Poradna duly
Jana Čurdová
Krásné nedělní dopoledne ![]()
tak holky dneškem se asi zařadím do klubu bez vložky do podprdy ani ránu ![]()
Sem se ráno natáhla k chůvě na primě a najednou triko mokrý, žádná prdel sem čuměla jako blázen ale je to tu ![]()
no doufám že to nebude bývyt nějak extrémní
jak to máte vy co už tyto problémky řešíte?
ahojky
Kajjko neporadím nemám s tím vůbec zkušenost.....ani když už čekám 2.mimi......mlíko mi neteklo skoro vůbec ani co by kojící.....použila jsem necelé 1 balení vložek do podprdy tak teď mám zásobu z minulého těhu.....a zatím je nepotřebuju
včera tu někdo psal jak je to super jak si tu budeme vesele a hodně psát o mimiskách - jsem zvědavá jak nám to půjde a jak nás broučkové zaměstnají.....ale rozhodně to bude výhoda - protože bude kupa probllémů s kojením, bříškama apod…a pak dobrá rada nad zlato když dítě řve…holky hezkou neděli.......
![]()
Taky zdravím při slunečné neděli,
Kaji,taky ti neporadím,neboť jak psala Verča,taky s tím zatím problémy nemám,a ani u dětí jsem neměla.
Vložek do podprsenky jsem taky moc nepotřebovala. ![]()
Já nemívala prsa nalitý,mně se mlíko dělalo při kojení.Takže ani neznám a závidím ty velký prsa. ![]()
Mladé jsem uvařila čínu,a jdu se pomalu chystat ke tchýni,a že se mi chce.Co bysme neudělali pro děti ![]()
Tak mrknu jak dojedem.Mějte krásný den.
![]()
Ahoj holky, zdravím při neděli ![]()
Venku je fakt krásně, sluníčko, snad už je to fakt jaro a ne že se zase bude ochlazovat, jak říkají
Akorát když člověk nesmí ven, je to trochu na palici… ![]()
Holky, vy co jste na nemocenské, jak to máte s vycházkama, máte některá neomezené? Doktor mi tvrdil, že to u těhotných nejde, ale našla jsem spoustu diskuzí, kde mají těhule neomezené vycházky. Já bych je opravdu uvítala, nejde mi ani tak o všední dny, to se projdu a něco povyřizuju, ale hlavně o víkendy! Byli jsme zvyklí minimálně co druhý víkend odjíždět z Ostravy, když už tak k tchánům do Zlína. Manžel tam jezdí často, pomáhá jim a mě trápí, že musím trčet doma! Prostě jsem z toho úplně na palici, dokonce uvažuju, že se vrátím do práce jen kvůli tomu, abych mohla na víkend pryč, ale vím, že je to blbost a risk. A co teď s tím? Risknout to a odjet? Co když přijde kontrola? Prostě nevím si rady. Budou velikonoce a strávit je sama fakt nechci…poraďte prosím. ![]()
Hezké prosluněné nedělní dopoledne,
teď jsem vyžehlila vrchovatej koš prádla a jsem totálně grogy
ještě jsem chtěla uklidit koupelnu, ale budu ráda, když uvařím
A to zítra nastupuju na tu brigošku, tak jsem zvědavá, jak to zvládnu.
Res tak to, co ti provedl manžílek v pátek, tak to já zažívám snad denodenně… hraje hokej, takže 6dní v týdnu má trénink,nebo zápas, já sama doma u TV a je mi smutno, až je mi do breku. vždy mi „slíbí“, že přijde hned po… NIKDY se tak nestane - chodí domů kolem 22h. a smrdí hospodou
a mě to pěkně vytáčí a musím se kvůli tomu rozčilovat a řvát na něj, i když je mi to bohužel prd platný
… Ale jak Ti dal včera přednost před kámošama, tak to je fakt od něj hezkýýý!
Samozřejmě zdravím novou těhulku
!!! Dávej na sebe pozor - uvidíš všechno dobře dopadne ![]()
Káji koukám, že máš fakt skvělýho chlapa, kterej se tě zastane i před vlastní matkou - to je super, to je málokterej maminčin chlapeček… Jinak, škoda, že mu nevyšla práce, snad se najde brzy jiná.
Já se zatím do klubu nezařazuju, ale vím, jak u 1.těhu,mě to teklo od 4.měsíce. Vložky jsem teda používat nemusela, ale podprdu jsem prala každé 3 dny a v noci kola na triku - normálka, ale nedovedla jsem si představit spát v podprdě. Po porodu mi tolik mlíko neteklo - takže 1 vložky za den…ale každá to má určitě jiný.
Simčo s nastěhováním tchýně - po Vánocích se nějak neshodli s tchánem a „utekla“ z domu, a samozřejmě hledala azyl u nás ve 3+1… Prej než si něco najde. Tak ji manža slušně odmítl (nedovedli jsme si to představit,je hrozně ukecaná,a všechno mele furt dokola - a kam bysme ju uložili?), přespala u kámošky a napsala manžovi, že ju odkopl jak psa. No hrůza - ty tchýně…Dnes dělá, jakože se nic nestalo…
Zatím pa, jdu vařit ![]()
Ahoj holky, tak jsem se po dlouhé době opět odhodlala něco napsat. Vím že jsem toho doposud moc nenamluvila,ale to bude asi tím že v práci jsem celý den u počítače a pak doma radši jdu ven s hafíkem nebo dělám jiné činnosti než surfovat po netu.Ale dnes mám líné ráno, mám dnes totiž 30.narozky a tak si tak přemýšlím o životě a pročítám vaší diskusi. Chodím sem číst často ale nějak jsem nestíhala nikdy nic psát. Některé vaše problémy mi silně připomínají ty moje. To mě trochu uklidňuje, že v tom nejsem sama…
Martinecko, koukala jsem do tabulky a vidím že taky čekáš Adámka a jsi z Prahy
to jsme na tom stejně.
A Kajko, s tebou mám zas stejné datum porodu 9/6!
No, začínám o tom nějak víc uvažovat a začla jsem nakupovat věci. Většinu sice podědím po starší ségře co má už dvě děti (oblečky, kočárek, vanička atd..),ale včera v Malvíkovi v Hostivicích jsme pořídili kojící polštář (http://www.malvik.cz/…kcni-polstar ) a nosítko od Lodgera (http://www.malvik.cz/…itko-a-fusak ) no a dostali jsme zadarmo rychlozavinovačku jako dárek, ale to jsem vám sem už psala.
Ještě jsem se holky chtěla zeptat, zda má některá z vás za partnera cizince a jak bude řešit jeho přítomnost u porodu? Já se začínám bát že nebudu schopná komunikovat francouzsky a tak velmi vážně uvažuju o doprovodu duly. Kamarádka teď rodila s partnerem a dulou a moc si ji chválila. Jak jste na tom vy?
A Res, mohla bys mě prosím taky napsat do té tabulky?
Přeji všm krásný den ![]()
Krásnou nedělní odpolední siestu ![]()
Kajji, mně mlezivo neteče, ale s Terlou si o tom můžeš pokecat, té taky teče ![]()
Katko, tak přesně to znám. Hospodu už nemůžu ani cítit a když přijde načichlej, tak…
Fuj hnus. Nebo když mu tahne z huby, to taky stojí za to ![]()
Leni, taky by mě zajímalo, jak to je. Když já se na to vždycky zapomenu své dr zeptat
Snad na to příště nezapomenu.
Evičko, no jasně že tě do tabulky přidám! Napiš mi své údaje do vzkazíku a při další aktualizaci tě ráda přidám!
Jinak já mam manžu čecha, tak neporadím ![]()
Jak jsem si včerejšek vychutnala v manžovo náruči, tak teď tu zase hniju sama. Máma odjela do Plzně a před chvilkou odjel táta s manžou na nákup. Si říkam, že to musim zvládnout, prostě musim!
Ale je mi smutno, když se nemůžu pořádně hýbat, jinak mě začne bolet a píchat v břiše, procházka nepřipadá v úvahu a co teď… Odjeli akorát co jsem si na PC všechno dokončila a návštěva odjela. Bezva… ![]()
Ahojky
moc vás všechny po dlouhé době zdravím. Vůbec jsem vás nestíhala dočítat, tak jsem tady chvilku nebyla, třeba se do toho zase dostanu
![]()
Jinak u nás teda změna čekáme chlapečka, jméno teda velká neznámá
Vyšly nám blbé výsledky tak jsem byla na amniu, ale naštěstí už máme i výsledky tak dobré.
Vidím, že už tady pomalu nakupujete. No já jsem si myslela jak to budu mít jednoduché, že nebudu nakupovat, tak budu - teda už jsem začala ![]()
Kajji tentokrát mi nic zatím neteče a při prvním těhu jsem na tom byla podobně, taky jsem pak měla mlíka jak …
bych nakrmila 3 děti a vložky do podprdy jsem si nestíhala vyměnovat ![]()
Ahoj Macíčku, už jsme si říkaly, kde jseš! Jsem ráda, že je všechno ok i když si musela na amnio… Na druhou stranu, větší jistotu už mít snad nemůžeš, že je všechno v poho a že čekáš nakonec chlapečka. Téda tohle až si přečte Pajka, že narostl, to s ní šlehne ![]()
nešlehne,nešlehne,dorůstat můžou,jen nééé upadávat a já už se nebojím,máme kule jako bejk,mám to na dvd přes celou obrazovku aji se zvonečkem,už jsem klidný koktore,už nebojím že upadne,jupíííí zdravímmm čtu,ale není čas.RES s hospo chápu a v tom případě jsem histerycká taky,nedovedu se ovládnout,v noci čekám,bije mi srdce,bolí žaludek a zuřim,ale je tomarny,je tomarny,je to marny.A můžeš to říkat pořád,nechoď na tu točnu.....zdravím Macka a těším na vás do procesu,to mám na víc času a ještě placenýho.Zatím pa a gratuluji a ležet a hladit
Ahojky, co se týče výcházek já mám neomezené, ale u prvního těhu jsem měla jinou doktorku a kratší vycházky, ale když jsem chtěla na víkend pryč, stačilo ji říct a ona to dopsala myslím do neschopenky od kdy do kdy na jaké adrese a v poho.
Tak sem zase tu
tak sem si teď objednala těhu podprdu a pro jistotu asi půjdu koupit ty vložky do podprdy. Nevím jek moc to poteče a jak moc mi to bude vadit, ale s proteklýma flekama na triku a tak bych nemohla chodit
v noci se to snese ale přes den nee ![]()
No tak zítra zase do hokny ale v úterý mám volníčko kvůli té KO tak mi držte palečky ať je to lepší jak minule ![]()
Ahoj holky,
tak jsem zase doma od tchyně.Přežila jsem ve zdraví,uf ![]()
Ale malej spokojenej,zbožňuje babičku,jen kdyby na něho měla víc času. ![]()
Leni,já mám vycházky od 14-18 hod.Takže taky nic moc.V týdnu můžu kakoliv,doktorka mi to kdyžtak omluví,horší jsou ty víkendy,jak říkáš.Ale byla jsem dnes i minulý týden venku dřív a dobrý.
Já myslím,že na těhule kontroly snad ani nechodí. ![]()
Zdravím po dlouhé době Macíka i Evičku
![]()
Kaji,v úterý budem určitě držet vše co půjde,a uvidíš,že to bude lepší.A pokud bude Nelinka zlobit,tak zůstaneš mezi námi doma. ![]()
Jdu dat malýho spinkat,a budu fandit Bauerovi.
Ještě mrknu.
s vycházkama to záleží na tom co doktor napíše.....a asi i na lokalitě.....běžně kontroly na těhule asi nechodí…když jsem čekala ´Báru tak jsem měla 4hod denně a musela jsem to dodržovat protože mě doktorka varovala že těhule kontrolují…zrovna dělal kontroly nějaký blbec…obvykle se dá v týdnu dopo domluvit s dr že kdyby něco dopíše že jste byli na ko ale o víkendu to je horší.....doktor může napsat u dlouhodobé neschopenky nějakou změnu - př. víkend jinde ale záleží asi na něm a taky na důvodu neschopenky a může i na té lokalitě…př když budete chtět jet z Aše do Ostravy a máte klidovější režim tak to asi taky nenapíše.....takže ptát se doktora a je to a držím pěsti at je vstřícnej a ochotnej.....