Poradna duly
Jana Čurdová
Jájo, já byla na odběrech v 5tt a teď půjdu znova v 11tt. Ten v 5tt není až tak běžný, ale 11tt se má prý chodit běžně podle mé doktorky.
Děkuju, děkuju. Nějak se mi ulevilo, protože jsem měla strach jestli je to normální. Já jsem teď 6+5 a pro průjazku mám jít 8.1. po dalších odběrech a ultrazvuku.
Ulmina - neboj, určitě to normální je. Dá ti jí po odběrech, až si bude jistý, že je vše jak má být. Akorát jestli jsi nyní 6+5 tt, nebude ti termín vycházet na začátek července, spíš nějak koncem měsíce.
ahojky, gratuluju dnes k úspěšným kontrolám a vítám nové těhulky…
jinak průkazku jsem dostala včera, to mi taky brali krev a výsledky budu vědět zítra, pak mi dr dal žádanku na screening, tady u nás už mají plno, tak budu zítra volat do Krče…pak sem volala do Podolí, kdy se mám registrovat k porodu, tak 27.12. v neděli, tak tam musím být dost v předstihu, když mají max 12 těhotných na jedno datum
a tp se mi teda posunulo na 27.6.
terka007: a není to brzo na registraci? Já jsem četla, že k registraci je potřeba těhotenská průkazka a nejdříve ve 14+0tt. Ale právě, že pak nikde neberou a dr mi říkala, že průkazku dostanu až za dlouho. Do Podolí mám taky v úmyslu jít, tak snad tam budou mít ještě místo.
Ivco: průkazku mám od včera a v Praze se musíš registrovat hned jak jsi 14+0, což mně vychází na toho 27.prosince…prostě sem jim tam zavolala, řekla jim tp a oni mi řekli datum, kdy mám přijít…
taky jsem dnes dostala průkazku. říkala jsem, že to snad není předčasné a doktor odvětil, že děťátko snad už nebude provádět žádné vylomeniny. řekl to moc hezky ![]()
Taky gratuluju všem po kontrolách, mě se termín kontroly posunul o dva dny. V PO mě totiž nepustí z práce, tak jsem se musela přeobědnat na 9.12. Já to snad tak dlouho nevydržím… ![]()
Zdravím po celodenní odmlce a hned jedním dechcem vítám nově příchozí! Čtu tu samé dobré zprávy o KO, i když s nepříjemnýma doktorama… Jsou to jen lidi, ale pokud by se to opakovalo, já osobně bych určitě změnila doktora, podle mě je to důležité, aby se těhulka u doktora cítila dobře.macíčkovi a IvčeH gratuluju k
a maryi k mackovi
už aby byl pátek ![]()
macíčku, není ti po tom Calibru blbě? Mě asi jo. Beru ho teda teď večer a s jídlem, tak je to trochu lepší. Což mi připomnělo, s těma lízátkama, lízejte ale nepřekračujte ty 4 denně!
nicky neboj nic nepraskne, mysli pozitivně, fakt to nic nebude
myslíme na tebe, všechno bude v pořádku.
marye jak píšeš, že se má nicky zabavit, jsem na tom podobně, teda celej den prakticky ležim, je mi hodně blbě a jsem uplně k níčemu, ale nemám na nic náladu, nic mi nejde, tak je to docela těžký… Teď jsem se donutila vařit, chtěla jsem udělat čínu a je z toho spíš rizoto s rýží na talíři zvlášť…
Ulmino, většinou teď dávaj průkazku až ve 3. měsíci, ale mě taky doktor řekl, že když v pátek uvidí srdíčko, tak už mi jí vystaví.
Cvalenko, špatně mi není. Ani z Calibra ani z ničeho jinýho. Cítím se vyloženě netěhotně…
Naštěstí. Snad mi to vydrží. Calibrum beru ráno ještě před snídaní, když uháním do práce, protože přes den bych na něj zapomněla, ale se mnou fakt nic nedělá. Ale je pravda, že jedna kamarádka musela vysadit Mamavit, bylo jí z něj na umření, ale pak se to hned srovnalo.
Holky, už se vám zvětšují bříška? Já když se najím, tak ho mám jak melounek!
Taťka se smál, aby na nás u dr. nevykoukly dvojčata!
![]()
na bříško je asi moc brzo, já jen když si sáhnu na podbřišek, cítím tam něco tvrdého, co tam dřív nebylo ![]()
A když jsem u těch odkazů, tak by vám mohlo být užitečné tohle http://www.babytelevize.cz/…1.-tyden-70/ a v pravo, jak je sloupeček „BABY NA ZAČÁTKU“ tak tam si můžete rozkliknout jednotlivé díly a ještě vám pošlu jeden článek http://www.prvnizpravy.cz/…_magazin.php?… a už neotravuju ![]()
Ulmino, vítej!
Těhu průkazku většina z nás ještě nemá, některé holky už ví termín, kdy si pro ni půjdou. Myslím jak který dr., ale většinou jí dávají až po první trimestru.