Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, taky zdravím a doufám, že jste všichni v pořádku.
To mmartinečka: fakt neslyšíte srdíčko? Mně dal manžel včera ucho na podbřišek a slyšel ![]()
Dneska jsme se byli podívat v porodnici v Mladé Boleslavi a rozhodli jsme se pro ni. Čas dojezdu do ní máme stejný jako do Prahy do Podolí nebo k Apolináři, ale v MB to není až taková masovka a jsou tam moc milí a mají dobré vybavení a tak. A taky se vyhnu pražské registraci, kam bych musela ve středu a vůbec se mi teda nechtělo vstávat v pět, abych kolem šesté byla v Podolí ![]()
V MB byla zrovna jedna maminka na monitoru a pouštěli tlukot srdíčka jejího miminka nahlas a manža říkal, že je to přesně to, co slyšel u mě. Hm, tak nevím nevím ![]()
Ahoj holky, zdravím vás po vánočních svátcích, doufám, že jste si je všechny užily jak se patří. My ano, v klidu a v pohodě, naštěstí mám ještě týden volno, tak aapoň že tak ![]()
Co se týče přibírání, tak já netuším, koli jsem vážila před otěhotněním, protože jsem se prostě nevážila, ať nemám zbytečně depky. Ale vzhledem k tomu nechutenství jsem celkem dost zhubla, každý, kdo mě vidí, tak si toho hned všimne. Byla jsem včera s kámoškama z vysoké a ty nevěděly, že jsem těhotná a hned jak jsem přišla tak říkaly, jak to, že jsem tak zhubla a jak to dělám atd…Nechtěly věřit, že jsem těhotná. Hlavně na mě pořád není nic poznat, oblečení nosím pořád stejné a břicho nemám, jen takový pahorek nad stydkou kostí. No předpokládám, že se prostě vyloupne později a přibírat asi taky začnu. A nemusí to být moc, už teď mám 68 kg. Od maminky jsem totiž dostala k Vánocům digitální osobní váhu, teď už se na nic vymlouvat nemůžu ![]()
Ahojky holky, dnes jsem měla kontrolu, všechno je OK, prcek pořád nechce ukázat, co má mezi nožkama (on se teda dr. ani nesnažil…), ikdyž se mi zdálo, že jsem tam něco zahlídla, ale asi to byla pupeční šňůra.
Jsem domluvená s dr., že se to dozvíme na velkém utz, na který jdu s manželem 14.1., tak to aspoň bude větší romatika, když u toho budeme oba.
Jen aby si prcek dal pak říct. Triply dopadly výborně (zbytěčně jsem plašila), teď ještě ten velký utz a už se mám objednávat na tu cukrovku na únor… ![]()
Dneska jsem si za odměnu po kontrole koupila první miminkovský obleček…je krásný.. ![]()
Bříško se malilinko vyboulilo, ale nic, co by nešlo přehlídnout. A to mám zhruba 4 kg nahoře (momentálně cca 55 kg).
Mějte se krásně holky a opatrujte bříška i sebe. ![]()
ahoj, moc se omlouvám, že vám sem lezu. Jen jsem vám chtěla nabídnout, kdybyste měla některá zájem o malé oblečky, tak jsem teď vložila nějaké fotky sem na mimibazar
Měla jsem červencové miminko a schovávala jsem si věci pro druhé, ale to se narodilo teď v zimě, takže všechny letní věcičky nabízím dál. Kdybyste některá byla třeba od Benešova nebo z Kolína, tak se můžeme sejít a všechno si to prohlédnout osobně (věciček mám mnohem víc,ještě nemám vše nafoceno) a případně se domluvit na nějaké ceně. Ale nechci v žádném případě nic vnucovat, jen mě napadlo, kdybyste to některá chtěla využít.
Ještě jednou se omlouvám a přeju vám pohodové bezproblémové těhotenství a pak hodná miminka ![]()
Ahoj holky, tak to já mám už 3 kg nahoře a bříško začíná být vidět. Těhotenské oblečení zatím nenosím, snažím se tomu vyhnout, nejlépe uplně, zdá se mi to dost drahé, na tu chvilku
a strašně se mi nechce to jít zkoušet
a bez zkoušení to nerisknu. Víc mě baví nakupovat dětské oblečky ![]()
Utíká to, že? Já jdu na velký utz. 20.1.
Leo já mám taky už 2 kila navrch a bříško jde hezky vidět. V neděli sem cítila slabé šťouchnutí v břichu ale nevím jestli to balo mimčo nebo …
těžko říct.
Cítíte už některá pohyby prcka?
Já mám nahoře cca 2,5 kg a bříško už se mi kulatí
Těu kalhoty nosím, když si jdu s přáteli někam sednout. Mám jenom jedny a té investice nelituju, jsou fakt pohodlný
Já jsem taky cosi cítila, ale nevím jestli to bylo mimčo nebo zaražený prdy
![]()
Měla bych dotaz na budoucí maminky, které jsou na neschopence. Už jste dostaly peníze za listopad? Já furt ne!!!
Asi budu žrát omítku…
Ahoj holky,
Res, já sice na neschopence nejsem, ale lidi u nás v práci, co měli v letošním roce neschopenku nebo šli na mateřskou, nedostali peníze třeba 5 měsíců. Nechci tě děsit, záleží to sociálku od sociálky. Ta pražská teda nestíhá fakt dost.
Blahopřeju všem k úspěšným kontrolám.
Holky, vím, že jste to tu už psaly, ale teď to nemůžu najít. Jak je to s tripple testy? Jsou povinné? Nebo když máte ostatní výsledky OK, nemusí se na ně jít? Doktorka mi je zatím nezmínila, ale trochu se jich děsím, jsou falešně pozitivní prý až ze 40% ![]()
A prosím vás, nevíte, co znamená v těhu průkazce záznam P2? (Nějak to souvisí s kontrolou pohmatem, co dělá doktorka pokaždé, ale nevím, co přesně to je.)
Dneska jsem četla, že je definitivně potvrzeno snížení mateřské v příštím roce, takže oproti letošku přijdeme o tisíce. Já třeba počítám, že tak o 5 tisíc. Já vím, že nejdu na mateřskou kvůli penězům, ale prostě nechápu, jak někdo může řídit stát takhle prasácky (pardon). Kdyby takhle fungovaly soukromé firmy, už by krachly. ![]()
Ještě něco vám musím říct.Asi si budete myslet, že jsem divná, ale nemůžu si pomoct. Dneska jsem volala sousedce, co má 2letého syna, jestli nechce jít na procházku, ale je nachcípaná, její syn taky (dokonce se kvůli tomu vrátili dřív z Vánoc u rodičů). Jsou nemocní už 2 měsíce, tak mě sousedka lákala k nim aspoň na 20 minut. Tak jsem jí řekla, že jsem těhotná a že ať se nezlobí, ale že to riskovat nebudu. Myslela jsem, že mě pochopí. Zrovna ona, která když byla těhotná poprvé, byla skoro až hysterická z jakéhokoli náznaku nachlazení u kohokoli okolo, pořád plašila, že je něco v nepořádku (přitom doktor jí pokaždé řekl, že vše OK - chodila na vlastní vyžádání na kontroly každých 14 dní). Už tenkrát jsem si říkala, že doufám že nebudu takhle plašit, že i to mimčo z toho musí být vystreslé (a taky že mám pocit, že to na malém je poznat). No a ona je teď taky těhotná, přesto mě přemlouvala, že mi to přece nic neudělá, 20 minut, to že se mi nemůže nic stát. No fakt mě naštvala ![]()
A navíc už zase hysterčí, že byla nemocná, takže neví, jestli je vše v pořádku (přitom všechna vyšetření zatím OK). Až mě to taky naštvalo, protože já jsem dělala a dělám všechno možné proto, abych jednak otěhotněla, jednak abych byla zdravá a cítila se v pohodě a neplašila (a daří se mi to dobře, hodně i díky manžovi a mojí masérce/léčitelce), ale sousedka mě teda trochu dostala do stresu, co když… Ale už jsem si popovídala s miminkem a zas se uklidnila, že přece screening ve 13.tt byl v pořádku, já se cítím výborně, manža každý večer poslouchá, jak mimi dělá kotrmelce a tluče mu srdíčko, takže prostě vše je a bude OK ![]()
A musím upřímně přiznat, že jsem se těšila, že si i já konečně užiju trochu té sousedské pozornosti v těhotenství, tak jak si to tady postupně užívala každá sousedka, no a teď jsme dvě a mám tajné info, že ještě třetí sousedka je taky těhotná. Já jim to samozřejmě přeju, ale prostě mě to mrzí, že si to neužiju.
Tak si teď říkám, že jsem jak malé závistivé dítě ![]()
Ale vy mě snad pochopíte,že po třech letech čekání na ten malý zázrak cítím něco takového.
Díky, že jste mě vyslechly a omlouvám se za dlouhý příspěvek.
Aojky děvčata,
tož já jsem na tom zhruba stejně jak na začátku, možná jsem trochu přibrala, ale za to můžou Vánoce ![]()
Jinak já mám výhodu v tom, že dvě moje kamarádky byly/jsou těhulky (jedna včera porodila, druhá má termín v březnu na začátku), takže mám od nich troje těhu kalhoty a dvě laclové manšestrové sukně
Takže mám v čem chodit
I když se do většiny normálních kalhot bez větších problémů vejdu ![]()
Zuzli super že všecko dobře dopadlo, fakt je zbytečné stresovat, věř mi ![]()
RES
a granulky pro Renu máš??? Tak to nemusíš omítku…
![]()
Maxi já Tě docela chápu, taky si užívám, že jsem víceméně středem pozornosti. I když tak nějak normálně, ale je to fajn. Mi ta mateřská půjde taky o cca 5 tisíc dolů, taky mi to vadí, ale co už. Myslím, že náš stát, to je na dlouhou doebatu, problém je ten, že u nás si lidi furt myslí, že dostanou všechno zadarmo. Proti jiným státům na záad od nás jsou na tom maminky u nás mnoooohem líp, věř tomu. Spíš si říkám, že chudáci naše děti a praděti a tak, protože ti budou muset splatit ty dluhy, které naši úúúžasní politici schvalujou…
Ahoj holky,
já jsem „zatím“ nabrala jenom 3kg, ale určitě bude hůř. Bříško už začíná být maličko vidět (konečně
, tedy nesmím být zrovna navlečená ve svetru. Vzkaz pro Res - jsem doma od října a marodné od sociálky mi ještě nepřišlo žádné, tak se od ledna půjdu asi napást na louku… Po novém roce zavolám na sociálku a uvidím, dle známé tím pozdním vyplácením porušují zákon č. 82/1998Sb…
Maxi : taky tě chápu
já si taky užívám té pozornosti, jen od některých by nemusela bejt tak přehnaná, ale to už bych se opakovala ![]()
Dneska jsem většinu dne strávila s mojim v autě, objížděli sme obchody s nábytkem. A konečně se nám podařilo koupit sedačku ![]()
Už se nám to stěhování hezky rýsuje ![]()
Ahoj holčinky!!!
Omlouvám se za tak dlouhou nepřítomnost, ale před svátky jsem vůbec nic nestíhala …
((
Doufám, že se tady nic zásadního nepřihodilo a všechna miminka i maminky jsou v tom nejlepším pořádku!
Jen v rychlosti jsem vás lemo pročetla. Koukám, že některé už víte pohlaví, tak to mooooc gratuluji!
Já byla na poslední kontrole 10.12., vše bylo v pořádku a taky jsme s paní doktorkou pátraly po tom, co se nám narodí. Po delším snažení to nakonec odhadla na holčičku, ale není to vůbec nic jistého..
Ještě jsem si všimla, že řešíte bříška a těhu oblečení. Tak mně zatím bříško moc nevyrostlo (spíš taková nehezká pneumatika kolem celého pasu
), ale pod stromek jsem dostala nové těhu kalhoty, tak už je nosím a řeknu vám, že jsou strašně moc pohodlné a navíc teplé, ten pás mám snad až pod prsama.. ![]()
Krásné svátky jsem vám nestihla poprát, tak alespoň všem přeji hodně štěstí do nového roku!!!!!
A ať jsou miminka v pořádku a krásně rostou!!!!! ![]()
Ahoj Luci, také jsem mezi šťastnými čekatelkami, TP 27.6.2010 a moc se s přítelem těšíme na naše první miminko
Proč vlastně reaguji, na to stínové projasnění - název je trochu jinak - je to šíjové projasnění a neplatí se za to v Gyncentru 3.600,– ale 1.100,– a zahrnuje to i odběr krve ( 6 ampulí ) na první screanning ( to je vlastně všechno dohromady ten scr.). Do Hloubětína chodím jen krátce, ale jsem tam moc spokojená. Zatím jsem uvažovala o té průkazce pro těhulky - ta je za 3.600,– a zahrnuje veškeré vyšetření a testy které by byli normálně placené ( např. 4D UTZ ) ![]()
Ahojky holky, co se týče vyplácenín nemocenské, tak já jsem také od října doma na rizikovém těhotenství a nemocenská naštěstí přišla v pořádku, kolem 20/12 - tu první mi platil zaměstnavatel, takže musím zaklepat, zatím dobrý, jinak bychom byli v háji, protože splácíme hypotéku na byt - což sotva pokryje moje nemocenská.......