Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
vzit doklad a jit na banku reklamovat, nic jineho nevymyslis…
Ahoj,
Máš šanci. Musíš dojít do té banky, kam si to poslala a tam napsat dopis majiteli účtu aby ti vrátil tu platbu, že ses spletla. Počítej, že si strhne poplatek za platbu. Jeho jméno ti nedají, ale musí ti přijmout ten dopis a jemu ho předat.
Záleží jak na bankovním poradci, tak na majiteli účtu. Já jsem pracovala jako bank. poradce a radši jsem těm lidem volala a vysvětlila jim to. Vždy vrátili.
Ono totiž jde o nedovolené obohocení a ve finále by jsi se s tím majitelem mohla i soudit. Takže nárok na peníze máš.
beruska2× píše:
vzit doklad a jit na banku reklamovat, nic jineho nevymyslis…
Nebo jít do své banky. Ale oni to stejně pošlou do té druhé banky, tak je rychlejší jít rovnou tam. Když by tam měli problémy, tak pak do svojí. Mě se stalo, že mi vrátili klienta s tím,že se o něho mám postarat sama. Volala jsem jím, že jim to klidně pošlu, ale proč to zdržovat, když to můžou vyřídit hned. No a oni to stejně nevzali. ![]()
A čí je tedy ten účet? Když to paní posílala přes poštu,žádný účet tam nevypisovala,takže asi přímo té banky?
Jaký je ten konečný kód za čárkou myslím 4444/ a ted je tenkod. Každá banka má jiný. Podle toho to poznáš. Ale asi to bude poštovní spořitelna nebo pošta.
Hele to bude v pohodě. To bude určitě jen nějaký převodový účet bez majitele. Prostě účet, který pošta využívá na přeposílání. Tak to ti určitě vrátí. I když pošta je pošta.
Co máš blíž?:-) Já bych asi zkusila poštu, když to šlo přes ní. Ale předpokládám, že pracovnice za přepážkou budou z toho jalový, případně tě pošlou na vedoucí.
Pokud je to neexistující účet, peníze se pošlou zpět automaticky.
Pokud je to účet, který existuje, za poplatek asi 300 pomůže banka nebo pošta(podle toho, jestli bylo placeno složenkou nebo přes internetové bankovnictví),najít majitele účtu, kontaktovat ho a pokusit se s ním vyjednat vrácení částky.
Teď už to záleží jen na majiteli účtu, jestli peníze vrátí. Pokud ne, zbývá soudní cesta.
Ozivuji diskuzi: bohuzel se mi stalo totez, ale ja jsem vinik, protoze ja jsem jako zamestnanec posty omylem poslala klientovy penize jinam, upsala jsem jednu nulu, a slo to jinam. Vse, co bylo receno vyse, jsme udelali. Reklamace v dane bance, osloveni majitele uctu. Bohuzel majitelem je neziskova organizace a prohlasila. Ze ted penize nevrati, a pozdeji je snad bude vracet asi po 100 kc, cela castka je 2500, a z kazde si strhne 12 kc za transakci
. Uz jsem se radila i spravnikem, pravo je na nasi strane, ale co ted?
pohrozit soudem? Jsem bezradna a moc me mrzi, co jsem zpusobila. Pritom si vse vzdycky 2 x zkontroluji, nechapu, ze mi to uniklo. ![]()
@Black Cat zatim jsem domluvena s poskozenym klientem na telefonu s majitelem uctu. Ze to zkusime " po dobrym" a kdyz to nepujde pohrozime pravnikem a popr. i soudem. Vubec nevim, jak dal. Za celych 8 let u posty se mi to ted stalo poprve. ![]()
Prosím poradíte někdo?
Paní mi poslala peníze na účet,ale platila složenkou na poště.Z jistých důvodů jsem jí peníze chtěla poslat zpět-ale blbec jsem je poslala na ten účet asi té banky.....mám šanci je dostat zpět a jak???