Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky tak přeji zase krásný slunečný den ![]()
Lentilko Kubo tak dneska se sejdeme
akorád já jdu s malu nemám ji kam dát tak bud mě tam s ní nechá nebo zaplatím a pujdu
až příště, to už bych snad hlídání mít mohla
Pavlušo, Kubo už se těším:-) Snad malá nebude překážkou a dyštak tam maj hlídání nebo ne?
Ahoj holky,
zase po dlouhý době se přihlašuju ![]()
Všem přeju dodatečně krásné velikonoce…i když mi to taky zrovna moc hafo nebereme. Doma jsme ve fázi bourání a přestaveb, takže výzdoba fakt žádná, Míra tyhle svátky neuznává vůbec, takže nejsem ani vyšupaná. Celý svátky mi přijdou prima v tom, že bylo krásně a byly tři dny volna ![]()
Koukala jsem že řešíte sexík…tak na tom jsme asi všechny stejně. Chuť ani moc není, když už na to dojde tak mě potom pipka pálí. Ale zmákneme to aspoň jednou za týden, tak zase takový návaly ten můj loudil nemá ![]()
Dneska jedeme koupit kočárek … Jané slalom pro, tak bude zase o jednu starost míň. Nějak jsme se na to zatím vyprdli a nemáme skoro nic, tak už bysme měli začít nakupovat ![]()
Holky co musíte ležet, držím palce ať vám to utíká co nejrychlejc…já jsem zatím v práci a i když toho mám občas plný kecky, tak si nedovedu představit že jsem celý den doma (navíc s naší babi!)
Tak tfuj tfuj tfuj…ať vás pustí domu!
Jo a v pátek jdu na ten test na cukrovku…tak už aby to bylo za mnou!
ahoj holky zdravím víkend prima plný sluníčka,
velikonoce bereme spíš jako oslavu svátků jara takže dostanu nějakou nakvetlou kytičku a obarvím vejce, napeču ale šupačka je jen symbolická ![]()
dneska mám bříško jak šutr ani nemůžu sedět, stahy nemám ale příjemné to není
Ahoj po velikonocích ![]()
Počasí nádhera, akorát já to všechno prokejchám, prosmrkám a prokašlu. Děs a běs. Penicilin jsem nakonec nejedla, ono to všechno polevilo samo, podařilo se mi začít odkašlávat, akorát že mám příšernou alergii a nedoporučujou si na to v těhotenství cokoliv vzít. Takže nos jak klaun, o líčení se mi může jen zdát a modlim se ať už ty debilní břízy a lísky nakvetou úplně, protože tohle je můj konec
.
Jinak bříško jako šutr jsem měla včera, protože jsem byla pěkně vytřesená. Jeli jsme ze ségrou k našim 100km a v pondělí zpátky a v autě jsme měli záchvaty smíchu. Tak to jsem to moje mimi pěkně načechrala a potom jsme ještě hledali autem zaběhnutýho psa (mojí setry) a vozila mě ve městě přes kostky a úzký uličky, tak jsem jí pak řekla, že jestliže budu přenášet, nechá zase zaběhnout jejich Matesa, povozí mě a porod přijde cobydup
. Ale zatímco jsme toho lumpa hledaly všude možně, seděl si spokojeně před jejich barákem a čekal. Tak ještěže tak, nakonec je to už „velkej“ kluk, takže mu došlo, že doma se má přece jenom nejlíp.
Ahooojky,
tak my taky Velikoočky moc neslavíme, ale vyšupáno jsem dostala parádně - samozřejmě v mezích lidského chování. Ale říkám si, že až bude malá, tak budu dělat výzdobu a barvit vajíčka atd. Ale tahkle jen pro mě a Míšu mi to připadá „zbytečný“.
E.li , jsem spolutrpitelka, alergička. Dneska už to došlo tak daleko, že mi (ne tekla), ale doslova chca*a krev z nosu celý dopoledne. To je ten Habr, bříza a ještě něco… humus. Jenže já mám ještě trávy a obilý, takže červenec a srpen budu trpět tak jako tak a v zimě zas roztoči. No děs běs, no… Nejhořší je, že nemůžu nic, přesně jak jsi psala, ani na astma, protože to obsahuje nějaký kortikosteroidy bo co…
Lázeňské oplatky , holky já se zamilovala do lázeňskejch oplatek a jím je jak posedla!
Výlet , nevím jestli jsem to tu psala, ale byli jsme v neděli v zoo a byla to nádhera!
Ahoj holky, tak by mě snad měli zejtra pustit, ultrazvuk byl v pořádku. Prej mám hrdlo na rozdávání
Akorát tu teďka večer nikdo nebyl, tak nějak nevím, kdy mě teda pustěj, to ráno asi nebude, by mi už asi řekli teď. Co se Velikonoc týče, my je neslavíme, ani Vánoce nás moc neberou, ale tak s prckem už to bude jiný. Neberu to jako nějaký křesťanský svátky, páč jsem děsnej neznaboh, ale tak všechny děti se těší na dárečky, tak to aspoň pak bude mít nějakej smysl. My si vždycky koupíme kdykoliv, co chceme, takže navzájem si dárky obvykle nedáváme, jenom něco koupíme rodinám. A Velikonoce už vůbec nic teda. Mlácení Martin taky nějak nemá rád a vajíčka máme nejradši míchaný ![]()
pisojo , držím malýmu palce, ať je všecko v pořádku, určo bude ![]()
Uvolnila se koupelna, jdu si dát spršku ![]()
Kaji gratulace k zítřejšímu snad propuštění
a ať je vše v pořádku!
Pisoja držím palečky, ať je vše s malým OK.
Ostatním…gratulace k hodným bříškům a tytyty těm zlobivým bríškům.
Holky přemýšlely jste už nad porodním plánem? Budete si jej psát? My dnes dostali formulář na kurzu…myslela jsem si, že naše porodnice to vůbec neakceptuje, ale omyl…takže teď nad tím tady sedím a tak trochu přemýšlím, jestli to vůbec není zbytečnost…navíc opravdu nevím, do čeho jdu, tak strašně těžko vybírat něco takto předem…tím myslím porod - jedna velká neznámá pro mě ![]()
dobré ránko,
Kaji gratulace k propuštění, doma bude líp, že jo
hlavně že jste oba v pořádku…
Pisojo držím pěsti, ať je s malým vše ok. Oni asi ví, proč ty pobyty zakazují, bude to těžké, ale zvládnete to!!!
ZuziM lázeňské oplatky, to já taky můžu…
a v zoo jsme byli v sobotu, teď přes ten prodloužený víkend bylo moc lidí ![]()
dneska konečně zase sluníčko od rána, včera bylo dopoledne zataženo a zima…
alergie holky vůbec ale vůbec vám nezávidím… já mám potravinovou alergii, nevím přesně na co, ale je podezření na muškátový oříšek aještě cosi, tak to nejím. Ani nevím, jestli bych si mohla v těhu dát Dithiaden, kdyby to na mě přišlo, asi ne, že…
Loff a kterou barvičku jste vybrali? Vítej v klubu, my taky máme Slalomka.
Dobre ranko!
pisojko drzim palecky!
ZuzkoM,Eli nezavidim !!!!ja nemam alergii nastesti vubec zadnou.
Kaji parada ze uz te pusti…Taky by me bodlo nekde nejake leharo a chvile klidu z domova,ale naopak ty myslenky jak se manzel asi stara o malyho…nevim mozna tedy co bych radsi ![]()
porodni plan nema smysl psat!!Protoze to probehne stejne uplne jinak nez si vubec napisete.Jedine nad cim popremyslet je zpusob uvolneni od bolesti zda nejakou injekci nebo epidural a tak,jinak to nema smysl.Muzete porodit klidne behem par hodinek ze sotva se dostanete do porodnice hupsnete na kreslo a je to…
Jsem se v noci zase zhadala s manzelem–malej se probudil s vyplasenym placem tak k nemu sel,slysim jak mu vyjrozuje ze sebere plysaky,nepomahalo,pak odesel a sednul si do kresla ss tim ze ho encha vyrvat protoze chce mamu a ze mama spi,to na nej nezabira…jsem mu rekla zda si jako dela srandu nebo co?A nakonec jsem tam sla,chudinka byl uplne uplakanej mel z place takove ty tiky..hladila jsme ho po hlave a za chvilenku krasne zase usnul.A manzel zacal,ze je malej zase nechutne zavislej na me a ze driv ho dokazal jeste uklidnit a ted uz zase nemuze ze jenom mama mama.....a ze s tim musim neco delat.Rikam tak se mu taky laskave poradne venuj......atd atd.....Rikam buhvi proc se probudil s tak vyplasenym placem a v mame ma proste vetsi citovou oporu,ja ho porat hladim a chovam a objimam…za kym tys chodil kdyz ti neco bylo nebo kdyz ses bal????Za MAMOU,nebo si sel za tatou?????Prej ze to muze byt taky tim ze ho odhanim aby po me nelozil a bricho a tohle…rikam no jo,ja ho odhanim,jen mu rikam at si dava pozor na bricho a jinak ho porad chovam i nosim v naruci kdyz neco…Proste delal zase chytryho.
Rikam: uz vidim az se bude bat a zaleze k nam do postele jak budes celej zhavej ho tam nechat a budes chtit aby vypadnul k sobe do postylky…chytraku
![]()
Fakt ja nevim,my se desne rozchazime co se vychovy tyce,on ma desne tvrdy postupy,nevi co ma to dite v hlave,ono je vyplaseny,on ho tam necha rvat protoze pohlazeni od taty nepomohlo…ne aby ho vzal do naruce nebo neco…necha ho rvat,vzdyt mysleni tech deti,to nikdy nevime co maji v tech hlavickach… ![]()
Jo a jeste dodatek: Jak u nas byly cachry ohledne bezpecnejsiho auta pro me(mam 105 skodovku ktera kazdou chvili chcipne) tak prej kdybych nedelala takove sceny kvuli autu tak me chtel koupit k narozeninam renaulta megane…dostala jsem opet zlate nausnice.Rikam: hm…ja ale myslela ze lepsi auto je kvuli bezpecnosti tve tehotne zeny a ditete a ne ze extra darek…(viz jedna ze scenek kdy se mam na snehu a naucit se bourat v te skodovce-kousku plechu nez v bezpecnem BMW,kdy me PRIMO odpovedel ze mu nejde o bezpecnost ale o to abych se naucila jeste lepe jezdit,pritom me uz nekolikrat rekl ze jezdim dobre a kdyz se mu to hodilo ze byl linej,pujcoval me i mercedesa za pul milionu)…
Uz me fakt dochazeji nejak nervy a strasne moc se tesim az porodim,ze pujdu k tem, mojim rodicum a asi se ztama uz ani nehnu
Jesteze jsem s nima domluvena ze me mami bude pomahat az prijde z prace,i dovcu si myslim ze si vezme jak ji znam…tak moc se tesim na klidecek… ![]()
Ahojky holky, tak dneska jdu zase do poradny, tak mi Dr. řekne co mám držet za dietku, kvůli té cukrovce
Ale zeptám se na 3D/4D utz, tak asi půjdem a budeme se zase těšit, že uvidíme toho našeho prdíka maličkýho…
Holky, cítíte občas, jak vám mimi škitá? Mně to dneska nad ránem vzbudilo - to bylo lekrační ![]()
Porodní plán no, my od 4.5. chodíme s přítelem na předporodní kurzy, tak uvidíme, co nám tam poví na toto téma… Já pořád nevím o porodu nic, takže se na kurz docela těším..
Dobré ranko,
takže dnešním kontrolám zdar.
Haidule jistě, že je na tobě závislej, nemyslím si, že je nejlepší přijít za malým, kterýmu se asi zdál nějakej škaredej sen a začít mu vyhrožovat. Ač jsem taky proti nějakýmu rozmazlování, tak rozhodně bych vyhrožovat nezačla, ale spíš uklidňit, pochovat, pohladit a počkat dokud znova neusne, stejně jak si to udělala ty.
Porodní plán je sice hezká věc, ale jak psala haidule všechno je pak stejně jinak a ty sestra a doktoři tam podle mě nebudou stát s tím mým plánem v ruce a říkat počkejte, jak že si to ta pani přála. Co jsem sondovala na kamarádce, jejíž maminka dělá PA v táborský nem. tak to tak prostě je.
Jinak včera na ,,funícím kurzu" to bylo maximálně super. Že nevíte kdo byl nejmladší, s nejvzdálenějším termínem a nejmenším břichem:-D
Pavluša má úžasnou Karolinku a skvělý zážitky z porodnice:-D
Jo a včera nám na výměně pneu při zvedání auta propadl práh:-( a to jsem si říkali, jak máme to auto zachovalý. Ach jo.
Dneska jsme se konečně dala na praní oblečků, včera večer jsem to 3 hodiny třídila a celkem jsem netušila co s tím. Většina se s mí prát na 40, tak to peru na 40 všechno, kromě plen a věcí, který se musí vyprat navíc. Jsme si myslela, jak toho máme málo, proto nejmenší mimi a máme toho hafoooo.
Krásný ráno,
Haidule oni ty chlapi jsou občas dost mimo. Ten malej drobeček mohl mít jen blbej sen a stačilo by, kdyby ho pohladil a lehnul si na chvíli k němu do pelíšku. Tohle mi fakt hlava nebere. Kolegyně má doma něco podobnýho a ohledně výchovy jsou taky věčně v sobě a malej je tím víc upnutej na mámu.
ZuzanoSinova - Janéčko jsme vybrali v letošní kolekci - barva Amazon, moc se ním líbil a dokonce jsme včera sehnali i kolotoč nad postýlku ve slevě z 890 za 390,–
Já jsem ho dlouho zvažovala, přeci jen není nejlevnější, ale na druhou stranu je to věc, v který ten prcek odbude hodně dlouhou dobu na to, abysme koupili levnej krám.Tak doufám, že nás nezklame
Pěknou středu všem
. Zítra má pršet, ale aspoň to trochu spláchne ty pyly, protože tohle je děsný
, že jo ZuzkoM
. Včera mě i svědělo v průduškách, tak doufám, že se mi astmatickej záchvat vyhne. Letos jsou ty alergeny nějaký mimořádně silný.
pisoja taky se přidávám k holkám s držením palečků k dnešnímu nástupu do nemocnice. Tak ať je malej brzo v pořádku ![]()
Kája tak propustili tě konečně s tím Vojtíkem
![]()
porodní plán taky myslim, že je nanic. Nakonec vážně všechno může být jinak a taky si nedovedu představit tu PA jak stojí s plánem v ruce a říká „počkejte, ale to mělo být takhle…“
.
lentilka tak to je fajn, že se takhle setkáte s pavlušou a holkama a ještě na kursu
. Tak já mám smůlu, jsem až ze s Plzně
. Docela bych nějakou těhuli k sobě brala. Ono je to pak hned veselejší
. I když, jednu asi budu mít, ale zatím jí jen děsně držim palce. Je to moje bývalá kolegyně. Byla na 10.pokusu IVF. Zkouší to už asi 7-8let. Teď koncem března jí dali 3 vajíčka-embryjka a poprvé za celý ty roky zatim nedostala MS a hlavně má pozitivní testy a HCG minulej týden měla 980. Je z toho úplně pryč a bojí se i dejchat aby o ty miminka zase nepřišla. Tak jí držim všech deset, já už s ní prožila asi tři z těch deseti pokusů a vím, jak je z toho vždycky zničená když to nevyjde. Na předposledním byla v říjnu, nevyšlo to a já zjistila naopak, že jsem těhotná. Tak to mi jí bylo líto a tak teď doufám, že to klapne a budeme vozit ten kočárek spolu.
Haidule to je pravda co píšou holky, že malej mohl mít jen noční můru a být na něj hustej a chtít brát plyšáky, to si myslim, že ho vážně neukonejší. Já malou vždycky mazlínkám a to pomůže. Já nevim ty chlapy, ten můj třeba Elišku miluje strašně, ale na nějaký pusinkování s ní taky neni. Mě vždycky hudruje, že jí nemám muckat, že bude rozmazlená atd. Ale já jen mávnu rukou a muchluju jí dál. Myslim že dětičky to mazlení potřebujou a je to důležitý pro jejich vývoj
. Ale zase je dobrý, když jeden víc mazlí a druhej sice ne, ale dítě z něj cítí, že v něm má oporu a ten rodič ho má rád. Teď záleží, jak to cítí od táty tvůj malej. Ta naše ví, že táta by za ní dejchal a tak mi vůbec nevadí, že já jí rozfrcávám (pěkný slovo) a taťka to vyrovnává tím jakoby „chlapáckým“ přístupem. Ono zase pokud bysme jí oba jen kolíbali a mazlínkali, tak by z ní byla fakt romazlená Eliša a to nechceme
.
ZuzkaS a Loffda Jané je pěknej kočárek, ale ta cena nešťastná
Ale minule jsem koukala, že jsem si vybrala úplně stejnou barvu kočárku jakou má Verešová
. Tak to bude taky dobrý. I když ona má nejspíš taky nějakej supertruper.
holky, čím víc se to do poradny těším, tím víc odcházím smutná. Dneska se Dr. něco nezdálo na čípku a tak mě poslala do Heliosu, ať se na mně podívá ještě nějakej odborník. Samozřejmě mně nic nevysvětlila (česky, říkala to jen doktorsky), tak jsem dost mimo - vlastně nevím, co se děje… ![]()
Ale jdu zítra na 3D utz s kamoškou, pánč přítel odjíždí pryč, tak mi to snad zlepší náladičku… ![]()