červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27264
11.4.09 00:39

Blacky: mě taky normálně vyšetřuje vevnitř, je pravda, že ne na koze, ale na lehátku, na kozu mě táhnul naposledy někdy v prosinci. Podle mně je to naprosto normální postup, protože jinak než pohmatem vevnitř, to nepozná jestli si OK.
Haidule: nohy mě taky začínají bolet a mám je solidně oteklý, snažím se je pořád cpát někam do výšky a mazat kaštanovou mastí, ale moc to nepomáhá.
Kájí: snad to bude dobrý, třeba už je to jenom jistá paranoia, že máš strach, že se ti udělá špatně, já bych třeba sama na procházku vůbec nešla, právě proto, že se bojím že se mi udělá zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
11.4.09 07:12

""http://img12.imageshack.us/img12/258/velikonoceu.jpg:http://img12.imageshack.us/…ikonoceu.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
11.4.09 08:29

krásné sobotní sluníčkové ráno všem těhulím,
dneska na mě fakt padá nějaká blb těhu nálada, jsem podrážděná všechno a všichni mi lezou na nervy. Přijdu si jak papiňák než bouchne.
Ale nemůžu si pomoci.
V noci jsem skoro nespala chytají mě křeče do zad,, tak možná proto, no snad to přejde.

Zítra se chytáme do Litoměřic na výlet na kytičky na Tržnici zahrady čech, jsem zvědavá jak to zvládnu

A v pondělí grilovačka s našima. Pokud vydrží počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
11.4.09 08:57

Haidule vítej zase zpátky :-)

Blacky doktor mě pokaždé prohlíží i vevnitř…a myslím, že to tak snad má být…vždycky řekne, vše ok, tak nemá smysl Vás sem tahat moc brzy…

Holky dnes je tak krásně…a já to prosedím v panelákovém bytě u tchánů…no fakt nadšená…tak teď se aspoň jdeme projít do parku, ať jsem trošku na vzdoušku, tam pak zase budu trpět jak pes. Nejvíc tam trpí vždycky moje střeva, protože tchýně do nás cpe jídlo horem dolem a jak se pak člověk nehýbe a jen sedí na tom gauči, tak pak jak jdeme od nich, to jsou pohyby ve střevech :oops: zkusím je ukecat na procházku po obědě, ale znám to…to bude marný. Brzdí to vždycky švagr se švagrovou, kterým se nikdy nechce…no to jsou věci které nechápu, já bych se hýbala pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
11.4.09 09:57

Ahoj holčiny, krásnej den :D

Já jsem od včera pořád opatlaná studeným potem a byla jsem u doktorky. To je hrozný, vůbec nechtějí těhulím cokoliv předepisovat a na většině léků je varování v těhotenství. Dala mi ale penicilin, ten prej je v těho ověřenej. Takže jsem ho začala jíst. Z toho krku mi to slezlo (nemám krční mandle) na prudůšky a já pokud se mi podaří něco odkašlat, tak je to zelenej tvaroh. Hrůůza, to jsem nikdy snad neměla takhle hustý. Jenomže ani blbej Mucosolvan vám nechtějí povolit, tak já tady medíky a čajíky, ale je to celkem prd platný, tak beru ten PNC, snad to tam nějaký potvory pozabíjí a mimi bude v pohodě.

Kajiszek držim palečky, ať je to dobrý. Taky bych se pořád sledovala a každý napnutí břicha by mě děsilo. Ale jestli to doktoři zhodnotí jako v pořádku, tak si myslim, že sem tam nějaký napínání a bolení je asi normální :D .

blacky mě vyšetřovala vnitřně na začátku, pak až ve 22tt a teď naposledy v tom 26tt taky. Kontroluje mi hrdlo, jestli je zavřený. Tak já jsem ráda, aspoň mám jasno. Příště budu mít UTZ v 30tt.

Haidule já mám taky asi poslíky. Tak 2× za den mi pomalu ztvrdne děloha a cítím to jako nebolestivou kontrakci. Ale kromě vazů - ťuky ťuk - mě nic nebolí. No až na tu sviňu (pardon) co jsem teď chytla :roll: .

Ivka jo to některý lidi dělají. Naslibujou, aby byli zajímavý a když by to teda měli vydat z ruky, tak najednou neslyší. Ono je fakt nejlepší si to potom koupit. Moje švagrová je pravej opak. Hodná duše. Sotva se dozvěděla, že čekáme mimi, přitáhla pytel věciček a : Ná, tady to máš, mě to tady překáží, koukej si to někam dát :D :D . Jí jsem vůbec neslyšela, že by o nějakým půjčování věcí mluvila , prostě je přinesla a nacpala mi to i když jsem třeba protestovala, že to zatim nemám kam uložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
11.4.09 10:12

Ahoj holky,
tak já dneska propustila vojtu do lesa s detektorem, protože měl díky tý svý chřipce chudák 14 denní absťák, takže ho dneska zase neuvidím, dala jsem si vařit buřtguláš a te´d budu odpočívat.
Odpoledne si možná zajdu na malou procházku. Holky já bych tak šla do bazénu…jenže samotný se mi nechce a vojta je v tahu, ale třeba se mi ho podaří přemluvit na zítra. Je pravda, že mám trošku strch z nějaký infekce, ale zase si říkám, že tam pak choděj maminy s malejma dětma…
S pujčováním věcma, kamarádka mi taky naslibovala a nic. Já se jí, ale doprošovat nebudu, myslím, že na první 3 měsíce tu máme věcí dost. Holky, že si lidi pujčujoumi přijde celkem normální, ale ona si vždycky dělá sáhodlouhej seznam s podrobným popisem každého kousku oblečení a běda, když jí někdo něco třeba nevrátí hned, to jsem jednou zažila, že jí nějaká její známá nevrátila mikinku, protože jí nestihla vyprat nebo co a to byl oheň na střeše… :o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
11.4.09 10:19

Ahojdá :D
je nádherně a jsem u našich, tak mám bezva náladu, mrňousek už o sobě zase dává víc vědět, což je taky bezva, protože včera i v noci byl dost klidnej, až jsem z toho byla neklidná já :?
No a jak teď sedím u pc, tak už zase protestuje a kope mě do močáku, on to nějak nemusí. Abych byla upřímná, přesně tuhle reakci jsem čekala, a proto jsem k pc taky šla, abych věděla, že je v pořádku…
Zatím ještě nemá tak úplně režim každý den být vzhůru po 3 hodinách a podobně, spíš to má tak, že dva dny je čilejší, to kope i po 2 hodinách, pak den i dva klidnější, kdy se maličko probere ráno, pak celý den téměř nic, večer tak decentně - no to je trošku o nervy ale… :?

Alíku takhle se to odebíralo dřív, před těmi 3 lety ještě určitě, i s tím glykovaným Hb, dnes už se od toho ustoupilo, dělá se jen OGTT 0-120 a močový sediment… Ten ti možná pro změnu zapomněl poslat, ne? :wink: Ale jinak furt lepší víc než míň, horší je mít nezjištěný těh. diabetes než moncla přes celou paži od 3 odběrů :wink:

Kaji mám to taky tak, jakmile pohrdnu postelí nebo gaučem, tak ta gravitace zlobí, břicho táhne dolu, vazy pnou, tlačí to… V klidu je mi taky o mnoho líp. Už vím, kolik si můžu dovolit ujít při procházce, a tak nepřipadá v úvahu jet třeba s kamarádkou v pondělí do ZOO, protože to bych nezvládla ani náhodou…
Heleď, na to si zvykneš. Já mám před tebou měsíční náskok a zkušenosti s tím, máš to vlastně úplně stejný jak já.
Chce to teď být ještě aspoň 14 dní doma fakt v klidu spíš polehávat, ono ti to ani jinak nedá a postupně se zatěžovat chozením, a zvykneš si.
Já už se smířila s tím, že to bude takhle až do konce a že hlavně ať to není horší :wink:
Hlavně ať máš dobrou cervikometrii (to měření hrdla UZ), kdyžtak mi pak písni, kolik mm a jestli jsi uzavřená, jsem zvědavá.. já měla naposled 33mm a uzavřený hrdlo, ale subj. z vyš. vaginálně 2cm hrdlo, pro špičku prstu prostupný a měkčí… To vyš. UZ je přesnější, vaginální hodnocení je subjektivní. Do 30 tt by ti už měli při kontrolách vždycky dělat cervikometrii, protože jsi měla potíže…

Jinak s tím vaginálním vyšetřením se to má tak, že dnes je opravdu trend spíše nevyšetřovat, a to klidně až do 36 tt. Dělá se to tak ve většině zemí EU, bezpečně vím o Švýcarsku, a pak v USA.
Samozřejmě pokud jsou problémy(stahy, výtoky), tak se vyšetřuje.

Co jsem poznala na sobě, tak blbý je akorát to, že pokud tě gyndr. nevyšetří někdy v I trimestru a začneš mít stahy ve II trimestru, tak není odstup, jaký byl ten nález původní…
Takže myslím, že to moje gyndr. podcenila, že mě aspoň 1× na začátku nevyšetřila.
Jinak je to opravdu zbytečný, rutinně každou návštěvu vyšetřovat, pokud vás netrápí tvrdnutí bříška. Bez stahů (nebo subj. i jiných "divných pocitů v břiše, hlavně silnější ženy to nemusí dobře identifikovat) se prostě nález jen tak nezmění…

A kontroly bysme měly mít teď pravidelně co 3 týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
11.4.09 10:35

jééé obrázku vidíš, ty nám to tu vždycky hezky polopaticky vysvětlíš a jsme hned chytřejší:-D já osobně za to děkuju. Jinak včera bylo naše mimi taky takový klidný, ráno jen ťuklo a celý den nic a večer zase jenom ťuk, akorát když mu Vojta četl pohádku, tak se začalo vrtět a prozměnu jsem usla já. Možná to bude tím mazlíkováním, co jsme měli předevčírem:-) asi bylo naštvaný, že jsme ho budili a šťouchali do něj :oops: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
11.4.09 10:54

lentilko tak to jsem se upřímně teď nahlas zasmála :lol: jak si popisovala to mazlíkování :lol:
Já vám teda něco povím, ale je to jen mezi náma :wink:
Já měla dneska pěěěkně nadrženej sen (a v něm jsem byla dokonce se svým Milanem, né s žádným erotikoplejbojem) :D
Nojo, já už ani nevím, jestli to po 6tinedělí ještě budu umět :lol: 8O
Nějak začínám mít roupy nejen trajdat venku na sluníčku, což moc ještě nesmím, ale taky na sexík, což taky ještě nesmím… no ale co nadělám :nevim: hlavně aby se tam ten náš Vojtulínek Tulínek udržel pěkně nejmíň do konce června! :wink:

Jo a k tomu polopatickýmu vysvětlování - to je taková moje profesionální deformace :lol: 8)

** Miláček ** mi včera odjel do lesů okolo Rabštejna nad Střelou, s bandou kluků tady z Buštěhradu, jezdí na Střelu od malička na tábory…
Když balil, tak úplně zářil :D normálně se těšil jak malej kluk. Tak mu to moc přeju, hlavně ať si to pořádně užijou, ten vandr.
Normálně mám i radost z toho, že má radost, že může zase po zimě vypadnout do přírody a spát pod širákem a ne se pořád „otravovat“ se mnou. Myslím, že nám to jen prospěje :wink: Už i já jsem na něj byla občas dost nepříjemná, takhle se na sebe budem zas víc těšit, když začne jezdit sem tam na vandry.
Mě to fakt nevadí, i dříve jsme to tak měli, že každý má svou původní bandu, se kterou občas rád vypadne, nebo i spolu dohromady, ale nelepit se na sebe jak lepenky, to nedělá dobrotu… Volnost je potřeba.
Navíc on je Střelec a já Lev, takže ono to i našim povahám docela odpovídá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
11.4.09 13:13

díky holky za info…mne tu skalopevne presviedčali..že mi to može ublížit a že sa to nerobí..ale včera večer som si tak uvedomila…že jej syn má už 17 rokov..a od vtedy sa hocičo v medicíne zmenilo:))) ale to viete…stres:)) strach:)))

nohy - tak to bohužial poznám nielen z tehotenstva..mám s tým stále problém:( trošku pomáha voda..striedanie, teplá studená, dat ich vyššie..ale žiadna olympiada…pomáhali mi krému typu lioton a fastum, ale tie nie su vhodné v tehotenstve:(

kopance -tak tie sa u mna nedaju prehliadnut…je to silné že niekedy i naskočím..hlavne posledné dni su strašne nízko..že čakám kedy zo mna vystrčí nohu alebo ručku:))

miláčik - tak ten moj je fakt ukázkový…včera mi spravíl stejky…na to krásne naaranžoval jahody…fakt ako z nejakej kulinárskej reštaurácii..lieta okolo mna ako včela okolo kvietku…nie že by to predtým nerobil…ale teraz má fakt o mna taký strach…že dokonca na mna uvalil embargo zo strany rodičov a babičky..že ma nesmu ničím kolem svatby a podobných veci otravovat..tak mi robí tiskového mluvčího:)) len aby ma zas niekto nevytočil:))) :lol:

čakám že dnes mi prinesie záhradné lehátko..aby som mohla ležat na záhrade..lebo tu v izbe na mna neprenikne ani slnko a prý som už vybledlá jak stena…tak si užijem aspon trošku prírody:)) dufam že na mna nebudu liezt brouci a pavuci…lebo tak sa stresu nevyvarujem:)))

• Citovat
  • Upravit
27264
11.4.09 13:34

blacky já jsem si v lékárně koupila nějakej gel na nohy s výtažky s kaštanu, je pravda, že lioton je lepší.
Holky já jsem se konečně dokopala k tomu, že jsem si dělala zkušební testy na tu vysokou a v půlce po 3/4 hodině se mi sám od sebe restartoval počítač :pocitac: :pocitac: :pocitac: ta dnešní technika :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
11.4.09 13:53

nevieš ako sa to volá lenti?
ináč ja som si dala z knižnice doniest knižku lámejte si hlavu..a myslím že už ju mám fakt zlomenu:) su tam logické a matematické ulohy..ešte pri príkladoch kde sa dali použit sustava 3 rovnic o troch neznámych som sa chytala..ale teraz mám pocit…že som uplne v koncoch:))) a nemyslím že to bude tehotenskou demenciou…na to že to su ulohy ‚nielen‘ pre dospelé sa cítim ako idiot:)))

• Citovat
  • Upravit
27264
11.4.09 14:17

Blacky jmenuje se to Venufit kaštanový gel s rutinem, píšou že je to čistě přírodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
11.4.09 14:21

díky..skusím na to mrknut…

• Citovat
  • Upravit
27264
11.4.09 17:37

Tak jsem se zase přesvědčila, že mám doma typickýho chlapa, přišel z venku, zhltal na co přišel a rozvalil se na gauč s tím, že si na chvilku odpočine a pak pujdeme na procházku a pomůže mi s úklidem. Hm zlatý voči, už hodinu chrápe. Nevím kdy chce luxovat jestli v devět večer. To bude jako včera s nádobím po večeři, který taky myl tak dlouho, až jsem se naštvala a umyla jsem si ho sama. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí