Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, hlásím se s přihlouplým dotazem, ale fakt mě to trápí. ![]()
Jezdí k nám totiž s balíčky pošťák - je to můj hodně dávný spolužák, chodili jsme spolu naposled do 4. třídy ZŠ.
Pak jsme se vůbec nestýkali, ale já ho poznala a on mě asi taky, nevím. Jenže je to už strašně dlouho a nikdy jsme spolu nějak nekamarádili, později třeba když jsme se potkávali, tak jsme se nezdravili (i když v té 4. třídě jsme spolu seděli a já jsem ho bila
) No… podle vás - mám mu tykat nebo vykat když přijede? Zase vybalit na něj „Nazdar Péťo, ahoooj“ je mi blbé. On mi taky nijak neříká. Doteď jsem to řešila takovým nejistým „zdravím“ - ale to je takové pitomé.
Co byste dělali vy?
Já vím, že je to hovadina. Ale vždycky jak přebírám balík tak si připadám děsně trapně.
Zdravila bych AHOJ, pokud by koukal divně, připomněla bych se, že jsem spolužačka
Já bych mu řekla ahoj, a pak připoměla č. třídu…myslim že to bude brát v poho, beztak si tě pamatuje ![]()
Taky bych řekla ahoj. Mám taky takové spolužáky a když je potkám a poznám tak taky říkám ahoj.
Tak tohle mám v sobě taky už vyřešené. Teda já neměla nikdy problém kohokoli oslovit nebo tak něco. Ale co se týče ahoj/dobrý den a vykání/tykání … tak pokud mám pocit, že si můžu dovolit tykání právě třeba na základě věkové podobnosti a nebo známosti z dob, kdy jsem dotyčnému tykala, tak si prostě o to řeknu: "Ahoj … můžu ti říkat ahoj? Já jsem Emil ..... " … a nemám pocit, že by to bylo drzé, protože naopak ta druhá strana kolikrát si to třeba myslí taky, ale nedováží se a moje nabídka to jakoby rozsekne …
Tak to zkus taky tak. Prostě s úsměvem řekni ahoj a prones něco jakože jsi třeba potkala ještě nějakého spolužáka nebo se na někoho poptej … nebo mně napadá, jestli třeba neví o srazu třídy … prostě navaž téma, které byste mohli mít společné … ikdyby řekl jednoslovně, že NE, furt společenštější než okolo sebe mlčky chodit!
![]()
Taky bych mu řekla ahoj. Věř tomu, že si pamatuje a pokud ne, tak jak psaly holky, se připomeň ![]()
Billi píše:
Taky bych mu řekla ahoj. Věř tomu, že si pamatuje a pokud ne, tak jak psaly holky, se připomeň
Taky bych to taky udělala ![]()
Taky bych asi řekla ahoj
zatím si nedovedu představit, že bych někomu za svých „dávných“ spolužáků říkala dobrý den
a to jsem s některejma chodila jen do první a druhé třídy.
Tuhle sobotu mi docvaklo jméno jedné maminky. V souvislosti se jménem jejího manžela, mého spolužáka ze základky! (Není úplně tradiční.) Teda - my se s ní neznáme, jen znám její jméno. Potkala jsem jí právě s manželem. Ale přeci jen jsem si nebyla jistá, tak tím jménem, tak tím, jestli je to fakt on, tak povídám, dobrý den, promiňte, vy jste … třeba … Pumprlíčkovi? A její manžel v klidu když se ke mně otočil, jé ahoj Emil!
Když jsem potkala spolužáka ze ZŠ tak jsem říkala jako dceři. Podívej Verunko s tímhle pánem chodila maminka do školy. On koukal divně tak jsem mu řekla jméno za svobodna. Na to on no ahoj jak se máš ........
..ahoj.. prolomi ledy a treba dobre pokecate…ja su ale tykaci clovek…o kom mam pocit ze je stejne „mladej“ jako ja tak rovnou tykam i cizim
![]()