovní spořitelna nebo pošta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
28.10.11 08:57

Hele to bude v pohodě. To bude určitě jen nějaký převodový účet bez majitele. Prostě účet, který pošta využívá na přeposílání. Tak to ti určitě vrátí. I když pošta je pošta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.11 09:01

je to 0300. Takže mám jít na poštu nebo do asi čsob?

• Citovat
  • Upravit
1689
28.10.11 09:21

Přesně tak :-)
Tak dojdi spíš na poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.10.11 09:22

Co máš blíž?:-) Já bych asi zkusila poštu, když to šlo přes ní. Ale předpokládám, že pracovnice za přepážkou budou z toho jalový, případně tě pošlou na vedoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.11 09:30

Zkusím tedy poštu :-)
Děkuji moc za rady.

• Citovat
  • Upravit
44191
28.10.11 16:51

Pokud je to neexistující účet, peníze se pošlou zpět automaticky.
Pokud je to účet, který existuje, za poplatek asi 300 pomůže banka nebo pošta(podle toho, jestli bylo placeno složenkou nebo přes internetové bankovnictví),najít majitele účtu, kontaktovat ho a pokusit se s ním vyjednat vrácení částky.

Teď už to záleží jen na majiteli účtu, jestli peníze vrátí. Pokud ne, zbývá soudní cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
10.9.14 08:12

Ozivuji diskuzi: bohuzel se mi stalo totez, ale ja jsem vinik, protoze ja jsem jako zamestnanec posty omylem poslala klientovy penize jinam, upsala jsem jednu nulu, a slo to jinam. Vse, co bylo receno vyse, jsme udelali. Reklamace v dane bance, osloveni majitele uctu. Bohuzel majitelem je neziskova organizace a prohlasila. Ze ted penize nevrati, a pozdeji je snad bude vracet asi po 100 kc, cela castka je 2500, a z kazde si strhne 12 kc za transakci 8o. Uz jsem se radila i spravnikem, pravo je na nasi strane, ale co ted? :nevim: pohrozit soudem? Jsem bezradna a moc me mrzi, co jsem zpusobila. Pritom si vse vzdycky 2 x zkontroluji, nechapu, ze mi to uniklo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
10.9.14 08:23

@cvrcek 1906 Nepomohlo by obratit se proste na policii? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
10.9.14 08:39

@Black Cat zatim jsem domluvena s poskozenym klientem na telefonu s majitelem uctu. Ze to zkusime " po dobrym" a kdyz to nepujde pohrozime pravnikem a popr. i soudem. Vubec nevim, jak dal. Za celych 8 let u posty se mi to ted stalo poprve. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová