červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1120
14.1.09 19:56

Killi , copak se stalo?

Holky , já jsem tak ráda! Už máme screening za sebou, všechno je v pořádku. Riziko máme 1:32 700, nosní kůstka přítomna, NT: 1,3 mm. Viděla jsem mozeček, slyšela srdíčko, pěkně tam sebou mele. Taky mi mávala (teda nevím ještě, co to bude, ale myslím, že slečna) a jednu ručičku měla pod hlavičkou. Je to šikovná holka, ví jak si udělat pohodlí!

http://sweb.cz/…P1030621.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
14.1.09 19:58

pozdě, už jsem to dočetla :cry: :cry: :cry: je to strašný. Ted je to nějaké časté, naší známé umřel takhle na udušení před měsícem (týden před Vánoci) tříletý chlapeček. Svět je někdy děsně krutej :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
14.1.09 20:05

ZuzanaM: Krásný miminko. Gratuluju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
14.1.09 20:06

Zuzko gratulace ke kontrole!!! a jak jste velcí????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
14.1.09 20:15

Alíku , tak už jsem to taky přečetla, hrůza, vůbec nevím, co bych dělala…každopádně si pořídím monitor dechu! Tohle mě vyděsilo…na velikost jsem zapomněla jsme mrňousci má 53,50 mm a TP posunutý na 28.7, nakonec budu rodit jako poslední.

Lentilko , děkuju, pořád jsem se usmívala, když jsem „ji“ tam viděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
14.1.09 20:19

Zuzka celou dobu jsem byla proti monitoru dechu, ale jak jsem těhotná, a hlavně čtu všechny ty příhody, monitor bude jedna z prvních věcí to budu kupovat do pokojíku :! :! :!

a že jste malý bude u porodu naopak výhoda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
14.1.09 21:00
zuzanasinova píše:
Enio a ten Tiny love kolotoč tolik „nežere“? Vypadá moc hezky…akorát mě by ho neměl kdo dovézt a ty co se prodávají u nás se mi moc nelíbí,jen tenhle…
jinak stránky jsou zaktualizovány… zase na chvilku ;-)

kdepak, jel 6 měsíců a baterky jsme měnili jednou… :) a to hrál, svítil,… a hraje v kuse 20 min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
14.1.09 21:25

Ahojky!
Tak koukam jablkovo-pudinkova mnamka se dela ve vice rodinach,to je fajn :lol:

kolotoc nad postylku taky bych rada koupila nejaky novy,ten co mame po Tomaskovi dame na chalupu a hlavne je plastovy i zviratka jsou plastova,sice je moc fajn ze neni na baterky ale je natahovaci na klicek ale toci se strasne moc rychle na zacatku.Takze bych rada koupila nejaky s plysovymi zviratky a co se bude tocit pomalu,jinak ten i s tou projekci jak je tu odkaz je moc jezky,i neco takoveho jsem si predstavovala :D

obrazku taky jsem citliva,neboj se,jako kazda zena,hlavne co se tyce partnerskeho vztahu a deti.Ale jsem beran a jeden znamy od filmu me rekl ze bych byla i vyborna herecka,ze nemusim nic hrat :lol: .V kazde situaci se dokazu opravdu chovat jinak ddle toho jak se to hodi a co raznosti se tyce…Naucila jsem se NERESIT veci dopodrobna(chces oplivku?…Ne?…Fajn…nechtej.....konec),usetrim si tim spoustu starosti nez se pidit proc,co,nac,komu…a budu se akorat trapit.Mam 1% rizika poskozeni…1%izuika infekce je pri amniocenteze.....to je nastejno,tak nikam nejdu 1% je skoro 0%.....To same testy…no co,pujdu na testy,ono to nejak dopadne,ano jsem rada ze to dnes existuje ale naco se budu strachovat?Vim ze postizene miminko bych JA nebych bohuzel schopna vychovavat,ja bych to citove nezvladla,priznam se…kdyz zjisti ze je postizene holt sbohem,co se da delat?..Kdyz bude zdrave,parada…Proc se strachovat dopredu a privolavat si spatne veci?…Navim,uz jsem tu parkrat prokousla..jsem lecitelka a vim jak spousta veci vcetne myslenech funguje,proto jsem realistka,ono to vzdy nejak dopadne,stejne jako muj vztah s manzelem.Vim,ze to mozna krachne kvuli jeho pohodlnosti,lenosti,sobeckosti a nezajmu…ale ted jse tehotna a uzivam si to pokud to jde..

nahle umrti kojence toto se stava pokud nechate miminko ktere se neumi pretocit a nechate ho spat na brise nebo v nebezpecne poloze…Navic umrtnost je velice nizoucka ja nevim kolik to je pocet z celkem narozenych deti rocne…K dalsi variante coz jsem i cetla a logicky zvazuji a priklanim se,je to,ze dite vyrustalo po 9 mesicu v matcine lune,citilo jeji teplo a tlukot srdce,jestlize se matka moc diteti nevenuje a malo ho chova,dite pak strada a „boli ho srdicko“.Cetla jsem nejake
testovacky evropskych nebo jakych zen a zen tamhkle nekde jejichz itka spinkaji s nimi v posteli v kojeneckem veku,u nich byla umrtnost nulova…Nevim,ja to nekupovala minule ani ted to kupovat nebudu,malyho jsem myvala u sebe v posteli,dala mu vzdy jen prso a bylo…v 5 tydnerch uz se pretacel z bricha na zada a opacne takze o delsim pozorovani jsem zvazila ze ho v pohode muzu nechat samotneho i pres noc…
Nevim fakt je to dneska tim ze clovek toho vi az moc.....za chvili vyjdou studie ze miminka nesmi nosit pleteny cepicky ale pouze bavlneny protoze se jim spatne vyviji mozek a vsichni povyhazi radeji veskere pletene obleceni :? ale na druhou stranu zase dobre ze je spousta vylepsovaku jako chuvicky a podobne…bez te bych se teda fakt neobesla,hlavne na chalupe treba :lol:
aliku pak si davej hlavne pozor s tim monitorem dechu abys nevyndala miminko bez vypnuti,nebo vam obema upadnou bubinky je to prisernej kraval ale hroznej!! :lol: jinak nekde ten monitor dechu i pujcuji napriklad v podoli a vyjde to mnohem levneji a vyhodneji protoze ho budete potrebovat maximalne na 3 mesice,ale zase ho prodate no… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
14.1.09 22:51

Holky já nevím, x tisíc generací vyrostlo bez všech těch serepetiček, co máme k dispozici dneska. Ano úmrtí kojence existuje, ale stejně tak existuje mnohem víc zdravích dětí. Taky jsem o tom přemýšlela, že si to pořídím, ale pak jsem si řekla, že přeci nebudu tak paranoidní a vyděšená. Co si chci pořídit je chůvička, pač mi to přijde docela fajn a hlavně chci docela brzo odstěhovat mimčo do pokojíčku. Mno ale každopádně je to čistě vaše věc.
Zuzi já jsem se tay usmívala ještě hodinu po tom, cojsem odešla z poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
14.1.09 23:30

ZuzkaM - gratuluju ke kontrole, taky mi přijde, že mám toho mimíska nějakýho menšího než ostatní, ale ve finále to bude třeba spíš výhoda. A nebo nám ještě vyroste, že se budem divit :lol:

monitor dechu - docela to zvažuju, ale ještě nevím. Zase fakt nechci bejt vyloženě tak paranoidní. Ale zase na druhou stranu to člověku asi přidá na klidu. Martin je více méně pro, tak ještě uvidíme časem, jak se rozhodnem. Ten srpen jsem nečetla…a snad ani radši nebudu…

Jinak jsem dneska dělala bramboráky s takovou tou ostřejší kuřecí směsí a strašně jsem se přežrala :lol: Jak tu snad Zuzka psala, že má furt chuť na všecko nedoporučený, tak to já asi taky. Samý nezdravý věci bych do sebe furt ládovala, achjo. Ale tak to ještě pak zazdím nějakou tou mandarinkou třeba :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
14.1.09 23:38

Ahoj maminy, já tady zatím moc nejsem, jen občas nakouknu :D . Takže se omlouvám, nemám dočteno a ještě tady dneska pěkně ponocuju. Určitě to ale doženu :) . Moc se mi líbí zuzky estránky, je to krásně udělaný. Tak bych taky doplnila svoje tabulky :
můj typ: holčička
chtěla bych: tatínek kluka :D
jméno kluk: vůbec nevim
jméno hočička: nenapadá mě nic :roll:
porodnice: FN Plzeň
tatínek u porodu: už má praxi, tak ANO

Jinak leden mám ve znamení samých vyšetření, takže nic moc. Dokud nebudou výsledky, je to trochu naprd.
20.1. zubař
23.1. interní
29.1. amniocentéza
5.2.kontrola
půlka února: snad konečně výsledek amnio :?:

http://www.kosmetika-oriflame.ic.cz/cvrcek.jpg /> tady mám UTZ z 5.1. (13+4) CRL 78mm. Prcek na mě pěkně mával(a) :D ručkama, srdíčko tluče, tak to bylo krásný.

Takže holčiny, zatím se mějte a já to určitě dočtu, ale i tak předem gratulace k úspěšným kontrolám. Ale teď už jdu fakt spát, protože co jsem se zbavila těhu-nevolností, tak jsem asi moc aktivní :D :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
15.1.09 06:41

dobre rano!
Ja vam trochu zavidim ze mate kontroly za sebou..ja se tak tesim,jdu az pristi tyden,minuleme doktorka odbyla kvuli chaosu co tam meli s novym pristrojem…tak doufam ze me ukaze cvrcka v brisku :D
E.li tys mela nejake velike riziko z krve ze jdes na amnio?Je to velice neprijemny zakrok,spousta maminek co to podstoupila tak pokud by nemusely tak uzny to nepodstupovaly,ja uz jen od pohledu na tu obri 30cm jehlu bych tam moc nesla,pokud bych nemusela…brrr,navic je tam riziko kvuli tomu vpichu ze bys mohla chytit infekci apod…protoze ti narusi vlastne vnitrek s okolim vnitrku bricha okolo…Ale jsi statecna teda :wink:

jidlo tak to ja se drzim porat svych polivek,jsem na ne strasne ujeta…polivky a ovoce vecer…ani nemusim pecivo nic…rano si kolikrat davam polivku :lol: ,no a jinak samozrejmne obed v poledne,to by manzel neprezil bez poradneho obeda :D

Nevite kdy se vytvari hlenova zatka ?Necetla jste nektera?Me vcera po koupani kus vypadl ale tak snad to bude v pohode :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
15.1.09 08:11

ZuzkoM - gratuluji ke kontrole :-).. Krásné miminko :-).

Holky tak mi to nedalo a musela jsem si to taky přečíst, co se stalo :cry: . Pořád jsem váhala, jestli si monitor dechu koupit, ale teď už jsem pěvně rozhodnuta, že ho pořídíme.. Není to dlouho, co jsem slyšela podobnou příhodu, ale tam ten monitor dechu neměli vůbec, a tak to mohlo dopadnou jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
15.1.09 08:51

Ahoj holky,tak já mám taky po úspěšném screeningu :lol: Moc vám všem děkujeme :lol: Máme 8 cm,takže jsme asi o 4 dny mladší.Dr. to vychází na 13+2 (dneska) .Jinak to prosvětlení,co tu probíráte,to mi nedělala,mám to hotové z Podolí,a malá se prostě nechtěla ukázat :oops: V Praze mi to vyšlo dobře,ale nevim kolik,protože si všechny ty zprávy tam nechali :roll: Ale hlavně že Dr. řekla,že je to v pořádku! Jinak včera jsem měla zase migrenu a dneska se taky nějak necítím :roll: Ve 2 hod jdu na masáž,tak třeba mi to trošku rozmasíruje :wink:
ZuzkoM gratuluji ke screeningu :srdce:
Lentilko a Pavluš dostala jsem u dr. letáček na cvičení a plavání pro těhotné,tak vám to pošlu SZ.Možná jste to taky dostali od vašeho Dr. :wink: Já by jsem docela chtěla chodit na to plavání :wink:
Zuzko posílám ti „konečně“ info o mě:
Metřík mám nějak napřed :wink: jsem dneska 13+5 tt (podle utz 13+2tt)
TP podle ms mám 15.7. jinak se mi to pořád mění :wink:
Info do tabulky1 jsem u Tábora

Osobní tim miminka hočička
Chtěla bych - na tom mi nějak nezáleží,ale asi holčičku :lol:
Jméno pro kluka- zatím řešíme
Jméno pro holku- Rozárka
Porodnice - Podolí Praha
Otec u porodu - asi zatím jo :wink:

Jinak jsem si holky včera koupila dvoje těhu kalhot :dance: Byli jsme s manželem v H§M a koupil mi ryfle a že si mám vzít ještě jedny,ať to mám na střídání! No já na něj koukala jak puk :lol: Tak mám ještě černé plátěné.No mám z nich takovou radost,že se to snad nedá ani popsat :dance:

To jsem toho chtěla napsat ještě víc,ale asi mám těhotenskou sklerozu :lol: Pomalu vás během dne dočtu a dopíšu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
15.1.09 08:54

Dobré ráno,omlouvám se že jsem včera večer nereagovala ,ale nějak se mi to kouslo tak až ted ráno.Vy už jste si to našli.
Monitor dechu -u prvního jsem to neměla v porodnici mi ho dali až
třetí den.Pořád houkal neměla jsem ho zažitej.Postýlku
jsme měli podloženou do 9.měsíců.Je to hrozný a nespravedlivé čím musí ti rodičové projít .
Zdravím všechny nové těhulky ** Gratuluji k úspěšným kontrolám **za chvíli jedu s manželem na nákupy do Olmika tak jsem zvědavá co koupíme.Malé bych chtěla brusle ty štelovací.Sobě nějaké tričenko a manžovi novou zimní bundu tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí