Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
přeji krásné dobré ráno, dnešní noc byla šílená, vítr fučel, bála jsem se že se nám utrhne parapet, vydával takový divný zvuky, ale kupodivu vydržel. Bydlíme totiž v 8.patře, na kopci s volným výhledem na Radotín a Cernošice, takže vítr se zarážel přesně o náš panelák. Chvílema bylo cítit, i jak se vychyluje do stran, fuj, ještě že už se to trošku uklidnilo.
Pro kočárkářky mám zprávy z exkurze. Zjistila jsem že je v podstatě jedno, jakou značku vybereme, protože všechny trojkombinace, které jsou trošku lehčí (do 15 kg) mají strašně malé korbičky. Délka max. 75 cm, šířka 30-35 cm. Ono je sice fajn, že výrobce třeba uvádí délku 82, jenže to vnější rozměr, vnitřní většinou nepřesáhne těch 75 cm. Koukala jsem na X-landery, Bebecary (ty mají korbičku kupodivu nejšiřší), Jané, všechno stejný. Takže opravdu nezbyde nic jiného než v zimě vozit ve sporťáku, protože do těchle hlubokých koreb se dítě s fusakem prostě nevleze. Nejdřív se mi nejvíc libíl X-lander XA, je to čtyřkolka, přední kola jsou o malinko menší než zadní a jsou pohyblivá. Naprosto úžasně se s ním jezdí, dá se ovládat jednou rukou, což potřebuju, když za druhou povedu Tomáška. Skládání je taky jednoduché, a do auta se vejde asi bez problémů - ALE sportovní sedačka nejde do úplného lehu, je to taková nakloněná rovina, skoro leh, ale není to úplně vodorovné. Ono asi miminu v půl roce by to už vadit nemělo, ale nevím.
No pak jsem byla ještě v Bemini okouknout ty Mikádo Ox-ford a myslím, že je rozhodnuto. Je to sice trojkolka, ale vepředu jsou dvě kolečka, stabilní mi přišel dost, je jednou rukou ovladatelný a sporťák jde do opravdu úplného lehu. Korbička nic moc, ale je z těch prostornějších, délka 75, šířka asi 34.
Taky jsem u kámošky zkoušela trojkolku Jané Slalom, je taky lehounká a krásně ovladatelná, jenže nový komplet i s autosedačkou stojí 22 000. Ten Oxford vyjde i s autosedačkou na 10500 a X-lander tuším kolem 15000.
Navíc v tom Bemini (pro Pražačky na Praze 10, Hornoměcholupská ulice) mají i všechno ostatní - postýlky, oblečení, těhu oblečení, hračky atd. a krásně se tam parkuje autem. A je tam moc ochotná paní prodavačka, cože se třeba o AAA kočárky v Praze 8 říct nedá.
Okukovala jsem to se ségrou, té se to Mikádo taky moc líbí.
Jinak jsem koukala i na ostatní kočáry, tak nejprostornější hlubokou korbu má asi značka Roan (nebo tak nějak), ten stojí od 6500 + asi k tomu sporťák. Autosedačka na to nejde. Ale to jsou kočáry čtyřkolky, spíš do terénu a na mě moc těžké, já fakt potřebuju něco jednou rukou ovladatelného a skladného. Ségra prý koupí asi ten Roan - no jo mají kombíka, tak o prostor nejde a je to její první dítě, tak za sebou nebude vláčet batole ![]()
Takže já jsem asi rozhodnutá, počítám že kočár koupíme tak někdy v březnu nebo dubnu, v tomhle obchodě ho bezplatně uskladní až do porodu, takže nebude zatím překážet doma. Akorát nevím jakou barvu…
Tak a teď vybírejte ![]()
ahoj Jana
Ještě k tomu vožení ve sporťáku v zimě, dívala jsem se na fusaky a myslím, že mimi bude krásně v teploučku, dělají je zateplené fleecem, vnější strana nepromokavá a jsou fakt tlusťoučké a už na pohled teploučké. Hned bych si do něj lehla a nechala se vozit. Nejlepší jsou značky Emitex (ceny cca 1500) nebo Aesthetic (ty jsou ještě dražší). Ale ty Emitex vypadají fakt moc dobře a mají spoustu barev.
JANI, tak to je supr vyčerpávající zpráva ![]()
Přiznám se, že strkat půlroční prtě do sporťáku se mi moc nechce… koukám ale, že se tomu nejspíš nevyhnem, pak bych teda brala jakou nutnou podmínku možnost úplného lehu - takže vypadává ten X- Lander, což mě docela mrzí ![]()
Jinak pro Brňandy mám horké info z bohunické porodníce - v červnu nebo červenci budou rekonstruovat, takže bude fungovat jenom obilňák a milosrdní bratři ![]()
Ahojky,
Marti, jsem na konci 19tt, příští týden začínáme 20tt - proto hned v pondělí klušu na velký UZ. Už se straaašně těším
Chystám se už delší dobu přihodit metřík, ale jsem opravdu technický antitalent, takže to zřejmě bude na dýl a zatím se nenašel čas. Tak snad o víkendu.
S tou chatou se fakt bojím, protože je úplně na kopci kolem spousta lesů a na pozemku máme cca 3-4 vysoké stromy, takže mám asi největší strach buď z ulítlé střechy nebo z pádu stromu. Zajedeme tam a uvidíme.
Janino, moc děkuji za vyčerpávající průzkum. Docela mě překvapilo, že u toho X-landu udávají vnější a nikoliv vnitřní rozměr délky korbičky - dobře tím matou ![]()
Chci se Tě ještě zeptat, jestli tam měli i Patrony nebo ne? U těch by měla být ta korbička přeci jen větší než 75 cm, ale zase mi vadí, že nemají kolečka s aretací tzn. že když chceš zatáčet tak musím vynaložit dost síly.
Kačulko, v tom Bemini Patrony měli a tuším že i v tom AAA, ale abych se přiznala na ty jsem moc nekoukala, já právě chci s těmi natáčecími kolečky. Ale co jsem tak zahlídla, tak myslím,že mají korbičky větší a barevně vypadali taky dobře. Já už si nepamatuju, odkud z Prahy jsi, ale pak je taky velká prodejna kočárků na Praze 4, Opatovská ulice - Špuntík (ale tam mají asi spíš dražší kočárky) a pak v někde v Radotíně - Depemo (www.depemo.cz), tam mají taky docela slušný výběr.
Ahojky,
Jani, to bylo vyčerpávající info. Chci se ještě zeptat k tomu oxfordu, jestli tam jde nacvaknout autosedačka. Jinak se tam asi taky zajdu podívat. Už jsem tam dřív byla asi dvakrát, jen jsem měla asi smůlu na prodavačku, byla strašně neochotná.
Renko, autosedačka tam nacvaknout jde, musí se k tomu dokoupit adaptér, bez té sedačky kočár stojí tuším 8990 a ta sedačka 1490 snad i s adaptérem. Jediný co je malilinko nevýhoda je, že si nemůžeš podle katalogu objednat barvu, ale musíš to zkombinovat z toho co mají vystaveno na prodejně. Ale včera tam hlubokých korbiček měli asi sedm, sporťáků taky, a autosedačky asi tři. Zboží jim prý vozí 1× měsíčně, tak jsem si právě říkala, že bych ho třeba koupila v březnu, a kdyby se mi nelíbila barva, tak můžu třeba počkat na další dodávku a vybrat si z ní. Takže se může stát, že hluboká korba bude mít jinou barvu než autosedačka, ale to mi zas tak nevadí.
Jinak prodavačky tam včera byly dvě, jedna starší, ta nic moc a druhá mladší, ta byla ochotná, všechno mi předvedla, tak snad budeš mít tentokrát štěstí ![]()
Ahoj holky,
manžel se jel taky teď podívat jak to je u nás na chatě. Přece jen ji máme rok a půl postavenou tak se bojíme. Jinak jsem našla nějaké informace k tomu Mikadu Ox-Ford
Kočárek Ox-ford je vhodný jak na procházku po městě tak i do mírného terénu. V sestavě je jak vnitřní korbička vhodná pro děti od narození, tak i verze sportovní, které je dostatečně rozměrná. Součástí vybavení kočárku je nánožník, taška na rukojeť i pláštěnka, která je velmi vhodně umístěna ve špici konstrukce a je tedy vždy po ruce, aniž by zabírala místo v tašce či spodním košíku.Taktéž je součástí i moskytiéra. Po odejmutí korbičky lze s adaptérem na:,–(it i autosedačku Mikado.Velice lehce se tento kočárek skládá a díky svým malým rozměrům po složení, se vejde do většiny automobilů. Sportovní verzi lze otočit po či proti směru jízdy. Kočárek má samozřejmě i výškově nastavitelnou rukojeť.
Hluboká verze: 13,7kg
Sportovní verze: 13,8kg
Verze s autosedačkou: 12kg
Začínám se k němu přiklánět.
Marcela
18+2
teď jsem našla odkaz na test co vysílali na ČT1 jak vybírat kočárek - je to cca 5min. dlouhé. Tak přikládám pro zájemce odkaz
http://www.ceskatelevize.cz/…y/28843.html
Marcela
18+2
Ahoj holky.
Tak že byste se taky daly na ox-forda jo
A když jsem vám ho chválila, tak to ne hihi Ale je fakt supr, na živo vypadá líp než na netu! A oni si do toho Bemini vozí ty kočáry sami, takže by se snad šlo domluvit i na barvě… Když jsme tam byli my, tak tam byla ta starší a taky byla moc ochotná a vše ukázala. Ta cena sedačky je i s adaptéry.
Včera jsem se byla koukat na patrona a řeknu vám, že ta nová kolekce je fakt hezká 14 kg a klasická čtyřkolka, ale terénní. Moc se mi líbil v béžové barvě!
Jo a ještě ten ox-for se mi líbí v oranžové tak do ní asi pudeme… i když přítel je zase pro černou…
Doufám, že vám vítr nic neponičil a i chaty budou v pořádku! U nás snad taky, i když tam ty stromy hrozily spadnutím dávno…
Tak už jsem tak zmatená, že se snad zítra pojedu na toho Ox-Forda podívat. Mně se teda moc líbí ten patron, ale tam asi nepůjde nacvaknout autosedačka a to bych docela ráda, aby šlo.
No každopádně je ještě dost času.
Ahoj holky,
kdepak jste kdo?
Asi jsou všichni na exkurzi na kočárky
… teď se vrátil manžel z venčení Dolfíka a někdo nám ukrat všechny 4 poklice na autě
No to je fakt síla… u nás je prostě furt nějaké vzrůšo
… ani nebyly nic moc supr a navíc byly všechny prasklé, tak teda nevím, co z toho ty lidi maj.
No nic, jdu uklízet a pak asi vařit něco na oběd. užijte si víkend ![]()
PS: Jsem zvědavá, kdo koupí první kočárek ![]()
Ahojky Novire,moc tě zdravím.Všechno v pořádku?Ty disky to je blbý,ale znáš to,lidi kradou, ani poledne nedržej.
Taky nevím,co z toho maj.
Ahojky, tak se opět hlásím z víkendový propustky
brouček je v pořádku, v pondělí měl 360 g, tak kolik může přibrat za týden, těžko říct..každopádně pěkně roste a já taky - ikdyž jsem byla přesvědčená, že z tý nemocniční stravy akorát tak zhubnu, tak jsem ráno stoupla na váhu a mám o 2 kg víc, celkem už teda něco kolem 6kg!!! a taky nezapnu zimní bundu - uááááá, snad nebude moc mrznout ![]()
A co vy? jak jste se tento týden měly? co jsem zaznamenala, tak téma č.1 jsou kočárky - informace od Janinky jsem si taky poznamenala
mám zatím jasno jen v tom, že chci nafukovací kola (lesní terén za barákem a kočičí hlavy ve městě rozhodly
) tudíž asi 4kolka-kombinace, určitě přehazovací rukojeť. Ségra má HOCO Daimond a je s ním moc spokojená, u malýho na 100% využila vložnou tašku, která je jedna z největších myslím na trhu (86×33 cm).
Jinak gratuluju všem holkám, co mají za sebou úspěšný kontroly a super výsledky tripplů ![]()
Hodím vám do galerky aktuální břicho ![]()