Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13739
30.12.09 17:52

Ahoj holky, moc vás zdravím

Maxi, chápu tě, já jsem taková ješitka a ráda si užívám, když se mě lidi ptají na těhotenství atd., takže rozumím, že tě i ten přístup sousedky trochu naštval.

Jinak co te týče tripplů, tak mi doktor říkal, že nutit mě sice nemůže, ale že oni jsou povinni je udělat, že se snad do budoucna uvažuje o nahrazení tripplů právě NT screeningem, protože je přesnější, ale zatím vzhledem k tomu, že screening je dobrovolný, tak se prostě řídí těmi tripply. Ale říkal mi, ať se nebojím, že když mám dobrý screening, že oni k tomu přihlížejí a že z jeho zkušenosti každá, která měla dobrá screenig, měla pak dobré i tripply.

No a k mateřské, tak já půjdu dolů asi o víc než 3000,–, ale ona je ještě otázka, jak to vlastně s náma bude. Slyšela jsem, že to snížení by snad mělo bát dočasné a že v květnu by se měla zas zvýšit. Ale kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
30.12.09 18:30

Tak mě nemocenská už konečně přišla, dokonce někdy včera (tj 29.12.) :-) Ještě včera ráno jsem jí na účtě ale neměla, tak musela přijít v průběhu dne.

Maxi, já tě chápu, já bych se zachovala stejně. Přece se v těhu nenechám nakazit a že zrovna ona to nechápe, tak to je divný.

Až půjdu 5.1. na KO, tak se mé dr na ty tripply zeptám, co mi na to řekne ona. To mi bude na ně brát krev. Snad mi bude dělat utz, chci aby se zkusila podívat, co že mi to tam vlastně roste :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
30.12.09 18:45

Res, koukám, že až půjdeš na ty tripply, tak už budeš v 18tt. Já na ně jdu 6.1. a budu 15tt+6. Doktor to pohlídal, protože by se měly dělat v 16tt, jinak hrozí falešně pozitivní výsledek. Často je to falešně pozitivní právě kvůli tomu, že se krev vezme ve špatnou dobu. Ale nevím teda, jakou roli hraje třeba týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
30.12.09 20:40

Ahojky holky :wink:
k těm triplům, mě bral dr. krev na tyto testy 22.12. , taky nadhodil něco o tom je důležité odebrat krev ve správný čas, že hrozí falešně špatn výsledky.
No ale doufám, že nám to šem dopadne dobře. Já si mám volat na výsledky 4.1. tak sem zvědavá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
30.12.09 22:24

Lenajs, já jdu na ně příští týden, to budu 17+3tt (podle PM). Ona má nejspíš dovolenou, páč je to mezi svátky, tak to dřív vzít ani nemůže. Taky se jí na to chci zeptat, ale myslím, že jsem někde četla, že se to dělá mezi 16tt a 20tt, ale fakt si tím nejsem jistá. Ale vzhledem k tomu, že mi vyšel dobře screening, tak i kdyby mi vyšli pozitivně, tak bych si z toho nic nedělala a věřila bych spíš tomu screeningu. No uvidíme, co mi na to řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
30.12.09 22:29

ahoj holky,
dnes jsem se byla registrovat v porodnici v Praze u Apolináře. Šla jsem tam o hodïnu a čtvrt dřív díky příspěvku luci a dobře jsem udělala. Byla jsem osmá a paní naštěstí přišla o půl hoďky dřív, takže to šlo i rychle. Dnes se právě zapisovalo na celý týden kvůli svátkům a tak tam bylo šíleně moc lidí. Naštěstí nikdo nepředbíhal :-)

mateřská - u nás to bude taky 5 tis měsíčně a to snížení má být na celý rok, takže mám holt smůlu. Ale zase budu mít víc oproti první mateřské tam byl strop 14,5 tis a bylo jedno kolik bereš, takže aspoň něco.

těhu oblečení - tak já už nosím od štědrého dne, nějak mi vyskočilo bříško. A když už ho mám, tak ho chci unosit. Ono pak ještě po porodu cca měsíc nebudete moci do svého původního oblečení, než bříško úplně splaskne. Váha + 3 kg, ale to mám hned od začátku.

maxi - každá se teď chováme tak trochu sobecky, to je v pořádku. Jen si to pořádně užívej!!!

tripply - já na ně nejdu, mám za sebou to CVS, takže není třeba

nemocenská - já jsem taky na neschopence, ale až od 7.12., takže teď dostanu od zaměstnavatele a pak budu hned volat na sociálku, kdy mi přijde zbytek za prosinec. Taky máme hypotéku a z jednoho platu bychom nevyšli, takže je budu uhánět, co to půjde. Myslím, že snad na to mají 40 dní a pak už to musí chodit v termínu. TAky teda záleží na zaměstnavateli, jestli má vše v pořádku a kdy neschopenku doruší na SSZ.

pohyby ****- no já mám ještě času spoustu, ale v 18 týdnu už to možné je, spíše teda u druhorodiček, ale někteří to cítí dřív.

a neodolala jsem a koupila jsem první růžový overálek ve slevě v tescu. Ale jinak to přehánět nebudu, mám spoustu věcí, sice modrých, ale kort ze začátku to mimi roste fakt rychle, takže to nemá cenu. JO holky, hlavně nenakupujte hodně velikost 56, Filip to měl 14 dní, takže jsme spousta věcí na sobě ani neměl. Pokud nebudute mít mimčo 2,5 kg, tak to fakt neunosí, spíš tu 62 a dál. V 56 jen pár věcí. Mně to pak bylo líto, že to vůbec neunosil. A taky se vyplatí počkat, ono spousta věcí dostanete nebo podědíte. Ale dost často až ke konci těhu, takže pak toho máte hafo.

tak hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
30.12.09 22:30

Tak jsem na to koukla na ten červencový papír a tam je napsáno 15 - 18tt, tak by to mělo být v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
31.12.09 10:53

Res, já jsem taky koukala na net a našla jsem 15tt-18tt. Takže v pohodě, ale já taky kladu větší důraz na NT screening a i kdyby byly ty tripply pozitivní, tak stejně počkám do velkého UTZ. Hlavně ať ten je pak ok. Ale tak jak tak věřím, že bude všechno v pohodě.

I když holky, já se cítím tak strašně netěhotně! Břicho nikde, dnes jsem se vážila a kilo dole, prostě nic! A to jsem si myslela, že jakmile otěhotním, hned mi břicho vyleze, ale zatím tam mám jen ten svůj klasický špek, který těhotenský pupík nepřipomíná ani zdaleka. No tak jsem z toho taková nesvá. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
31.12.09 15:45

Ahoj holky,
díky moc za podporu. Už jsem si to trochu srovnala :mrgreen:
Ale já to snad přitahuju. Včera večer mi jiná sousedka vykládala, že od ledna mám zůstat doma a užívat si to. Že ona s oběma dětma pracovala až do konce těhotenství a že už by to znova neudělala. že manžel dítě chtěl, tak ať se snaží. Jako bych ho já nechtěla. Málem jsem ji poslala do háje. Sama moc dobře ví, že hypotéku za nás nikdo nezaplatí (platíme 18tis./měsíc a to fakt z nemocenský nepokryjem). Dokud je mi dobře a mimčo je v pořádku, chci pracovat a dávat aspoň něco málo stranou, aby to pak nebyl takový mazec. Ještěže mi zbývá hodně dovolené a za příští rok mi naskočí celá, tak mi to pak mezi mateřskou a rodičovskou zaměstnavatel zaplatí, tak si aspoň trochu přilepšíme :lol:

Podobně startuju, když někdo zahlásí, že se stěhuje a že je teda lepší vyhořet, než se stěhovat. To vždycky vidím rudě, protože takový člověk nikdy nevyhořel, jinak by to nikdy neřekl (my bohužel kdysi vyhořeli a nepřeju to ani největšímu nepříteli).

Tak to jen tak pro pobavení, místo zábavného TV programu :mrgreen:

Přeju všem hodně zdraví, štěstí, úspěchů a hlavně zdravá mimi v příštím roce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
31.12.09 15:51

Raduš, ještě k té nemocenské: sociálka má ze zákona 30 dní, ale bohužel vůči ní neexistuje žádný postih, když to nestihne. :cert:

Jinak dneska mi manža říkal, že tenhle týden mu volal pojišťovák a ptal se ho, proč zrušil povinné ručení na svá 2 firemní auta. No manža zůstal stát s otevřenou pusou, protože nic nerušil. Takže někdo zřejmě přes známého nebo se zfalšovanými doklady zrušil obě pojistky, už k 2.12. a manžovi o tom ani nepřišlo oznámení. Umíte si představit, co by se stalo, kdybychom se někde vybourali? (Máme v pojistce i pojištění posádky auta.) A to manža v prosinci najel 4000 km. To je fakt prasárna a vůbec nechápu, proč někdo něco takového udělal. Tak okamžitě volal známému na kriminálku a podal trestní oznámení a uvidí, co bude dál. Kam ty lidi spějou, to fakt nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
31.12.09 18:46
Maxina píše:
Ahoj holky,
díky moc za podporu. Už jsem si to trochu srovnala :mrgreen:
Ale já to snad přitahuju. Včera večer mi jiná sousedka vykládala, že od ledna mám zůstat doma a užívat si to. Že ona s oběma dětma pracovala až do konce těhotenství a že už by to znova neudělala. že manžel dítě chtěl, tak ať se snaží. Jako bych ho já nechtěla. Málem jsem ji poslala do háje. Sama moc dobře ví, že hypotéku za nás nikdo nezaplatí (platíme 18tis./měsíc a to fakt z nemocenský nepokryjem). Dokud je mi dobře a mimčo je v pořádku, chci pracovat a dávat aspoň něco málo stranou, aby to pak nebyl takový mazec. Ještěže mi zbývá hodně dovolené a za příští rok mi naskočí celá, tak mi to pak mezi mateřskou a rodičovskou zaměstnavatel zaplatí, tak si aspoň trochu přilepšíme :lol:

Podobně startuju, když někdo zahlásí, že se stěhuje a že je teda lepší vyhořet, než se stěhovat. To vždycky vidím rudě, protože takový člověk nikdy nevyhořel, jinak by to nikdy neřekl (my bohužel kdysi vyhořeli a nepřeju to ani největšímu nepříteli).

Tak to jen tak pro pobavení, místo zábavného TV programu :mrgreen:

Přeju všem hodně zdraví, štěstí, úspěchů a hlavně zdravá mimi v příštím roce :kytka:

maxi, já taky v prvním těhu pracovala až do konce, šla jsem těch 6 týdnů před porodem. Pokud ti je dobře, tak proč ne. Teď musím být doma a práce mi chybí. Já si začala přivydělávat od 1,5 roka Fildy, už jsem potřebovala trochu změnu a taky i pro pocit, že manžel na to není všechno sám. Teď mám s nemocenskou útrum a vím, že mi to bude chybět. Stačil by mi jeden den v týdnu. Tu dovolenou ti proplatí, ale musíš si zažádat, jinak ta povinnost tam není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10983
1.1.10 16:04

Ahojky,a všem krasný nový rok.Jsem tu nová.Taky čekám mimčo v červnu,termín mám 17.6.Tak se moc těším. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
1.1.10 16:07

Ahoj holky v novém roce :-) Sotva nový rok začal, tak do ruky nehezký dopis se mi dostal. Z Genetiky mi napsali něco, čemu vůbec nerozumím a teď se nikomu nedovolám, abych se zeptala, co to znamená. Nevíte náhodou co to je? Něco málo opíšu:

Vyšetření vrozených trombofilních stavů: byla prokázána mutace C677T v genu pro MTHFR v heteroygotním stavu i mutace A1298C v genu pro MTHFR v heterozygotním stavu - (vloha od jednoho Vašeho rodiče je normální, od 2. rodiče je mutovaná) - tato mutace může zvyšovat hladinu homocysteinu v krvi a tím riziko trombembolické komplikace. Pak něco že mam jít na nějaké vyšetření na hematologii k tý mý doktorce. No a pak něco o tý celiakii, že mam nějaký ty alely, který jsou přítomný u 95% lidí s celiakií a u 20% zdravých kontrol a že přítomnost toho genotypu zvyšuje riziko onemocnění celiakií 50× oproti populaci. A na závěr, že screening je negativní, tak shrnutí výše uvedeného, doporučení na vyšetření a riziko DS 1 z 23831, NT 1,5mm. Nevíte někdo něco o těch mutacích? To je pro mě jedna velká neznámá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10983
1.1.10 16:28

tak to mě mrzí.Sama čekám na výsledky z amniocentézy,tak znám ty nervy.Tak se drž. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
1.1.10 17:55

Ahoj Evko, vítám tě u nás :kytka: No já už si nervíků docela užila, ale tohle by snad nic hrozného být nemělo. Zatím jsem našla, že se to snad týká srážlivosi krve, teda jeden ten gen, ale ten druhý vůbec nevim. To je hrozný mít výsledky v ruce a nerozumět jim. Držím ti palečky, aby výsledky z amnio byly v pořádku, ale určo budou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí