Poradna duly
Jana Čurdová
Leontynko, tak to jsi mě uklidnila, mám pocit, že všem holkám roste břicho a mě ne a já jim pak závidím.
Mě gyndař tvrdil, že pojišťovna hradí jen 3 UTZ na těhotenství, ale moc tomu nevěřím, protože co sleduju, tak to má každý jinak a tvrdí něco jiného. Jinak každý další UTZ na vyžádání u mého dr. stojí 150,– Kč, což není tak strašné.
Ahoj holky,
tak jsem ráda, že nejsem jediná, co se drbu…
Jinak se už po prvním trimestru infekcí tak bát nemusíme, miminka už jsou „velká“ a lecos zvládnou! Tak to všude píšou…Já jsem ještě žádné pohyby necítila, teda asi, tak už aby to bylo, budu klidnější, však víme..klidně ať dělají stojky, co?
Zdravím všechny!
holky víte jak jsem psala,že jsem si objednala ten těhu pás,no s poštovným mě přišel na 460Kč a ještě je mi hodně velký,tak ze zoufalství,že mi leze pořád ven břicho a záda a manža z toho šílí,ustřihla jsem staré krátké tričko a ten spodek mi slouží jako těhu pás,akorád je to 100× lepší,oplejší,teplučko a protože mám takových krátkých triček teď stokomrdesát,budu mít pásy několikatero barevných varicí.Jen tip kdyby někdo náhodou nechtěl investovat do orig.pásu,já si teď trhám vlasy na hlavě,že mě to nenapadlo dřív.pa
ahoj holky,
drbání - já se taky drbu, ale myslela jsem, že je to tím mrazem, že se vysušuje víc pokožka.
luci - já na ty kursy chodit nebudu. Chodila jsem v prním těhu na cvičení, předporodní kurs i kurs příprava na dítě. Teď bych stejně neměla hlídání a ještě si to dobře pamatuji.
lenajs - někomu začne růst bříško až hodně pozdě, tak si z toho nelam hlavu. Já kdyby mě občas nebolela prsa, tak si taky připadám jako netěhotná
a gratuluji k těm, co už cítí pohyby. Já už bych fakt chtěla, aspoň bych se nenervila, zda je vše ok.
tak se mějte hezky
Ahoj holky, tak já taky po dlouhé době něco písnu..
22.prosince jsem byla na kontrole a dr. mi řekl, že je vše v pořádku, takže jsem taky měla klidnější Vánoce ![]()
A asi budu mít kluka, ale ještě mi to doktor nechtěl potvrdit, ale řekl, že to vypadá na kluka:) to bude mít tatínek radost
Jinak Vánoce v klidu, plno dárečku dostalo hlavně mimčo, to bylo nejhodnější.. ![]()
Ještě zvládnout 15tého stěhování do svýho a můžeme zařizovat pokojíček
už se tak těším! ![]()
Capri: jj stěhování
to už mám naštěstí za sebou a v pokojíčku máme zatím jen skříň pro prďu s prvníma přírůstkama oblečků a hraček
Já pořád čekám s nakupováním až do dne, kdy mi řeknou, copak se nám to narodí, nechcu všechno neutrální, už sme dostali nějaký žlutý a zelený
oblečky, tak aby to nebylo jen na jedno brdo.
No a jak sme se stěhovali a všechno se čistilo tak sem si blbec nevzala rukavice(né že bych je někdy na mytí čehokoli krom WC používala) a pěkně se mi osypala ruka, tak nevím jestli to bylo tím nebo sem něco nerudnýho slupla…každopádně mě teď už svědí naprosto všechno
a na zkoušku šatů půjdu jako debil s rozškrábanou nohou
sem se v noci trošku potřebavala poškrábat ![]()
Ahoj holky,
ulevilo se mi, že se nedrbu sama
někdy je to fakt šílené.
Kajjko, jestli budeš mít dlouhé šaty, tak to stejně nebude vidět ![]()
Prosím prosím, potřebuju poradit. Asi tři dny se mi chce každých půl hodiny na malou, ale není to žádná trága, když zrovna nemám po ruce WC, tak můžu jít klidně i za další hodinu nebo dvě, na druhou stranu když jdu hned, tak mám co čůrat. Žádné jiné příznaky nemám, tak nevím, jestli mám plašit a jít k doktorce (jestli to není začínající zánět), nebo jestli mi jen děloha tlačí na močák (mně už teda bříško vylezlo, jen to teď můžu svést na Vánoční obžerství, když se tak podívám na lidi kolem sebe
)
Ahojky
po delší době vás zdravím
Bříško mi vyrostlo už před vánocema (mám navrch 3 kila), každý se mě ptá v kterém jsem, že to není možné, tak si mě dovedete asi živě představit, nechci se vidět na konci těhu ![]()
Dneska jdu na ko ale pochybuju, že mi dr bude dělat utz takže pohlaví se na 100% dozvíme asi až ve 20tt ![]()
Jinak se teda zatím nedrbu ![]()
Pajušo super těhu pás
škoda toho kupovaného
Už se hrozně těším na teplo, to oblíkání mě vůbec nebaví ![]()
Gratuluj k úspěšným kontrolám ![]()
Maxi: no tak myslím že pokud nemáš pocit pálení atd. jako při zánětu, tak je to v poho. Já jsem na WC taky jako doma
ještě že ho mám hned u kanclu,to že sem tam každou chvíli, si zase tak moc lidí aspoň nevšimne
ale já hodně vypiju, takže se ani nedivím
jinak mě snad mimčo tlačí postupně všude, nevím jestli je to tím, že by se vrtělo nebo coto ![]()
Ahoj holky, tak mám po kontrole, vše je ok!
Dr mi dělala jenom vnitřní utz a z toho pohlaví nepozná, tak musím vydržet do velkého utz. Dneska bylo mimi vidět tak od břicha nahoru, ale pěkně sebou mrskalo a házelo ručičkama
Když jsem vychrlila na doktorku všechny svoje otázky, hlavně ty ohledně výsledků z genetiky, tak mi řekla, že mi přijde odštípnout internet
No vůbec teda netuším, jak to mohla poznat, že ho doma máme
Jinak mě teda ve všem uklidnila, ta mutace nic není, prý to má 40% populace, predispozice dítěte k celiakii 95% nic nového, s tím jsem stejně počítala, že jí bude mít, na testy krve RH faktoru manža jít nemusí a hezky mi vysvětlila proč, takže klídek a pohodička dneska
Jinak s tou amnio, taky mi to nedoporučuje tam jít. Že prý když mi vyšel screening negativní, tak je zbytečné jí dělat a je to akorát zbytečné riziko. Tak jsem ráda, že mi to všechno tak hezky vysvětlila a uklidnila. Na další KO jdu až za 5 týdnů, vyšlo mi to blbě na její dovču a jarní prázdniny, ale prý kdyby cokoliv něco, tak mám hnedka zavolat. Takže další KO až 9.2. ale stejně mám 1.2. velký utz na genetice, tak to snáž vydržim ![]()
Jinak bříško mě taky svědí, kolikrát je to fakt hrůůůza! Musím mazat o 106, aby se to sklidnilo, ale pomáhá to, to častější promazávání. Při dnešním vážení jsem docela kulila oči, mám 4 kg navrh!
Na záchod chodím někdy míň, někdy víc a někdy tak častějc, že jak se vyčůrám, tak ani nedojdu do pokoje a chce se mi znova, z toho mi hrabe, když to tak zrovna je
Těhu pás nemám, v těhu kalhotech mi ten všitý zatím stačí a doma tepláky taky
Ale ta úprava trička je dobrý nápad! Na jaře to určo využiju
Jinak s nakupováním taky čekám, až budeme vědět, co to vlastně čekáme. Už aby to bylo! Hezký den všem ![]()
Holky, já jdu na ko až příští st, já se snad nedočkám, hlavně proto, že chci vědět, kdy půjdu na ten velký UTZ, abychom už věděli to pohlaví…
Včera jsme dostali posledního ježíška, samé krásné oblčky pro mimi se zvířátkáma, a sranda byla, že mi volala mamka a ptala se, jestli by vadilo, kdyby holčička nosila bílé bodýčko s modrýma pejskama, jestli to není moc pro kluka ![]()
Mamča totiž už se nemůže dočkat až začne nakupovat a protože ještě nevíme pohlaví a neutrální barvy se nám moc nelíbí, tak říkala, že začne až to budem vědět, ale jsou ty výprodeje všude, tak včera asik neodolala
přijde mi to roztomilé ![]()
Tak mám po kontrole a nic nevím, vyšetřoval mě jen pohmatem, a prý mimi roste. Utz samo nedělal. A tak trochu mi nadal, že jsem šla na utz do predika a ne do nemocnice, že mi tam nevyšetřili tu nosní kůstku, že je to prý důležité, tak jsem z toho trošku mimo.
Leotnýnko tobě to myslím taky tehdy neměřili že? Prosím tě co ti na to řekla tvoje dr. Díky moc
Maci, nám nosní kůstku taky neviděli, protože prcek byl obrácen na opačnou stranu a moje dr mi na to nic neřekla. Jen ta pravděpodobnost výskytu vady se počítá jinak - s přihlédnutím na to, jestli tam kůstka je, nebo ne. Ale nám i tak vyšlo něco před 1:16000, takže bych neplašila. A oni to pak stejně kontrolujou v tom 20tt na tom velkém UTZ, takže bych neplašili…
Holky to svědění nemá nic společného s těhulkováním,já to na sobě a i ostatní holky v práci pozoruji každou zimu,ta pokožka je vysušenější jak v létě,není sluníčko,po sprše bych se nejradši rozškrábala.Samozřejmě bude hůř až se nám ty bříška začnou natahovat a jediné pomůže „už ať je jaro-léto a mazat mazat“Já mám ultz.v úterý příští týden,už se nemůžu dočkat,dokonce mě napadá,jestli jestli se malej Karel třeba nemohl vztřebat,že tam třeba vůbec není,ale byl tam,já ho viděla,ale teď jen bolí prsa no a břicho nevím,to může být i z jídla.Dokud ho neuvidím neuvěřím,říkám to pokaždé a pokaždé za dýl jak 14dní si myslím že se vztřebal.Malá se mě už taky ptala jestli jsem si jistá,že tam vůbec nějaké mimi mám. ![]()
No mě občas taky svědí kůže, ale není to zase nic hroznýho. Pořád se mažu a je to v poho. ![]()
A mimčo mě taky tlačí, a taky mě někdy hrozně píchne na boku nebo u třísel.. tak snad je to normální.
Jinak bříško roste, ale třeba po ránu je menší a pak co celý den šmajdám, večer ho mám pořádně vyvalený ![]()