Poradna duly
Jana Čurdová
Resarana píše:Verčanet píše:Verčo, to je mi moc líto
Ahoj všem.....
Marti - ani výtok nepodceňuj - raději konzultuj s dr…a tvrdnutí bříška taky neTer - nic mi neteče a jak je velký mimi taky nevím - taky mi to neřekli.....
byla jsem na neplánované kontrole kvůli břichu a žádná hitparáda - hlavně info pro RES - nejsi v tom sama - mám jen - ležet a ležet…vstávat jen na wc a jídlo…a to mám doma Barborku…a jestli se to nesrovná tak mi udělají klidový režim v nemocnici.....čípek je naštěstí ok tak jsme dostali možnost ještě to zkusit s klidovým režimem doma…pokud to bude ok ko za 3týdny, pokud se to nezlepší za týden pokud se to zhorší hned.....to jsou vyhlídky![]()
Ještě že sis tam zašla! Tak budeme ležet spolu, aby nám nebylo smutno
Mi taky doktorka říkala, že kdyby se mi to stalo 10× za den, tak mam okamžitě přijet a kdyby to bylo v době, kdy neordinuje, tak na pohotovost. Zní to hrozně, tak snad to takové není
Drž se holka, bude líp!
holky držte se, nechte se rozmazlovat od drahých poloviček, pijte magnézku, nohy nahoru a tak ![]()
ještě je brzy, musíte ty nezbedy přemluvit at nezlobí ![]()
RES -myslíš jako 10× tvrdnutí břicha?????
ono to s tím obskakováním nebude tak horký…máme už jedno dítátko a tohle jí bude dlouhý…ségra přijede zítra na půl dne, moje mamka se nějak nehrne, tchýně jde do práce a pak hlídat švagrvový děti a Petr zrovna zítra dojede pozdě…
já se budu snažit být max vzorná…do nemocnice nemůžu…musí se to zlepšit.....
když ležím je břicho ok, když vstanu na záchod tak se to hned rozhodí, lehnu a do půl hod se to zase celkem zklidní...... ![]()
Teri my máme zítra teprve 22 týdnů - o mimi bysme přišli kdyby se teď něco začalo dít......ještě že je čípek ok…pevně věřím že bude dlouho.....u Báry jsem to taky měla ale mnohem dýl a čípek nereagoval......tak teď taky nesmí…nejvíc se mi uleví za 2 měsíce.....
Verčanet píše:
RES -myslíš jako 10× tvrdnutí břicha?????ono to s tím obskakováním nebude tak horký…máme už jedno dítátko a tohle jí bude dlouhý…ségra přijede zítra na půl dne, moje mamka se nějak nehrne, tchýně jde do práce a pak hlídat švagrvový děti a Petr zrovna zítra dojede pozdě…
já se budu snažit být max vzorná…do nemocnice nemůžu…musí se to zlepšit.....
když ležím je břicho ok, když vstanu na záchod tak se to hned rozhodí, lehnu a do půl hod se to zase celkem zklidní......
Verčo, jo 10× za den tvrdnutí břicha (prý 10 stahů, ale to já vůbec nepoznám, mně když bolí břicho, tak nějakou dobu v kuse, žádný stahy necítím, tak nevím jak to poznám
). Snad to bude dobrý, musí bejt!!! Leni to taky pomohlo ten klidový režim a magnézko, tak nám to taky musí pomoct! Mám brát to magnézko 3× denně 2 tablety. Docela dávka, tak snad to pomůže. Teď to ještě zkombinovat s Calibrem a Aktiferinem na chudokrevnost, vůbec nevím, jak to budu brát ![]()
já beru 6× denně už 14dní - pokud nezapomenu…jinak mám ještě magnosolv ode dneška…zatím jsem nestudovala jestli to mám brát všechno nebo jak.....
10 není žádný číslo.....když se to rozbouří tak to zvládnu 10× i za hodinu…nic ojedinělýho…takže za den by to bylo hezký číslo …vůbec nemám tucha kolik…
Holky tak hodně odpočívejte,ať jste v pořádku.
Já se jdu loučit,jdu koukat na růžovku,teda pokud neusnu.
Tak klidnou noc.
![]()
Verčanet píše:
Teri my máme zítra teprve 22 týdnů - o mimi bysme přišli kdyby se teď něco začalo dít......ještě že je čípek ok…pevně věřím že bude dlouho.....u Báry jsem to taky měla ale mnohem dýl a čípek nereagoval......tak teď taky nesmí…nejvíc se mi uleví za 2 měsíce.....
moc držím palce, ať se to zklidní. Úplně tě chápu. filípek je skoro stejně starý a manžel taky nemůže hlídat. Když jsem ležela v prosinci cca 14 dní, tak se střídaly babičky a bylo to o nervy. Navíc už nejsou nejmladší a mají svoje povinnosti. Tak ať se vše dá brzy do kupy a pokud můžeš, tak fakt lež.
no mě když to tuhne, tak to trvá celkem dlouho, třeba několik minut, těžko by se to dalo počítat
![]()
jinak jsem se dívala na tabulky na velikost a váhu miminek v určitém týdnu a hodně se to liší…
http://www.maminkam.cz/…en-po-tydnu/
mrkněte na 25tt
25. týden těhotenství
Miminko již není takový drobínek, je čím dál větší! Teď, když pomalu vstupujete do třetího trimestru, už měří asi 34 cm a váží 760 gramů.
6. měsíc (25. týden)
Plod je aktivní a otáčí se. „Saje“ si palec (ve skutečnosti však dosud nemá vyvinutý sací reflex). Má reálnou šanci (asi 70 %) na přežití v případě předčasného porodu. Měří přes 30 cm a váží asi 900 g
minimální mateřská - je těch 7 600, i když nemáš nárok na PPM, tak rovnou bereš rodičák těch 7 600.
zvýšení PPM - no jsem na to zvědává, šance asi je, ale teď jde o to, zda to odsouhlasí zpětně nebo od kdy. Aby se nás to vůbec týkalo. U nás je to cca 5 tis měsíčně, takže bychom byli fakt rádi.
web - tak ty soc. dávky jsou velmi pěkné, teda samozřejmě pokud nejsou opravdu pro samoživitelku. Jak dlouho ti je budou vyplácet?? Ale stejně to bude kapku riskantní, tady na samoživitelky kontroly chodí (nebo chodily - už nevím, jak to je, ale mívaly delší pobírání PPM, ale netuším, zda to nezrušily). A kdybys normálně dál chodila do práce, tak by ti nárok na mateřskou vzniknul, ne? Nebo nemáš odpracovaný potřebný počet dní?? (tady je to 270 dní účasti na nemoc. poj.). A u vás neexistuje, když máš zaměstnání, které nelze vykonávat při těhotenství, že prostě jdeš na nemocenskou? To všichni dávají výpověď nebo riskují a pokračují dál v práci??
Res - tobě taky držím palce, ať bříško nezlobí
Hesi - jak bylo u doktorky?? Ať je brzy líp
tak jdu ještě omrknout fotky
Radko - díky............naše babičky pracují a moje mamka by doma nebyla…
Verčanet píše:
já beru 6× denně už 14dní - pokud nezapomenu…jinak mám ještě magnosolv ode dneška…zatím jsem nestudovala jestli to mám brát všechno nebo jak.....10 není žádný číslo.....když se to rozbouří tak to zvládnu 10× i za hodinu…nic ojedinělýho…takže za den by to bylo hezký číslo …vůbec nemám tucha kolik…
Já to počítání taky nechápu. Mě když to břicho tvrdne, tak klidně 10 min. v kuse, tak jestli se tím myslí celá ta doba 10× za den, fakt nevim. Když mi to doktorka řekla, tak jsem z toho byla tak mimo, že jsem si to nenechala pořádně vysvětlit, což mi teďka štve. Počítá se to teda fakt blbě, jestli je 1× jedna celá ta doba
Fakt nevím, asi už to nebudu řešit, páč nejspíš nic nevymyslím. Ale to břicho mě víc bolí když ležim, než když sedim, divný. Teď jsem ležela a břicho mě bolelo celý zprávy (30 min.) ![]()
Verčanet píše:
Radko - díky............naše babičky pracují a moje mamka by doma nebyla…
tak to je fakt blbý. Ale v tomto případě, se to určitě spraví samo.
kiwi - moc hezká kuchyń a ať se podaří stěhování
okay- ty jsi opravdu velmi štíhlá a malá je nádherná
snad jsem na nikoho nezapomněla
Díky Radko, snad to bude brzy OK… Dneska mi to břicho tvrdne fakt festovně. Hlavně teďka na večer. Už nevím do jaké polohy se mám uvelebit, aby se to alespoň zlepšilo, je to fakt hrozný
Asi si uvařím čaj…