Poradna duly
Jana Čurdová
očko - jen se šetři…pokud je na ko vše ok a není to jako to mám já - že čípek sice ok ale jak něco dělánm tak bolí a tvrdne pořád…tak nemusíš ležet - dle stavu a doktora.....já jsem sama doma s dcerkou 2,5 roku tak mazec zabavit ji z gauče.....
a okna asi nech a nebo fakt 1 denně
ty naše jsou teda taky otřesný…být ok tak už asi taky meju…je to šílený když vidím to sluníčko a tu prasárnu
Veru,tak to je mazec..dítko se z gauče zabavit nedá,to chápu..já to mám tak že třeba jsem den dva ok,pak zas den dva mimo..a jak píšeš-je děs koukat se na to sluníčko skrz poťupkaná okna..ale holt se budu držet zkrátka..
Verčanet píše:
Ahoj RES - okna už si asi neumyješ…možná až když budeš v termínu a mimi se nikam nepohrne…teď by sis mohla ublížit.....a speciál pro Tebe a Lenku a vlastně všechny kdo má potíže s bříškem - neluxovat…hlavně pokud má vysavač velkej tah - napíná se pak břicho a mohlo by to vadit…Res - hajáš vzorně??????? Přiznej se…musíš fakt ležet a jen na wc a zpět…ať se to uklidní…chce to čas…jak budeš doma chodit něco dělat nesrovná se to…já teď celkem ok ale fakt se poctivě skoro nehnu z gauče a neumeju ani hrníček (máme teda myčku) a je to lepší…dnes jsem s malou doma a musím častěji vyskočit z gauiče a trochu to cítím takže fakt max klid a za pár dní se to zklidní a pak pomalu začít s pohybem.....stojí to za to…
Veru, u nás už dvakrát vysával manžel, je zlato. Ale říkala jsem si, že když už je mi teď líp, tak to prubnu sama, doktor říkal, že opatrně můžu, když ten vysavač nebudu zvedat. ![]()
Veru,ještě jsem se chtěla zeptat jestli ti tvrdlo bříško i při prvním těhu?mě právě dost brzy,od čtvrtého měsíce…
Ahoj všem,
koukám, že řešíte okna - no taky jsem na ně koukala, ale myla jsem je týden před Vánocema, tak si říkám, že mám do konce března čas… Ale uvidím… To že by je umyl manžel u nás nepřipadá v úvahu, to by byl asi konec světa
O žehlení vůbec nemluvím, myslím si, že ani neví, kde máme žehličku… Každý chlap má něco „svého“, takže pokud je ochoten a provozuje tyto aktivity, tak podporovat a hlavně chválit, aby to pak rád opakoval ![]()
Vycházky - mám je napsané od 8-20hod, takže pohoda… Stejně, když mi není dobře a tvrdne pupík, tak stejně člověk nikam nejde, max. vyvenčit hafany… Kde bych taky lítala, když jsem těhu a teď všude řádily ty střevní chřipky.
Velký UTZ ve 30. týdnu - je pro něj kolonka v těhu průkazce (stejně jako pro ten ze 12. a 20. týdne), teda alespoň v té, co mám já. Známá má úplně jinou.
Na tenhle UTZ už jdu 19. března, strašně rychle ten čas utíká… Za chvíli budeme všechny jezdit s kočárama.
Leni - nejde o to nošení ale spíš i odpor vysavače - jak ho posunuješ…ale záleží i hodně na vysavači - my máme regulovaný odtah a když je prázdnej vysavač a dám ho naplno je to náročnější než když skoro netáhme…takže asi tak.....
Očko - i u prvního těhu ale později a hlavně jsem byla doma tak se to líp klidnilo…ale pamatuju že jsem valila na ko kvůli riziku předčasného porodu - tvrdlo mi po zhruba po 6 min zcela pravidelně asi 3hod…teď když se to rozdivočí tak nejen tvrdne ale i celý bolí a v podstatě pořád…dle dr zatím riziko nehrozí ale zdůraznila ZATÍM s tím že jsem teprve na konci 5m tak raději musím opatrně.....kdyby bylo alespon o 2,5m víc tak bych ležet nemusela.....
u Báry jsem měla problémy s tvrdnutím ale neotvíralo se to…ani u porodu se tomu nechtělo…kontrakce dle monitoru super a čípek nic…tak věřím že ani teď se nehne…a ke konci chci zkusit maliník…aby se to otevíralo líp.....
Verčo, myslíš, že vadí i sezení? No do těch 11 jsem byla furt v posteli, vstala jsem jenom na wc a abych si vzala prášky, ale to jsem skloubila do jednoho vstanutí, natolik jsem se šetřila
Dneska ráno to byl fakt mazec a jak jsem dlouho ležela, tak mě chytli ještě ty záda a to už jsem nevěděla, jak si lehnout ![]()
Marti to si děláš prdel, že ten tvůj myje okna a ještě i žehlí!!!
Já si ho nechci půjčit, já ho chci domů na furt
Ten můj neví co je žehlička a okna by byl schopnej koupit nový, hlavně aby je nemusel mýt (to udělal se závěsem do koupelny)
Jediný co dělá je mytí nádobí a odpadky jednou za čas taky vynese. Jak mě bolí to břicho, tak jsem do donutila vykydat morčata a křečka, ale ten u toho tak frfňal, že si to příště radši udělam sama ![]()
Ahojky holky ![]()
tak mám chviličku ale jen na skok
mám tu jednoho opruza a čumí mi furt přes rameno tak net nepřipadá dneska v úvahu
no až doma
makám jako vzteklá
![]()
Verčanet píše:
Marti tak když nepůjčíš tak nám dej adresu - budem posílat balíky prádla k vyžehlení![]()
![]()
![]()
nebo by mohl alespon pro ty který mají klidový režim - že jo RES
ne já si nemůžu stěžovat - žehlím minimálně - co není nutný nežehlím a teď mi žehlí tchýně a včera ségra…jen mi je blbý někoho otravovat…![]()
No jasně Veru
Jinak máma se taky nabídla, že mi vyžehlí, vytře, ale mně je to blbý, já jí nechci zneužívat, už tak toho pro nás dělá spoustu (hlavně vaří)
To si tu haldu radši nechám, až mi bude líp. I když je fakt, že mě to břicho začalo tvrdnout potom, co jsem akorát dožehlila ![]()
Kajjka píše:
Ahojky holky
tak mám chviličku ale jen na skok
mám tu jednoho opruza a čumí mi furt přes rameno tak net nepřipadá dneska v úvahuno až doma
makám jako vzteklá![]()
Ahoj Kaji, jsme si říkali, kde to si a kde si nechala Pajku
Hlavně to s tou zuřivostí moc nepřeháněj a šetři se ![]()
Mám dojem, že Marťa se ukáže až tu přestaneme mluvit o tom, že chceme půjčit jejího muže asi má o něj strach. Já bych ho, ale nepoškozeného vrátila - fakt.
Ahoj Kajjko…že by někdo za Tebe???? na zaučení??? nebo kontrola????
Res - polosedím pololežím…důležitej je klid…a poloha která ti vyhovuje…když jsem ležela na gauči na boku bolelo mě břicho víc než když se podložím polštářkama do polosedu.....
s pracema to je blbý…taky nerada říkám ale jaksi některý věci dochází příp potřebuju aby někdo vzal malou ven a stejně tak oběd apod. vaří Petr…takže jídlo je a jinak musím říkat a o okna si budu muset taky říct protože s těma problémama s břichem si v 6.m nerisknu něco podělat…chci zkusit nějakou sestru…uvidíme…
Ahoj holky, tak jsme se vrátili z nákupů. Malá spí a psa už jsem vyvenčila. Včera jsem se úplně zblánila, dopoledne jsem byla na diabetologii kvůli těhotenský cukrovce a zjistili, že test u mojí doktorky byl provedenej špatně, takže žádnou cukrovku nemám, tak jsem si odpoledne koupila spousty sladkostí a pak jsem jen uklízela, vysávala, vytírala celý byt, prala, věsila prádlo a večer jsem padla do postele jak mimino.
Co se týče vycházek, mě to doktorka napsala bez problémů od těch 8 do 20, a mám tam kvůli anémii. Beru železo a s touto diagnózou se prý vycházky píší neomezeně. Ale ségra dva roky zpět měla taky takový vycházky. Tak asi jak kterej doktor.
Co se týče zlobení dětí, tak Téra má teď taky takovou odporovací a provokovací. Dělá vše úplně obráceně než chci já a jít s ní do obchodů bez kočáru? Strašný, je fakt na zabití. Tak snad se zklidní nebo to jedna z nás nepřežije.
Cukrovka - test - nebylo to tak strašný jak to vypadá.
A na okna se taky chystám, ale asi zítra dopoledne, protože nám sem svítí sluníčko dopo, tak toho chci využít. Dneska už jen běžný úklid a vaření.
Tak už raději končím a vy co vás bolí pupíky, tak se šetřete. Mě taky tvrdne břicho, ale nějak tím proplouvám a nepřipouštím si to. Doktorka řekla vše ok a že můžu dělat úplně vše, tak uvidíme na další kontrole 8.3. U Terezky mi taky tvrdlo takhle a rodila jsem přesně na termín.
A ještě si postěžuju, s Terezkou jsem měla dvoje těhotenský kalhoty až do porodu a když jsem si včera oblekla ty menší, tak mi jsou fakt hodně těsný a ty druhý při týhle rychlosti růstu pupku budou brzo taky těsný. Nepřibírám přes prdel nebo tak, ale strašně mi to jde vše do břicha. Tak nevím co budu dělat na konci května začátkem června. Asi budu muset zůstávat doma.
že by u druhého mimi bylo větší břicho?????? to bych možná používala kočárek dřív než se malej narodí - vozila bych na něm pupík…já měla břicho ohromný…až se dr bála jestli nemáme obříka jestli vůbec vyleze.....někdy ukážu fotku…ale mám ji v druhém pc a k tomu teď nechodím když se válím.....