Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4621
3.3.10 13:05

jsem dnes 26TT přesně a chytrá kniha radí pít maliník, jeden šálek denně, včera jsem zakoupila v lékárně :)od 38tt 4 šálky, myslím, že tím se nic nezkazí… :wink:

Vhodná „bylinka“ pro těhotné je list maliníku. Pití čaje z maliníku dodává tělu železo, vápník, draslík, fosfor, vitaminy B, C a E. Snižuje riziko poporodního krvácení, a stimuluje stahy dělohy. I v době šestinedělí je maliník prospěšný, podporuje prokrvení dělohy a stimuluje laktaci. Doporučuje se také pít od 34. týdne těhotenství – údajně ulehčuje porod, ale zase je to případ od případu, není to stoprocentní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10983
3.3.10 13:07

Holky,já taky slyšela,že jsou hrazené jen ty 3 ultrazvuky.Moja dr.ho taky má v ordinaci,ale nedělá.Jen ze začátku ten vnitřní.
Mě taky vždycky jen prohmátne,a za 6 týdnů na kontrolu.I to je dlouhá doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10190
3.3.10 13:07
macku, simčo 7 UZ za rok???? tak to bude možná ten důvod, ale stejně mi to nejde do hlavy, když ho má v ordinaci, mě spíš přijde, že se jí nechce :(. mě by stačilo kdyby jen mrkla, pro klid duše :andel:

přesně to si myslím i já, že je to o lenosti dr. :cert:
Leni a kolik po tobě za to chtěla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
3.3.10 13:08
Terlas píše:
jsem dnes 26TT přesně a chytrá kniha radí pít maliník, jeden šálek denně, včera jsem zakoupila v lékárně :)od 38tt 4 šálky, myslím, že tím se nic nezkazí… :wink:Vhodná „bylinka“ pro těhotné je list maliníku. Pití čaje z maliníku dodává tělu železo, vápník, draslík, fosfor, vitaminy B, C a E. Snižuje riziko poporodního krvácení, a stimuluje stahy dělohy. I v době šestinedělí je maliník prospěšný, podporuje prokrvení dělohy a stimuluje laktaci. Doporučuje se také pít od 34. týdne těhotenství – údajně ulehčuje porod, ale zase je to případ od případu, není to stoprocentní

Teri, já ti nevím, ale tak brzo bych do maliníku nešla, já teda určitě ne, s tvrdnoucím břichem. Myslím, že tak brzo nepotřebuju stimulovat stahy dělohy. Pokud vím, holky ho pijou až tak od 36tt jako přípravu na porod. Já bych se fakt bála. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10190

Teri já ten maliník pila a nevím teda jestli pomohl nebo ne :lol: ale dal se pít tak myslím že to ničemu neuškodí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10983

Teri,s tím maliníkem nevím.Vím že se má pít u konce,ale kvůli vyvolání porodu.Tak si to radši pořádně ověř,ať se vám taky něco nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10190
3.3.10 13:09
lenajs píše:
Terlas píše:
jsem dnes 26TT přesně a chytrá kniha radí pít maliník, jeden šálek denně, včera jsem zakoupila v lékárně :)od 38tt 4 šálky, myslím, že tím se nic nezkazí… :wink:Vhodná „bylinka“ pro těhotné je list maliníku. Pití čaje z maliníku dodává tělu železo, vápník, draslík, fosfor, vitaminy B, C a E. Snižuje riziko poporodního krvácení, a stimuluje stahy dělohy. I v době šestinedělí je maliník prospěšný, podporuje prokrvení dělohy a stimuluje laktaci. Doporučuje se také pít od 34. týdne těhotenství – údajně ulehčuje porod, ale zase je to případ od případu, není to stoprocentní
Teri, já ti nevím, ale tak brzo bych do maliníku nešla, já teda určitě ne, s tvrdnoucím břichem. Myslím, že tak brzo nepotřebuju stimulovat stahy dělohy. Pokud vím, holky ho pijou až tak od 36tt jako přípravu na porod. Já bych se fakt bála. :-(

Souhlasím s Leni, že tak brzo asi nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
3.3.10 13:09
macekk píše:
macku, simčo 7 UZ za rok???? tak to bude možná ten důvod, ale stejně mi to nejde do hlavy, když ho má v ordinaci, mě spíš přijde, že se jí nechce :(. mě by stačilo kdyby jen mrkla, pro klid duše :andel:
přesně to si myslím i já, že je to o lenosti dr. :cert:
Leni a kolik po tobě za to chtěla?

Maci, jednou chtěl 150,– a po druhé, jak jsem začala mít problémy, tak tuším jen 100,–. Stejně si to každý dělá, jak chce. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10190
3.3.10 13:10

tak po mě chtěl 250 a to mi prý dává ještě za polovic :evil: jako no comment fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11020
3.3.10 13:11

Ježiš Cipísku co je,a co malej,to je moje noční můra,v nemocnici hají,ale co druhé malé prťe doma,no nějak se to udělá viď,jen ať malá drží a vše v dobré obrátí a za chvíli budeš doma ještě užívat,já to tak měla,o první jsme přišli,s G.velké ale fakt velké krvácení,říkala jsem šlus,hotovo a vidíš,otravuje mě dodnes.Bojuj!Myslím na vás všechny,Kájce písnu že ji přibyde nocležnice.páčko

a EVI je zač,moc dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
3.3.10 13:14

kámošce dělá dr. při každé poradně, to je tak jednou za měsíc, takže by to bylo cca 9 za těhu a nic neplatí :nevim:
podle mě, když má UZ v ordinaci, tak to s pojištovnou nemá co dočinění, ale fakt nevím…:( moje má jen ten vnitřní…
mě to mrzí, že nevím vůbec jestli je malej ok, ani srdíčko neposlouchá nic :cry:, z prohmatu pozná růst dělohy, podle tabulek porovná a pak stav čípku a branky, ale mimco přes špek asi těžko zkontroluje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
3.3.10 13:18

to jste mě teda nahlodaly, ještě radši zjistím jestli to fakt neni brzo :think:

ale já mám zatím těhu ukázkové, kromě krvácení během prvního trimestru, vypadá všechno OK. tvrdnutí mám jen když se opravdu hodně namáhám :roll: , ale zeptám se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
3.3.10 13:23

jinak jsem už konečně začala přibírat, za tenhle měsíc 2kg nahoře, takže lenajs vydrž, ono to přijde :palec:

zítra bude v TV v Sama doma, jak vybrat vhodnou odsávačku pro mimi na hleny, tak kdo jste doma koukejte, já určo budu, jestli na to nezapomenu, ale ta na vysavač u mě nehro, páč by mi to honzíka vysálo celého :mrgreen: :mrgreen: , jedině koupit nějaký šitový levný vysavač do litru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
3.3.10 13:32

Teri, taky jsem četla jako holky, že maliník až na konci těhu pro vyvolání porodu a snažší porod. Radši ještě někam mrkni, jak to je, ale taky mi to připadá brzo :think:

Mně dr dělá utz při každé kontrole tj. 1× za měsíc. Ale taky jsem slyšela, že jsou proplácený jenom 3 utz a za další se musí platit. Ale to si myslím že platí pro případy, kdy dr nemá utz a někam na něj posílá. Když ho má u sebe v ordinaci, tak je to jenom na ní, kdy ho použije a kdy ne. Co doktor… to už známe :-?

Já zlobila, já šla na procházku se psama :oops: Obešly jsme dva bloky, bylo krásně, tak jsem zvědavá, jak odpo břicho. Včera mi to až neuvěřitelně pomohlo, bolelo jenom chviličku a zase to přešlo, to byla paráda po tom týdnu utrpení :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
3.3.10 13:39
Resarana píše:
Mně dr dělá utz při každé kontrole tj. 1× za měsíc. Ale taky jsem slyšela, že jsou proplácený jenom 3 utz a za další se musí platit. Ale to si myslím že platí pro případy, kdy dr nemá utz a někam na něj posílá. Když ho má u sebe v ordinaci, tak je to jenom na ní, kdy ho použije a kdy ne. Co doktor… to už známe :-?

jj myslím si to samé, ona mě totiž posílá na ty „velký“ jinam a na to mi píše žádanku… Vlastně mi dělala UZ jen, když jsem měla ty problémy s krvácením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí