Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14083
24.2.10 13:54

mateřská - já budu jásat, až to podepíše prezident. V naší zemi člověk nikdy neví, koho zase podplatí a nakonec to neprojde. Ale bylo by to super.
A hlavně ať to nezdržujou, když stejně prý nemají moc šanci na přehlasování.

nemocenská - za sebe doporučuji, obtelefonovávat a na nic nečekat. Já si dokonce nosím papír na sociálku sama, protože máme hypotéku a tak musím mít peníze včas. Sice máme rezervu, ale nechci na ní šahat kvůli tomu, že to v práci pošlou pozdě a pak se to ztratí atd. Ta jedna cesta měsíčně mě nezabije

co se týče výše, tak já se nechci moc chlubit. Ale v práci jsme byli domluvení na 80% úvazku a týden před nástupem mi ho chtěli snížit na 60%, což jsem původně chtěla kvůli Fildovi, ale finančně už horší (školku bych stejně musela platit ve stejné výši) A já tušila, že stejně budu muset na rizikové, takže jsem se vrátila na 100% úvazek a po pár dnech odešla na neschopenku. No a chodí mi nemocenská ve stejné výši jako čistého na 60% úvazek. Spadlo mi tam období, kdy jsme dostali roční odměny, takže je to vlastně náhoda, ale stejně jsem moc ráda, že to tak vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
24.2.10 13:57
lenajs píše:
Jinak monitor dechu - já stoprocentně ano. Dostala jsem na něj poukázku na slevu, takže budeme mít babysense za 1950,– normálně stojí i kolem 2700,–. Bez něj bych určitě nebyla klidná, přeci jen je to jistota. :wink:

taky máme a byla jsem moc spokojená. V noci jsem se probudila, mrkla na zelené světýlko a hned jsem zase v klidu usnula. Pokud vám to finance dovolí, je to super věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
24.2.10 13:59
Terlas píše:
Radka75 píše:
Terlas píše:
holky, kdo jste nastoupil ted někdy z práce na nemocenskou, kdy vám přišly nějaký love a kolik??????já nastoupila ted 1.2. a vůbec netuším… :nevim:
poradte :kytka:
teri - prvních 14 dnů hradí zaměstnavatel. Z toho první tři dny neplatí. Dostaneš to v termínu výplaty za únor, takže v březnu. Zaměstnavatel platí jen pracovní dny, takže to moc není. Pak po skončení každého měsíce musíš od Dr. odnést papír - žádanku na peníze zaměstnavateli a ten to pošle na socku. Zjisti si, kdy to tam poslali a kam. Doporučuji hned po 14 dnech volat, jestli mají všechny papíry a jestli jsou v pořádku. Hodně tak urychlíš proces. od socky je to víc peněz, protože hradí i víkendy. Vyměřovací základ pro nemocenskou je zjednodušeně řečetno: tvůj hrubý roční příjem ta posledních 12 měsíců vydělený počtem kalendářních dnů v roce (nezapočítávají se dny nemoci a neplacené volno, RD atd). Pak jsou ještě 3 hranice, ze kterých se ti započte jen určité procento. z výsledné částky se spočte 60 % a to je denní vyměřovací základ. Pak vynásobíš počtem dní v měsíci.
Např. na www. finance.cz je na to kalkulačka.
radko díky, ještě, že tě tady máme, výplatu bych měla 15tého, takže dostanu 15 března, 9 dní průměrného platu na den(11 - 2dny víkent)… to je dost bída teda :think: a ten zbytek od CSSZ kdy?

no správně mají 30 dní od doručení toho papíru na peníze. Ale já to tam nosím 1. a peníze mám do 15. Musíš si dojít k Dr. pro papír, donést do práce a dokopat je k tomu, aby to tam poslali rychle a správně!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
24.2.10 14:02
Terlas píše:
capri hrubého? to já měla ted naposledy asi 19000, tak to bych mohla mít tak 6000 nebo tak něco… no nic už to nebudu řešit, uvidíme co přijde, hlavně aby něco přišlo :palec: , ale stejně díkec :kytka:

jj hrubého :wink:
Tak to ti taky přijde něco okolo 7-8tis. No i když, teď s tou novou nemocenskou… taky čekám co mi přijde! :-?
No necháme se překvapit :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
24.2.10 14:02
Kiwiovic píše:
Terlas píše:já bych počkala na někoho zběhlejšího, třeba radku :palec:
No to já si spíš počkám jak to dopadne, ale i kdyby ne, tak to neva, i tak bych dostávala téměř o 5000 víc, než při letošní výšce :palec: takže je to fuk, já jen že je to paradox, že bych měla mateřskou vyšší než plat :-)

to by bylo super. Držím palce ať to vyjde. Jen u té mateřské je strop cca 29 tis a to je při platu cca 70 tis hrubého. Ale to asi víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
24.2.10 14:05

terko, tak tady je ta kalkulačka:

http://www.finance.cz/…ahrada-mzdy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
24.2.10 14:08

radko takže jestli to dobře chápu, donesla jsem jim ho tam 14tého února, na PN jsem od 1.2, v době další výplaty teda 15 března dostanu ty peníze od zaměstnavatele (14 dní) a pak za měsíc od CSSZ? Mám prý donést další papír do práce 1.3. od dr., takže radíš, posílat si to tam sama, ne přs zaměstnavatele??

já bych to neřešila, ale chci mít trochu představu, abych měla rezervy a nedivila se, že bych zůstala skoro bez penez… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
24.2.10 14:09
Capricorn píše:
Terlas píše:
capri hrubého? to já měla ted naposledy asi 19000, tak to bych mohla mít tak 6000 nebo tak něco… no nic už to nebudu řešit, uvidíme co přijde, hlavně aby něco přišlo :palec: , ale stejně díkec :kytka:
Tak to ti taky přijde něco okolo 7-8tis. No i když, teď s tou novou nemocenskou… taky čekám co mi přijde! :-?
No necháme se překvapit :lol: :mavam:

Holky a není to nějak málo? Teda jako za ten první měsíc to je jasné, ale když jsem si pak zadala do té kalkulačky hrubý příjem 21000, tak mi nemocenská vyšla na 12000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
24.2.10 14:09
Radka75 píše:
terko, tak tady je ta kalkulačka:http://www.finance.cz/…ahrada-mzdy/

To je strašně složité, já našla odkaz jednodušeji, tohle nemám šanci vypočítat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10983
24.2.10 14:10

Ahoj holky,
tak na vás koukám,vše jsem dočetla ale půl jsem toho už zapoměla.

Z mateřské mám radost,ale snad to zvýší než na ňu půjdem.

Vaše platy vám celkem závidím,mně se bude počítat nemocenská i mateřská tak z 9000 hrubýho.No nebude to asi nic moc.

Doufám,že Veru dobře doletěla,a že už se láduje našema rohlíčkama a chlebíkem ,na které se tak těšila.

Hokej,koukala jsem až ráno,ale byl to hnus.Remízovat s Lotyši-to můžou rovnou balit.
A kdo se díval na Slováky,ten zákrok na Bartečka byl fakt hnusnej.To nepřeju nikomu.
Ale s tím jak hráli,tak bude stačit jedno letadlo pro oboje,nad Bratislavou přibrzdí a v Praze zastaví. :zed:

Monitor dechu,já kupovat nebudu,neměli jsme ho mi,a ani jsem ho neměla pro dvě děti,tak třetí zvládnu taky bez něho.Navíc jsem měla obě děti skoro nespavce,a Natuš asi nebude jiná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
24.2.10 14:12
Radka75 píše:
terko, tak tady je ta kalkulačka:http://www.finance.cz/…ahrada-mzdy/

jj už mám aspon nějakou představu, dík :)

tohle je odkz od lenky, taky mi to přijde jednodušší
 http://www.penize.cz/…ocenska-2010#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
24.2.10 14:18
lenajs píše:
Capricorn píše:
Terlas píše:
No necháme se překvapit :lol: :mavam:
Holky a není to nějak málo? Teda jako za ten první měsíc to je jasné, ale když jsem si pak zadala do té kalkulačky hrubý příjem 21000, tak mi nemocenská vyšla na 12000.

No přišlo mi fakt 8tis. (marodila jsem od konce listopadu, ale to platil zaměstnavatel + první 3 dny neplacený..) a prosinec mi už měli platit celý normálně, a přišlo mi v lednu těch 8. No kéž by to teď bylo víc! :lol: což se obávám, že nehrozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
24.2.10 14:20

holky já se pomalu loučím… :mavam: :mavam:
díky všem za rady :huban: , kdyby se ty peníze nemusely řešit vůbec, bylo by to nejlepší :pankac:

valim za kámoškou, ta má holčičku cca 2roky a čeká další, asi týden za mnou, jdu z ní tahat rozumy, a taky domluvit kšeft, vyměníme si postýlku za televizi :lol: , my máme přebytečnou telku, koukáme na telku přes digitální tuner. a jí děti spí v posteli s rodičema a postýlku nechce… tak snad to klapne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
24.2.10 14:24
Radka75 píše:
Kiwiovic píše:
Terlas píše:já bych počkala na někoho zběhlejšího, třeba radku :palec:
No to já si spíš počkám jak to dopadne, ale i kdyby ne, tak to neva, i tak bych dostávala téměř o 5000 víc, než při letošní výšce :palec: takže je to fuk, já jen že je to paradox, že bych měla mateřskou vyšší než plat :-)
to by bylo super. Držím palce ať to vyjde. Jen u té mateřské je strop cca 29 tis a to je při platu cca 70 tis hrubého. Ale to asi víš.
Raduš neboj, na strop bych stejnak nedosáhla, zas tak dobře na tom nejsem ani s odstupným :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
24.2.10 14:25

Evi tos napsala trefně s tím letadlem :palec: a máš svatou pravdu!
Kluci to pěkně flákaj na to že maj reprezentovat.
no aspoň Sáblíková atd to zachraňují
No nevím ta nemocenská to je mazec já mám teď 11 000 čistýho tak to bude pěkná bída :cry:
a nenaděláme nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital