Hloupý dotaz - "ahoj" nebo "dobrý den"? :-D

3241
27.10.11 08:53

Hloupý dotaz - "ahoj" nebo "dobrý den"? :-D

Ahojky, hlásím se s přihlouplým dotazem, ale fakt mě to trápí. :-)

Jezdí k nám totiž s balíčky pošťák - je to můj hodně dávný spolužák, chodili jsme spolu naposled do 4. třídy ZŠ. :-) Pak jsme se vůbec nestýkali, ale já ho poznala a on mě asi taky, nevím. Jenže je to už strašně dlouho a nikdy jsme spolu nějak nekamarádili, později třeba když jsme se potkávali, tak jsme se nezdravili (i když v té 4. třídě jsme spolu seděli a já jsem ho bila :-) ) No… podle vás - mám mu tykat nebo vykat když přijede? Zase vybalit na něj „Nazdar Péťo, ahoooj“ je mi blbé. On mi taky nijak neříká. Doteď jsem to řešila takovým nejistým „zdravím“ - ale to je takové pitomé. :-) Co byste dělali vy?

Já vím, že je to hovadina. Ale vždycky jak přebírám balík tak si připadám děsně trapně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Loraine
27.10.11 08:55

Zdravila bych AHOJ, pokud by koukal divně, připomněla bych se, že jsem spolužačka

• Citovat
  • Upravit
10048
27.10.11 08:57

Já bych mu řekla ahoj, a pak připoměla č. třídu…myslim že to bude brát v poho, beztak si tě pamatuje :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
27.10.11 08:57

ahoj bych mu řekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
27.10.11 09:00

Taky bych řekla ahoj. Mám taky takové spolužáky a když je potkám a poznám tak taky říkám ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.10.11 09:01

Tak tohle mám v sobě taky už vyřešené. Teda já neměla nikdy problém kohokoli oslovit nebo tak něco. Ale co se týče ahoj/dobrý den a vykání/tykání … tak pokud mám pocit, že si můžu dovolit tykání právě třeba na základě věkové podobnosti a nebo známosti z dob, kdy jsem dotyčnému tykala, tak si prostě o to řeknu: "Ahoj … můžu ti říkat ahoj? Já jsem Emil ..... " … a nemám pocit, že by to bylo drzé, protože naopak ta druhá strana kolikrát si to třeba myslí taky, ale nedováží se a moje nabídka to jakoby rozsekne …

Tak to zkus taky tak. Prostě s úsměvem řekni ahoj a prones něco jakože jsi třeba potkala ještě nějakého spolužáka nebo se na někoho poptej … nebo mně napadá, jestli třeba neví o srazu třídy … prostě navaž téma, které byste mohli mít společné … ikdyby řekl jednoslovně, že NE, furt společenštější než okolo sebe mlčky chodit! :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.10.11 09:02

Taky bych mu řekla ahoj. Věř tomu, že si pamatuje a pokud ne, tak jak psaly holky, se připomeň :wink:

• Citovat
  • Upravit
50147
27.10.11 09:04
Billi píše:
Taky bych mu řekla ahoj. Věř tomu, že si pamatuje a pokud ne, tak jak psaly holky, se připomeň :wink:

Taky bych to taky udělala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
27.10.11 09:08

Taky bych asi řekla ahoj :-D zatím si nedovedu představit, že bych někomu za svých „dávných“ spolužáků říkala dobrý den :-D a to jsem s některejma chodila jen do první a druhé třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverunka11
27.10.11 09:57

ahoj :-P :-P

• Citovat
  • Upravit
4989
27.10.11 10:05

a co rika on?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.10.11 10:09

Tuhle sobotu mi docvaklo jméno jedné maminky. V souvislosti se jménem jejího manžela, mého spolužáka ze základky! (Není úplně tradiční.) Teda - my se s ní neznáme, jen znám její jméno. Potkala jsem jí právě s manželem. Ale přeci jen jsem si nebyla jistá, tak tím jménem, tak tím, jestli je to fakt on, tak povídám, dobrý den, promiňte, vy jste … třeba … Pumprlíčkovi? A její manžel v klidu když se ke mně otočil, jé ahoj Emil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
27.10.11 10:11

Když jsem potkala spolužáka ze ZŠ tak jsem říkala jako dceři. Podívej Verunko s tímhle pánem chodila maminka do školy. On koukal divně tak jsem mu řekla jméno za svobodna. Na to on no ahoj jak se máš ........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
27.10.11 10:20

..ahoj.. prolomi ledy a treba dobre pokecate…ja su ale tykaci clovek…o kom mam pocit ze je stejne „mladej“ jako ja tak rovnou tykam i cizim :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
27.10.11 10:29

Rozhodně ahoj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie