Poradna duly
Jana Čurdová
jsem dnes 26TT přesně a chytrá kniha radí pít maliník, jeden šálek denně, včera jsem zakoupila v lékárně
od 38tt 4 šálky, myslím, že tím se nic nezkazí… ![]()
Vhodná „bylinka“ pro těhotné je list maliníku. Pití čaje z maliníku dodává tělu železo, vápník, draslík, fosfor, vitaminy B, C a E. Snižuje riziko poporodního krvácení, a stimuluje stahy dělohy. I v době šestinedělí je maliník prospěšný, podporuje prokrvení dělohy a stimuluje laktaci. Doporučuje se také pít od 34. týdne těhotenství – údajně ulehčuje porod, ale zase je to případ od případu, není to stoprocentní
Holky,já taky slyšela,že jsou hrazené jen ty 3 ultrazvuky.Moja dr.ho taky má v ordinaci,ale nedělá.Jen ze začátku ten vnitřní.
Mě taky vždycky jen prohmátne,a za 6 týdnů na kontrolu.I to je dlouhá doba.
macku, simčo 7 UZ za rok???? tak to bude možná ten důvod, ale stejně mi to nejde do hlavy, když ho má v ordinaci, mě spíš přijde, že se jí nechce. mě by stačilo kdyby jen mrkla, pro klid duše
přesně to si myslím i já, že je to o lenosti dr. ![]()
Leni a kolik po tobě za to chtěla?
Terlas píše:
jsem dnes 26TT přesně a chytrá kniha radí pít maliník, jeden šálek denně, včera jsem zakoupila v lékárněod 38tt 4 šálky, myslím, že tím se nic nezkazí…
Vhodná „bylinka“ pro těhotné je list maliníku. Pití čaje z maliníku dodává tělu železo, vápník, draslík, fosfor, vitaminy B, C a E. Snižuje riziko poporodního krvácení, a stimuluje stahy dělohy. I v době šestinedělí je maliník prospěšný, podporuje prokrvení dělohy a stimuluje laktaci. Doporučuje se také pít od 34. týdne těhotenství – údajně ulehčuje porod, ale zase je to případ od případu, není to stoprocentní
Teri, já ti nevím, ale tak brzo bych do maliníku nešla, já teda určitě ne, s tvrdnoucím břichem. Myslím, že tak brzo nepotřebuju stimulovat stahy dělohy. Pokud vím, holky ho pijou až tak od 36tt jako přípravu na porod. Já bych se fakt bála. ![]()
Teri já ten maliník pila a nevím teda jestli pomohl nebo ne
ale dal se pít tak myslím že to ničemu neuškodí ![]()
Teri,s tím maliníkem nevím.Vím že se má pít u konce,ale kvůli vyvolání porodu.Tak si to radši pořádně ověř,ať se vám taky něco nestane.
lenajs píše:Terlas píše:Teri, já ti nevím, ale tak brzo bych do maliníku nešla, já teda určitě ne, s tvrdnoucím břichem. Myslím, že tak brzo nepotřebuju stimulovat stahy dělohy. Pokud vím, holky ho pijou až tak od 36tt jako přípravu na porod. Já bych se fakt bála.
jsem dnes 26TT přesně a chytrá kniha radí pít maliník, jeden šálek denně, včera jsem zakoupila v lékárněod 38tt 4 šálky, myslím, že tím se nic nezkazí…
Souhlasím s Leni, že tak brzo asi nee
macekk píše:macku, simčo 7 UZ za rok???? tak to bude možná ten důvod, ale stejně mi to nejde do hlavy, když ho má v ordinaci, mě spíš přijde, že se jí nechcepřesně to si myslím i já, že je to o lenosti dr.. mě by stačilo kdyby jen mrkla, pro klid duše
Leni a kolik po tobě za to chtěla?
Maci, jednou chtěl 150,– a po druhé, jak jsem začala mít problémy, tak tuším jen 100,–. Stejně si to každý dělá, jak chce. ![]()
tak po mě chtěl 250 a to mi prý dává ještě za polovic
jako no comment fakt
Ježiš Cipísku co je,a co malej,to je moje noční můra,v nemocnici hají,ale co druhé malé prťe doma,no nějak se to udělá viď,jen ať malá drží a vše v dobré obrátí a za chvíli budeš doma ještě užívat,já to tak měla,o první jsme přišli,s G.velké ale fakt velké krvácení,říkala jsem šlus,hotovo a vidíš,otravuje mě dodnes.Bojuj!Myslím na vás všechny,Kájce písnu že ji přibyde nocležnice.páčko
a EVI je zač,moc dík.
kámošce dělá dr. při každé poradně, to je tak jednou za měsíc, takže by to bylo cca 9 za těhu a nic neplatí ![]()
podle mě, když má UZ v ordinaci, tak to s pojištovnou nemá co dočinění, ale fakt nevím…:( moje má jen ten vnitřní…
mě to mrzí, že nevím vůbec jestli je malej ok, ani srdíčko neposlouchá nic
, z prohmatu pozná růst dělohy, podle tabulek porovná a pak stav čípku a branky, ale mimco přes špek asi těžko zkontroluje ![]()
to jste mě teda nahlodaly, ještě radši zjistím jestli to fakt neni brzo ![]()
ale já mám zatím těhu ukázkové, kromě krvácení během prvního trimestru, vypadá všechno OK. tvrdnutí mám jen když se opravdu hodně namáhám
, ale zeptám se ![]()
jinak jsem už konečně začala přibírat, za tenhle měsíc 2kg nahoře, takže lenajs vydrž, ono to přijde ![]()
zítra bude v TV v Sama doma, jak vybrat vhodnou odsávačku pro mimi na hleny, tak kdo jste doma koukejte, já určo budu, jestli na to nezapomenu, ale ta na vysavač u mě nehro, páč by mi to honzíka vysálo celého
, jedině koupit nějaký šitový levný vysavač do litru ![]()
Teri, taky jsem četla jako holky, že maliník až na konci těhu pro vyvolání porodu a snažší porod. Radši ještě někam mrkni, jak to je, ale taky mi to připadá brzo ![]()
Mně dr dělá utz při každé kontrole tj. 1× za měsíc. Ale taky jsem slyšela, že jsou proplácený jenom 3 utz a za další se musí platit. Ale to si myslím že platí pro případy, kdy dr nemá utz a někam na něj posílá. Když ho má u sebe v ordinaci, tak je to jenom na ní, kdy ho použije a kdy ne. Co doktor… to už známe ![]()
Já zlobila, já šla na procházku se psama
Obešly jsme dva bloky, bylo krásně, tak jsem zvědavá, jak odpo břicho. Včera mi to až neuvěřitelně pomohlo, bolelo jenom chviličku a zase to přešlo, to byla paráda po tom týdnu utrpení ![]()
Resarana píše:
Mně dr dělá utz při každé kontrole tj. 1× za měsíc. Ale taky jsem slyšela, že jsou proplácený jenom 3 utz a za další se musí platit. Ale to si myslím že platí pro případy, kdy dr nemá utz a někam na něj posílá. Když ho má u sebe v ordinaci, tak je to jenom na ní, kdy ho použije a kdy ne. Co doktor… to už známe![]()
jj myslím si to samé, ona mě totiž posílá na ty „velký“ jinam a na to mi píše žádanku… Vlastně mi dělala UZ jen, když jsem měla ty problémy s krvácením…