Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
zdravím Verču. (ostatní samozřejmě taky, ale Verča tu dlouho nebyla)
Kajjko, jsem ráda, že jste se takhle hezky zabydleli, a hlavně že ten tvůj se za tebe postaví a rodiče drží v mezích, ať tě zbytečně nestresují. Ale všude je něco…
Jak jsi Veru psala s tím plaváním: dnes večer chceme jít ke známému do bazénu - má v Pze v Hloubětíně (takže od nás tak 15 minut autem) bazén se slanou vodou, chodí k nim plavat těhotné i maminy s dětmi (2× týdně dělají podrobné rozbory vody, navíc ve slané vodě se bacily „utopí“). Snad to ten můj stihne z práce domů, jinak mám smolíka.
Ale fakt bych si chtěla aspoň 20 minut zaplavat, na záda to je lahoda. Pak vám napíšu.
Jinak já asi nepůjdu na triply
Četla jsem, že se dělají mezi 15+0 a 16+0 a já jdu na kontrolu k MUDr. až v 16+5 (podle utz to bude dokonce něco mezi 17+0 a 17+3).A doktorka mi o nich nic neříkala, tak třeba se jim vyhnu.
Jsem zvědavá, jestli budu muset na testy na cukrovku. Prý je to pěkný hnus, ale na druhou stranu prý může být těhu cukrovka docela nebezpečná. Tak nevím, jestli se na to mám ptát nebo radši mlčet.
My kočárek ještě neřešíme, ale kamarádka mi poradila, ať mrknu na Bébécar - prý mají širší korbičku, takže pro naše mimi, která v zimě budou mít cca 7 měsíců, je to potřeba. Tak uvidím. Nakupovat ale určitě budu až ve 3. trimestru, pokud se mezitím nevyskytne nějaká výhodná koupě ![]()
Já fakt nevím, jak to uděláme s penězi. Mám v hypo bance peníze na 3 hypoteční splátky, ale pak nevím nevím ![]()
Víte, co nechápu? Váha mi pořád nahoru nejde, ale přitom bříško mi roste pěkně
Dneska se mi v plavečkách pěkně vyvalí (to je poprvé, co ho nebudu zatahovat, ale naopak vystrkovat
)
Ahoj lenajs,
ja na velky UTZ budu 20plus 4.
Jinak do tabulky prosim velky UTZ 28.1., kontrola 10.3. (Ano prosim, je to brezen, nepreklepla jsem se
) Pry me potrebuje videt jednou za 8 tydnu
No snad mezi tim jeste pujdu do nemocnice, cekam na vysledky te krve, ty maji byt nekdy na konci ledna, pry snad uz budou hotove na ten velky utz.
Je mi dneska jeste hur, mocak uz se lepsi, ale mam nejakou chripajznu, na plicich me boli, jako by tam stal buldozer, tak doufam, ze to nakonec nebude prasecak
Kaslu, boli me v krku, pali me oci, mam ucpany dutiny a vubec nemam chut k jidlu. Snad to malicky netrpi se mnou ![]()
Milovice sou u Zdounek
Nevím jestli Zdounky znáš, jinak ještě kousek od Milovic sou Kostelany tam je ten velkej Ranč rodiny Manďákových
Já bych taky chtěla zasněžený fotečky ale mám strach aby buď fakt nebyla kalamita a nebo aby nezačalo tát, v břečce to by byl fakt mazec
no ale nemusím se strachovat o čistotu šatů už je vracet nebudu, jelikož je to kousek z loňské kolekce tak je prodávají za půjčovní cenu 3.500 kč
což je super cena a budoucí švagrové se moc líbijou a říkala že až se jednou bude vdávat a doufám že to nebude tak dlouho trvat, tak by si je půjčila jen by se třeba trochu upravily ![]()
Leni : já budu na velký UTZ 21+0tt a když sem se tam objednávala tak mi ta baba říkala že potřebují abych měla ukončený 20 týden že by to vyšetření jinak nabylo
prej dost efektivní
no nevím ale když to říkala tak tomu věřím ![]()
Já sklerotik ![]()
Chtěla jsem vám říct, že kdybyste měli problémy s kvasinkami a neměly po ruce svého doktora, tak v těhotenství se dá používat od firmy Helvetia Pharma „Globulus cum natrio tetraborico“ - čípky, balení po 10, volně prodejné. Doktorka mi je teď doporučila, jak jsem měla podezření na zánět močáku a to je často spojené se záněty. Prý pět dní po sobě každý večer jeden čípek, pak obden (je třeba využívat všechny).
Stojí to asi 85,–, píšou tady, že je to dobré i pro prevenci. Takže to doporučují hlavně těm, co chodí plavat.Můj předchozí doktor mi je kdysi taky doporučoval a je fakt, že mně vždycky zabraly ![]()
Veru, a máš horečku?
Kajjko, já ti nevím, ale já zase četla, že velký utz se dělá mezi 18+něco a 20+0. No, možná je to podle přístroje - na genetickém screeningu jsem pochopila, že podle velikosti mimíse určí orientační délku těhotenství a podle toho jim i v PC naskočí, jaké údaje jsou v normě a vůču nim se to pak porovnává. Tak nevím. Hele, stejně s tím nic neuděláme, tak nám nezbývá než věřit, že ví, co dělají:o)
Maxina Ahooj, tebe taky zdravim! Jujky, to si mi ale dostava vreleho privitani!
Asi je to tim, ze je Anglie zasypana snehem - my mame ve meste cca 10 cm, v Leedsu maji tak 30 a Skotsko pul metra. No jo, je tu kalamitni stav. Lidi pry vykupuji chlepa a mleko a taky pry sul na sypani chodniku. ta pry dosla, tak berou ve velkem sul do mycky
Ja se z nich zblaznim. I kdyz moje zlaticko je Anglan, tak se jim musim smat. Jsou to volove. Vcera rikali ve zpravach, ze lidi neprisli do prace, protoze pry meli pred barakem snih, tak nechteli nic riskovat a vcerejsi ekonomika prisla o 20 milionu liber. Debilove… Proto si nechci zmenit svuj pas za anglicky, nebot bych se kazdou zimu musela stydet ![]()
Co se tyce kocarku, tak jsem chtela trikolku od X landera, ale 2008, na 2009 se mi nelibili kolecka. Jenomze mi zacalo vrtat hlavou, ze kdyz si ho dovezu z CR a nahodou se neco stane, tak jak ho budu reklamovat??? Takze jsme vcera koukali na znacku Jane, je to pry nejlehci kocarek na trhu, cetla jsem recenze a holky davaly do minusu jen vysokou porizovaci cenu, ale pry tak kvalita stoji za to. nemate nekdo zkusenosti, nebo nepremyslite nekdo o koupi?
Pridavam fotku a na strankach popis:
Kajjka Tak to mi nic nerika . . .Asi spis znam tu stranu vic na Prerov
Jinak si poridila fakt dobre. Musis pak po svatbe prihodit fotecky!
Maxima Ja nevim, citim se na zvysenou, nemam doma teplomer
Ale uz jsem volala mojemu, tak ho koupi.
ten kočárek je moc hezkej
ale já nevím proč sem se zatvrdila a nechcu s jedním kolečkem, nejlíp se 4ma a neotočnýma, nějak se mi to na těch konstrukcích nelíbí, moc bych chtěla klasiku ale aby byl kombinovaný a v sadě aj se sedačkou no ale zatím sem na žádnej za rozumnou cenu a zároveň hezkej nenarazila.
No ještě je čásek ![]()
Maxi: to mě trochu zarazilo já fakt nevím ale ona fakt říkala po ukončeném 20tt no to sem zvědavá… ![]()
Maxi, tripply se dělají do 18tt+0 jsem zase četla já, takže si myslím, že krev ti vezmou.
Velký UTZ se prý zas dělá od 20tt+0 do 22tt+0
Tak se v tom vyznejte. Teď jsem zjistila, že to echo je ještě něco navíc a dělá se 21tt+ něco a je povinné. Já jsem z toho dneska fakt jelen.
Maxi nedalo mi to a mrkla sem na stránky Baby online a tam píšou 18. - 23. týden no taky dobrý interval ![]()
jo ještě dokud sem tu
jak je to s tím velkým UTZ platí se nebo ne? Já koza se na to zapoměla optat a fakt nevím, protože sem četla že to není rutiní vyšetření a nedělá se všem což mi připadá divný ![]()
Ahojky holky,
tak se hlásím z úterní kontroly a z výsledků tripl testů, které dopadli dobře. Prý mám krevní obraz na jedničku s hvězdičkou. Mám jen trošku zvýšený cholesterol. Kontrolu mi doktorka jako vždy udělala bez ultrazvuku. Jen mi prohmatala dělohu, změřila břicho a poslechla srdíčko mrňousa. Ještě že jdu za 14 dní na ultrazvuk, už se nemůžu dočkat, ach jo už aby to bylo. Jinak bych prý měla během 14 dnů už cítit šťouchance malýho, už aby to bylo. Jinak bolesti břicha mám pořád a svědění mám taky.
Res, napiš si do tabulky další kontrolu mám 3.2.
Maxi, z toho si nic nedělej,já to mám stejný. Břicho se mi dělá, ale váha zatím zůstává. Doktorka na to zatím nic neříká, uvidíme třeba začnem přibírat až kolem toho 20tt
Kajko, nic si z toho nedělej, já se taky zapomněla zeptat, tak jsem tam volala po druhé. Sestřička říkala, že když mě na to můj doktor doporučil, tak neplatím. On mi to napsal do průkazky, sice to nejde přečíst, ale myslím, že jsou zvyklí ![]()
no mě sice vypsala žádanku, ale tu sem měla aj minule a nebylo to na nic.
No tak zase vypláznem další prašule
ale zato uvidíme miminko ![]()
Kaji, já myslím, že se neplatí nebo mi alespoň doktorka nic neříkala, jenom kdybych chtěla, tak si můžu zaplatit video, ale to jsem se zapomněla zeptat kolik to tak stojí.