Poradna duly
Jana Čurdová
Jo a v Praze me pousteli lidi v autobuse sednou, ja rudla jako rak, nebot vcera rano, dopravni spicka, ze, plnej bus, navic 3 kocarky plus jeden pro dvojcata, takze zadne misto a pan se mi podival na bricho a pustil me sednout. Takze jsem asi fakt peknej sud
![]()
Bracha, kdyz me videl, tak se me zeptal, co jsem snedla
A jinak mi rika, ta, co snedla meloun i se slupkou ![]()
Ahoj holčinky, ![]()
tak už mám trošku lepší náladu, tak už se taky hlásím.
Jééé, Veru, ahooooj. Doufám, že let byl v pohodě a bříško nezlobilo. Užíváš si českých rohlíčků?Kočárek vypadá moc pěkně ![]()
Co se týká odsávačky, tak tu budu mít půjčenou od ségry. Říkala, že jí poměrně využila a jak píšou holky, když bych chtěla na pár hodiny někam mimo, tak je to fajn.
Na odsávačku hlenů jsem taky slyšela chválu na tu k vysavači, takže asi taky pořídíme tuhle.
A ouška se čistí těmi rozšířenými vatovými tyčinkami, jak píše Evka, ne? ![]()
Páji, to je super, že se malej takhle krásně ukázal
My byli včera a přimotala se nám tam do toho moje ségra, která mimi taky chtěla vidět, až jsem si pak zapomněla říct o fotečku.
No a ta mateřská… no comment ![]()
Veri to je dobře že to byl tak klidný let ![]()
jj budeš se divit ale dneska sem vytáhla jen vestu a pod ni svetr a čučela sem na sebe v zrcadle jak sem kuletá no a lidi na zastávce a v busu čučeli ještě víc a taky sem hned měla kam sednou … pouštěl mě jeden mladej kořeň
a mile mi říkal mladá paní pojďte si sednout ať nám tu nakonec neporodíte
no pako pubertální
znám ho od vidění bydlí vedle v paneláku, to jediný ho zachránilo ![]()
odsávačka mat. mléka - kupovali jsme asi 2. den po návratu z porodnice. Vypadalo to na zánět v prsu a odstříkáním se to zachránilo Pak jsem měla spousta mléka, tak jsem odstříkavala do zásoby, kdybych někam šla nebo už měla málo mléka. Ty záněty jsou bohužel časté a velmi bolestivé, takže já doporučuji pořídit nebo půjčit. Pak se dá prodat
odsávačka hlenů - máme baby vac na vysavač, jinou jsem neměla, takže netuším. Je to rychlé a bezbolestné. Sice děti většinou řvou, ale zase je to za vteřinku hotové
uši - vatovými tamponky, ale jen malinko, aby se nepoškodil zvukovod
terko - byl to vtip, omluva rozhodně nebyla třeba , prostě mě to pobavilo, je to fakt pár dní. A napiš si seznam, co je třeba a každý měsíc něco kup, on na to manžel nepřijde ![]()
web - vítej v ČR
Marti:
Uzivam si tady vseho, jen z vyletu nic neni, protoze nejak to nezvladam. V Praze jsme to prehnali, tak me bolela stydka kost, dneska jsem se konecne hezky vyspala, vecer mi muj namasiroval zada, takze je to lepsi. Musim se setrit. Mamka mi vcera strkala ruku na brisko, aby citila pohyby, hm, jeste je brzo, pres ten spek by nepreletela ani kulka ![]()
Ted vyrazime pro mamku a jedeme na jizni moravu, pojedeme se podivat kde vyrustal tatka a ukazat jih Ianovi, navic se stavime do jedne prodejny v Uherskem Hradisti. Zitra jedeme do Bruntalu a pak asi na Praded.
No a nasla jsem prodejnu v Olomouci - OC Hana, tak bud tam pojedeme zitra nebo az v utery.
Tak se mejte krasne, docitat zatim nemam cas, tak jen vnerne doufam, ze jste vsechny v poradku!
Pohladte briska a zase nekdy papapapa ![]()
Ahojky Veru,
tak vítej u nás v čechách i na moravě.
To je dobře,že jste měli příjemný a klidný let.
Tak si to tu užívej,ale dávej na sebe pozor.
![]()
Ahoj všem,
já už jsem taky jako sud. Dopoledne jsem byla v práci odnést lístek na peníze a sousedka (je to starší paní a z domečku ven už moc nechodí) mi přinesla balíček, že ho u ní nechaly pošťačky… Lekla se mě a řekla, že jsem tlustá
Musela jsem rozepnout bundu aby viděla, že jsem těhu…
Web - to je dobře, že jste měli dobrou cestu. Na bříško raději pozor. Já bych teď cestu letadlem asi nedala, mám problém s ušima při přistání, i když nejsem těhu. Teď by mě to asi odrovnalo…
Monitor dechu - asi nekoupíme, známá říkala, že to pořád pípalo a malá přitom byla v pohodě. Zdá se mi to škoda peněz.
Ahoj Veru, vítej zpátky v ČR! ![]()
Holky, tak jsem si začala psát seznam věcí, které mi chybí ještě koupit. Je toho 3 pr… a ještě nemám zdaleka napsané všechno, tak to bude záhul.
Tu odsávačku mléka si určo pořídím, kámoška právě dostala zánět, když neodsávala, pak dostala antibiotika a pak ztratila mlíko úplně. Malá jí po týdnu nechtěla moc se nechat nakojit a pak au au ![]()
Jo a ve středu mi přišla nemocenská
Nic moc 7500,– ale to se dalo čekat. S prosincovou se to nedá srovnávat.
ahojky kecalky ![]()
Web zdravím
… kočárek perfektní - JÁ můžu jen doporučit
ale uvidíš, třeba tě ještě zaujme jinej. Jinak si to v ČR užívej, koukám, že toho máte v plánu hodně navštívit, tak se hlavně opatruj a večer nožky nahoru ![]()
odsávačka mléka já jsem měla půjčenou, ale vůbec mě to nešlo a hrozně mě to bolelo, ale možná jsem nešikovná
s prsama jsem měla celkově problém - vpáčený bradavky,(ještě k tomu gyndr.,kterej prsa vůbec nekontroluje)- nakonec jsem malou kojila jen z jednoho prsa, ale vydrželo nám to 15měsíců a hlady opravdu netrpěla
a naštěstí jsem neměla žádnej zánět. teď jsem si pořídila formovače, tak uvidíme, jestli to bude k něčemu dobré.
uši ze začátku těmi speciálními vat. tyčinkami a pak - i každý den normálníma.
odsávačka hlenů neměli jsme, možná ji teď pořídím, nejlepší je fakt prej ta na vysavač.
Teri nevím, jak s tou rektální trubičkou. Je fakt, že kluci asi víc trpí na prdíky, ale mamka i sestřenka mi říkali, že ju používali a pak jsme se my ani sestřenky děti nemohly bez ní ani vykadit - prej si na to děti hodně zvyknou. My jsme snad hned od narození od dr. dostali kapky na prdíky Sab simplex a kapali jsme - a ty nám pomáhaly…
Páji gratuluju k úspěšné kontrole… To je super, že neupad
, nám teda bohužel ani nenarostl
![]()
Ješte holky, vy co máte ty starší dětičky - 2-3 roky, jak to máte s počůráváním v noci? Barča furt nosí plínku, kterou má ráno pročůranou
, tak nevím, jak jí to odnaučit? Mám ju v noci budit na nočník?Poradíte
?
ahoj webíčku,to jsem ráda že žiješ,super že i dýcháš náš super Přerovskej vzduch,opatruj se,je jasné že toho musíš stihnout mega moc,tak opatrně.Do té Havlíčkové jdu dnes,psali mi že kočárek už tam maj,tak jdu osahat
,pak budu referovat jestli teda je připos… jakože nízko.
Co se týče odsavaček G.jsem kojila 7měs plně,a pak do 13 měs,nikdy mě nenapadlo odstříkat a dát do skleničky,bála že by se mi pak už nechtěla přisát k prasu a to je moje výsostné právo,přece ho nebudu dávat nějaké skleničce potažmo babičce,aby mi krmila miminko,moje kolo!!!!Odsavačku na nosánek jsem měla snahu jednou použít,ale to bych si musela na to mimi asi lehnout a manža teda odmítal držet malé ruce nohy že trápení,takže zbytečný boj,nešlo mi to,ale naštěstí jsme celkem zdravé dítě pořád.
A aby toho nebylo málo,před chvíli mi volala šílená matka od nějaké G spolužačky,že ji G rozbila mobil,jako žduchali se G někdo žďuchl ta žďuchla ji a hups prasklej displej.Tak já slušně a ona na mě že arogantně,no tak mi to manža vytrhl a byl s ní hotov raz dva,prý reklamace neuznána,je to těžké,nikdo nic neviděl,ona říká že G,G.řík že 3 osoba žďuchla,no masakr motorovou pilou.
tak Webíku upřesní tu úterní sešlost než nám zas prchneš,kdy kde co jak ju???
![]()
čunička píše:
ahojky kecalky
Web zdravím… kočárek perfektní - JÁ můžu jen doporučit
ale uvidíš, třeba tě ještě zaujme jinej. Jinak si to v ČR užívej, koukám, že toho máte v plánu hodně navštívit, tak se hlavně opatruj a večer nožky nahoru
![]()
odsávačka mléka já jsem měla půjčenou, ale vůbec mě to nešlo a hrozně mě to bolelo, ale možná jsem nešikovná
s prsama jsem měla celkově problém - vpáčený bradavky,(ještě k tomu gyndr.,kterej prsa vůbec nekontroluje)- nakonec jsem malou kojila jen z jednoho prsa, ale vydrželo nám to 15měsíců a hlady opravdu netrpěla
a naštěstí jsem neměla žádnej zánět. teď jsem si pořídila formovače, tak uvidíme, jestli to bude k něčemu dobré.
uši ze začátku těmi speciálními vat. tyčinkami a pak - i každý den normálníma.
odsávačka hlenů neměli jsme, možná ji teď pořídím, nejlepší je fakt prej ta na vysavač.
Teri nevím, jak s tou rektální trubičkou. Je fakt, že kluci asi víc trpí na prdíky, ale mamka i sestřenka mi říkali, že ju používali a pak jsme se my ani sestřenky děti nemohly bez ní ani vykadit - prej si na to děti hodně zvyknou. My jsme snad hned od narození od dr. dostali kapky na prdíky Sab simplex a kapali jsme - a ty nám pomáhaly…
Páji gratuluju k úspěšné kontrole… To je super, že neupad
Ješte holky, vy co máte ty starší dětičky - 2-3 roky, jak to máte s počůráváním v noci? Barča furt nosí plínku, kterou má ráno pročůranou, nám teda bohužel ani nenarostl
![]()
, tak nevím, jak jí to odnaučit? Mám ju v noci budit na nočník?Poradíte
?
Ohledně počůrávání v noci. My máme na noc taky plínu a většinou jí máme taky počůranou. Je pravda, že Terezka před spaním vypije půl litr a až jdu spát já, ještě ji dám ve spánku na nočník, ale pak v noci vypije další skoro litr. Někdy se probudí a chce dvakrát v noci čůrat, ale někdy spí jak dudek a počůrá se. Ale doktorka říkala, že v noci to přejde většinou kolem třetího roku. Takže mám prý být v klidu. Pak už je to prý probudí.
Pajuša5 píše:
ahoj webíčku,to jsem ráda že žiješ,super že i dýcháš náš super Přerovskej vzduch,opatruj se,je jasné že toho musíš stihnout mega moc,tak opatrně.Do té Havlíčkové jdu dnes,psali mi že kočárek už tam maj,tak jdu osahat,pak budu referovat jestli teda je připos… jakože nízko.
Co se týče odsavaček G.jsem kojila 7měs plně,a pak do 13 měs,nikdy mě nenapadlo odstříkat a dát do skleničky,bála že by se mi pak už nechtěla přisát k prasu a to je moje výsostné právo,přece ho nebudu dávat nějaké skleničce potažmo babičce,aby mi krmila miminko,moje kolo!!!!Odsavačku na nosánek jsem měla snahu jednou použít,ale to bych si musela na to mimi asi lehnout a manža teda odmítal držet malé ruce nohy že trápení,takže zbytečný boj,nešlo mi to,ale naštěstí jsme celkem zdravé dítě pořád.
A aby toho nebylo málo,před chvíli mi volala šílená matka od nějaké G spolužačky,že ji G rozbila mobil,jako žduchali se G někdo žďuchl ta žďuchla ji a hups prasklej displej.Tak já slušně a ona na mě že arogantně,no tak mi to manža vytrhl a byl s ní hotov raz dva,prý reklamace neuznána,je to těžké,nikdo nic neviděl,ona říká že G,G.řík že 3 osoba žďuchla,no masakr motorovou pilou.
tak Webíku upřesní tu úterní sešlost než nám zas prchneš,kdy kde co jak ju???![]()
![]()
Terezku jsem po příchodu z porodnice krmila z lahvičky asi tři dny, protože jsem měla bradavky popraskaný do krve a byla to fakt bolest. A bez problémů se přisála znova a plně jsem kojila do 6měsíců a pak do roka. A malou nikomu ráda nepůjčuji dodnes, ale manželovi ji doma nechám a vždy měl po ruce mlíko v lednici a bez problémů.
Okay díky,uklidnila jsi mě, že do 3let je to „normální“… Barča jde na nočník před spaním a v noci vůbec nepije a stejně se počůrá, přes den vypije asi 2litry. To teda na Terezku s pitím nemá ![]()
čunička píše:
Okay díky,uklidnila jsi mě, že do 3let je to „normální“… Barča jde na nočník před spaním a v noci vůbec nepije a stejně se počůrá, přes den vypije asi 2litry. To teda na Terezku s pitím nemá
Téra pije tak 3 - 3.5l i s nocí. Ale neboj je to asi fakt normální. Ségra má malýho v lednu dva a taky se počůrává a to v noci nepije.
Čuničko,malej se v noci počůrával přesně do 3 let i když ve dne jen do1,5 roku.Pil totiž večer mlíko z fašky a pil čaj i v noci.Ve třech jsem řekla prostě konec!!!!!
A to jsem ho dávala i dvakrát za noc čurat,stejně byl ráno mokrej.
Jak přestal pit,přestal čurat.Dítě by nemělo tak půl hoďky před spaním už nic pit.Než se to naučí.
Pak už se vzbudil sám.