Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4621
24.2.10 12:09

Poslanci ale budou muset zrušení škrtů v mateřské schválit nejspíše ještě jednou poté, co prezident republiky Václav Klaus a předtím možná i Senát uplatní avizované veto.

Podle dnes schválené novely získají zpětné dorovnání i ženy, které od začátku ledna dostávají zhruba o pětinu nižší mateřskou, než by dostávaly vloni.

monitor dechu
na jednu stranu si říkám, aby mě to zbytečně neplašilo, ale zase pak kdyby se náhodou malýmu něco stalo budu si do konce života rvát vlasy, že jsem si to nekoupila :nevim: , známé takhle zachránil mimi pes, zastavil se jí dech a jejich fena začala zběsile štěkat a tak na to přišli… postýlku měli myslím v ložnici a přes den byli jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
24.2.10 12:11
Kiwiovic píše:
ještě k té mateřské - pokud se vrátí opravdu na tu loňskou úroveň a počítá se ze mzdy za posledních 12 měsíců, tak budu mít větší mateřskou než plat (v květnu jsem dostala odstupné z bývalé práce ve výši 7 platů)…

kiw já ti nevím, pokud jsi měnila zaměstnavatele, tak se počítá myslím příjem od posledního zaměstnavatele, ikdyž to není tech 12 měsíců, ale jistě to nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
24.2.10 12:15

No to se uvidí, ale nemělo by to tak být…docela jsem se o to zajímala a prý to nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
24.2.10 12:16

Kiwi, tím vypískáním jsem měla na mysli ne poslance, ale maminy, že by mu to dali sežrat. Ale já si myslím, že to projde, páč o tom mluvili dlouho do předu, že by to chtěli vrátit na loňskou úroveň. Ale v politice se vyznám asi tak jako v motorech, tak co já vim :mrgreen:

Teri, snad nemůže mít poslední slovo, musí to jít ho nějak obejít :wink: Jinak ten monitor dechu mít budeme, manža ho chce a já taky. Manžovo kolega nám slíbil, že nám ho levně odprodá po jeho malé dcerce (jeho druhé dítě, další neplánují). A když si něco manža umane, tak s ním nic nehne a kdyby to blblo, tak se to prostě vypne a je to 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
24.2.10 12:19
Resarana píše:
Ahoj holčiny :mavam:

Veru, hezký a pohodlný let!!! :pankac:

Kiwi, Marti, Leni díky za podporu! Včera to bylo fakt šílené, dneska je to o dost lepší, ale pořád mám bříško tvrdé i když už alespoň nebolí a ani mě v něm nepíchá. Určo se to spraví úplně, já to vím, to cítím v kostech :mrgreen:

Petro, mně nemocenská taky ještě nepřišla a docela mi to štve, páč už chci koupit věci do postýlky :dance:

Leni, to ty si sem dávala tu tabulku na ty měsíce? Nemáš jí ještě někde schovanou? Se mě manža včera ptal, kdy přejdu do 7. a já nevěděla :oops:

Res, tady

http://zaririjen2009.mypage.cz/…nstvi-dle-pm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
24.2.10 12:20
Kiwiovic píše:
No to se uvidí, ale nemělo by to tak být…docela jsem se o to zajímala a prý to nemá vliv.

já bych počkala na někoho zběhlejšího, třeba radku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
24.2.10 12:21
Kiwiovic píše:
http://www.psp.cz/…/status.htmlchápu to tak, že pokud sněmovna schválí, bez odkladu posílá na senát, když senát neschválí, jde to znovu do sněmovny, která to může schválit (případně s pozměňovacími návrhy senátu). Po druhé to na senát nejde a po schválení to jde jen na prezidenta. Pokud prezident neschválí, vrací se to zpátky do sněmovny a ta to může odhlasovat aj tak. Takže snad je to na dobré cestě. Ale nejsem politolog a nikdy jsem se o to nezajímala. Takže se mohu mýlit :-(

Já jsem politolog a vysvětlila jsi to moc hezky :potlesk: Sněmovna může prezidenta přehlasovat 101 hlasy, což by mateřská měla tuhle podporu mít. Kromě ODS a TOP 09 jsou tuším všichni pro. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
24.2.10 12:23

res
tak to můj když něco nechce, tak s ním taky nehnu, ale tohle si prosadím, ikdyž to bude asi fuška :think:
my totiž žádného zázračného psa nemáme :lol: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
24.2.10 12:23

Díky Leni za tabulku, Hesinka už taky dala odkázek, ale díky moc! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
24.2.10 12:24

Jinak monitor dechu - já stoprocentně ano. Dostala jsem na něj poukázku na slevu, takže budeme mít babysense za 1950,– normálně stojí i kolem 2700,–. Bez něj bych určitě nebyla klidná, přeci jen je to jistota. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
Terlas píše:já bych počkala na někoho zběhlejšího, třeba radku :palec:

No to já si spíš počkám jak to dopadne, ale i kdyby ne, tak to neva, i tak bych dostávala téměř o 5000 víc, než při letošní výšce :palec: takže je to fuk, já jen že je to paradox, že bych měla mateřskou vyšší než plat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
Resarana píše:
Díky Leni za tabulku, Hesinka už taky dala odkázek, ale díky moc! :wink:

Jojo, to jsem ještě nedočetla, že už tady ten odkaz je. Hlavně že už je. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
24.2.10 12:26

jéje, jak se tak dívám na metřík, tak asi dneska začnem stříhat metr :mrgreen: :mrgreen: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
24.2.10 12:27
lenajs píše:
Kiwiovic píše:
http://www.psp.cz/…/status.htmlchápu to tak, že pokud sněmovna schválí, bez odkladu posílá na senát, když senát neschválí, jde to znovu do sněmovny, která to může schválit (případně s pozměňovacími návrhy senátu). Po druhé to na senát nejde a po schválení to jde jen na prezidenta. Pokud prezident neschválí, vrací se to zpátky do sněmovny a ta to může odhlasovat aj tak. Takže snad je to na dobré cestě. Ale nejsem politolog a nikdy jsem se o to nezajímala. Takže se mohu mýlit :-(
Já jsem politolog a vysvětlila jsi to moc hezky :potlesk: Sněmovna může prezidenta přehlasovat 101 hlasy, což by mateřská měla tuhle podporu mít. Kromě ODS a TOP 09 jsou tuším všichni pro. :palec:

to je sice pravda, ale jak jsem psala, on nejspíš využije to právo veta a pak se to bude muset schvalovat znova

Poslanci ale budou muset zrušení škrtů v mateřské schválit nejspíše ještě jednou poté, co prezident republiky Václav Klaus a předtím možná i Senát uplatní avizované veto.

trochu se bojím, aby to potom ODS nějak nebojkotovala to druché schválení, ale uvidíme, dávám tomu 50:50 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
24.2.10 12:31

Myslím, že ten monitor dechu je dobrá věc, už jenom pro ten klid na duši a jsem ráda, že je manža taky pro :srdce: Jenom se nesmí zapomenout vypínat před zvednutím mimi (hlavně v noci), jinak je to prý dobrej budíček :-D

Kiwi, jůůů 100 dní do konce, to je hezké číslo :-) Počkej až to bude třeba 10 nebo 3, to bude teprve něco :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí