Poradna duly
Jana Čurdová
já teď nemám vycházky tak můžu cokoli…nikdo mě nekontroluje - jsem na mateřské…akorát momentálně nesmím nic kvůli břichu…ale je fakt že je to mnohem lepší když jen ležim a nic nedělám.....jen mě to už nebaví.....
Ahoj těhulky, ![]()
tak se hlásím po kontrole. Ani jsem nemusela moc dočítat, copak se děje? Kdepak máme Kajku a Páju?
Všechno je v pořádku. Jen mě překvapilo, že mi nekontrolovala čípek. Dostala jsem magnézko na tvrdnutí bříška a doporučení se šetřit, taky tablety Clotrimazol na ten výtok. Jinak mrňousek je v pořádku, byl nádherně vidět, šmudlal si nosík
Taky jsem obdržela žádanku na kompletní krevní obraz a následně mě bude čekat EKG u obvoďačky. Ale na žádný velký UZ v 30. tt. mě neobjednávala, tak nevím, zapomněla jsem se zeptat ![]()
Jo a na štafetu jsme taky koukali, bylo to napínavý a když na konci začal blbnout signál, tak manžu málem kleplo
Sláva našim medialistům
Hokejisti nepřekvapili ![]()
To je stejně zajímavé, že každý doktor napíše vycházky jinak. Já když byla po operaci kyčle, tak mi ortoped doporučil neomezené vycházky kvůli maximální rehabilitaci a moje dr mi na to řekla, že mi je nenapíše, protože neomezené se dávají jen těžkým případům s rakovinou a dostanu jen na dvě hod. dopo a dvě odpo… nic víc. No jestli teď nakonec půjdu ještě na neschopenku, o čem už docela přemýšlím, vzhledem k situaci v práci, tak jsem na to hodně zvědavá.
mmartinecka píše:
Ahoj těhulky,
tak se hlásím po kontrole. Ani jsem nemusela moc dočítat, copak se děje? Kdepak máme Kajku a Páju?
Všechno je v pořádku. Jen mě překvapilo, že mi nekontrolovala čípek. Dostala jsem magnézko na tvrdnutí bříška a doporučení se šetřit, taky tablety Clotrimazol na ten výtok. Jinak mrňousek je v pořádku, byl nádherně vidět, šmudlal si nosík![]()
Taky jsem obdržela žádanku na kompletní krevní obraz a následně mě bude čekat EKG u obvoďačky. Ale na žádný velký UZ v 30. tt. mě neobjednávala, tak nevím, zapomněla jsem se zeptat
Jo a na štafetu jsme taky koukali, bylo to napínavý a když na konci začal blbnout signál, tak manžu málem kleplo
![]()
Sláva našim medialistům
Hokejisti nepřekvapili
V tom 30.týdnu to asi není velký UTZ, je to normal, ale ten doktor, který nemá v ordinaci UTZ tak tě posílá na jiné pracoviště (třeba tam, kde budeš rodit). V Motole mě v 20.tt při velkém UTZ automaticky objednali na 30.tt na další UTZ, a moje Dr. mi říkala, že to není nutné, protože ona má UTZ (dělá mi ho každé 3.týdny), a že proč jsem jim to v Motole neřekla. ![]()
Tak nevím jak to je. A nevíte jak to je se záťežovým testem na cukrovku? Je to povinné pro všechny?
Ani, áha, to jsem nevěděla. Moje dr mi taky dělá ultrazvuk každé tři týdny, tak proto asi o tom nemluvila.
S tou cukrovkou nevím. Já už to mám za sebou z 23. tt (teď jsme 29+2). Ale tuším, že někdo tady psal, že ho tam doktorka vůbec neposlala. Tak těžko říct.
Ahojky,ve 30tt je velký utrazvuk,protože je prakticky poslední do porodu.Jen záleží na tom kdo ho bude dělat.Někteří dr.dělají sami,jiní pošlou na spešl pracoviště.
Cukrovka,není povinná,ale většina gyndařů už na ňu posílá.Já jdu přesně za týden,a už je mi zle.
Marti,já jsem taky dostala Clotrimazol,ale mast.
Mám to prý taky od toho nachlazení.Už aby bylo teplo.
ahojda všem..nějak jsem nestíhala se tady stavit a ani nevim zda to vše dočtu..jinak „velký“ utz máme za sebou,malej se nestyděl a ukázal i pindika
..jinak mě taky čeká test na cukrovku přesně za týden..mám tam být už v půl sedmé!a ještě k tomu na lačno..tak to bude mazec,zvykla jsem si snídat,tak to snad zvládnu.. ![]()
test na cukrovku není povinný, záleží na gyndaři a taky možná na věku těhulky.....protože u nás posílají těhule od 25 výš......
UZ - oficiálně jsou 3 uz za celé těhu…možná proto se jim říká velký uz…v dnešní době má spousta dr uz u sebe tak ho dělají častěji ikdyž nemusí.....to stejné bude na konci s ozvama - každá budeme chodit jinak často od jiného týdne těhu…záleží na dr.
evka píše:
Ahojky,ve 30tt je velký utrazvuk,protože je prakticky poslední do porodu.Jen záleží na tom kdo ho bude dělat.Někteří dr.dělají sami,jiní pošlou na spešl pracoviště.Cukrovka,není povinná,ale většina gyndařů už na ňu posílá.Já jdu přesně za týden,a už je mi zle.
Marti,já jsem taky dostala Clotrimazol,ale mast.
Mám to prý taky od toho nachlazení.Už aby bylo teplo.
Jéje, Evi, tak tě to už taky čeká. Já jsem ráda, že už to mám za sebou, ale třeba to zvládneš líp. No, když mi teď řekla, že mám příště přijít zase na lačno na odběry a až na půl devátou, tak jsem se málem osypala. Ale snad to přežijeme. Porod bude horší ![]()
Na ty tablety jsem zvědavá. Moc to nemusím, tak uvidíme jestli to zvládnu.
Dneska je tady taky krásně a teplíčko. To je paráda! ![]()
Jo jo,dneska je krásně..napadlo mě že bych se pustila do mytí oken..co myslíte,jaký je to nápad ![]()
Jé, mě zrovna napadlo to samé, protože čím dřív to udělám tím líp pak už možná nebudu ani moci okna umýt.
Krásné slunečné dopoledne
,
já jsem dodělala obídek - bramborový salát a řízek, a tak jdu chvilku dát nohy nahoru, už mi taky nějak začíná blbnout břicho
ještě k tomu mi Barča dává poslední 3 dny zabrat - odporuje a dělá naschvály, tak mě jenom nervuje a zjišťuju, že to bříšku taky nedělá dobře ![]()
Všem co máte tvrdnutí bříšek, dávejte na sebe pozor…a marodům přeji brzké uzdravení…
cukrovka jak psala Verča, u nás posílají od 25let…takže já jsem u prvního těhu nebyla a teď jdu 3.3. na 7:40 na lačno - to pro mě bude záhul, taky jsem si zvykla snídat. A prej se chodí okolo 26týdne, tak by mě zajímalo, jak si to ti dr. určujou - koukám, že každá to máme úplně jinak…
Ahoj holky, zdravím vás ![]()
dneska jsem nemohla nečekaně spát, tak jsem vstala aspoň an třetí třetinu hokeje a teda jsem vůbec nelitovala, že jsem ho neviděla celý, takové fiasko.
Ale Slováci se celkem blýskli. Zato Sáblíková a naši lyžaři fakt bomba. ![]()
Vycházky já mám taky 14-18, doktor sice říkal, že by mi je mohl prodloužit, ale celodenní režim mi nedá. Prý se to těhotným nesmí dávat, tak nevím. ![]()
Cukrovka já jdu ve středu, tak jsem zvědavá. Můj doktor posílá povinně všechny, někdo jen těhulky starší 25 let. Radši na to jít, než něco zanedbat. ![]()
Simčo,právě…čím dřív to uděláme tim asi líp,nedovedu si představit že bych to odložila až za měsíc či dva..to bych ta okna rovnou leštila pupíkem ![]()