Poradna duly
Jana Čurdová
To koukate, co??? Jsme v Birminghamu u tchyne, nechavame tu auto, a jedeme na letiste taxikem…
Mockrat dekuji za krasne zpravicky, mejte se moc hezky, davejte na sebe a na briska velky pozor, nic neprehanejte a hlavne odpocivejte ![]()
Tak zatim paa
Pusu briskam! ![]()
Ahojky holčiny - zrovna jsem vám chtěl anapsat, že nám to sněmovna schválila - tedy zvýšení mateřské
, ale Kiwi mě předběhla ![]()
Ale bylo to docela zajímavé to sledovat
Paroubek opět v napadání svých kolegů poslanců nezklamal…no, hlavně, aby to ještě prošlo u senátu a pak prezident, ale bylo by to fajn ![]()
Resy - tady je tabulka měsíců těhotenství - raději jsem si ji uložila ![]()
http://www.modrykonik.cz/album/view.php?…
Ahoj Hesi, díky za tabulku! Já jsem si právě myslela, že jsem si ji taky uložila, ale nikde jsem ji nenašla, tak jsem asi zapomněla
Ty si na to zasedání koukala? No jo Paroubek, no comment ![]()
Hesi taky děkuji za tabulku protože jsem taky litovala že jsem si ji neuložila protože já jsem na přechodu 5-6 a říkám si kdy už.....dnes jsem 22 + 0 - hurááááááááááááá - další týden.....
Res - taky je to lepší když ležím…ale když si udělám výlet na wc apod tak to zase začne.....jinak to jde......takže snad ten klid pomůže.....
web myslím na tebe at ti to všechno klapne ![]()
holky a jak je to s nemocenskou když jsem nastoupila 1.2. a účetní říkala, že mi prvně zaplatí zaměstnavatel těch 11dní(první 3jsou neplaceny), že na to mají 30 dní, takže za 30 dní dostanu 11 dní průměrného platu a pak co?????
kdyby ta mateřská klapla bylo by to super
![]()
a nemá prezident nějaký právo veta?? on říkal, že už nic co zvýší schodek nepodepíše… nebo ho můžou přehlasovat ![]()
Teri to je právě to, co nevím, včera jsem s ním slyšela nějaký rozhovor a v něm to stejné, co píšeš..
Verčanet píše:
Hesi taky děkuji za tabulku protože jsem taky litovala že jsem si ji neuložila protože já jsem na přechodu 5-6 a říkám si kdy už.....dnes jsem 22 + 0 - hurááááááááááááá - další týden.....Res - taky je to lepší když ležím…ale když si udělám výlet na wc apod tak to zase začne.....jinak to jde......takže snad ten klid pomůže.....
Už jsem si tabulku raději uložila ![]()
Jsem ráda, že už je ti líp! Mě to chytne, když se zvednu. Je jedno, jestli z postele, nebo židle, ale jak jsem v klidu, tak už je to celkem dobrý, tak musím zaklepat! Snad to magnézko zabere a už se to nevrátí…
Teri a Kiwi, snad bude pan prezident tak hodný a na maminky to podepíše. Já si myslím, že to podepíše, jinak ho za to vypískají.
http://www.psp.cz/…/status.html
chápu to tak, že pokud sněmovna schválí, bez odkladu posílá na senát, když senát neschválí, jde to znovu do sněmovny, která to může schválit (případně s pozměňovacími návrhy senátu). Po druhé to na senát nejde a po schválení to jde jen na prezidenta. Pokud prezident neschválí, vrací se to zpátky do sněmovny a ta to může odhlasovat aj tak. Takže snad je to na dobré cestě. Ale nejsem politolog a nikdy jsem se o to nezajímala. Takže se mohu mýlit ![]()
Resarana píše:
Teri a Kiwi, snad bude pan prezident tak hodný a na maminky to podepíše. Já si myslím, že to podepíše, jinak ho za to vypískají.
** Res** probém je, že prezidentovi nejde vůbec o nic. Je ve svém druhém volebním období, takže žádné třetí už nebude, nemusí se tedy zavděčovat žádným poslancům. A z postu prezidenta ho nikdo nevyšoupne, má svoje jisté…
Resarana píše:
no já ti nevím, na to bych moc nespoléhala, vypadal hodně zabejčeně ![]()
ale já si myslím, že existuje možnost, jak ho z toho vyšachovat (obejít), myslím, že by to mohlo klapnout ![]()
holky, budete si pořizovat monitor dechu???? já nevím jsem tak na půl rozhodnutá že jo, má to své pro i proti… ![]()
Ter já teda taky nejsem rozhodnutá. Na jednu stranu si říkám proč toho nevyužít, když ta možnost je, na druhou stranu naše maminky nás vychovaly bez monitoru a šlo to
Vím, že někdy je to docela problémové a pípá to špatně, člověk z toho pak akorát stresuje. Tak nevím, zatím se spíš přikláním k tomu, že ho n´kupovat nebudem… Ale uvidíme.
ještě k té mateřské - pokud se vrátí opravdu na tu loňskou úroveň a počítá se ze mzdy za posledních 12 měsíců, tak budu mít větší mateřskou než plat (v květnu jsem dostala odstupné z bývalé práce ve výši 7 platů)…
Leni, oni to mají v každém městě prý jinak. Já mám v průkazce napsáno, plicní, zubař a pak obvoďák. Vše už mám a vše v poho no a vypravila jsem se na plicní a to mě dostalo - vůbec nechápu proč to dělají těhotným, když s tím nemůžou stejně vůbec nic dělat. NO ten výsledek znamená, že jsem v posledních pěti letech prodělala tuberkulozu, nebo že jí mám teď a jelikož jsem těhotná a dá se to zjistit jedině rentgenem tak mají smůlu. No ale nemám teď žádné příznaky - kašel, teplota. Takže jsem jí měla. Ani o tom nevím ![]()
Hned jak se mimi narodí musím na rentgen a pak se uvidí.
Měla jsem hrozný strach, protože mám doma holčičku a nerada bych jí nějak nakazila.
Manžel mi sehnal doktora, který je primářem na tuberkuloznim oddělení v praze (nevím jak se to přesně píše) a ten mě nakonec uklidnil, že mám být v pohodě a nemám se ničeho bát - ale stejně mi v hlavě hlodá ten červíček jak je to možný, že jsem něco takového chytla a nevím o tom. Pravděpodobně jsem to chytla v Tunisu před dvěma lety, tam jsme byli tři týdny a ten druhý jsem celý promarodila a nasadila jsem si sama antibiotika a stejně ještě v čechách mi nebylo moc dobře asi čtrnáct dní.
Já jsem to moc s tou mateřskou nesledovala - oni když to vrátí zpět tak od kdy by to mělo začít platit nevíte?