Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak hlavně vše nej nej do nového roku a nám všem hlavně v červnu zdravá a hodná miminka ![]()
Res, to jsou teda věci, v tom aby se čert vyznal v těch výsledcích, ale jestli se to týká krve, tak určitě zajdi na hematologii, oni ti tam už řeknou co a jak. Něco podobného měla kamarádka, měla problém s krevními destičkami a museli jí dávat před porodem nějaké léky. Je určitě dobré to podchytit. Ale tak hlavně, že je screening negativní.
Res a Evko - držím palečky ať je vše v pořádku
res - taky si myslím, že je to o tom, že ti budou před porodem dávat nějaké léky navíc
Ahoj maminy, tak já jsem tu nová, TP 22 nebo 26.6.2010, tak tady asi patřím. Zběžně jsem prošla pár posledních stránek a musím napsat, že už mám skoro +3kg a břicho jak sud! No vážně, už od začátku jsem doktorovi říkala, že rostu nějak moc rychle, ale nevěřil mi, tak se docela těším, až mě v úterý uvidí. Těhotenským kalhotám jsem se bránila, ale už se vlezu jenom do jedněch a ty už taky nosím jenom na procházku, sedět se v nich už nedá
Před Vánocema jsem byla na scriningu a vyšel v pohodě, tak jsem měla první vánoční dárek. Prcek měl ve 13tt skoro 14cm, tak už je mi jasný, proč se do ničeho nevlezu.
Chtěla jsem se zeptat, jestli je na tom někdo podobně a jestli vás taky svědí břicho. Někdy je to děs, už jsem si koupila krém a je to trochu lepší, ale stejně nevím, jestli je to normální?! Myslíte, že je to jenom tím jak se rychle kulatím? Břicho mě začalo svědit ještě než jsem věděla, že jsem těhotná..
Jestli máte stejnou zkušenost písněte mi prosím, zdravím všechny šťastné těhule ![]()
Ahojky holky,kolem svátků jsme s manželem lítali po svých příbuzných, tak jsem tu nakoukla až teď. Přeji Vám všem vše nej v nového roce, hlavně ať jsme zdraví i naše miminka!
Vítám nové těhulky!!!
22.12. jsem byla na těch tripl testech. Výsledky budu vědět až 5.1., kdy jdu na kontrolu. Doufám, že dobře dopadnou.
Jinak mě už bříško je taky trochu vidět, ale jestli jsem přibrala přes svátky to nevím. Váhu nemám, uvidím na kontrole.
Tak se zatím mějte hezky a užívejte si těhulkování
Ahoj holky,
předem všem přeji všechno nejlepší a také hlavně hodně zdravíčka do nového roku. Taky zatím čekám na výsledky tripl testů, měla bych je vědět do konce příštího týdne a pak taky ještě ta genetika… Co se týče těhu kalhot, tak jsem jedny koupila na aukru za 350Kč na zkoušku (nové se mi zdály na tu chvíli moc drahé)a jsou fakt super, nikde netlačí.
ma30 - nemůžu říct, že by mě svědělo přímo bříško, ale je pravda, že mě teď kůže svědí častěji. Taky se mi zvětšilo pár znamének, pan doktor říkal, že je to těhu hormony.
ahoj holky,
s tím svěděním, já jsem jak na jehlách. Furt se mažu, bříško a prsa olejíčkem hipp pro těhulky, zbytek normální tělovým mlékem, ale to jak mě svědí nohy, to je děs. Je to jako bych ležela furt na takové té chlupaté kousavé dece. Svědí mě tak aj záda a ruce ![]()
Jinak vítám nové těhulinky, blíženci mi neva, mám spoustu přátel blíženců a jsou prima, i když u mě se to může třebas zvrhnout i na býka ještě a vlastně i na raka, no sama jsem zvědavá ![]()
Já budu výsledky z tripple testů vědět až 13. Ale taky doufám, že to bude ok. Dneska jsem se vážila a už taky přibírám, už jsem na 63 z původních 61
A bříško už se rýsuje…
Ahoj holky, přeji všem hodně štěstí do nového roku a samozřejmě v červnu krásná zdravá miminka.
Já už jsem o takové 3,5 kg těžší, hrůza! Zítra musítm oznámit tu šťastnou (jak pro koho, že) novinu ještě šéfovi. Jinak rodince jsme pod stromeček rozdali čápy a byla z toho opravdu ohromná radost a sláva. Dcera např. řekla, že je to hned druhý nejlepší dárek po mobilu, no to jsme se teda nasmáli. Babička už nám teď ve slevách nakoupila dupačky a košilky
Nejvíc jsem byla ale překvapená z reakce tchána. Hrozně mě objímal a pusinkoval a pak prakticky na cokoli co se doma dělo nebo mělo dít říkal - záleží jak si přeje nastávající mamimaka
V úterý jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, zda dr. udělá UZ a uvidím miminko. O vánocích jsem byla dva dny nějaká špatná (horečka, střevní potíže..) tak doufám, že to miminku nějak neublížilo. Závidím všem, co už vědí pohlaví děťátka! Kdybych to věděla, už bych snad nakoupila výbavičku! Koukám už po kočárkách a po všem
Pořád jsem řešila, zda na horách lyžovat nebo nelyžovat, ale řeknu vám, že se mi vždy sotva povedlo vylézt k vleku a i po procházkách do kopce jsem byla tak utahaná, že jsem na lyže ani nepomyslela…přitom břicho zas tak veliké samozřejmě nemám, vůbec to nechápu, že už teď nic nevydržím ![]()
Raduš, tak jsi také zaregistrovaná, jo… to je fajn, mohly bychom pak spolu třeba chodit na ty kurzy cvičení pro těhotné, co říkáš? Je to myslím od 24. tt a registraci tam chtějí od 20.tt, co jsem četla. Já bych nějaké cvičení asi moc potřebovala. Plánujeme i tu předporodní přípravu s partnerem, to ty asi neplánuješ, viď?
Ahoj holky,píšu po dlouhé době,čtu pravidelně,ale z domu se mi nějak nechce psáti z noťase a PC obsazen mladou.Apropo svědění:já bych si rozškrábala prsa,mě holky tak bolí,pořád,rostou,taky pořád,strašny,váha se radši nevážím,stačí 12 poradna a tam jim ukazuje o 4kg víc než doma,takže na zhroucení.Jsem nachlazená brutálně,nemůžu vůbec dýchat a dotoho jsem chytla od mladé zánět spojivek,v sobotu jsem nerozlepila oko.Nevíte jestli to nemůže mít vliv na mimi bo je to infekční???No nechť se děje vůle boží,zatím bych dala nevím co moci aspoň dýchat nosem.papa
Dobré ránko děvčata ![]()
Tak se zase po pár dnech hlásím z roboty ![]()
Mezi svátkama a Novým rokem sme se nakonec stihli přestěhovat do novýho bytečku takže sem moc nestíhala sem nakouknout ![]()
Dneska si mám volat na výsledky triplů tak sem zvědavá, ale po super výsledku za screenu si z triplama nedělá hlavu ani můj gyndař
takže sem docela klidná.
Co se týče toho svědění, tak já bych se uškrábala, bříško svědí jen občas, ale všechno ostatní bych snad rozdrápala, ale ve středu jdu na zkoušku svatebních šatů a doladění doplňků, tak nechci vypadat jak po útoku dravé šelmy
jediný co mi dělá starosti jsou botičky na svatbu nemůžu žádný normální bílý a pohodlný sehnat.....já snad poťápu v papučích
![]()
No a přes Vánoce se mi bříško tak vylouplo, že teď kolegyně v práci koukala jak vyoraná myš. Před Vánocema si toho ještě nemohl nikdo všimnout a teď je to už fakt mega vidět ![]()
Nic musím jít makat … zatím papa ![]()
Ahoj holky, zdravím vás v novém roce. My měli výsledky tripplů už během svátků, jsou v pořádku, ale co mě znervózňuje, tak, že zatím žádné pohyby. Už se nemůžu dočkat toho velkého ultrazvuku, aby mě uklidnili, že je vše OK. Jinak mi totiž můj gyndr. ultrazvuk už vůbec nedělá, dělal naposled někdy na začátku těhu… prohlídka je vždy jen kontrola čípku, váha, tlak, moč. Miminko jsem viděla naposled na tom screeningu ve 12. týdnu a to už je víc než měsíc ![]()
Ahoj holky, taky vás zdravím z práce, to volno uběhlo sakra rychle a já už tady zase straším…ale to vstávání a aklimatizace nakonec nejsou tak strašné, jak jsem myslela.
Kontrolu mám ve středu, doktor slíbil i UTZ, tak se moc těším.
Leontýnko, chápu tvé obavy, taky jsem mimi naposled viděla u screeningu a kdyby mi doktor neslíbil, že mi teď udělá UTZ i vezme krev na tripply, tak bych taky UTZ chtěla a zaplatila si ho. Přeci jen pokud necítím pohyby a v mém případě nemám břicho, nepřibírám a vůbec si nepřipadám těhotně, tak se potřebuju uklidnit, že je mimi v pořádku a vidět ho. ![]()
Tak sem cinkla na gyndu a triply mám naprosto v pořádku ![]()
No já už sem obdržela 3× šťouchnutí prcka. Jak sem volala dr. tak sem se ho na to ptala a popsala sem mu místo, kde sem to cítila a on říkal, že to bylo určo mimčo, takže sem klidnější. Teď už jen aby mi řekli kdopak mě to vlastně kope ![]()
Ahoj děvčata!
Hlásím se z postele, kde si pro změnu léčím příšerný kašel a nachlazení. Musím se taky podělit o zážitek z prvních pohybů mimi. Přesně na Nový rok jsme slyšeli přes stetoskop srdíčko mrňouska a následoval celodenní tanec v bříšku
, takže to nešlo přehlédnout:-) Do téhle doby jsem cítila spíš něco jako šimrání, ale teď už to cítil i můj manžel. S váhou jsem na tom podobně, tedy asi 3 kila navrch. Dnes odpoledne (pokud budu schopná)jdu na posouzení na ortopedii kvůli kyčlím, tak mi držte palce, jsem z toho maličko nervózní.
Kajko, gratuluji k dobrým triplům a držím palce všem ostatním, které čekají na výsledky. Jinak já taky měla na podzim problém sehnat svatební botky. Teď přes zimu nebývá moc výběr a v půjčovnách jsou docela drahé:-(
Co se týká toho svědění, tak koukám, že to má asi každá. Mě svědí trošku bříško a záda. Mno a to ještě nenosíme celou tu tíhu, to nevím, co budeme dělat potom.
Už některá plánujete předporodní kurzy cvičení nebo tak něco?
Ahoj holky,
můj gyndař dělá ultrazvuk při každé kontrole, ale asi je to tím, že nechce nic podcenit (už jednou jsem potratila
).
Kajjko - jakou máš velikost nohy? Mám doma pohodlné bílé lodičky ze své svatby (vel. je buď 39 nebo 40) budu se muset podívat. Měla jsem je na noze já a pak je měly půjčené dvě kamarádky, od té doby jen leží v botníku. Jestli budeš mít zájem pošlu Ti foto mailem…
Co se pohybů týče, zatím vůbec nic necítím, ale Dr. říkal, že to je normální, že mám ještě čas…
Lenajs: mám to stejně jako ty, (necítím se těhotně, neroste mi nějak moc břicho…) jen teda můj gyndr. mi žádné placené ultrazvuky nenabídl a když jsem se ptala na to, jestli mi udělá ultrazvuk, tak na mě koukal, jako bych spadla z višně
prý si mám počkat do 20. týdne na ten velký ultrazvuk, který mi budou dělat jinde… ![]()