Poradna duly
Jana Čurdová
Resarana píše:
Díky Radko, snad to bude brzy OK… Dneska mi to břicho tvrdne fakt festovně. Hlavně teďka na večer. Už nevím do jaké polohy se mám uvelebit, aby se to alespoň zlepšilo, je to fakt hroznýAsi si uvařím čaj…
na nevím holky, musí existovat i něco jiného než to magnézko ne???
já vím že s tím furt prudím, ale mě bylinky fakt pomáhají, mám to odsouhlasený od dr. a dřív nic jiného nebylo…
http://www.gresik.cz/…ne-zeny.html Čaj pro klidné bříško a přísun důležitých látek v době těhotenství. ![]()
Ahojky holčiny,
tak jsem u doktorky strávila 2 hodiny čekáním, abych dostala mucosolvan a doporučení na orl, kde jsou až zítra…
Do toho jsme se chytli zase doma…tak máme tichou domácnost ![]()
No, nechce se mi to rozepisovat - prostě chlap - myslím mluví za vše.. ![]()
Tak jdu odpočívat, jak jsem se rozčílila, tak mě hrozně ztuhlo bříško, tak už na to kašlu a neřeším to, mimi musí být v pořádku.
Mějte fajn večer a hlavně odpočívejte!
Res - zalehni a poctově lež.....tohle jsem měla minulý týden když jsem jela sama autem na kontrolu - bolelo mě břicho v kuse dobře 3 hod a pak to přešlo ale nemohla jsem se ani otočit na bok jinak znovu.....chce to klid a čas ......já to taky nepočítám…mně spíš opakovaně v kratších intervalech…nestresuj se počítáním ale snaž se být v klidu .....
Verčanet píše:
Res - zalehni a poctově lež.....tohle jsem měla minulý týden když jsem jela sama autem na kontrolu - bolelo mě břicho v kuse dobře 3 hod a pak to přešlo ale nemohla jsem se ani otočit na bok jinak znovu.....chce to klid a čas ......já to taky nepočítám…mně spíš opakovaně v kratších intervalech…nestresuj se počítáním ale snaž se být v klidu .....
Já si myslím, že za to může ta cesta do Olympie do práce a lékárny. Do té doby jsem byla úplně v poho, ale jak jsem se vrátila, tak z břicha balvan až do teď. Taky to mám spíš opakovaně a v kratších intervalech, ale jak jsem si lehla, tak mě to bolelo v kuse dokud jsem se nepostavila, tak fakt nevím, co je lepší
Ale to by bylo, abychom se nedaly do kupy, viď
My to zvládnem!!!
Taky odpočívej a buď v klidu, ať tě to brzy přejde
Zítra určo bude líp ![]()
taky jsem si to zhoršila cestou k dr a zpět.....je to přes 20km jedna cesta.....
holky ten můj vysněný i´coo asi nevyjde, hledám v nižší cenový kategorii, tenhle se mi líbí, nemáte některá zkušenosti????
Verčo, já to mám do práce 7 min. autem, takže kousek, ale i tak to stačilo. Teď jsem koukla na seriál a docela se to zlepšilo, tak snad to zítra už nebude zlobit.
Přeju všem, ať se dají brzy do kupy ať je trápí co je trápí
Jdu spinkat, tak zítra napísanou ![]()
Radka75 píše:
minimální mateřská - je těch 7 600, i když nemáš nárok na PPM, tak rovnou bereš rodičák těch 7 600.zvýšení PPM - no jsem na to zvědává, šance asi je, ale teď jde o to, zda to odsouhlasí zpětně nebo od kdy. Aby se nás to vůbec týkalo. U nás je to cca 5 tis měsíčně, takže bychom byli fakt rádi.
web - tak ty soc. dávky jsou velmi pěkné, teda samozřejmě pokud nejsou opravdu pro samoživitelku. Jak dlouho ti je budou vyplácet?? Ale stejně to bude kapku riskantní, tady na samoživitelky kontroly chodí (nebo chodily - už nevím, jak to je, ale mívaly delší pobírání PPM, ale netuším, zda to nezrušily). A kdybys normálně dál chodila do práce, tak by ti nárok na mateřskou vzniknul, ne? Nebo nemáš odpracovaný potřebný počet dní?? (tady je to 270 dní účasti na nemoc. poj.). A u vás neexistuje, když máš zaměstnání, které nelze vykonávat při těhotenství, že prostě jdeš na nemocenskou? To všichni dávají výpověď nebo riskují a pokračují dál v práci??
Radus, mohla jsem jit na nemocenskou, ale ta by mi delala max 60 liber tydne a je to jen na urcity pocet dni. Proste mi zbyvalo jedine pockat, az na me zamestnavatel udela bezpecnost v praci, zjistili by, ze tim jako tehotna neprojdu a musel by mi nabidnout alternativni praci, nebo me nechat za plny plat doma. No daval si na cas a taky mi tu alternativni praci nabizel - ridit dodavku, takze jsem nektere dny vstavala ve 2 rano, abych byla na 6 v Londyne, zvracela za volantem a citila se pekne utahana… No dohodli jsme se, ze odejdu, ze to bude pro oba nejlepsi. A taky je, sice musim 1× za 14 dni na pracak, ale mam vic penez. Misto u neho mam, zalezi, kdy se budu chtit vratit(jestli vubec) a od 29 tydne uz mam jako tehotna narok nepracovat, tak mi budou vyplacet jinaci davky, ale ve stejne vysi. No kdybych zustala sedet doma, tak tohle mi neseberou, pry nez ma dite 10 let. No doma sedet nebudu.
Tady na kontrolu snad nechodi, navic ja mam vsechno napsany na sebe, muj nema na nasi adresu vubec nic, takze snad to projde. Ted jenom resime ty jmena. Ale chceme to udelat max na rok, pak se vratim do prace.
Jinak penize to jsou pekny, ale jen kdyz to prepocitas na cesky. My mame naklady na domacnost 700 liber plus najem (momentalne 425) A to zijeme tak, ze mam tydne stanovene, kolik se utrati za jidlo - max 40 liber a to si nemyslim, ze je velka palka. Kdyz vidim ty ceny u vas, tak si myslim, ze spousta z vas tech 1000korun tydne proji…
Ale jsou lidi, kteri jsou na tom hur. Tak si nestezuji a jsem rada, ze mame aspon neco.
Evi: Na obleceni jsem nekoukala, psala jsem vcera, ze z mesta hned domu, na obchody jsem nemela silu, kdyz mi porad tvrdne bricho… tak se pak mrknu a kdyztak poslu postou, ju?
Dneska jsem sla jeste naposledy k zubakovi, muj sel taky, trhala mu zub, chudatko moje, ma pusu celou na krivo
No a nez jsme sli, tak jsem si stoupla a projela mnou takova bolest, ze jsem musela spatky sednout, bylo to, jako by me nekdo prastil v brise kladivem, jako by se mi tam neco utrhlo a tlacilo mi to dolu. No fuj, hnus fialovej. Tak snad bude zitra lepe. Asi si stejnak skocim v CR na gyndu.
Jeee, ja napsala zpatky se S. No jde videt, ze toho mam dneska plny kecky. Byt uklizeny, veci zabalene, rano jeste trosku uklidit auto (je jako velky odpadak
), dat si sprchu, umyt vlasky, narovnat vlasky, nezapomenout si zehlicku na vlasky !!!, uklidit po snidani a frrr do Birminghamu. Leti nam to ve 12 UK casu, v Praze budeme po 12 CR casu ![]()
Jinak vubec nevim, jak vas budu stihat, ale vidim to blede, mozna vas tak za ten tyden stihnu parkrat pozdravit. Takze pokud bude neco zavazneho, co bych mela vedet, tak mi dejte vedet pres zpravu na emiminu!!!
Zkusim jeste rano nakouknout, vstavam v 7 vaseho casu, tak uvidim jak budu stihat… Dobrou noc ![]()
Ahojky holky ![]()
Tak Veri šťastnou cestu a dobře doleťte
tak holky dneska je ze mě mrtvola!!!
v noci nic moc ale ráno sem nemohla ani vstát, tvrdlo mi břicho už při vstávání a moc to nepolevilo, tak sem do sebe hodila dvojdávku magnézka a dnešek v práci trochu odfláknu
no do úterka to nějak odklepu a uvidíme co na to gyndař
snažím se tu nenechávat žádnou práci na další den kdyby náhodou sem nebyla schopná už vůbec ničeho
no ale vedení to furt neřeší ![]()
hlavně že vypsali výběrovku na jinou pozici a za mě asi nikoho nepotřebujou
to jim asi pěkně vytřu zdak když to zabalím
![]()
Dobre ranicko,
tak jak jsem slibila, tak jsem se na vas jeste prisla mrknout
No chystam se ted do sprchy, ten muj medved jeste chrni, tak snad do pul hodinky vstane. Venku je jeste tma tmouci, ale je tu dovolenaaaa!!!! takze by mel vstavat s usmevem na rtech. No asi to moc neresi, ale az pred nej v praze postavim pivo, tak mu urcite usmev na tvari vyskoci…
Kaji: No s tim brichem, me posledni dny je taky pekne zle, v noci se nemuzu ani pretocit ze strany na stranu a kdyz vstavam curat, tak je to fakt mazec. Davej na sebe pozor! Ja vim, ze prace neni muzske pohlavni ustroji, ta se sama neudela
Ale ty si spis rikej, prace nema nozicky, ta ti nikam neutece!!!! ![]()
Jo nevite kolik lidi pousti na ten 3d ultrazvuk? Ja jen, ze nasi jedou s nami, tak premyslim, jestli by je taky pustili dovnitr. No kdyz tam uvidim pindulu, tak mozna budu potrebovat krisit ![]()
PS: Stejnak tam bude, nebot bych nemela takovy bachor, kdyby tam byla holcicka!
Veri myslím že by počet lidí na UTZ neměl bejt problém
když sme byli na tom Velkým tak sem tam zahlídla selou rodinku
dohromady jich bylo 5 manželé 2 už trochu odrostlé děti a asi babička(vypadalo to tak)
no hlavně abyste pěkně viděli tu vaši princeznu ![]()
pak se musíme domluvit na tom příštím úterku v kolik a kde dáme srázek
doufám že budu moct dojet, manža je teď v práci ale prej je tam práca ještě na dnešek a pak zase neví
no tak třeba nám to vyjde ![]()
bylo by to fajn splknout naživo
![]()